Jump to content
Dogomania

Odyseja Oczki dobiegła do końca:):)Jest w swoim domku:):):)

Recommended Posts

Posted

Nie bardzo wiem po co sunia ma jechać do Poznania skoro to zupełnie nie po drodze, przecież trasa jest Kraków, Łódź na Gdańsk, jak A1. I właśnie baksio ma prostą trasę.
Poza tym, Oczka miała już tyle zmian, i znowu ma być przerzucana to tu to tam, nim zajedzie do domu stałego, to już pies całkiem zgłupieje.
Poza tym, transport Rufiego też chyba nie był darmowy Kora78, a w sumie pies mógł jechać z Wrocławia do Katowic a potem z Katowic do Warszawy z Figu, podróż półdarmo.
Kamusia, transport z hoteliku w Łodzi do Krakowa, koszt 350zł a przecież to trasa Figu czyli opcja darmowa.
Poza tym Oczka nie przebywa w płatnym hotelu czy dt, tylko za zwrot kosztów.
Oczywiście, jeśli na trasie Kraków - Gdańsk czy z powrotem, znajdzie się jakiś pies do dołączenia, to dobrze, jest tydzień, żeby szukać współpasażera.
Nie wiem tylko czemu niektórzy tak się uparli żeby na Oczce oszczędzać ile się da :(.
Wkurzyłam się !

Posted

Nie wkurzaj się :)
Ja nie spojrzałam, więc nie wiedziałam, że Oczka ma tyle kasy.
I tylko wrzuciłam propozycję, że jakby co - to u mnie drzwi otwarte.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Nie bardzo wiem po co sunia ma jechać do Poznania skoro to zupełnie nie po drodze, przecież trasa jest Kraków, Łódź na Gdańsk, jak A1. I właśnie baksio ma prostą trasę.
Poza tym, Oczka miała już tyle zmian, i znowu ma być przerzucana to tu to tam, nim zajedzie do domu stałego, to już pies całkiem zgłupieje.
Poza tym, transport Rufiego też chyba nie był darmowy Kora78, a w sumie pies mógł jechać z Wrocławia do Katowic a potem z Katowic do Warszawy z Figu, podróż półdarmo.
Kamusia, transport z hoteliku w Łodzi do Krakowa, koszt 350zł a przecież to trasa Figu czyli opcja darmowa.
Poza tym Oczka nie przebywa w płatnym hotelu czy dt, tylko za zwrot kosztów.
Oczywiście, jeśli na trasie Kraków - Gdańsk czy z powrotem, znajdzie się jakiś pies do dołączenia, to dobrze, jest tydzień, żeby szukać współpasażera.
Nie wiem tylko czemu niektórzy tak się uparli żeby na Oczce oszczędzać ile się da :(.
Wkurzyłam się !

Rufi tez mial jechac przez poznan, calkiem naokolo, po to, zeby bylo taniej. ale poziej sie znalazlo jeszcze lepsze wyjscie. nie szukalam od strony katowic i figu, bo nie bylo mi to wiadome. jakby byla taka mozliwosc, to nie mialabym nic przeciwko, zeby psa w te strone wiezc, robilam tak nie raz. i ze Szczotka i z Czaczim i z Kama-nocleg w obcym miejscu i z Bullmastifem i z Fiona, i .... jeszcze pewnie by sie cos znalazlo. psy zyja, maja sie dobrze w ds i wcale nie zwariowaly od zmian 1-3dniowych w dt i przesiadek.
p.s transport Rufiego wyniosl mnie dokladnie 35zl, trasa ponad 400km..... wiec chyba dobrze wykombinowalam i kombinowac sie oplaca :D

a po co tutaj Kamusie przytaczac? po co Rufiego? nie patrzmy tak, bo zaczniemy sie przescigac w mnozeniu przykladow.

jedno pytanko- to jest dom w Stargardzie Szczecinskim? to mi pokazuje trase albo przez lodz, albo przez wroclaw i poznan, w okolice szczecina. to ma byc jakis strgard kolo szczecina, czy kolo gdanska, go zglupialam????
moje propozycje transportu odnosily sie do stargardu szczecisnkiego.

ja sie uparlam, zeby oszczedzac? sadzilam, ze pomagam i Wam i posrednio Oczce i innym psom, ktore na kazda zlotowke czekaja. ale skoro stac Was na szastanie kasa to ja sie juz nie odzywam.

