Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Czy ktoś może spróbować dodać szerloka w dziale Zwierzęta?
Bo próbuję z nowym tekstem i nie wychodzi nic a nic :( Najpierw chciałam wyedytowac, ale pojawiają się dwie opcje Cena - jedna polska, a adruga po... czesku! Tego wcześniej nie było - przynajmniej u mnie :)
Mogłam edytować tekst i zdjęcia na wszystkie możliwe sposoby - teraz nawet jednej fotki nie mogę dodać.
Nie wiem co jest grane.
Pousuwałam wszystkie ogłoszenia Mili i Meli z szerloka i próbowałam dodać nowe z nowym tekstem i fotami - nie wychodzi.
Czy ktoś może spróbować szerloka na Wrocław zrobić z takim tekstem:?

Przyszłyśmy na świat pod koniec Starego Roku, w jeden z tych mroźnych i śnieżnych dni. Nie pamiętamy wiele z tamtego okresu - a może pamiętać wcale nie chcemy?...
Zostałyśmy oddane pewnej starej kobiecie, bo znudziłyśmy się dzieciom, które nie o takim Gwiazdkowym prezencie jednak marzyły...
Ktoś nas okrutnie okłamał, choć pragnęłyśmy tak niewiele...
Było nam zimno. Zamiast ciepłego kocyka dostałyśmy kawałek brudnej szmaty i miejsce w starej szopie, zaraz obok rozbitego okna.
Kazano nam jeść jakieś odpadki i śmieci, a rarytasem była zmrożona na kość piętka chleba...
Niewiele pamiętamy, a może wcale pamiętać nie chcemy?...
Nie byłyśmy same - wokół nas codziennie biegały inne psy i koty - mnóstwo kotów. Czasami bawiłyśmy się z przybranym rodzeństwem beztrosko, ale szybko powracał strach, który paraliżował... Wtedy bawić się nam nie chciało...
Jeden nasz braciszek zupełnie zamarzł... Reszta codziennie walczyła o życie.
Aż któregoś dnia ktoś nas wziął na ręce i przytulił do siebie. Zaniósł do samochodu i pogłaskał po głowie...
Dostałyśmy jeść i pić w najprawdziwszych miseczkach.
I na koniec najcieplejszy i najmilszy kocyk na świecie...
I znów zaczęłyśmy się uśmiechać.
I nareszcie nie chcemy zapomnieć...

Mila (jaśniejsza) & Mela (ciemniejsza)

Sunie obecnie przebywają w Domu Tymczasowym w okolicach Wrocławia. Mogą zostać adoptowane osobno.
Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna w miejscu przyszłego zamieszkania psiaków oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
796 647 066
email: [email protected]

Posted

Domek mi napisał że są już We Wrocławiu. Beza szykuj się w drogę do domu i obys była szczęsliwa:)
Mam z domkiem łączność;)

Posted

Nikaragua napisał(a):
Jaki dzielny domek. z Warszawy i z powrotem bez przerwy prawie !

Tak:)
Pani zadzwoniła, ze przyjechał chłopak siostry i są gotowi by jechać. Zapytali czy mogą:) Oczywiście i wyruszyli:)
Mam dostać sms jak już Beza będzie z nimi w aucie, gotowa do drogi:)
Fajny domek:)

Posted

olivetshka napisał(a):
No i widzisz, Edi?... Czasami sprawy się same układają, a trudne problemy prawie same rozwiązują :)
Dużo szczęścia dla Bezi.

Chyba los się odwrócił na lepsze. Mam taką nadzieję!
Szukamy domu dla Mili, Meli, Bolsa, Dory
a także dla Żmigrodzkich Miska, Togusia, i Dudusia i Gusi.
Szukaniem domku dla Kotka, zajmuje się Kraków.

Posted

Nikaragua napisał(a):
Bezunia śniadanko to już pewno w nowym domku zjadła :)

Tak:) o 5.00 rano:)
Własnie domek dzwonił:) Cała rodzina wstała by Bezę przywitać. Beza ma 10 rąk do głaskania:)i Kota do towarzystwa, któremu ciągle się przygląda:):)

Posted

Nikaragua napisał(a):
A te które sie zgłaszały to odpadły wszystkie??????

Bezą interesował się domek z Niemiec, ale ucichło. Domek gdzie pojechała Beza, to drugi telefon w jej sprawie.Szczęśliwy. Domek z Wałbrzycha dzwonił o Togusia, napisałam do Kora78 i podałam nr telefonu do Pani by się umówic na wizytę. Napisałam tez do ulv, bo Toguś u Niej żeby się skontaktowała. Nic więcej nie wiem na razie.
O wszystkich telefonach, które są piszę zaraz na wątku. Mam nadzieję , ze się telefony rozdzwonią po wszystkie piesie.

Posted

shirrrapeira napisał(a):
To pięknie, że taki domek udało mi się przesłuchać...

Pani Cię miło wspomina:):)
Dziękuję za expres wizytę:)

Posted

Czyli radosne nowiny, oby więcej takich. Gusia jeszcze nie nadaje się do adopcji chyba ,że doświadczony domek i lepszy od naszego.

Posted

Dzwonił Pan w sprawie Mili i Meli, ale nie wie którą wybrać i chciałby zobaczyć Panny. Domek w Oławie, zgadza się na sterylkę.Powiedziałam, ze przekażę nr do miejsca gdzie są, bo nie wiem jak cioteczka dysponuje czasem. Jak się Pan zdecyduje na którąś Panienkę, to poproszę MyrkurDagur o wizytę:)

Posted

Edi100 napisał(a):
Dzwonił Pan w sprawie Mili i Meli, ale nie wie którą wybrać i chciałby zobaczyć Panny. Domek w Oławie, zgadza się na sterylkę.Powiedziałam, ze przekażę nr do miejsca gdzie są, bo nie wiem jak cioteczka dysponuje czasem. Jak się Pan zdecyduje na którąś Panienkę, to poproszę MyrkurDagur o wizytę:)

Pięknie :)

Posted

Nikaragua napisał(a):
To chyba jutro zadzwonię do Magdy i popytam o ten Wałbrzych. (dziś nie, bo mam tylko moment przerwy miedzy rodzinnym obiadem a gośćmi na imieniny męża)

To najlepsze życzonka:)

Posted

A Mila jedzie już do własnego domku ;-) Państwo prawdopodobnie zaloguje się i sami będą wklejać zdjęcia. W tamtym tygodniu stracili ukochanego psa po 11 latach i postanowili pokochać Milę.

Posted

[quote name='LILUtosi']A Mila jedzie już do własnego domku ;-) Państwo prawdopodobnie zaloguje się i sami będą wklejać zdjęcia. W tamtym tygodniu stracili ukochanego psa po 11 latach i postanowili pokochać Milę.
YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Superancko :)
Jeszcze Melcia.