kora78 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 to oczka ma domek? juhuuuuuuuu!!!!!!!! jak z transportem? jakie warunki w tym domku? Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Może jeszcze wrócę krótko do spotkania Oczki z Kamusią, otóż Oczka tam była najodważniejsza z suczek, mimo iż była jedna i jako gość w nowym miejscu. Jak zwykle ciekawska, oczywiście krążyła koło nas, ale zwiedzała też domek, nawet okazywała niezadowolenie suczkom. Kamusia była bardzo zestresowana, więc tylko spotkanie nosków, kilka razy, ale nie było jakiegoś wielkiego machania ogonkami, czy radosnych pisków czy wspólnej zabawy. Oczka chyba trochę sie obawiała czy aby jej tam nie zostawimy, więc na wszelki wypadek pokazała Pani Kamusi jaka z niej niegrzeczna psinka i zrobiła wielką kałużę siku :p. Po jakimś czasie jak już była zmęczona to poszła troszkę na łóżko, aż wreszcie stwierdziła że czas wracać do domu, i jak dziecko zaczęła prosić, wspinając się kolejno na mnie i na tz łapkami, aby już wracać do domu. W domu zasnęła jak kamień :). Domek z Starogardzie, to dom z ogrodem, na peryferiach miasta. Bardzo tą wizytę przeżył Kiduś, po prostu się wystraszył biedak że osoba ze schroniska przyszła i ... chce go zabrać. Na początku przywitał osobę wizytującą domek, ale potem był cały czas przy swojej pani, nawet warczał na tę osobę. Piesek jest rozpieszczony, je z ręki, bo nie nie za bardzo lubi jedzonko, w przeciwieństwie do Oczki ;). Śpi w łóżku, więc Oczka jakby chciała też by spała w łóżku. Pani Bożena pisała do mnie maile cały czas jak czekała na wizytę, tak że nie była biernie oczekującą osobą ale widać że się angażowała i oczekiwała suni. Quote
Vesper Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 andegawenka napisał(a):Niepokoiło mnie że nagle zamilkłaś. Wiem co to znaczy bóle głowy i migreny....Nie ma tabletki na to. Była i owszem ale szybko wycofali bo po co zamknąć rynek zbytu innym tabletkom z koncernu...Już wszystkie sklepy,kioski i stacje benzynowe zapchana nimi... A propos, przepraszam że tu się wtrącę, z tego co wiem na migreny najlepszy jest Ibuprom ten specjalny na migreny- jergo chyba nie wycofali? :roll: Oczusia...Serduszko kochane, jak ona się już przyzwyczaiła do Dogo07...:loveu: No cóż, zapytam, bo od dawna mam ochotę to zrobić...:oops: Dogo07, czy brałaś pod uwagę opcję żeby zostawić Oczkę u siebie? I przepraszam że taka ciekawska jestem :oops: Quote
mmd Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='kora78']jaki znow kidus? Ja Cię zamorduję :evil_lol: Brat bliźniak ;) Domownik. [quote name='andegawenka']http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/196322_103857149699852_100002267025407_35508_2320661_n.jpg fota z profilu tego Pana nie wiem czy się otworzy... Quote
kora78 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 ahaaaa brat blizniak, juz pamietam :) ja tych imion nie spamietuje, pamietam ogolnie, gdzie co i jak, ale jak wchodza szczegoly to juz wymiekam :) kidus pewnie czul od pani zapachy calej psiej nieszczesliwej bandy. Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 arielka186 napisał(a):A propos, przepraszam że tu się wtrącę, z tego co wiem na migreny najlepszy jest Ibuprom ten specjalny na migreny- jergo chyba nie wycofali? :roll: Oczusia...Serduszko kochane, jak ona się już przyzwyczaiła do Dogo07...:loveu: No cóż, zapytam, bo od dawna mam ochotę to zrobić...:oops: Dogo07, czy brałaś pod uwagę opcję żeby zostawić Oczkę u siebie? I przepraszam że taka ciekawska jestem :oops: To ja odpowiem szczerze, ze względu na swoje problemy zdrowotne i sytuację finansową, jak widzicie nie jestem bezpłatnym dt ponieważ nie byłabym w stanie ponieść kosztów pojawienia się u mnie tymczasowego pieska, od początku zakładałam że jestem tylko i wyłącznie opiekunem tymczasowym, nawet wybrałam specjalnie pieska nie kudłatego, żeby mnie nie ciągnęło w niepotrzebną stronę (czyli żebym nie chciała zostawić sobie psiaka na stałe), ale jak to w życiu bywa, Oczka nie zważając na wszystko podbiła moje serce, mało tego nawet tz ja lubi, chociaż warunkiem posiadania naszego własnego psiaka było to żeby pies nie brudził i żeby nie było kudłów dużo po nim, więc nasz pies nie linieje, ale nawet to że Oczka gubi swoje włoski, zwłaszcza ostatnio, jakoś mu nie przeszkadza. Jak kupowaliśmy Nino nasza sytuacja była zupełnie inna, chciałabym mieć dwa psiaki, i mam nadzieję że kiedyś to będzie możliwe. Ale niestety nie teraz. Teraz wiem, jak wspaniale może być gdy są dwa sierściuchy w domu :). I bardzo się cieszę że mogłam poznać Oczkę i dać jej opiekę przez ten cały czas. To wspaniały psiak, psiak z duszą. Aha, nie wiem czy napisałam ale ta pani ze Starogardu jest w domu, tak że Oczka nie będzie sama, będzie miała Panią i , mam nadzieję, miłego towarzysza. Nasz Nino zaczepia Oczkę do zabawy, i być może Oczka by się nauczyła z nim bawić, ale jednak różnica w rozmiarze i to że sunia jest delikatnej budowy, to utrudnia kontakty towarzyskie, więc może Kiduś, który jest tak podobny i nawet ponoć wazy tyle same co Oczka, stanie się dla niej takim psim przyjacielem i towarzyszem zabaw. Bo Oczka jest bardzo towarzyska. Quote
