Onaa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Nie bardzo wiem po co sunia ma jechać do Poznania skoro to zupełnie nie po drodze, przecież trasa jest Kraków, Łódź na Gdańsk, jak A1. I właśnie baksio ma prostą trasę. Poza tym, Oczka miała już tyle zmian, i znowu ma być przerzucana to tu to tam, nim zajedzie do domu stałego, to już pies całkiem zgłupieje. Poza tym, transport Rufiego też chyba nie był darmowy Kora78, a w sumie pies mógł jechać z Wrocławia do Katowic a potem z Katowic do Warszawy z Figu, podróż półdarmo. Kamusia, transport z hoteliku w Łodzi do Krakowa, koszt 350zł a przecież to trasa Figu czyli opcja darmowa. Poza tym Oczka nie przebywa w płatnym hotelu czy dt, tylko za zwrot kosztów. Oczywiście, jeśli na trasie Kraków - Gdańsk czy z powrotem, znajdzie się jakiś pies do dołączenia, to dobrze, jest tydzień, żeby szukać współpasażera. Nie wiem tylko czemu niektórzy tak się uparli żeby na Oczce oszczędzać ile się da :(. Wkurzyłam się ! Quote
mmd Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Nie wkurzaj się :) Ja nie spojrzałam, więc nie wiedziałam, że Oczka ma tyle kasy. I tylko wrzuciłam propozycję, że jakby co - to u mnie drzwi otwarte. Quote
ocelot Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Dogo ma rację. Oszczędźmy jej stresów może co? Nawet jeśli to ciut drożej wyniesie. ten psiak w końcu nam zgłupieje. Quote
kora78 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Dogo07 napisał(a):Nie bardzo wiem po co sunia ma jechać do Poznania skoro to zupełnie nie po drodze, przecież trasa jest Kraków, Łódź na Gdańsk, jak A1. I właśnie baksio ma prostą trasę. Poza tym, Oczka miała już tyle zmian, i znowu ma być przerzucana to tu to tam, nim zajedzie do domu stałego, to już pies całkiem zgłupieje. Poza tym, transport Rufiego też chyba nie był darmowy Kora78, a w sumie pies mógł jechać z Wrocławia do Katowic a potem z Katowic do Warszawy z Figu, podróż półdarmo. Kamusia, transport z hoteliku w Łodzi do Krakowa, koszt 350zł a przecież to trasa Figu czyli opcja darmowa. Poza tym Oczka nie przebywa w płatnym hotelu czy dt, tylko za zwrot kosztów. Oczywiście, jeśli na trasie Kraków - Gdańsk czy z powrotem, znajdzie się jakiś pies do dołączenia, to dobrze, jest tydzień, żeby szukać współpasażera. Nie wiem tylko czemu niektórzy tak się uparli żeby na Oczce oszczędzać ile się da :(. Wkurzyłam się ! Rufi tez mial jechac przez poznan, calkiem naokolo, po to, zeby bylo taniej. ale poziej sie znalazlo jeszcze lepsze wyjscie. nie szukalam od strony katowic i figu, bo nie bylo mi to wiadome. jakby byla taka mozliwosc, to nie mialabym nic przeciwko, zeby psa w te strone wiezc, robilam tak nie raz. i ze Szczotka i z Czaczim i z Kama-nocleg w obcym miejscu i z Bullmastifem i z Fiona, i .... jeszcze pewnie by sie cos znalazlo. psy zyja, maja sie dobrze w ds i wcale nie zwariowaly od zmian 1-3dniowych w dt i przesiadek. p.s transport Rufiego wyniosl mnie dokladnie 35zl, trasa ponad 400km..... wiec chyba dobrze wykombinowalam i kombinowac sie oplaca :D a po co tutaj Kamusie przytaczac? po co Rufiego? nie patrzmy tak, bo zaczniemy sie przescigac w mnozeniu przykladow. jedno pytanko- to jest dom w Stargardzie Szczecinskim? to mi pokazuje trase albo przez lodz, albo przez wroclaw i poznan, w okolice szczecina. to ma byc jakis strgard kolo szczecina, czy kolo gdanska, go zglupialam???? moje propozycje transportu odnosily sie do stargardu szczecisnkiego. ja sie uparlam, zeby oszczedzac? sadzilam, ze pomagam i Wam i posrednio Oczce i innym psom, ktore na kazda zlotowke czekaja. ale skoro stac Was na szastanie kasa to ja sie juz nie odzywam. Quote
taks Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Kombinować zawsze warto - wazne tylko aby znać umiar i nie przekombinować;) Szkoda że zadyma bierze się z niedoczytania o jaki Stargard chodzi... Psa można wozic i wokół całej Polski jak się trafi auto za frico tylko że nie kazdemu takie podróże służą. Stawka w okolicy 50 gr. za kilometr to prawie po kosztach paliwa więc płatny transport po tej cenie a bezpłatny ale za zwrotem kosztów to niewielka różnica a biorąc pod uwage wydłużenie trasy mało opłacalne. I wazne - skoro Oczka była na BDT to jak nie suczce, to przynajmniej jej Opiekunce nalezy się chyba ta odrobina spokoju że psina dotrze na miejsce bezpieczna i jak najmniej zestresowana i narazona na jakiekolwiek przygody po drodze. I żeby nikogo serce nie bolało że coś sie odbiera innym pieskom oferuję do 100 zł dopłaty do tego BEZPOŚREDNIEGO transportu Oczki. Tylko prosze o inf na PW czy i gdzie mam wpłacic bo nie jestem w stanie na bieżąco śledzic wątku Quote
