Maciek777 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Widzę, że wątek umiera śmiercią naturalną:roll: Przedłużę agonię;) Quote
Penny Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Bajuś uśmiechnięty - to znak, że zapomniał o tej straszliwej burzy, która u nas szalała. Przed zdjęciami chyba został wyczesany, bo ślicznie wygląda ;) Quote
Maciek777 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 [quote name='Penny']Przed zdjęciami chyba został wyczesany, bo ślicznie wygląda ;)[/QUOTE] Nie nie! To jego naturalne piękno:-) Quote
bla Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Ale Baja odwiedzamy ;) A że nie piszemy nic bo szczęśliwym posiadaczem domku jest ;) Quote
Tola Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='zadra']Najważniejsze,że Baj i jego Pan szczęśliwi!!![/QUOTE] Trafiło się Bajuszkowi, oj trafiło:loveu: No i wciąz pozostaje tym największym przystojniakiem na dogo:cool3: Quote
Maciek777 Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 Nie mam dobrych wieści: Bajutek tydzień temu złapał gołębia i urządził mu pochówek w kwiatach:crazyeye: Ostatnio kilka dni pod rząd były u nas burze. Kiedy mogłem to zabierałem go do domu (w tej chwili też leży obok mnie), ale kiedy wczoraj został sam w kojcu i nikogo w domu nie było gdy była burza to on próbował się wydostać, obgryzał belkę przy drzwiach, starał się przecisnąć na siłę i podrapał sobie pysk:-( Mam nadzieję, że sierść mu odrośnie:sad: Nie ma jakiejś tragedii, ale jednak widać. W sumie to chciałem mu na początku tygodnia jakieś ciekawsze fotki porobić, ale lepiej nie:shake: Jest smarowany antybiotykiem i ma przemywane rany. Biedny... Quote
masza44 Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Biedny...mój pies też się boi burzy bardzo, suczki nie a ona tak a nie jest zupełnie strachliwy z natury...Nielekko mają te psiska z tymi rewelacjami pogody ostatnio... Quote
Tola Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 (edited) Rozumiem strach Baja i bardzo mi go szkoda:( Czy rana goi się? Niestety teraz nie jest dobry czas dla psów, które boją się burzy:shake: MOja mniejsza suka tez panicznie boi się - staram sie jej nastawiac głosno radio (skutkuje to w czasie Sylwestra, ale burze wyczuwa długo wczesniej i wpada w panikę - próbuje wepchac się za jakies szafki, stoliki. Edited July 10, 2012 by Tola Quote
Maciek777 Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='masza44']Biedny...mój pies też się boi burzy bardzo, suczki nie a ona tak a nie jest zupełnie strachliwy z natury...Nielekko mają te psiska z tymi rewelacjami pogody ostatnio...[/QUOTE] Ostatnio to codziennie była burza:-( Kupiłem mu dzisiaj ziołowe tabletki uspokajające. Jeśli nie podziałają to zostanie tylko chemia. Myślałem też nad kamizelką uspokajającą, ale nie do końca mam przekonanie, zwłaszcza, że tania nie jest... [quote name='Tola']Rozumiem strach Baja i bardzo mi go szkoda:( Czy rana goi się? Niestety teraz nie jest dobry czas dla psów, które boją się burzy:shake: MOja mniejsza suka tez panicznie boi się - staram sie jej nastawiac głosno radio (skutkuje to w czasie Sylwestra, ale burze wyczuwa długo wczesniej i wpada w panikę - prubuje wepchac się za jakies szafki, stoliki.[/QUOTE] Rany się goją, ale czy zarosną to się okaże. Wyjechałem na weekend i wtedy to się stało. Tak zabrał bym Baja do domu, a akurat pech chciał, że w czasie burzy nie było nikogo. Z radiem to dobry pomysł na hałasy (sam też stosuję), ale niestety burza to nie tylko błyski i huki. Przydałoby się jakieś hermetyczne pomieszczenie:-) Współczuję Ci jak Twoja sunia tak po domu biega w panice. Ja Baja smyczą zaczepiam do czegoś bo ostatnio chciał wyjść i zaczął skakać mi na drzwi, które oczywiście podrapał:-) Z resztą teraz mam w planie odczulić Baja na burzę. Teorię znam. Zobaczy się co w praktyce wyjdzie... Quote
Maciek777 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Na lewym profilu Baja już śladu nie widać po zadrapaniach. Myślałem, że to ta gorsza strona, a jednak nie. Zostały jeszcze szramy na prawej stronie, ale i tak jest o niebo lepiej niż było. Liczę, że wszystko zniknie... Baj (i ekipa) dostał dzisiaj do boksu nową koleżankę - 6 miesięczną Fridę (miniaturowy mix ONka). To nie jest mój piąty pies:) Jest wyjątkowo u mnie tylko na KT (kojec tymczasowy:) ) W każdym razie Bajutek nie za bardzo zwraca na nią uwagę, ale za to uczy ją dobrych manier bo dla sióstr (już wszystkie w nowych domach) była straszną dominantką. Teraz jest mniej więcej ostatnia w hierarchii moich psów. On i Alfred szkolą ją za każde przewinienie, typu: skakanie na nie, próby podebrania im jedzenia itd. Wyręczają mnie:) Może dzięki nim Frida wreszcie znajdzie dom... Kiedy podniosłem przednie łapy Fridy, Baj usiadł tuż za nią objął ją łapą za brzuch i siedział tak ze swoim uśmiechem, jakby chciał powiedzieć: ona jest moja:) Do tego kiedy zaraz po zamknięciu jej w boksie ona zaczęła piszczeć i stawać na kracie to Baj łapą ściągnął ją z tamtąd i zaraz się uspokoiła:) Ale mi się mądrala trafił:) Quote
Tola Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Niesamowity ten Baj!!! Mądrala jakich mało! A Fridzie życzę wspaniałego domu! Quote
Maciek777 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Przed chwilą wróciłem z Bajem znad stawu... Sam do wody nie wchodzi. Może to i dobrze:) A tu dojrzał zdechłą rybę i chciał się w niej "wyperfumować", ale na szczęście nie trafił;) Dopiero później się zorientowałem, że taka tam leży:) Quote
Tola Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Jaka rozesmiana paszcza:loveu: Na całym Bajutku widać szczęście:) Zeby jeszcze Iwcia tak trafiła, ehh.... Moja Zula to mistrzyni w perfumowaniu się;) Teraz bylismy nad morzem to nie przepusciła żadnej padłej rybce na plazy:mad: Quote
Iljova Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Bajuś jetes cudowny :-) super wygląda na tych zdjęciach :-) Quote
terier Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Bajuś ty przystojniaku :) A jaki szczęśliwy jest :) Quote
Maciek777 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 [quote name='Tola']Moja Zula to mistrzyni w perfumowaniu się;) Teraz bylismy nad morzem to nie przepusciła żadnej padłej rybce na plazy:mad:[/QUOTE] Przecież trzeba przywieźć do domu jakąś pamiątkę znad morza;) Quote
Maciek777 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Przed chwilą byliśmy z Bajem w lesie... Zrobiliśmy kilka zdjęć zwykłych... Quote
Maciek777 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 ...i kilka portretowych;) Zwłaszcza to by się nadawało jego ewentualnego paszportu:) Quote
Iljova Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Ale uczta wieczorna :-) śliczny jesteś słodki pycholku A to ostatnie zdjęcie obłędne Quote
Tola Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Piekny Baj, piękne zdjęcia:loveu: A uśmiech -bezcenny:lol: Quote
Recommended Posts