Posted

Kombinować zawsze warto - wazne tylko aby znać umiar i nie przekombinować;)

Szkoda że zadyma bierze się z niedoczytania o jaki Stargard chodzi...
Psa można wozic i wokół całej Polski jak się trafi auto za frico tylko że nie kazdemu takie podróże służą.
Stawka w okolicy 50 gr. za kilometr to prawie po kosztach paliwa więc płatny transport po tej cenie a bezpłatny ale za zwrotem kosztów to niewielka różnica a biorąc pod uwage wydłużenie trasy mało opłacalne.

I wazne - skoro Oczka była na BDT to jak nie suczce, to przynajmniej jej Opiekunce nalezy się chyba ta odrobina spokoju że psina dotrze na miejsce bezpieczna i jak najmniej zestresowana i narazona na jakiekolwiek przygody po drodze.

I żeby nikogo serce nie bolało że coś sie odbiera innym pieskom oferuję do 100 zł dopłaty do tego BEZPOŚREDNIEGO transportu Oczki. Tylko prosze o inf na PW czy i gdzie mam wpłacic bo nie jestem w stanie na bieżąco śledzic wątku

Posted

ocelot napisał(a):
Dogo ma rację. Oszczędźmy jej stresów może co? Nawet jeśli to ciut drożej wyniesie.
ten psiak w końcu nam zgłupieje.

Popieram. Tanie koszty transportu to owszem ważna rzecz, ale nie wolno im podporządkowywać dobra psiaka. Moim zdaniem jazda z przesiadkami i przechodzenie psiaka po przejściach z rąk do rąk niczym sztafetowej pałeczki nie jest dobrym rozwiązaniem. A kto weźmie odpowiedzialność, jeśli sunia wystraszy się i zwieje?

Łatwo więc mądrzyć się na odległość, powtarzajać jak mantrę hasło: Byle taniej...
Myślę, że głosem decydującym powinnien być głos osoby, która bezpośrednio ma do czynienia z psiakiem, zwłaszcza z taką historią, jak Oczka.

Posted

Kochani, zawiezienie Psiaka do domku to ostatni już etap szczęścia Psiaka:)
ale powinien być bezpieczny i dla Psiaka i dla Kierowcy.
Też podpowiadano mi Baksia, że taniej pojedzie do Jasła ze Świecia,
ale taki kawał drogi bez odpoczynku- pomyślcie proszę,
dlatego też wybrałem transport z noclegiem w Łodzi u ajii i jubu,
transport rozłożony na 2 dni.
Też Wam proponuję takie rozwiązanie- obojętnie kto będzie jechał
ale z noclegiem w Łodzi

Nie myślmy tylko od "drzwi do drzwi"- 10 godzin do Krakowa i z powrotem z Oczką 10 godzin do DS - ja sobie nie wyobrażam,
by jechać tak bez odpoczynku, choć może się mylę;)

Kochani a gdybyście dzielili transport na 2 dni z noclegiem w Łodzi to podam jeszcze namiary do wujaszka Slaya z z Piekar Śląskich, mnie nie mógł pomóc bo miał dać autko do mechanika, może by Wam pomógł z częścią trasy np do łodzi:)
Slay tel. 609-559-821

Podzielcie proszę trasę na odcinki:
Kraków-Łódź 1 kierowca + nocleg Oczki
Łódź - Stargard Gdański 2 kierowca

Nie mówny też proszę o oszczędzaniu, dla mnie jest ważne by Psiak bezpiecznie dojechał do domu:)
Zróbcie Kochani jak uważacie:)

Posted

Ja się właśnie obawiam tego noclegu dla Oczki, będzie obca osoba nr 1 - kierowca z Krk do Łodzi,
obca osoba nr 2 - osoba gdzie suczka będzie nocować,
obca osoba nr 3 - kierowca z Łodzi do Starogardu G.
A pytałam na pw baksio, mówił że 2 godziny odpoczynku pomiędzy trasą do mnie a trasą ode mnie mu wystarczy.

Posted

jak mowa o bezpieczenstwie, to nie wiem, czy jazda 10 godz, odpczynek i jazda znow 10godz jest bezpieczna, dla kierowcy, wszystkich pasazerow, oraz pasazerow innych aut i uzytkownikow drog.
tak wiec moze, jesli nie nocleg w lodzi, to 2 kierowca? jeden z krakowa do lodzi, tam przesiadka i jazda dalej nad morze.

zapoznanie oczki z kilkoma nowymi osobami- kierowcami plus biore pod uwage pasazerow dla rozrywki kierowcy, co byloby sluszne, to nie uwazam za takie zle, przecie to zsocjalizowany pies, ktory nie boi sie obcych? stres bedzie i tak, wiadomo, ale nie dramatyzujmy. pies z kierowca w czasie jazdy nie powinien miec kontaktu tak, czy siak. nie moze lazic po aucie i rozpraszac kierowcy, bo o wypadki w tej mgle terazniejszej i szronie, nietrudno.

alternatywa inna- baksio niech jedzie z drugim kierowca. to byloby najlepsze dla kazadego. nie wiem, czy taka opcja wchodzi w gre.