UBOCZE Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 ocelot napisał(a):Dogo ma rację. Oszczędźmy jej stresów może co? Nawet jeśli to ciut drożej wyniesie. ten psiak w końcu nam zgłupieje. Popieram. Tanie koszty transportu to owszem ważna rzecz, ale nie wolno im podporządkowywać dobra psiaka. Moim zdaniem jazda z przesiadkami i przechodzenie psiaka po przejściach z rąk do rąk niczym sztafetowej pałeczki nie jest dobrym rozwiązaniem. A kto weźmie odpowiedzialność, jeśli sunia wystraszy się i zwieje? Łatwo więc mądrzyć się na odległość, powtarzajać jak mantrę hasło: Byle taniej... Myślę, że głosem decydującym powinnien być głos osoby, która bezpośrednio ma do czynienia z psiakiem, zwłaszcza z taką historią, jak Oczka. Quote
UBOCZE Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='UBOCZE']Przed chwilą na wydarzeniu Oczki na FB przeczytałem: Nie ma sprawy Mamy ze schroniska prawie identycznego mógł by być bratem bliżniakiem jedyny kłopot to odległość.Jeżeli ktoś by był wstanie Go dostarczyć do [SIZE=5]Starogardu Gdańskiego. To witamy w domu gdzie będzie otoczony miłością. https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=277984712219487 ........... Quote
wojtuś Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Kochani, zawiezienie Psiaka do domku to ostatni już etap szczęścia Psiaka:) ale powinien być bezpieczny i dla Psiaka i dla Kierowcy. Też podpowiadano mi Baksia, że taniej pojedzie do Jasła ze Świecia, ale taki kawał drogi bez odpoczynku- pomyślcie proszę, dlatego też wybrałem transport z noclegiem w Łodzi u ajii i jubu, transport rozłożony na 2 dni. Też Wam proponuję takie rozwiązanie- obojętnie kto będzie jechał ale z noclegiem w Łodzi Nie myślmy tylko od "drzwi do drzwi"- 10 godzin do Krakowa i z powrotem z Oczką 10 godzin do DS - ja sobie nie wyobrażam, by jechać tak bez odpoczynku, choć może się mylę;) Kochani a gdybyście dzielili transport na 2 dni z noclegiem w Łodzi to podam jeszcze namiary do wujaszka Slaya z z Piekar Śląskich, mnie nie mógł pomóc bo miał dać autko do mechanika, może by Wam pomógł z częścią trasy np do łodzi:) Slay tel. 609-559-821 Podzielcie proszę trasę na odcinki: Kraków-Łódź 1 kierowca + nocleg Oczki Łódź - Stargard Gdański 2 kierowca Nie mówny też proszę o oszczędzaniu, dla mnie jest ważne by Psiak bezpiecznie dojechał do domu:) Zróbcie Kochani jak uważacie:) Quote
Onaa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Ja się właśnie obawiam tego noclegu dla Oczki, będzie obca osoba nr 1 - kierowca z Krk do Łodzi, obca osoba nr 2 - osoba gdzie suczka będzie nocować, obca osoba nr 3 - kierowca z Łodzi do Starogardu G. A pytałam na pw baksio, mówił że 2 godziny odpoczynku pomiędzy trasą do mnie a trasą ode mnie mu wystarczy. Quote
kora78 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 jak mowa o bezpieczenstwie, to nie wiem, czy jazda 10 godz, odpczynek i jazda znow 10godz jest bezpieczna, dla kierowcy, wszystkich pasazerow, oraz pasazerow innych aut i uzytkownikow drog. tak wiec moze, jesli nie nocleg w lodzi, to 2 kierowca? jeden z krakowa do lodzi, tam przesiadka i jazda dalej nad morze. zapoznanie oczki z kilkoma nowymi osobami- kierowcami plus biore pod uwage pasazerow dla rozrywki kierowcy, co byloby sluszne, to nie uwazam za takie zle, przecie to zsocjalizowany pies, ktory nie boi sie obcych? stres bedzie i tak, wiadomo, ale nie dramatyzujmy. pies z kierowca w czasie jazdy nie powinien miec kontaktu tak, czy siak. nie moze lazic po aucie i rozpraszac kierowcy, bo o wypadki w tej mgle terazniejszej i szronie, nietrudno. alternatywa inna- baksio niech jedzie z drugim kierowca. to byloby najlepsze dla kazadego. nie wiem, czy taka opcja wchodzi w gre. Quote
