Murka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Po kąpieli ;) Malutka jest kochana, ale troche też psoci jak to podrostek. Musiałam wymienić jej koszyk wiklinowy na plastikowy, bo zaczęła go intensywnie objadać ;) Zgryzła już jedną nieopatrzenie zostawioną pod stołem Hani zabawkę ;) Uwielbia spać na krzesłach jak nasz kot :razz: Z czystością to jest tak: jak się ją wypuści to zrobi co trzeba na zewnątrz, ale jak się jej zachce to zrobi na podłodze w kuchni. Nie woła. A ciekawe, że w łazience nie było problemu, pewnie dlatego, że mniejsza przestrzeń. W kuchni ma jedno miejsce na "ubikację". Na szczęście jest niemal na środku i kałuże nie podciekają pod meble :lol: Będzie wychodzić cztery razy dziennie wraz z Mają. Załapie na pewno. Quote
Reno2001 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Meała musi załapac. Na świetlicy nikt nie skupiał się na wyprowadzaniu jej na spacer ;) załapaie na pewno szybko, to madra dziewczynka. Cudnie wygląda na fotkach z Hanią. Dwie uśmiechnięte panienki :) Quote
Ulka18 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Podobnie mowil dr Tomek, ze trzeba zeskrobac ta nadmiernie rozbudowana kosc. Ze to sie powinno ladnie i szybko wygoic. Wydaje mi sie, ze trzeba zrobic ta operacje, bo z taka lapka to chyba sunia domu nie znajdzie. Mimo, ze taka ladna z niej sunieczka chetnych moze nie byc. Quote
Murka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Dzisiaj poobserwowałam Balbinkę pod kątem tej łapki i ona jednak suni trochę przeszkadza, utyka na nią lekko, podnosi do góry, często nie staje na nią do końca jak np. stoi lub siedzi. Więc pewnie operacja będzie konieczna. Quote
agusiazet Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Uważam jak reszta, że operacja konieczna, takiej jej nie zechcą! Quote
Reno2001 Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Ja tez jestem za tym, by małą "naprawic" ;) Quote
halcia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ja też,tylko czy sam gips ją unieruchomi?Ruchliwośc może przeszkadzac w gojeniu...chyba musi byc na małej przestrzeni,a nauka czystości pewnie potem... Quote
Murka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Też myślałam o tym. Zapytam dr Szpondra. W razie co możemy ją ulokować w małej łazience na dole. Albo klatka kennelowa i spacerki na smyczy. Quote
eloise Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Ania oglądała dzisiaj zdjęcia Hani z Balbinką :) była zachwycona i chyba 10 razy jechała dziś do Hani :D dawała mi buziaka, machała papa, a po powrocie musiała mnie wyściskać i wskakiwała mi na kolana, zafundowała mi godzinę zgagi... cóż zrobić- obiecałam jej, że w wakacje, jak będzie ciepło, odwiedzi Hanię osobiście ;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Wpraszam się! Co se będę żałować. Jak mnie obgadywałyście, to musicie teraz szybko pokasować! ;-) Quote
halcia Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Zapraszamy,szczególnie małe cudo które potrzebuje kibiców. Quote
ciapuś Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Przypominamy ślicznotkę i czekamy na dobre wieści Quote
Murka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Malutka trochę nam siusia, małe kałużki, ale często. Dzisiaj po nocy (wyszła o północy na ostatnie siku!) było cztery kałużki! W dzień potrafi pół godzinki po przyjściu z ogrodu nasiusiać. Nawet przy nas. Dosłownie jak mały szczeniaczek :crazyeye: Quote
Ulka18 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Moze zalapie z czystoscia. Balbinka byla w swietlicy, raz wyszla na zewnatrz, raz nie. Kundzi chwile zeszlo zanim sie nauczyla. Quote
Reno2001 Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Załapie, załapie. Nna świetlicy to one czystości się nie uczą ;). Quote
eloise Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 mój Ofik do dziś nie jest największym czyściochem ;) Quote
halcia Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Co pół godzinki nie powinna sikać,nie taka maleńka....a uczyć trzeba jak każdego szczeniaka.Na świetlicy wolą zetrzec,niż przyuczac i chwalić za załatwienie na zewnątrz.... Quote
Reno2001 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Jak malizna zachowuje się w domku? Przyzwyczaja się do niesiusiania co pół godzinki? ;) Mam pytanko, kiedy będą szanse na zdiagnozowanie małej? Dziewczyny z fundacji chcą pomóc w ewentualnej zbiórce finansów poza dogo, no ale musimy coś wiedziec. Quote
Ulka18 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Murka pisala, ze doktor jest na urlopie i ze chyba w poniedzialek bedzie do niego dzwonic. Takze musimy poczekac. Quote
Murka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Murka napisał(a):Dzwoniłam do dr Szpondra, wyjeżdża co prawda na urlop, ale za tydzień wraca; umówiliśmy się wstępnie na 2 lutego (mam dzwonić 1-ego i się dokładnie umówić). Mają być oględziny i od razu ewentualna operacja, żeby nie trzeba było kilka razy z sunią jeździć. Dr Szponder jest zdania, że jeśli sunia nie kuleje i nie przeszkadza jej łapka to nie trzeba tego ruszać. Mówiłam o tym, że chodzi też o adopcyjność suni, mało jest chętnych na psa z defektem. Dr Szponder mówił, że prawdopodobnie będzie trzeba tylko podciąć kości i one sie same ułożą i będą dalej rosnąć jak trzeba. Ale wszystko wyjdzie na oględzinach. Z tego co obserwuję, to sunia tą łapkę czasem podnosi do góry. Dr Szponder prosił o decyzję czy wykonywać operację gdyby się okazało, że nie jest ona konieczna i będzie tylko zabiegiem "plastycznym". Nic się nie zmieniło w tej kwestii ;) Co do siusiania: Balbinka dostała z powrotem karcer w łazience, aby nauczyła się trzymać. Zaraz po powrocie z ogrodu biegała po kuchni i domu, żeby nie zaczęło się jej źle kojarzyć wchodzenie do domu (że od razu do karceru). Od jutra rozciągamy w czasie przebywanie poza karcerem. Dzisiaj od południowego powrotu z ogrodu jest poza karcerem i jest ok. Zobaczymy jak będzie dalej. Dwa misiaki ;) Quote
Reno2001 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 O kurcze, przepraszam Cię Kasiu. Zupełnie mi umknął ten Twój post o kontakcie z dr Szponderem. Sorki. W takim razie czekamy do lutego :) Quote
Ulka18 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Do 2-go lutego juz niedaleko. Poczekamy :fadein: Malutka jakby troche przytyla, czy mi sie zdaje? Fajnie wyglada :D Quote
Recommended Posts