Posted

[quote name='taks']Kombinować zawsze warto - wazne tylko aby znać umiar i nie przekombinować;)

Szkoda że zadyma bierze się z niedoczytania o jaki Stargard chodzi..
. [/UOTE]

Wystarczyłoby przed udzielaniem dobrych rad przeczytać chociaż tytuł wątku, jesli nie posiada się znajomości wątku w calości. :evil_lol:
Nie byloby niepotrzebnego bicia piany. :mad:
Ja też nie moglam pojąć po co kaze sie Oczce jechać etapem do Poznania - teraz rozumiem, ze radzący nawet dokladnie nie wiedzial dokąd docelowo ma jechać Oczka. :eviltong:

Posted

W sumie to najlepiej by było żeby baksio miał dłuższy przystanek, nocleg w Krakowie, myślałam o tym ale ja nie mam możliwości.
Ocelot, prosze napisz w tytule że do Starogardu G. !

Posted

Dogo07 napisał(a):

Ocelot, prosze napisz w tytule że do Starogardu G. !

Wszyscy, którzy czytają wątek i wydarzenie na fb wiedzą, że chodzi o Gdańki. ;)
Bylam pewna, ze to jest też w tytule. :oops:

Posted

barb napisał(a):
Wszyscy, którzy czytają wątek i wydarzenie na fb wiedzą, że chodzi o Gdańki. ;)
Bylam pewna, ze to jest też w tytule. :oops:

nie kazdy musi miec fb i z niego korzystac ;P

w tytule jest: Stargoradu... wiec o pomylke, czy stargard, czy starogard nie trudno.

Posted

kora78 napisał(a):
nie kazdy musi miec fb i z niego korzystac ;P

w tytule jest: Stargoradu... wiec o pomylke, czy stargard, czy starogard nie trudno.

Na wątku na dogo tez pisze, ze Gdański a w tytule rzeczywiście nie ma ....

Posted

Dogo twoje obawy są słuszne i w pełni sie z Tobą zgadzam, najważniejsze żeby Oczka dotarła na miejsce w jak najlepszych warunkach i formie.Koszty nie powinny tutaj mieć największego znaczenia , chodzi o dobro i bezpieczeństwo psa.
Moze kierowca mógłby przenocować w motelu, odpocząc i zabrać Oczkę nastepnego dnia.To tylko taka moja propozycja.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Baksio napisał mi że sobie da radę, więc rozumiem że wie co robi, do pon. czeka na potwierdzenie podróży.

Gdyby jednak chciał skorzystać z noclegu, to zapraszam. Adres i telefon mogę Ci podać na PW, tylko daj znać, że nocleg u mnie wchodzi w rachubę.

Posted

Ja z kolei oferuję nocleg w Warszawie, o czym pisałam- albo chociaż przystanek...
Jedyny problem to moja Ariel- nie wiem jak przyjmie Oczkę, jeżeli byłby to nocleg, na szczęście mam transporter w domu, gdzie będę mogła ew. zamknąć Arielkę dopóki się nie uspokoi ;)... Z drugiej strony troche jestem przewrazliwiona- miałam już na tymczasie dorosłą, obcą suczke i było OK, właściwie nie było żadnych agresywnych zachowań ze strony Arielki (to staffik z avatarka).

Posted

Moja kochana, słodka Oczulka, Dogo przytul ja odemnie .:calus:
Będąc w schronie,była z nami kilka razy na spacerku,taka przymilna, ufna i przy głaskaniu od razu na plecki i brzuś pokazywała , jej zachowanie było błaganiem nas o pomoc, tak bardzo chciała uciec z tego piekła.:-(
I nadszedł ten dzień i Oczusia trafiła na tymczas do ś.p Zuzki, a później w smutnych okolicznościach do Dogo.
Za chwilę Oczusia pojedzie do swojego domku i pewnie będzie tam szczęśliwa do końca swoich dni, będzie również szczęściem dla swojej Rodzinki
Jej maleńkie serduszko potrafi kochać bezgranicznie !:iloveyou:
Powodzenia maleńka !:multi: