Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a to przepraszam, sznaucerowate są różne przecież, ale to bardzo duża sunia o ile jej nie mylę, później poszukam, bo mam chyba jakieś zdjęcia z kwietnia chyba to porównamy czy to ten sam piesek.

edit:
tak to jest ten drugi: to jest samiec:

[IMG]http://images39.fotosik.pl/974/c1e78cbde1f5c4efmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/949/4351a34c885c536amed.jpg[/IMG]

a wiesz może w której części schroniska były tamte dwa pozostałe?

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='santino'][B]tusinka, tripti[/B]:

Zróbcie tej suni z wczoraj wątek osobny. Trzeba też wydarzenie na fb i ogłoszenia. Ona jest bezpieczna, ale tylko na miesiąc. Trzeba szybko podjąć działania, żeby za miesiąc nie było takiej akcji jak wczoraj. I dajcie koniecznie więcej zdjęć jak macie i dane kontaktowe ws. adopcji.[/QUOTE]

Przypominam, żeby nie umknęło.

Posted

[quote name='santino']Przypominam, żeby nie umknęło.[/QUOTE]

ja właśnie zakładam, ale zdjęcia mam tylko z tel :( nie wiem czy tusinka22 umawiała się jakoś na przesłanie zdjęć.

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/211585-Maleńki-szczeniak-suczka-szuka-ds-i-prosi-o-ogłoszenia?p=17302431#post17302431[/URL]

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Dziewczyny, może jednak faktycznie załóżcie inny wątek, bo tutaj to tak trochę nie teges ;)[/QUOTE]

kto chętny? ja nie mam fizycznie czasu na kolejny wątek, moje własne dwa tymczasy leżą zapomniane....

Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Dziewczyny, może jednak faktycznie załóżcie inny wątek, bo tutaj to tak trochę nie teges ;)[/QUOTE]

[quote name='tripti']kto chętny? ja nie mam fizycznie czasu na kolejny wątek, moje własne dwa tymczasy leżą zapomniane....[/QUOTE]
pytanie retoryczne...

zapraszam na wątek pomocowy dla samych zwierząt, bez tematów pobocznych: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211596-Wątek-pomocowy-dla-korabiewickich-zwierząt?p=17303513#post17303513[/URL]

• 4 weeks later...
Posted

[INDENT] [INDENT] [SIZE=5]W imieniu Pana Posła Pawła Suskiego i swoim własnym dziękuję wszystkim za udział w marszu poparcia dla nowelizacji. Dziękujemy za zjednoczenie się dla wspólnego celu. Liczymy na Waszą pomoc w dalszej pracy na rzecz zmiany prawa dotyczącego zwierząt w następnej kadencji parlamentu.
Dziękujemy za wszystkie uwagi, również te krytyczne. Wczoraj stała się rzecz wielka. Nagłośnijmy nazwiska posłów, którzy głosowali przeciw i wstrzymali się od głosu.
Piszmy do senatorów, aby nie zaskoczyli nas we wrześniu. Jeszcze raz dziękujemy.
[/SIZE]
[B][SIZE=4]
Katarzyna Śliwa-Łobacz

asystent posła Pawła Suskiego[/SIZE][/B] [/INDENT] [/INDENT]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='tripti']emocje związane ze schroniskiem w korabiewicach opadły w momencie jak można było pomóc zwierzętom, przykre...[/QUOTE]
Tłumaczyłam to już kilkakrotnie, ale powtórzę: DT dla kotów z Korabiewic [B]BYŁY[/B]. W STYCZNIU. TERAZ JEST SIERPIEŃ. Wszystkie znane mi DT na sztywno zapchane kociakami, których jest w tym roku wyjątkowo dużo. Jeśli widzę gdzieś chore maluchy mam je zostawić? Żeby wziąć kota z K? Mam nie zaszczepić małych tymczasików, żeby było na sterylkę kotki stamtąd? To tak nie działa.
Nota bene Twoje informacje jakoby w schronie nie było kociąt są diametralnie sprzeczne z tymi, które posiadam ja. Zresztą nic w tym dziwnego - skoro nie kastruje się zwierząt, trudno oczekiwać, że koty postawią na celibat :(

Posted

tak są aktualnie trzy małe kociaki - plus jednego chorego (ponoć nie pochodzą z tego schroniska) zabrali wolontariusze z resztą kotek. To nie jest kocie forum tylko psie.
To, że psy nie jadły od piątku do środy jakoś nikogo nie ruszyło - dopiero ludzie z vivy i zgromadzeni wokół nich ludzie dobrej woli zareagowali, ale dogomania nie..., bo im się nie podoba p. Magda, a zwierzęta mogą padać z głodu. Viva też nie zrobiła tego dla p. Magdy, a dla zwierząt, które były głodne.