pawel1w25 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Nie dziwię się wcale . Więcej - rozumiem to . Ale skoro wizyta w Stargardzie wypadła bardzo dobrze - to chyba czas już zacząć organizować transport . . . Quote
ocelot Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Będziemy organizwoać transport. Tylko ja muszę znaleźć chwilę. Quote
UBOCZE Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Bardzo się cieszę!!! Pan na FB dziś już pisał, że z Kidusiem doczekać sie nie mogą!:lol::lol::lol: Quote
pawel1w25 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 I o to chodzi ! Wszystko wiec wskazuje , że odyseja Oczki dobiega końca i suczka w końcu znajdzie swój kochany , ciepły domek . . . Quote
kora78 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 ocelotku, zmien tytul, ze szukamy transportu tu i tu :) Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Oczywiście że myślimy nad transportem teraz. Quote
mmd Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Wpiszcie się na FB http://www.facebook.com/pages/Transport-tu-i-tam-po-drodze-mi/199778306699364 Quote
UBOCZE Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='mmd']Wpiszcie się na FB http://www.facebook.com/pages/Transport-tu-i-tam-po-drodze-mi/199778306699364 Już wpisane. Na samej górze...;) I rozesłane po grupach pomocowych. Quote
UBOCZE Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Cały czas szukam. Kopiuję z FB - z wydarzenia Oczki: "mam kogoś,kto by pojechał specjalnie do sunię do Krakowa i zawieźć do Gdańska a stamtąd do Starogardu...ale trzeba by kupić bilety i tej osobie i psu...tylko to jest dla psa prawie 8-10 godz.pociągiem...nie wiecie czy psina by dała radę?" Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Myślę że to zbyt męcząca podróż dla Oczki, żeby jechała tyle godzin pociągiem. Już tyle stresów i zmian w jej życiu było. Szukamy cały czas jakiejś dogodnej opcji. Quote
wojtuś Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Kochani podzielę sie opcją transportu z noclegiem:) Napiszcie do jubu. Razem z ajlii prowadzą hotelik w Koluszkach k.Łodzi. http://www.dogomania.pl/threads/176436-Oferuj%C4%99-transport-za-zwrot-koszt%C3%B3w-%28%C5%81%C3%B3d%C5%BA-W-wa-dowolne-miejsce-w-Polsce-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-W-wa%29 Nasza Azula jechała do DS z jubu ze Świecia za Toruniem do Jasła (podkarpackie) z noclegiem u ajlii i jubu. Przy długich transportach jest to super rozwiązanie:) jubu jedzie 0,55 gr za km. Mogę napisać telefony do nich na PW:) Quote
mmd Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 UBOCZE napisał(a):Szukamy więc dalej... Może jakieś kombinacje się udadzą... 55gr za km to wyjdzie spora kasa. Może jakiś fragment za free by się trafił, np. Kraków-Warszawa albo Kraków-Łódź. Jakby się zanlazł w tej drugiej opcji to mogę ją przenocować, a płatny by był stąd - zawsze mniej, prawda? Quote
barb Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ten wątek na transportowym założony przez Dogo7 o poszukiwaniu transportu dla malej suczki z Krakowa do W-wy lub Tomaszowa Mazowieckiego dotyczy Oczki ? Quote
andegawenka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Wojtuś, zwykle to liczą sobie kilometry drogi powrotnej więc x 2, to jednak duże koszty..... Dogo07 jeszcze tutaj ogłosiła, może ktoś się odezwie....http://www.dogomania.pl/threads/217840-Pi%C4%85tek-lub-sobota-Krak%C3%B3w-Tomasz%C3%B3w-Maz.-SZUKAMY-transportu-dla-suczki. Quote
barb Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 andegawenka napisał(a):Wojtuś, zwykle to liczą sobie kilometry drogi powrotnej więc x 2, to jednak duże koszty..... A tak mniej więcej to ile by to wyszło...? Quote
UBOCZE Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 mmd napisał(a):Może jakieś kombinacje się udadzą... 55gr za km to wyjdzie spora kasa. Może jakiś fragment za free by się trafił, np. Kraków-Warszawa albo Kraków-Łódź. Jakby się zanlazł w tej drugiej opcji to mogę ją przenocować, a płatny by był stąd - zawsze mniej, prawda? Moja znajoma Magda z Krakowa na FB mi odpisała, że ma sporo znajomych pracujących w Warszawie, a na weekendy jeżdżących samochodami do Gdańska, gdzie mieszkają i nie byłoby żadnego problemu. Tylko transport z Krakowa do Warszawy musiałby sie znaleźć. Napisała też to info, na swojej tablicy, a ja napomknąłem na wydarzeniu Oczki. To byłoby więc za free. Jeśli taki transport połowiczny przydałby się, dajcie znać. Magda zna Oczkę z wydarzenia i jest z nią przez FB kontakt.;) Quote
andegawenka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='barb']A tak mniej więcej to ile by to wyszło...? Cała trasa to 564 km Kraków - Starogard Gdański.. Tu się fajnie wynajduje trasy i miejscowości http://mapy.google.pl/ Quote
Recommended Posts