barb Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='taks']Kombinować zawsze warto - wazne tylko aby znać umiar i nie przekombinować;) Szkoda że zadyma bierze się z niedoczytania o jaki Stargard chodzi... [/UOTE] Wystarczyłoby przed udzielaniem dobrych rad przeczytać chociaż tytuł wątku, jesli nie posiada się znajomości wątku w calości. :evil_lol: Nie byloby niepotrzebnego bicia piany. :mad: Ja też nie moglam pojąć po co kaze sie Oczce jechać etapem do Poznania - teraz rozumiem, ze radzący nawet dokladnie nie wiedzial dokąd docelowo ma jechać Oczka. :eviltong: Quote
Onaa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 W sumie to najlepiej by było żeby baksio miał dłuższy przystanek, nocleg w Krakowie, myślałam o tym ale ja nie mam możliwości. Ocelot, prosze napisz w tytule że do Starogardu G. ! Quote
barb Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Dogo07 napisał(a): Ocelot, prosze napisz w tytule że do Starogardu G. ! Wszyscy, którzy czytają wątek i wydarzenie na fb wiedzą, że chodzi o Gdańki. ;) Bylam pewna, ze to jest też w tytule. :oops: Quote
kora78 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 barb napisał(a):Wszyscy, którzy czytają wątek i wydarzenie na fb wiedzą, że chodzi o Gdańki. ;) Bylam pewna, ze to jest też w tytule. :oops: nie kazdy musi miec fb i z niego korzystac ;P w tytule jest: Stargoradu... wiec o pomylke, czy stargard, czy starogard nie trudno. Quote
barb Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 kora78 napisał(a):nie kazdy musi miec fb i z niego korzystac ;P w tytule jest: Stargoradu... wiec o pomylke, czy stargard, czy starogard nie trudno. Na wątku na dogo tez pisze, ze Gdański a w tytule rzeczywiście nie ma .... Quote
NusiaiJa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Dogo twoje obawy są słuszne i w pełni sie z Tobą zgadzam, najważniejsze żeby Oczka dotarła na miejsce w jak najlepszych warunkach i formie.Koszty nie powinny tutaj mieć największego znaczenia , chodzi o dobro i bezpieczeństwo psa. Moze kierowca mógłby przenocować w motelu, odpocząc i zabrać Oczkę nastepnego dnia.To tylko taka moja propozycja. Quote
Onaa Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Baksio napisał mi że sobie da radę, więc rozumiem że wie co robi, do pon. czeka na potwierdzenie podróży. Quote
elik Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Dogo07 napisał(a):Baksio napisał mi że sobie da radę, więc rozumiem że wie co robi, do pon. czeka na potwierdzenie podróży. Gdyby jednak chciał skorzystać z noclegu, to zapraszam. Adres i telefon mogę Ci podać na PW, tylko daj znać, że nocleg u mnie wchodzi w rachubę. Quote
Onaa Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Elik, dziękuję :). Napiszę baksiowi że jest opcja noclegu. Quote
elik Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Dogo07 napisał(a):Elik, dziękuję :). Napiszę baksiowi że jest opcja noclegu. Ok, proszę daj znać co odpowie :) Quote
Vesper Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Ja z kolei oferuję nocleg w Warszawie, o czym pisałam- albo chociaż przystanek... Jedyny problem to moja Ariel- nie wiem jak przyjmie Oczkę, jeżeli byłby to nocleg, na szczęście mam transporter w domu, gdzie będę mogła ew. zamknąć Arielkę dopóki się nie uspokoi ;)... Z drugiej strony troche jestem przewrazliwiona- miałam już na tymczasie dorosłą, obcą suczke i było OK, właściwie nie było żadnych agresywnych zachowań ze strony Arielki (to staffik z avatarka). Quote
NusiaiJa Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Moja kochana, słodka Oczulka, Dogo przytul ja odemnie .:calus: Będąc w schronie,była z nami kilka razy na spacerku,taka przymilna, ufna i przy głaskaniu od razu na plecki i brzuś pokazywała , jej zachowanie było błaganiem nas o pomoc, tak bardzo chciała uciec z tego piekła.:-( I nadszedł ten dzień i Oczusia trafiła na tymczas do ś.p Zuzki, a później w smutnych okolicznościach do Dogo. Za chwilę Oczusia pojedzie do swojego domku i pewnie będzie tam szczęśliwa do końca swoich dni, będzie również szczęściem dla swojej Rodzinki Jej maleńkie serduszko potrafi kochać bezgranicznie !:iloveyou: Powodzenia maleńka !:multi: Quote
Onaa Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 DS dokłada do transportu 100zł :roll:. Musze dać odpowiedź baksiowi. Quote
Recommended Posts