Posted

[quote name='tripti']tak są aktualnie trzy małe kociaki - plus jednego chorego (ponoć nie pochodzą z tego schroniska) zabrali wolontariusze z resztą kotek. To nie jest kocie forum tylko psie.
To, że psy nie jadły od piątku do środy jakoś nikogo nie ruszyło - dopiero ludzie z vivy i zgromadzeni wokół nich ludzie dobrej woli zareagowali, ale dogomania nie..., bo im się nie podoba p. Magda, a zwierzęta mogą padać z głodu. Viva też nie zrobiła tego dla p. Magdy, a dla zwierząt, które były głodne.[/QUOTE]
A czy ktoś złożył doniesienie o popełnieniu przez Szwarcową przestępstwa? Mnie to bardzo porusza jak psy nie jedzą zwłaszcza że ten stan trwa w tym kryminalnym przybytku od WIELU LAT. Tylko że jedynym sposobem na zmianę sytuacji jest pozbycie się stamtąd chorej na głowę wielbicielki szczurów.

Posted

"Jeden budynek, to jest pomieszczenie, w którym został wyposażony gabinecik weterynaryjny do zabiegów, które można wykonać na miejscu, typu szczepienia, odrobaczania. Jest też pokoik, w którym była przechowywana dokumentacja schroniska. Czyli zarzuty wójta nie do końca są oparte na prawdzie – mówi Stanisław Tęsiorowski z Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej w Żyrardowie."

-"Gdy schronisko jeszcze funkcjonowało, to w żartach powiedziałem pani Magdzie, że gdybym był zwierzęciem bezdomnym, to chciałbym zamieszkać w Korabiewicach – mówi Stanisław Tęsiorowski z Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej w Żyrardowie."

dzis był program na polsacie .Nie wiem, czy to była powtórka

[URL]http://www.interwencja.polsat.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/Archiwum__News,5800/Zamiast_Pomoc_Zlikwidowali,1272548/index.html[/URL]

Posted

To skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle. Dlaczego zwierzęta się miedzy sobą rozmnażają, dlaczego nie są leczone, dlaczego umierają z głodu i zimna, dlaczego, dlaczego, dlaczego???????
Jak ta kobieta może patrzyć na cierpienie tych niewinnych istot? Jeśli nie daje sobie rady powinna pozwolić działać innym.

Posted

dla mnie to jest jakas paranoja zostawic te wszystkie psy bez jedzenia, jakichkolwiek funduszy na jedzenia, z dnia na dzień, a niech sie toczy milion spraw przeciwko p. magdzie i bog jeden wie przeciwko komu ale trzeba nie miec za grosz serca i jakiegos sumienia, rozumu, współczucia, pojecia zeby zostawic je na pastwe losu!!! niech zmieniaja wladze tego schroniska, prosze bardzo ale niech sie zastanowią nad sytuacją psów teraz, dzisiaj, jutro, pojutrze, zanim wszystko dojdzie do skutku to pewnie troche to czasu potrwa i co one mają zrobić? glodować! powiem wam szczerze ze jestem zalamana tą sytuacją
kazdy niech mysli co chce o tej sytuacji, o wladzach, o kierownictwie, kazdy ma do tego prawo ale zastanowmy sie nad psami ktore tam są bo im pozostalo czekac, nie wiadomo ile

Posted

Kto zostawił zwierzęta? Od wielu lat mogą liczyć tylko na wolontariuszy którzy sukcesywnie przez Magę są wyrzucani.
Jedyne co wynika z tego, ze nie są schroniskiem to fakt, że nie mogą przyjmować NOWYCH zwierząt! To chyba dobrze...ale trzeba znać temat żeby zrozumieć.

