Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olivetshka napisał(a):
Asterek jest w drodze do nowego domku :) LILU dzwoniła jakieś 30 min. temu.
Ok. 3-4 powinni być na miejscu.

Ło la la la:) Asterku szczęśliwości i czekamy na wieśći!

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Edi100 napisał(a):
Ło la la la:) Asterku szczęśliwości i czekamy na wieśći!

Wiesz Edi, dziwne to trochę, ale pomimo, że nie widziałam Asterka na oczy, to mocno się z nim jakoś tak emocjonalnie związałam. Może dlatego, że miał być na tym DT u p. Magdy i nie wypaliło... I tak mi go szkoda wtedy było...
A może to ta jego przepuklinka...
A może to, ze to w sumie moja pierwsza adopcja na dogo? :)
Sporo piesków, które ogłaszałam znalazło domki, ale to nie to samo :)
Kiedyś pomogłam jednej suni z Głowna - ogłosiłam ją na allegro i ona przez to allegro znalazła domek. Tylko wówczas emocjonalnie się nie angażowałam aż tak - nie ja szukałam osoby na wizytę, nie ja prowadziłam rozmowy... Kibicowałam jej równie mocno, co Asterkowi, ale on mi tak jakoś szczególnie zapadł w serce.
I mam nadzieje, że będzie miał dobre i szczęśliwe życie.

Posted

olivetshka napisał(a):
Wiesz Edi, dziwne to trochę, ale pomimo, że nie widziałam Asterka na oczy, to mocno się z nim jakoś tak emocjonalnie związałam. Może dlatego, że miał być na tym DT u p. Magdy i nie wypaliło... I tak mi go szkoda wtedy było...
A może to ta jego przepuklinka...
A może to, ze to w sumie moja pierwsza adopcja na dogo? :)
Sporo piesków, które ogłaszałam znalazło domki, ale to nie to samo :)
Kiedyś pomogłam jednej suni z Głowna - ogłosiłam ją na allegro i ona przez to allegro znalazła domek. Tylko wówczas emocjonalnie się nie angażowałam aż tak - nie ja szukałam osoby na wizytę, nie ja prowadziłam rozmowy... Kibicowałam jej równie mocno, co Asterkowi, ale on mi tak jakoś szczególnie zapadł w serce.
I mam nadzieje, że będzie miał dobre i szczęśliwe życie.

Masz szczęsliwą rękę;):) Tak się cieszę.
Kuchnia, nikt nie zapytuje o resztę:( Najwięcej telefonów było o Asterka.

Posted

Korenia napisał(a):
Terierfanka jak przygotowujesz miksturę dla piesów ;) ?

O to specjalny przepis:) Doskonały. Ja zdobyłam maszynkę właśnie i też będę tym karmiła stadko:)
Kiciom też posmakuje zapewne;)

Posted

Nikaragua napisał(a):
Jakoś ludzie wolą psa od suczki. Wielu nie rozważa w ogóle możliwości sterylizacji, a boją się szczeniąt. A przecież z suczką łatwiej ;) Jak leje i wieje to tylko szybkie siusiu i do ciepłego domku. A z psem to trzeba się nachodzić i podlać każdy krzaczek. Tak mnie przekonywała sąsiadka do suczki :)

Ja mam w domu na stało i jedno i drugie:)
No i nad bagaż hi hi w postaci Bezy. W zasadzie to u mnie babiniec na maxa. Foka, Beza, Królisia, my z Kropka i Drops rodzynek:)

Posted

Edi100 napisał(a):
Dostałam sms, że Asterek juz w domku!:):)

Tak, potwierdzam :) Ok. 17 maluch został przekazany w ręce P. Grzegorza. Teraz czekam na wieści od niego i z pewnością podam dalej.

Posted

Dzwonił przed chwilą Pan Asterka - jest zachwycony maluchem :) Żona zresztą też. Bardzo im się psinka podoba.
Mówił, że mieli dziś gości i od razu ze wszystkimi maluch się zapoznał, obwąchał i wszyscy się ogólnie cieszyli :)
Teraz wyszedł na podwórko i biegał, węszył, Pan go co trochę wołał i na niego cmokał. Mówił, że jest ciut niespokojny, ale wiadomo, że nowe miejsce, podróż i ogólnie brak psiego towarzystwa, jakie miał u LILU...
Ale będzie dobrze.
Pan obiecał być w kontakcie i fotki też jakieś za chwilę pewnie będą.

Posted

olivetshka napisał(a):
Dzwonił przed chwilą Pan Asterka - jest zachwycony maluchem :) Żona zresztą też. Bardzo im spię psinka podoba.
Mówił, że mieli dziś gości i od razu ze wszystkimi maluch się zapoznał, obwąchał i wszyscy się ogólnie cieszyli :)
Teraz wyszedł na podwórko i biegał, węszył, Pan go co trochę wołał i na niego cmokał. Mówił, że jest ciut niespokojny, ale wiadomo, że nowe miejsce, podróż i ogólnie brak psiego towarzystwa, jakie miał u LILU...
Ale będzie dobrze.
Pan obiecał być w kontakcie i fotki też jakieś za chwilę pewnie będą.

