Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

Posted

przepraszam za offa ale naprawdę pilne sunia nie zna wcale miasta:-( Łaziło za nią mnóstwo osób cały dzień, rano ktoś ją widział, od tej pory żadnego sygnału

W Dąbrowie Górniczej w sobotę w okolicach ulicy Chopina zaginęła goldenka, ma na imię Tina, może się też przemieszczać w kierunku Będzina, proszę porozglądajcie się
http://zlotypies.com.pl/viewtopic.ph...er=asc&start=0
kontakt
el: 667 996 799 Małgorzata lub mail: [email protected]
tel: 691 437 771 Jolanta lub mail: [email protected]

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przywiozłyśmy dziś trzy nowe kociaki z Kokotka :)

Dwa cudne czarnulki z wielkimi oczami i ślicznego buraska.
Nie wiadomo jeszcze jaka płeć, wiek tak na oko 4-6 miesięcy. Krótkowłose.

Szukamy DT , na razie siedzą w lecznicy, czekam na jakąś wiadomość po przeglądzie. Formica obiecała zrobić jakies zdjęcia :cool3:

Posted

A ja dostałam wczoraj telefon w sprawie Ciapka...jak już niektórzy wiedzą telefon był z Niemiec i jestem w kropce :( wczoraj był dzień na płacz a dzisiaj należy już logicznie myśleć. Państwo dość zdeterminowani i zdecydowani. Na pytanie dlaczego nie chcą psiaka z Niemieckiego schroniska odpowiedzieli że tam psiaki mają luksus a ona chce pomóc naprawdę skrzywdzonej istocie. Chcą psiaka do całowania i przytulania (skąd wiedzieli ze to akurat on). Mieszkają w jakimś domu wielorodzinnym, obok las, dzieci dorosłe, z domu już zwiali. Mają tylko kota strachulca i chcieliby żeby Ciapka sprawdzić na kocie towarzystwo. Czy ktoś może mi powiedzieć co ja mam robić ? czy znamy kogoś kto przeprowadza wizyty w Niemczech ??? szukam jakiegoś punktu zaczepienia :(

Posted

[quote name='ma-ja']Marta, podaj mi miejscowość. Mam tam sporo znajomych psiarzy, wprawdzie głównie internetowych, ale to sprawdzeni ludzie, głównie hodowcy ;)[/QUOTE]

Idę do Ciebie na gg.

Posted

[quote name='marra']Przy okazji wizyty w klinice z moją psicą, dziewczyny pokazały mi szczeniaczka który czeka na dom. Wiec przedstawiam Wam Marysię :)

Marysi tu niewiele widać jednak zapewniam że jest bardzo sympatyczna ;) Maluch trafił do schroniska wraz z rodzeństwem, zostali wszyscy znalezieni na śmietniku. Rodzeństwo znalazło domki a Marysia już 3 tydzień siedzi w klinice bo nikt nie ma serca dać ją spowrotem do schronu, mała przeszła parvowirozę ale teraz jest już w pełni zdrowa ;)

Mała od 20.00 lata jak nakręcona po moim domu...

Posted

Piękna sunia, jak w widocznej cieczce to jeszcze w ciąży nie będzie raczej...
Ja nie pomogę, mam kryjącego psa w domu ;) ale trzymam kciuki.

Halbina, super że ją wzięłaś! Imię zostawiamy na potrzeby ogłoszeń? czy będzie zmienione?

Posted

U mnie od dziś Denzel - psiak 4-miesięczny któremu obiecałam DT już jakiś czas temu, wtedy był jeszcze maluchem... teraz sięga do kolana, jest kompletnie nieprzystosowany, prosto z kojca.
Moje psy mnie zadziwiły pozytywnie, bo byłam pewna że mu złoją skórę. Tym bardziej ż eon na nie warczał i się szczerzył dość poważnie.

ale już jest lepiej, wyluzował, byliśmy dwa razy na spacerku (za drugim razem już nie musiałam go wlec po chodniku :D )

Dziś był bogaty dzień:
Dwie kotki Dalię i Fuksję wydałam do wspólnego domku, bardzo fajnego
Byli tacy młodzi ludzie poznać kocurka Paco jednego z braci Ksero
Dzwoniła dziewczyna, chcąca adoptować jedną z naszych czarnych ko-kotek dla mamy
Przyszedł mail z ankieta w sprawie braci Ksero, więc mam nadzieję że jednak pojda mieszkac razem
i domek znalazł Messer :)
Oprócz tego przyjechała Koko na wakacje, która zakodowała sobie w swoim pustym łebku, ze w domu u ciotki można sikać na podłogę :D

Posted

[quote name='ma-ja']U mnie od dziś Denzel - psiak 4-miesięczny któremu obiecałam DT już jakiś czas temu, wtedy był jeszcze maluchem... teraz sięga do kolana, jest kompletnie nieprzystosowany, prosto z kojca.
Moje psy mnie zadziwiły pozytywnie, bo byłam pewna że mu złoją skórę. Tym bardziej ż eon na nie warczał i się szczerzył dość poważnie.

ale już jest lepiej, wyluzował, byliśmy dwa razy na spacerku (za drugim razem już nie musiałam go wlec po chodniku :D )

Dziś był bogaty dzień:
Dwie kotki Dalię i Fuksję wydałam do wspólnego domku, bardzo fajnego
Byli tacy młodzi ludzie poznać kocurka Paco jednego z braci Ksero
Dzwoniła dziewczyna, chcąca adoptować jedną z naszych czarnych ko-kotek dla mamy
Przyszedł mail z ankieta w sprawie braci Ksero, więc mam nadzieję że jednak pojda mieszkac razem
i domek znalazł Messer :)
Oprócz tego przyjechała Koko na wakacje, która zakodowała sobie w swoim pustym łebku, ze w domu u ciotki można sikać na podłogę :D[/QUOTE]

Monika Ty to nigdy nie próżnujesz ;) u Ciebie zawsze coś się dzieje. Cieszę się że adopcje ruszyły w pozytywnym kierunku a Denzel to fajny chłopak ;)

Posted

[quote name='OlaLola']To ja ten, może sobie wątek zapiszę, skoro już jestem wolontariuszką SP, ten hmm... prawie rok... :P:)[/QUOTE]

No moja droga, kwalifikujesz się do nagany :D

Posted

Nagana Prezesa? Oj brzmi poważnie :D
Myślę że została udzielona osobiście wczoraj ;)

Denzel się rozruszał, dziś po porannym spacerku ganiał po mieszkaniu, zaczepiał wszystkie psy i szczekał cienkim głosikiem, nie wiedział co ze soba zrobić :D
Niestety jest niewybiegany i przez jakiś czas jeszcze będzie - nie ma szans go puścić ze smyczy. Chociaż patrząc na jego postępy, może stanie się to szybciej niż myślę ;)

Za to Koko zalazła mi tak za skórę, że to chyba jej ostatnio pobyt u mnie. Mega ADHD plus totalny brak wychowania. Na smyczy praktycznie nie umie chodzić, spacer to jest masakra, zwłaszcza ze zabieram ją z innym psem, dwa razy prawie leżałam na ziemi tak nas oplątała smyczą.
No i oczywiście leje wszędzie, łącznie ze swoim legowiskiem - w związku z tym dużą część dnia spędza przywiązana. Mam dość :)