Posted

[quote name='malvaaa']dla mnie to jest jakas paranoja zostawic te wszystkie psy bez jedzenia, jakichkolwiek funduszy na jedzenia, z dnia na dzień, a niech sie toczy milion spraw przeciwko p. magdzie i bog jeden wie przeciwko komu ale trzeba nie miec za grosz serca i jakiegos sumienia, rozumu, współczucia, pojecia zeby zostawic je na pastwe losu!!! niech zmieniaja wladze tego schroniska, prosze bardzo ale niech sie zastanowią nad sytuacją psów teraz, dzisiaj, jutro, pojutrze, zanim wszystko dojdzie do skutku to pewnie troche to czasu potrwa i co one mają zrobić? glodować! powiem wam szczerze ze jestem zalamana tą sytuacją
kazdy niech mysli co chce o tej sytuacji, o wladzach, o kierownictwie, kazdy ma do tego prawo ale zastanowmy sie nad psami ktore tam są bo im pozostalo czekac, nie wiadomo ile[/QUOTE]
To pewnie zabrzmi dość brutalnie, ale IMO pomaganie w jakiejkolwiek formie "instytucjom" tworzonym przez patologicznych zbieraczy powoduje wyłącznie utrzymanie status quo i przedłuża cierpienia zwierząt. Proszę mi w tym momencie nie zarzucać, że siedzę z założonymi rękami, bo nie siedzę. Pomagam tam, gdzie moja pomoc nie jest marnowana, gdzie sytuacja konsekwentnie zmienia się na lepsze. W Polsce są setki tysięcy psów w schronach, azylach, przytuliskach... Wszystkim i tak nie uda się pomóc. W Korabiewicach psy (i koty) cierpią i umierają od wielu lat. I będą cierpieć i umierać dopóty, dopóki będzie tam rządzić Szwarcowa z tą kryminalną bandą Grodeckiego.
Oczywiście szanuję wybory innych, ale mój jest właśnie taki.

Posted

pani szwarc nie jest ani wariatka ani zla kobieta wiele zrobila dla zwierzat,znam ja i schron jeszcze sprzed vivy ,mam troche lat i znam kilka schronisk od podszewki nie jest to takie proste,wszedzie conajmniej pol pracownikow pije,jedne kierownictwo schronu panuje nad tym lepiej lub nie panuje i to nie tylko w korabiewicach ....zdjecia psow przez wolontariuszki kiedy z nimi dokarmialam psy po odejsciu vivy tez nie zawsze byly w pelni obiektywne jak widzialam na wlasne oczy - wiec prawda moim zdaniem lezy po srodku .nie piszcie glupot o prowadzeniu schronu typu know how bo to smieszy przy tych funduszach i nie podajcie przykladu boguszyc bo wszedzie nie jest dobrze w szczegolnosci z jakoscia personelu.smiesza mnie te napastliwe posty i upraszczanie sprawy,jedze do korabiewic od 2001 roku ,psa bralam i jednego zostawilam ,nie zostalam wywalona i wybieram sie tam pazdzierniku i moge wziac kogos niewpuszczanego.proponuje skupic sie na organizowaniu jedzenia a nie waleniu w klawiature ...koniec dyskuscji z mojej strony

