agnest Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Pierwszy raz zakładam wątek w tym dziale, ale to co zobaczyłam wstrząsnęło mną!!! Szukając na YouTube eksperymentu Belayev`a z lisami srebrnymi znalazłam TO: [url]http://www.youtube.com/watch?v=sT8LccQqoOk[/url] GDZIE TO NAJLEPIEJ ZGŁOSIĆ? Przecież to chore!!!! Quote
kingula Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Przerażające :( Wygląda jakby psy były szkolone do polowań na lisy. Nie jestem obeznana w temacie, nie wiem jak wygląda szkolenie psów do polowań, czy właśnie w taki sposób jak widać to na filmie :crazyeye: to chyba powszechna praktyka, bo takich filmów jest dużo: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=lX8Xt6Ibnc8&NR=1[/URL] nienawidzę kłusownictwa, myślistwa :angryy: Quote
pysiunia133 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 ja obeznana jestem ;) moja mama to myśliwy ja też zamiaruje ale oni robią źle... żeby psa mieć jako norowca robi się tak że bierzesz coś futrzastego i przeciągasz po norze i norowce są po to żeby wystraszyć lisa z nory a nie rozszarpać... jak by nie było myśliwych dzikie zwierzęta zaczęły by nas zjadać... :( Quote
agnest Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Dla mnie to nie ma nic wspólnego ze szkoleniem. Koleś nakręcił film jak zwierzę rozszarpuje lisa. I tyle... Quote
marta9494 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='pysiunia133']ja obeznana jestem ;) moja mama to myśliwy ja też zamiaruje ale oni robią źle... żeby psa mieć jako norowca robi się tak że bierzesz coś futrzastego i przeciągasz po norze i norowce są po to żeby wystraszyć lisa z nory a nie rozszarpać... jak by nie było myśliwych dzikie zwierzęta zaczęły by nas zjadać... :([/QUOTE]Moj ojciec tez był mysliwym i wierz mi ,to z treningiem nie ma nic wspólnego.A jakich zwierząt sie bardziej boisz ,że nas zjedzą?Saren,czy może zajęcy??? Quote
asik007 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Nie wiem czy coś da się zrobić. Już zgłosiłam czekam jak ktoś to obejrzy ale usuńcie ten komentarz bo facet film usunie. A komentarz to pewnie ktoś od nas wstawił. Quote
marta9494 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ja wstawiłam,usuwać se może,ten film już jest na moim kompie.Ja tez zgłosiłam,jak nie będzie odzewu zgłaszam to do wszystkich TOZ-ów w Polsce Quote
marta9494 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Mam już poprostu dosć...Jak nic nie bedziemy robić,to nie wiem dokad to zajdzie.Ja to inaczej bym takie sprawy załatwiała,ale zdaję sobie sprawę,że długo bym tak nie powalczyła Quote
agnest Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 No to super. Marta dzięki! Widzę że już jesteś zaprawiona w takich bojach :) Quote
pysiunia133 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='marta9494']Moj ojciec tez był mysliwym i wierz mi ,to z treningiem nie ma nic wspólnego.A jakich zwierząt sie bardziej boisz ,że nas zjedzą?Saren,czy może zajęcy???[/QUOTE] Teraz się mamy zapytałam powiedziała że robi się kilka wyjść i się kota puszcza z przyczepionym lisim ogonem... Moja mama nie poluje na sarny ani zające jeździ na dziki tylko np. teraz pojechała bo dziki mogą być agresywne mam ich hodowlę więc wiem jakie są... nieraz boję się wejść do zagrody Quote
agnest Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Pysia z tego co piszesz wnioskuję że jesteś dzieckiem. Każde zwierzę może by agresywne jeśli poczuje się zagrożone. Odnośnie filmu, pogrzebałam trochę i znalazłam, że pies w takim właśnie tunelu przygotowywany jest na ZAWODY!!! Quote
sachma Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 tia.. do zawodów, ale na końcu tego tunelu powinien być gryzoń/zwierze futerkowe zamknięte W KLATCE, żeby pies nie mógł mu nic złego zrobić.. z tego co pamiętam liczy się czas ujadania i próbowania dostania się do zwierza.. im większa zawziętość tym lepiej.. oglądałam zawody kiedy na końcu tunelu były szczury - siedziały tam kilka godzin, wiele psów startowało a szczury wyszły z tego całe i zdrowe. Quote
