coronaaj Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 caromina napisał(a):We Wrocławiu pewien sadystyczny właściciel psa husky, wyprowadza go na dwór z workiem na głowie. Tak sie szybko męczy i nie trzeba go wybiegać. Tę sytuacje trzeba zakończyć jak najszybciej. Gdzie we Wrocławiu zgłasza sie takie sprawy? Ze skutkiem, ponieważ interwencje już były. Nie przyniosły żadnych rezultatów. Pisze, ze sadysta jest we Wroclawiu....caromina jest z Poznania??? Quote
_Diesel_ Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 a ja myślę że możemy sobie posiedzieć i popatrzeć bo i tak nic nie zdziałamy. ciężko mi uwierzyć żeby człowiek mógł wychodzić regularnie, na osiedlu gdzie pełno ludzi, z psem z workiem na głowie. bo to jest na tyle widoczne (zwłaszcza teraz po akcji z haszczakiem) że ktoś by wreszcie zareagował. może coś się w temacie dzieje, może całość była tylko plotą - tego sami nie ustalimy. mój nick jest znany - jakby się coś ruszyło to służę wszelką pomocą. Quote
majqa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 _Diesel_ napisał(a):a ja myślę że możemy sobie posiedzieć i popatrzeć bo i tak nic nie zdziałamy. (...). I to sobie biorę do serca do jutra włącznie i rezygnuję ze śledzenia wątku. Bez sensu jest stresować się własną wyobraźnią. Quote
Inez de Villaro Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 majqa napisał(a):I to sobie biorę do serca do jutra włącznie i rezygnuję ze śledzenia wątku. Bez sensu jest stresować się własną wyobraźnią. Amen....... Quote
caromina Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Witam Na PW podam maila i tel. do osoby zgłaszającej sprawę. Z jej maila wynika, że wiele interwencji już było w tej sprawie. Policja w sprawie psa przynajmniej w Poznaniu nie kiwnie palcem i nie liczy się, że siostra pracuje w komendzie wojewódzkiej i była rzecznikiem prasowym policji. Pretensji, ze watek na bieżąco nie jest uzupełniany mieć do mnie nie można. Zrobiłam co w mojej mocy, żeby sprawa jak najszybciej ujrzało światło dzienne. Swoja drogą po skandalicznym wyroku jaki zapadł za mord na haszczaku z oderwaną głową, ludzie będą jeszcze częściej odwracać głowę od cierpienia zwierząt. No bo kto sie będzie narażał?? Któraś z dziewczyn wspomniała, ze moze urban legend - mam nadzieję, że tak właśnie jest. Quote
fiorsteinbock Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Podeslij dane xmartix i demi, one sa z TOZu Wrocław. Quote
coronaaj Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='caromina']Witam Na PW podam maila i tel. do osoby zgłaszającej sprawę. Z jej maila wynika, że wiele interwencji już było w tej sprawie. Policja w sprawie psa przynajmniej w Poznaniu nie kiwnie palcem i nie liczy się, że siostra pracuje w komendzie wojewódzkiej i była rzecznikiem prasowym policji. Pretensji, ze watek na bieżąco nie jest uzupełniany mieć do mnie nie można. Zrobiłam co w mojej mocy, żeby sprawa jak najszybciej trafiła na światło dzienne. Swoja drogą po skandalicznym wyroku jaki zapadł za mord na haszczaku z oderwaną głową, ludzie będą jeszcze częściej odwracać głowę od cierpienia zwierząt. No bo kto sie będzie narażał?? Któraż z dziewczyn wspomniała, ze moze urban legend - mam nadzieję, że tak właśnie jest. No to dziewczyny z Wroclawia dzwonce bo mnie troche trudno z Phoenix, Arizona ale jak trzeba to bede...mozesz mnie podac na pw....mysle, ze troche jest ciotek z Wroclawia i cos trzeba sprawdzic....ja nie mysle, ze to urban legend....psy podpalaja, ciagna za glowe samochodem (pies umarl), robia smalec, etc...to tylko wiem z TVPInfo codziennie cos pokazuja...smutne to ale male kary niestety ale powoli sie rusza..... no podpalenia to macie na Dogo http://www.dogomania.pl/threads/200481-Pies-podpalony-żywcem!!!!!!pilne!!!?p=16146548#post16146548 smalcownia prosze bardzo http://www.dogomania.pl/threads/197530-Pomocy!!-Podkarpaci******-giną-w-quot-smalcowni-quot-cała-wieś-kupuje-smalec-psi!!!?p=16146315#post16146315 Quote