Posted

[quote name='mtf zalesie']pani szwarc nie jest ani wariatka ani zla kobieta wiele zrobila dla zwierzat,znam ja i schron jeszcze sprzed vivy ,mam troche lat i znam kilka schronisk od podszewki nie jest to takie proste,wszedzie conajmniej pol pracownikow pije,jedne kierownictwo schronu panuje nad tym lepiej lub nie panuje i to nie tylko w korabiewicach ....zdjecia psow przez wolontariuszki kiedy z nimi dokarmialam psy po odejsciu vivy tez nie zawsze byly w pelni obiektywne jak widzialam na wlasne oczy - wiec prawda moim zdaniem lezy po srodku .nie piszcie glupot o prowadzeniu schronu typu know how bo to smieszy przy tych funduszach i nie podajcie przykladu boguszyc bo wszedzie nie jest dobrze w szczegolnosci z jakoscia personelu.smiesza mnie te napastliwe posty i upraszczanie sprawy,jedze do korabiewic od 2001 roku ,psa bralam i[B] jednego zostawilam[/B] ,nie zostalam wywalona i wybieram sie tam pazdzierniku i moge wziac kogos niewpuszczanego.proponuje skupic sie na organizowaniu jedzenia a nie waleniu w klawiature ...koniec dyskuscji z mojej strony[/QUOTE]
[B]Zostawiłaś tam psa? [/B]Gratulacje. Od dziś zmienia się moje spojrzenie na ciebie. Ładny dogomaniak... Ładna pomoc zwierzętom... Co do stanu umysłu Szwarcowej - widziałam na własne oczy. Jesli twoim zdaniem to jest osoba w pełni władz umysłowych, to ja nie mam pytań.
I proszę jeszcze o jedno. Nie porównuj pracowników Boguszyc z tą bandą z Korabiewic. To dla nich skrajnie obraźliwe.

Posted

[quote name='malvaaa']dla mnie to jest jakas paranoja zostawic te wszystkie psy bez jedzenia, jakichkolwiek funduszy na jedzenia, z dnia na dzień, a niech sie toczy milion spraw przeciwko p. magdzie i bog jeden wie przeciwko komu ale trzeba nie miec za grosz serca i jakiegos sumienia, rozumu, współczucia, pojecia zeby zostawic je na pastwe losu!!! niech zmieniaja wladze tego schroniska, prosze bardzo ale niech sie zastanowią nad sytuacją psów teraz, dzisiaj, jutro, pojutrze, zanim wszystko dojdzie do skutku to pewnie troche to czasu potrwa i co one mają zrobić? glodować! powiem wam szczerze ze jestem zalamana tą sytuacją
kazdy niech mysli co chce o tej sytuacji, o wladzach, o kierownictwie, kazdy ma do tego prawo ale [B]zastanowmy sie nad psami ktore tam są bo im pozostalo czekac, nie wiadomo ile[/B][/QUOTE]

[quote name='mtf zalesie']pani szwarc nie jest ani wariatka ani zla kobieta wiele zrobila dla zwierzat,znam ja i schron jeszcze sprzed vivy ,mam troche lat i znam kilka schronisk od podszewki nie jest to takie proste,wszedzie conajmniej pol pracownikow pije,jedne kierownictwo schronu panuje nad tym lepiej lub nie panuje i to nie tylko w korabiewicach ....zdjecia psow przez wolontariuszki kiedy z nimi dokarmialam psy po odejsciu vivy tez nie zawsze byly w pelni obiektywne jak widzialam na wlasne oczy - wiec prawda moim zdaniem lezy po srodku .nie piszcie glupot o prowadzeniu schronu typu know how bo to smieszy przy tych funduszach i nie podajcie przykladu boguszyc bo wszedzie nie jest dobrze w szczegolnosci z jakoscia personelu.smiesza mnie te napastliwe posty i upraszczanie sprawy,jedze do korabiewic od 2001 roku ,psa bralam i jednego zostawilam ,nie zostalam wywalona i [B]wybieram sie tam pazdzierniku i moge wziac kogos niewpuszczanego.proponuje skupic sie na organizowaniu jedzenia a nie waleniu w klawiature[/B] ...koniec dyskuscji z mojej strony[/QUOTE]

Myślę, że tutaj ani nigdzie indziej nie rozstrzygniemy kwestii Magdy Szwarc. Ja mam inne zdanie niż Ty mtf, ale co to tak naprawdę zmienia... Psy dalej głodne z tego co rozumiem. [B]mtf[/B], jeśli będziesz jechać w październiku do Korabiewic to bardzo proszę wyślij mi pw, bo chętnie bym się wybrała - nigdy nie byłam tam osobiście. Z tym, że u mnie w grę wchodzą tylko weekendy.

Posted

[quote name='mtf zalesie']zostawilam tam psa ,gratulacje przyjmuje, pies byl stary i spokojnie tam dozyl starosci.[/QUOTE]
Nie mam pytań. Schron nie jest od tego, by psy "spokojnie (?) w nim dożywały starości"...