agnest Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Sachma rozumiem że takie są ogólne założenia. Tu jest film z Konkursu międzynarodowego w Polsce. I zwierząt nie dzieli kratka... zobacz [url]http://www.youtube.com/watch?v=i-iDHlPmq98[/url] A tak ogólnie jeśli jesteś w temacie to jest jakiś regulamin na zawody norowców? Czy są jakieś zasady czy wszystko dozwolone? Quote
marta23t Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 polowania to okrutna rzecz:( nienawidzę myśliwych:(ten film nie ma nic wspólnego ze szkoleniem psa na norowca. celem norowca jest wypłoszenie a nie zabicie; rozszarpanie. większość norowców np. lisy, dzikie króliki jest na futra a dopadnięcie zwierzątka przez psa= zniszczone futro i takie zwierzę nie nadaje się do ,,wykorzystania,,. i zapene pies ten nie jest szkolony na zawody ale na polowania :/ dobrze , że jest zainteresowanie i że sprawa będzie zgłoszona. jest tyle zła..już nie potrafię nawet o tym czytać-przerasta mnie to.. Quote
sachma Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 agnest, ja zawody norowców oglądam ale w tv.. bo w Polsce się po prostu boję.. tam są twarde zasady - zwierzę nie może ucierpieć, bo to zawody - miałam cichą nadzieję że w Polsce jest tak samo :( Quote
agnest Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Draństwo! nie ma się co dziwic że jak się dzieci napatrzą to potem oglądamy równie przykre filmy Quote
sachma Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 może zamiast do tozu od razu wysłać to na policję? Quote
marta9494 Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Chocbym miała siedzieć i pisać i pisać,to nie odpuszczę!Dzisiaj nowy news!Gnój zabił bernardyna siekierą,bo chciał jechać za granicę.Dziewczyny podpisujcie petycje o zaostrzenie kar. [URL]http://www.petycje.pl/petycja/6464/zaostrzenie_kar_za_bestialskie_znecanie_sie_nad_zwierzetami.html[/URL] A tu jeszcze blog [URL]http://stop-krzywdzeniuzwierzat.blogspot.com/[/URL] Quote
agnest Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 Przekleję tutaj: bo wątek łowiecki dotyczy czego innego: Ten sympatyczny pan ( mam już jego pełne dane łącznie z telefonem) prowadzi hodowle psów. jest zarejestrowany w ZK Poznań. Mnie już ręce opadają. Uczestniczy z psem w różnych konkursach i to z dużym powodzeniem. Quote
zaginiona sara Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Niestety ludzie tacy są i bardzo ciężko jest zmienić ich mentalność. Myśliwi, polowania, znęcanie się. Jakoś wszystko tak jest nieracjonalnie zrobione, że teraz zająca zobaczyć to rzadkość, kiedyś było ich wiele więcej. Myśliwi mają też dbać o zwierzynę. Pies na torach, pies za autem ciągnięty, podpalony, łeb rozbity siekierą..... Co się dzieje z 'ludźmi' ? Mają dziwne zabawy dręczyć zwierzęta. Widocznie kara zbyt mała. Quote
marta9494 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 No to mam dobre wieści.Własnie dostałam odpowiedź z OTOZu Już jest w jego sprawie powiadomione prokuratura:) Quote
ulvhedinn Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='pysiunia133']Teraz się mamy zapytałam powiedziała że robi się kilka wyjść i się kota puszcza z przyczepionym lisim ogonem... Moja mama nie poluje na sarny ani zające jeździ na dziki tylko np. teraz pojechała bo dziki mogą być agresywne mam ich hodowlę więc wiem jakie są... nieraz boję się wejść do zagrody[/QUOTE] A kot oczywiście jest zachwycony? :angryy: chetnie bym porozmawiała na temat takich metod z twoja mamą :angryy: Quote
asik007 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Pomocy błagam [url]http://www.dogomania.pl/threads/201470-M%C5%82ody-pies-zmasakrowany-przez-samoch%C3%B3d-potrzebuje-naszej-pomocy[/url]!!!!!!!! Quote
filodendron Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Zapiszę sobie. To jest obłęd. Nawet te szczury w klatce - przez kilka godzin taki stres. Puszczanie kota z lisim ogonem - tego się nawet nie da komentować. Quote
Recommended Posts