Onaa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 DS dokłada do transportu 100zł :roll:. Musze dać odpowiedź baksiowi. Quote
Vesper Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Dziewczyny, ja przepraszam że się wyrwę z takim postem, ale czy była robiona wizyta p/a? Po prostu- nigdy za wiele ostrożności- Oczka jest wyjątkowa i nie darowałybyśmy sobie gdyby coś poszło nie tak... Koszty transportu rzeczywiście będą spore- 100zł to zaledwie część. Może ktoś potrafiłby policzyć ile w przybliżeniu wyniósłby przejazd? Oczka ma trochę pieniążków, przede wszystkim dzięki naszej nieocenionej Dogo07, która wzięła na siebie koszta zw. z pobytem Oczki na DT- Dogo, jesteś wspaniała, dziękuję, w imieniu swoim, Oczki, i innych psiaków, bo takich Ludzi jak Ty ze świecą szukać :loveu:... Quote
barb Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Arielko, wszystko jest na wątku. Musialabyś przeczytać kilka ostatnich postów. Wizyta p.a. byla i domek został oceniony pozytywnie. Koszt transportu jak podala Dogo7 to okolo 500 zl + oplaty autostradowe ( nie wiemy ile wyniosą ). Z tym co ma Oczka i co doklada domek powinno chyba wystarczyćna transport. 100 zl to wprawdzie część kosztów ale też się liczy. Quote
UBOCZE Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Zaglądam co jakiś czas do Oczuni. Myślę, że wszystko dobrze się układa... Quote
Onaa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Koszty podróży wstępnie oszacowane zostały na 540zł. Umówiłam się z baksio że połowa dzisiaj znajdzie się na jego koncie, a resztę do ręki dam mu ja i Pani z ds. Miałam też mu potwierdzić ostatecznie tą podróż z Oczką. To 100zł z ds Oczki na podróż to mnie tak trochę zbiło z tropu, ogólnie uważam że ds albo powinien jechać po psa albo pokryć większość kosztów podróży. Nie jestem za płaceniem za psy które już mają chętne na siebie domy, bo inaczej na psy która są same i trzeba im jakoś pomóc nie starczyłoby nam tutaj na dogomanii pieniędzy. Dlatego mój wpis. [B]I prosze wypowiedzcie się.[/B] Muszę wiedzieć co robić. Czy wg Was to jakoś nie dyskfalifikuje ds w Starogardzie G. ? P.S. Arielka186, no wspaniały ze mnie dt - co się wszystkiego czepia, i nic mu nie pasuje :eviltong:. Quote
AgusiaP Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Dlatego własnie jest wspaniłały ;) robisz wszystko, zeby miec pewnośc, że DS Oczusi będzie tym najlepszym :loveu: Quote
Onaa Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Dziękuję za miłe słowa :loveu:. Chyba jestem zbyt uczuciowa na bycie dt ale staram się jak mogę aby moje emocje nie były mocniejsze od rozumu. Wysłałam potwierdzenie na pw do baksia. Managua, przeleje mu na ten moment połowę planowanej za podróż kwoty czyli 270zł. Quote
pawel1w25 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Mogłoby być więcej , to fakt , ale nie przesadzajmy . Najważniejszy jest domek - a jak czytałem - jest super . Tym bardziej , że jak czytałem - Oczce starczy , albo prawie starczy pieniążków na podróż . Gdyby zbrakło - to proszę pisać - dopłacimy . . . Dziękujemy Ci, Dogo 07 - za wszystko ! Quote
managua Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Przelałam na wskazane konto 290 zł. Rozliczenie Wpływy: [I]wrzesień[/I] bric-a-brac - 10 zł pawel1w25- 50 zł Kora - 25 zł Ciotka E - 25 zł [I]październik[/I] managua - 20 zł elik - 50 zł Gosia z Warszawy - 200 zł izzie 1983- 20 zł arielka186 - 93 zł Kora - 25 zł [I]listopad[/I] [COLOR=black]bric-a-brac – 20 zł (za październik i listopad)[/COLOR] Razem: 538 zł Wydatki: 110 zł - weterynarz 290 zł - transport RAZEM - 138 zł Quote
Onaa Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Managua, dziękuję. U mnie było 171,50zł: z czego 21,50 zł - na domowe jedzonko gotowane oraz 150zł na transport, które przekaże już bezpośrednio baksiowi jak do mnie przyjedzie. A Pani ma dopłacić na końcu 100zł. To razem daje 540zł za transport. Gdyby coś był więcej to będziemy się potem martwić. Quote
baksio Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='Dogo07'] To razem daje 540zł za transport. Gdyby coś był więcej to będziemy się potem martwić.[/QUOTE] Witam To powinno pokryć paliwo i opłaty na autostradzie. Przelew dotarł :) Adresy i nr tel poproszę na maila. Jest mi niezmiernie miło że mogę mieć swój mały wkład, w ten szczęśliwy dla Oczki moment jej życia. Quote