Poker Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 powysyłaj nam namiary na PW.trzeba w końcu z ukrycia zrobić zdjęcia i wtedy ruszyć sprawę.Jak nie wiemy gdzie jest pies , to jak możemy pomóc? Z bezsilności można bzika dostać. Quote
dorota k. Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dziewczyny, dostałyście te dane na pw. Quote
terierfanka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 jak już się dowiecie w jakiej okolicy to się dzieje to podajcie tu na wątku - to chyba nie tajemnica nie ma chyba sensu, żeby każda z nas z osobna wysyłala pw lub dzwoniła z tym samym pytaniem do osoby, która wie coś więcej Quote
wilczek007 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 no danych osobowych raczej ujawniac chyba nie można...tak więc trzymam kciuki za akcję, bo ani mi blisko do Poznania ani Wrocka...:/ Quote
terierfanka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 nikt nie mówi o ujawnianiu danych osobowych! chodzi mi jedynie o info, w jakiej części Wrocławia to się dzieje - może będę blisko, może mogę pomóc jeśli osoby, które wiedzą więcej uznają, że sobie poradzą to się nie narzucam Quote
Zosia123 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 terierfanka napisał(a):nikt nie mówi o ujawnianiu danych osobowych! chodzi mi jedynie o info, w jakiej części Wrocławia to się dzieje - może będę blisko, może mogę pomóc jeśli osoby, które wiedzą więcej uznają, że sobie poradzą to się nie narzucam Dokładnie: co to za ulica? Jeżeli np. mieszkam blisko, to mogę zmienić trasę spacerów i brać ze sobą aparat fotograficzny. Quote
coronaaj Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Poker napisał(a):powysyłaj nam namiary na PW.trzeba w końcu z ukrycia zrobić zdjęcia i wtedy ruszyć sprawę.Jak nie wiemy gdzie jest pies , to jak możemy pomóc? Z bezsilności można bzika dostać. No to do dziela trzeba pomoc pieskowi...powodzenia... Quote
Poker Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 sylwija napisał(a):Poker, masz zapchana skrzynkę.. odetkałam, jestem chora. Quote
wilczek007 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 oj napisać nic nie można, czlowiek ie jest jasnowidzem co kto chce wiedziec... To powodzenia!.. Quote
xmartix Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 dzwoniłam pod podany numer, zostałam poinformowana, że dopiero w pn będzie znany dokładny adres (bo osoba która to widziała jest obecnie poza zasięgiem, nie mają do niej nr telefonu) zapytałam o osiedle chociaż, więc jest to podobno STARE MIASTO i na pewno kamienica któraś! Dziewczyny rozglądajcie się! Quote
monika083 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 xmartix napisał(a):dzwoniłam pod podany numer, zostałam poinformowana, że dopiero w pn będzie znany dokładny adres (bo osoba która to widziała jest obecnie poza zasięgiem, nie mają do niej nr telefonu) zapytałam o osiedle chociaż, więc jest to podobno STARE MIASTO i na pewno kamienica któraś! Dziewczyny rozglądajcie się! to ja zapytam pania Lucyne ,co adoptowala ''moja''Kajunie ,ona mieszka w tamtych rejonach. Quote
xmartix Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 PATRZCIE NA ULICY SIENKIEWICZA I OKOLICE KREDKI I OŁÓWKA!!! to jest najdokładniejszy adres jaki można było zdobyć chłopak widywał tego psa z rana dzisiaj jade ja tam i jutro rano też, ale nie wiem czy na niego trafię jakby ktoś był i widział tego psa to od razu dzwońcie: 668-980-123 (Marta) Quote
Zosia123 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 No nareszcie. Ul Sienkiewicza i okolice placu Grunwaldzkiego. Stamtąd jest rzut beretem do parku Szczytnickiego, ja chodzę regularnie do parku, to przekażę psiarzom tę informację. Quote
coronaaj Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Zosia123 napisał(a):No nareszcie. Ul Sienkiewicza i okolice placu Grunwaldzkiego. Stamtąd jest rzut beretem do parku Szczytnickiego, ja chodzę regularnie do parku, to przekażę psiarzom tę informację. super, ze cos sie ruszylo...powodzenia cioteczki.... Quote
wikikoniki Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Jezu, przecież to okropne, masz jakiś kontakt z tym kolesiem (np, tata go zna) ? Quote
Recommended Posts