No to serce mi urosło:) Zadomowi sie raz dwa:):)

Posted

Korenia napisał(a):
Terierfanka jak przygotowujesz miksturę dla piesów ;) ?

używane tu słowo "mikstura" powala mnie na łopatki :D
któraś z cioteczek (Poker?) podpowiedziała, że dobrym i tanim jedzonkiem dla szczeniorów są mielone całe gotowane korpusy - one faktycznie po ugotowaniu są miękkie i dobrze przechodzą przez maszynkę. No więc gotujesz takie korpusy, dodajesz jakieś warzywka np marcheweczkę ale myślę, że i inne nie zaszkodzą, mielisz i masz "miksturę" ;-)
Ja w tym rosołku po korpusach gotuję potem ryż, który można dodać jako wypełniacz

Edit: jako pierwsza pomysł na korpusy mielone podała Basia1244 :lol:

Posted

Tosia dotarła do chwilowego DT we Wrocławiu:)
Niestety o Maliźnie z łańcucha jeszcze nic nie wiem, ani o Dredziku czy też zmienił DT:(
Poczekam jeszcze chwilkę, moze ciotki sie odezwą.

Posted

Edi100 napisał(a):
Tosia dotarła do chwilowego DT we Wrocławiu:)
Niestety o Maliźnie z łańcucha jeszcze nic nie wiem, ani o Dredziku czy też zmienił DT:(
Poczekam jeszcze chwilkę, moze ciotki sie odezwą.

To przynajmniej Tosi sie udalo... A czy ten chwilowy DT to nie przypadkiem u Twojej mamy, Edi? ;)
Przykro mi, ze nic nie zalatwilam - dzwonilam do p. Magdy, ale nie odbiera, a moja mama nadal nieprzekonana :shake:

Posted

olivetshka napisał(a):
To przynajmniej Tosi sie udalo... A czy ten chwilowy DT to nie przypadkiem u Twojej mamy, Edi? ;)
Przykro mi, ze nic nie zalatwilam - dzwonilam do p. Magdy, ale nie odbiera, a moja mama nadal nieprzekonana :shake:

Nie, nie mama u mnie. Malunio z łańcucha miał trafić do ulv, tylko nie wiem czy przejściowo, czy na chwilę dłużej.Wpadną zapewne cioteczki i nas oświecą:)

Posted

Tośka rozrabia u mnie :lol: nie wiem skąd ona się nauczyła kraść kapcie?? :evil_lol:
dzięki niej dowiedziałam się, że mój kot potrafi warczeć :crazyeye: jest mocno zdziwiony tą małą kosmitką :lol:

Posted

terierfanka napisał(a):
Tośka rozrabia u mnie :lol: nie wiem skąd ona się nauczyła kraść kapcie?? :evil_lol:
dzięki niej dowiedziałam się, że mój kot potrafi warczeć :crazyeye: jest mocno zdziwiony tą małą kosmitką :lol:

Kapcie? Może ma w genach hi hi
Tośka kosmitka;)
Pani chętna na nią znów napisała do mnie email, ze zuziaM nie zadzwoniła dziś i pani się martwi. Rano się przypomnę:)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Masakra :( ale gratuluję akcji :)

To jeszcze nie koniec:( teraz musimy zrobić wszystko żeby tamto miejsce zrównano z ziemia i by powstał azyl pod skrzydłami TOZu. W piątek mamy spotkanie w Gminie, trzymajcie kciuki!

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Malizna u mnie, teraz usiłuję zorganizować transport dla dredka....

Magda, cioteczka chce robic ogłoszenia dla niego i wogle takie tam wejdź tutaj

Posted

Tośka szaleje, szczypie za łydki i ciągnie za nogawki :evil_lol:
bardzo ładnie umie wskakiwać do łóżeczka ;)
apetyt ma Kaukaza
tylko wydaje mi się, że sporo sika - nigdy nie miałam tak małego szczeniora, ale 3 siki na godzinę to chyba często? czy sobie czasem gdzieś pęcherza nie przeziębiła :shake:
domek się odzywał?

Posted

terierfanka napisał(a):
Tośka szaleje, szczypie za łydki i ciągnie za nogawki :evil_lol:
bardzo ładnie umie wskakiwać do łóżeczka ;)
apetyt ma Kaukaza
tylko wydaje mi się, że sporo sika - nigdy nie miałam tak małego szczeniora, ale 3 siki na godzinę to chyba często? czy sobie czasem gdzieś pęcherza nie przeziębiła :shake:
domek się odzywał?

Za dużo tega sikania:( Kuchnia, zimne noce były a ona nie była całkiem w domu:(
Domek się odzywa i czeka, tylko czekam na wieści od ZuziaM
Nie wiem, czy nie przydało by jej się badanie?:( Jak myślicie?