ocelot Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Ja sobie też to przemyślałam. czasami sa rozne sytuacje. Zwłaszcza z kasą. teraz sa tak ciężkie czasy, że hm i też tarcza do połowy mieiąca, a potem pozyczki, a oboje pracujemy. Ważne chyba serce domku? Quote
Vesper Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Dziewczyny, moim skromnym zdaniem nie ma się czym przejmować- domek jest OK, pieniądze na transport są. Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale może po prostu Państwa nie stać żeby dać więcej? To sa delikatne sprawy, powinnyśmy się cieszyc że Oczka ma domek, który tak się fajnie zapowiada :lol: Quote
UBOCZE Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Też tak uważam. Zawsze zresztą, gdy jest na coś składka, ogólna suma tak nie przeraża, a jeśli okazuje się, że większość pieniążków znajduje się w budżecie psiaka, to już w ogóle fantastycznie. Adoptowałem z dogomanii trzy psiaki (to znaczy ja dwa - Timura z Orzechowców i Miśkę z Łowicza, natomiast mama, skromnie żyjąca emerytka - za moim pośrednictwem Kulka z Jastrzębia). W każdym przypadku darmowy transport mi zaproponowano - biorąc pod uwagę, że zwłaszcza pierwsze opłaty weterynaryjne mogą być wysokie. Nie przeszkadzało mi to płacić składki na inne transporty i każdego miesiąca paręset złotych deklaracji na hoteliki innych dogomaniackich psiaków... Myślę, że najlepszym sposobem na oszczędzanie dogomaniackich środków jest bardzo intensywne szukanie domów dla psiaków w płatnych DT i hotelikach (policzmy sobie, ile pieniążków dogomaniackich, by poszło, gdyby Oczka i Kama przez następne pół roku musiałyby mieszkać w hotelikach po 350 zł za miesiąc i dopiero wtedy wyciągniemy pozytywy obecnej sytuacji)... Quote
NusiaiJa Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Jezeli Oczusia trafia do nowego domku w którym będzie kochana i b.szczęśliwa , to juz dalej nic nie jest ważne... Czy Państwo wiedzą ze tyle cioteczek kibicuje maleńkiej i bądą czekać na wieści o niej i fotki ? Państwo powinni to nam obiecać, Oczusia taki kawał drogi będzie od nas..:bigcry::bluepaw: Quote
UBOCZE Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 [quote name='NusiaiJa']Jezeli Oczusia trafia do nowego domku w którym będzie kochana i b.szczęśliwa , to juz dalej nic nie jest ważne... Czy Państwo wiedzą ze tyle cioteczek kibicuje maleńkiej i bądą czekać na wieści o niej i fotki ? Państwo powinni to nam obiecać, Oczusia taki kawał drogi będzie od nas..:bigcry::bluepaw:[/QUOTE] Myślę, że wiedzą. ;) Na FB odzywali się i Pan i jego dorosła córka, mieszkająca bliżej Warszawy - i nie kryli oni emocji związanych z przyjazdem suni. Będziemy o wieści i fotki prosili.:lol: Quote
barb Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Widziałam ofertę Dogo7 na transportowym. To bardzo dobry pomysł, moze znajdzie sie chętny do wspólnego transportu, pzynajmniej na jakimś etapie. Quote
NusiaiJa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Zagladam do Oczulki, jak sie miewa nasza mała " krakowianka " ? Quote
Onaa Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Miałam właśnie długą miłą rozmowę z domkiem Oczki :). Quote
Onaa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Oczka jutro wyjeżdża. Proszę o dobre myśli i trzymacie kciuków za dobrą bezpieczną podróż dla Oczki i oczywiście baksia, który ją wiezie. Moja Oczusia ... Quote
andegawenka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Dogo07']Oczka jutro wyjeżdża. Proszę o dobre myśli i trzymacie kciuków za dobrą bezpieczną podróż dla Oczki i oczywiście baksia, który ją wiezie. Moja Oczusia ...[/QUOTE] To wspaniała wiadomość, ale zawsze w takiej sytuacji, z łezką w oku.... Quote
Onaa Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Łezki w oku to mam już od kilku dni, a pewnie dopiero jutro jak pojadą , i jak jej nie będzie to zacznę za nią tęsknić :(. Quote
bric-a-brac Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ja nie śledzę na bieżąco (niedobry deklarowicz :diabloti: ). A co z transportem, znaczy o finanse pytam, kasy nie brakuje? Quote
wojtuś Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Szczęśliwej podróży życzę do ... już własnego Domku:) Quote
Recommended Posts