fiorsteinbock Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 diuna_wro napisał(a):musimy sie dowiedzieć adres, a wtedy poinformowany zostanie i TOZ i inne instytucje. Nawet sama tam podjadę, ale bez adresu lipa Wyslalam wiadomosc do Demi i xmartix, niestety bez adresu nic nie zdzialaja. Moze zalozycielka watku napisze cos wiecej. Quote
zuzlikowa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 wilczek007 napisał(a):ten TOZ z FB odpisal ze wiedzą i się tym zajmą. To czekamy na działanie:roll:.......... ...mam nadzieję,że nie tylko na FB,ale i realnie...i skutecznie! Quote
zuzlikowa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Zaniemówiłam...nie zostawiajcie psa u psychopaty( niestety w pełni świadomie używam tego sformułowania!!!)... Quote
sylwija Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 absurd totalny. powinno mu się psa odebrać i dowalić karę.. Quote
Inez de Villaro Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Demi na pewno pomoże...jakby co moge podać nr tel. Quote
Maron86 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Co sie z tymi 'ludzmi' dzieje - co krot to zwierzece nieszczescie :( Czemu jest taka totalna skrajnosc nieodpowiedzialnosci, braku empatii i uczuc :angryy: Jak dla mnie to te kary za znecanie sie nad zwierzetami sa stanowczo za niskie, a przeciez taki 'psychol' po pewnym czasie znudzi sie zwierzeciem i zrobi cos czlowiekowi - wtedy bedzie o tym glosno, bo przeciez psie/kocie nieszczescie to za malo :shake: Quote
fiorsteinbock Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Inez de Villaro napisał(a):Demi na pewno pomoże...jakby co moge podać nr tel. Wyslalam do Demi watek, jednak bez jakikolwiek informacji nic nie zrobia, bo gdzie szukac faceta. Czekamy na zalozycielke watku i dane, zdjecia. Quote
Inez de Villaro Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Wyslalam do Demi watek, jednak bez jakikolwiek informacji nic nie zrobia, bo gdzie szukac faceta. Czekamy na zalozycielke watku i dane, zdjecia. No oczywiście... Quote
GoniaP Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 W mojej opinii najpierw świadek tej sytuacji powinien zrobić zdjęcia i nakręcić film. Dopiero później można uderzać do organizacji "by coś z tym zrobili". Podejrzewam, że interwencje spaliły na panewce z powodu braku dowodów, bo pewnie pies nie jest ani wychudzony, ani zaniedbany. A znęcanie się nad psem w najlepsze trwa. Quote
Rumi. Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Maron86: doskonale ujęte nic dodać nic ująć Quote
fiorsteinbock Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ja juz nie wiem w jakim swiecie zyje. Husky zakatowany, zameczony przez wlasciciela w sposob bestialski - malo powiedziane. Teraz kolejny pies... Quote
ania10512 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 przepraszam za ofa ale szukam pomocy matka nie żyje 7 szczyli zamarzło tylko one 2 przeżyły http://www.dogomania.pl/threads/200184-Matka-nie%C5%BCyje-7-zamarz%C5%82o-2-niunie-prze%C5%BCy%C5%82y?p=16110487#post16110487 Quote
demi Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 GoniaP napisał(a):W mojej opinii najpierw świadek tej sytuacji powinien zrobić zdjęcia i nakręcić film. Dopiero później można uderzać do organizacji "by coś z tym zrobili". Podejrzewam, że interwencje spaliły na panewce z powodu braku dowodów, bo pewnie pies nie jest ani wychudzony, ani zaniedbany. A znęcanie się nad psem w najlepsze trwa. dokładnie tak Quote
demi Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 a najlepiej to OD RAZU na Policje/ Straż dzwonić, wtedy mamy reakcje natychmiastową Quote
GoniaP Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 demi napisał(a):a najlepiej to OD RAZU na Policje/ Straż dzwonić, wtedy mamy reakcje natychmiastową Naprawdę myślisz, że SM czy Policja zdążą nakryć właściciela psa w worku na głowie??? Nie sądzę. Jeśli się nie "zasadzicie" i nie zrobicie zdjęć (i to przez parę dni), facet pozostanie bezkarny! Quote
wilczek007 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Fakt!!! To przykre ale niestety prawdziwe...Pamieta ktos tego kotka którego dreczyły te kretyńskie dzieci? Wzięli się za to bo był straszne poruszenie...więc gdyby nakręcic film to napewno by coś dało...A jak sie policja nie zainteresuje to trzeba bedzie filmik nagłosnic tu i tam...Moze to głupie,ale ja tak myslę... Quote
yoko100 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 brak słów normalnie zastanawia mnie wogole jak ludzie bo napewno sasiedzi to widza codziennie i nie reaguja:( Quote
majqa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Wiele się nie ugra bez pojawienia się założycielki wątku. Quote
xmartix Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 bez adresu na razie nie ma jak pomóc psu zapisuję sobie jesteśmy :) Quote
caromina Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Dziękuje za odzew Czekam na wszystkie dane faceta sadysty Quote
coronaaj Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 GoniaP napisał(a):W mojej opinii najpierw świadek tej sytuacji powinien zrobić zdjęcia i nakręcić film. Dopiero później można uderzać do organizacji "by coś z tym zrobili". Podejrzewam, że interwencje spaliły na panewce z powodu braku dowodów, bo pewnie pies nie jest ani wychudzony, ani zaniedbany. A znęcanie się nad psem w najlepsze trwa. :eviltong:Dobry pomysl z filmikiem...to dowod....:evil_lol::evil_lol:sadysta ale jak najpredzej go zglosc.:angryy::angryy: Quote
_Diesel_ Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 jak już pisałam na forum haskowym - We Wrocku Straż Miejska ma bardzo fajne podejście do takich spraw (fakt że ciężko się do nich dodzwonić ale myślę że do dzielnicowego byłoby już łatwiej). jest również TOZ - ja do działań obydwu tych instytucji nie mam zastrzeżeń. ale bez dokładnego info to faktycznie nic sie nie zdziała ;/ Quote
majqa Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Niech tylko coś już w tej sprawie drgnie. Pomyślcie... Reklamówka raz na kiedyś, a reklamówka raz za razem, każde wyjście, dzień po dniu, przez x dni (tygodni?). Wdech ograniczonym powietrzem, wydech z nadzieją, że następny wdech..., do tego niemoc kontroli sytuacji, choćby wzrokowej, strach... :-( Quote
diuna_wro Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 wet mi kiedyś powiedział, że dla psa nie ma nic gorszego niż duszność... Quote
Recommended Posts