Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agusiazet napisał(a):
Jaki Bajuś był drobniutki:( Teraz pies na schwał! Umowa odesłana.

Taki chudy i miał więcej siwych włosów niż dzisiaj...

Dzięki - ja i Bajutek czekamy na listonosza:-)

Posted

Ktoś kto dzisiaj zobaczył Baja po raz pierwszy, stwierdził, że to Bouvier.
Psy tej rasy zwykle są gęsto zarośnięte, ale po wystrzyżeniu wyglądają mniej więcej tak:

Czy tylko ja dostrzegam podobieństwo?:-)

Posted

agusiazet napisał(a):
Podobienstwo jest szczegolnie w zarosnieciu i posturze, kolorystyka siersci robi jednak swoje. Co nie zmienia faktu, ze z Baja piekny pies!

Dlatego jest najprzystojniejszym psem na dogo:lol:

Posted

Wczoraj doszła umowa! Teraz Bajo i ja możemy spać spokojnie:-)

Nie ma co dyskutować - Baj ładniejszy od tego na zdjęciu.
Z futrzastego Bouviera można zrobić Baja, ale na odwrót już nie więc to nie ta rasa:-)

Posted

Maciek777 napisał(a):
Wczoraj doszła umowa! Teraz Bajo i ja możemy spać spokojnie:-)

Nie ma co dyskutować - Baj ładniejszy od tego na zdjęciu.
Z futrzastego Bouviera można zrobić Baja, ale na odwrót już nie więc to nie ta rasa:-)

Poprosimy o fotki!

Posted

Baj To Baj podobny tylko do samego siebie jest jedyny w swoim rodzaju i nie ma co
dopatrywać się podobieństwa do jakiejkolwiek rasy...
Baj jest wyjątkowy i już :-)

• 2 weeks later...
Posted

Chciałem zrobić kilka fotek Bajutkowi, ale chwilowo nic z tego. Aparat odmówił dalszej współpracy:shake:
Tola ostatnio wkleja więcej fotek Baja niż ja:-) Spróbuje jak najszybciej to zmienić:-)

Po weekendzie przejdzie na karmę dla aktywnych psów bo "zwykła dla dorosłych" już mu nie wystarcza. Nie mówię tu o Puffi Active;)

No i myślę nad pociągnięciem dalej jego umiejętności. Tylko w jakim (użytecznym) kierunku? Nie jest mi potrzebne żeby gasił za mnie światło lub przynosił mi beret:-) Jednak on dużo pracuje przednimi łapami (jak kot) i lubi nosić w pysku przedmioty. Najłatwiej byłoby go wyszkolić na sklepowego złodzieja:-)

Posted

A cóż tu za plany jakie cele ...no,no.... ładne rzeczy ;-)
Może Ci robić drobne zakupy np. gazetę ..... a nie tam od razu na złodzieja sklepowego ;-)

Posted

Iljova napisał(a):
teksty są znalezione w necie a reszta stworzona przeze mnie

To Ci się udało złożyć w całość:-) I pewnie nie jedna osoba będzie przed swoim komputerem wyglądała tak: :placz:

Posted

Ja mam nadzieję że jeśli u nas wywołał bardzo silne emocje to innych tych którzy nie są tak oddani zwierzętom nakłoni do myślenia, zastanowieniem się a może także wywoła jedną mała łzę.

Posted

Iljova napisał(a):
Ja mam nadzieję że jeśli u nas wywołał bardzo silne emocje to innych tych którzy nie są tak oddani zwierzętom nakłoni do myślenia, zastanowieniem się a może także wywoła jedną mała łzę.

Również mam taką nadzieję. Jeśli ktoś miał psa do końca jego życia to mu się przypomni jak to było po jego odejściu...

Posted

Maciek777 napisał(a):
I pewnie nie jedna osoba będzie przed swoim komputerem wyglądała tak: :placz:

Własnie przeczytałam:placz:
Również jestem pod wrażeniem....

A zdjecia Bajutka rozkoszne:loveu:
Jestem bardzo szczesliwa:loveu: