barb Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='andegawenka']Cała trasa to 564 km Kraków - Starogard Gdański.. Tu się fajnie wynajduje trasy i miejscowości http://mapy.google.pl/ Czyli w obie strony ponad 564 zł ? Quote
hebanowa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 To jest strasznie drogo 0.55 groszy na km..... Czy przypadkiem Figu nie jeździ do Warszawy od czasu do czasu??? Quote
barb Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 hebanowa napisał(a):To jest strasznie drogo 0.55 groszy na km..... Ja się na tym nie znam... Ale propozycja Ubocze wydaje się fajna. Tylko pozostaje dowiezienie Oczki do Warszawy. A jak ona wogole znosi podroż samochodem - bo nie pamietam ? Quote
andegawenka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 barb napisał(a):Czyli w obie strony ponad 564 zł ? Tak przypuszczam, kiedyś tak jechałam, 50 grodzy za kilometr. Policzono sobie też kilometry powrotne.... za 150 km zapłaciłam 300 zł. Quote
hebanowa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Figu ma w profilu transport Katowice -Warszawa,nie jestem pewna ale ona chyba zabiera psiaka okazyjnie ....jest nr telefonu w profilu. Jest tyle psiaków w potrzebie ,że chyba lepiej poczekać kilka dni i na pewno jakiś dogomaniak pomoże gratis. Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Figu niestety nie da rady w sobotę a na sobocie nam zależało. Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dziękuję że tak kombinujecie z transportem :). Gdyby to była inna pora roku to moja pierwsza myśl była, poprosić tz żebyśmy sami zawieźli sunie autkiem za zwrotem kosztów, mamy nieduże, więc i niewiele pali, ale niestety teraz to niemożliwe, mój tz nie dostanie urlopu na dwa dni. Rozważamy jeszcze inną opcję, stąd mój wpis na wątku transportowym. Będę po 20ej na kompie, to może coś się wyjaśni, może coś będzie więcej wiadomo, napiszę na wątku. W każdym razie Oczka już chyba czuje, że coś się dzieje. No nic, za kilka dni spakuję ją i pojedzie moje Słoneczko. Quote
barb Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Dogo07 napisał(a): W każdym razie Oczka już chyba czuje, że coś się dzieje. No nic, za kilka dni spakuję ją i pojedzie moje Słoneczko. Żeby tylko przypadli sobie do gustu z "bliźniakiem".;) Quote
UBOCZE Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 To ja jeszcze w przerwie działania na rzecz transportu wrzucę jeszcze jedną fotkę z tego samego spotkania od Pani Joanny...:lol::lol::lol: Quote
wojtuś Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 [quote name='andegawenka']Cała trasa to 564 km Kraków - Starogard Gdański.. Tu się fajnie wynajduje trasy i miejscowości http://mapy.google.pl/ Kawał drogi Ninuś:) Przy takiej pogodzie jak jest teraz dobrze byłoby podzielić podróż na 2 dni, Trasa dla Oczki trochę nawet dłuższa niż jechała Azula, nam wyszedł transport ponad 600 zł, z tym, że 500 zł dołożył Domek, może by Kochani zapytać Domek czy mogliby coś dołożyć do transportu:) ja nie umiem tak pytać, ale zobligowany na wątku zapytałem przyszły DS ... i udało się;) Quote
andegawenka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 wojtuś napisał(a):Kawał drogi Ninuś:) Przy takiej pogodzie jak jest teraz dobrze byłoby podzielić podróż na 2 dni, Trasa dla Oczki trochę nawet dłuższa niż jechała Azula, nam wyszedł transport ponad 600 zł, z tym, że 500 zł dołożył Domek, może by Kochani zapytać Domek czy mogliby coś dołożyć do transportu:) ja nie umiem tak pytać, ale zobligowany na wątku zapytałem przyszły DS ... i udało się;) Wojtuś to koszmarna kasa, kto tyle dołoży? Ten DS o którym piszesz to cud ,jak nasz Anisiowy domek, wprawdzie się zdarzył, ale czekalismy długo... Quote
kora78 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 a moj Rufi? jechal 500km, do zuzim do Wawy. i wyszlo mi- watkowej opiekunce do zaplaty ok 40zl tylko :) reszta to dobrzy ludzie i ds, ktory zaplacil 200zl za czesc trasy. a pierwotnie calosc miala kosztowac ponad 500zl. moze ie zawsze jest super wygodnie, autem, za jednym zamachem, itp. ale trzeba kombinowac i oszczedzac, ile sie da. wszystko to kasa dogomaniakow, ktora tzeba szanowac. im mniej sie wyda, tym wiecej bedzie na nastepne cierpiace psiaki z dogo. zal psiaka, zmian, noclegow, stresow. ale idac tym tropem to mzna i do dt wyciagania zalowac, bo to tez szok dla psa i zmiany. pamietajcie, ze to wszystko ostatecznie dla dobra psiakow! jedne psy od szczeniaka maja super dom dozywotnio, inne maja dluzsza droge do tego. robimy, co mozemy, a psow nigdy nam nie zabraknie do tego :( Quote
bric-a-brac Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 O rany, dom się szykuje! Dokładnie, DS się może dołoży? Powinien według mnie. Nie wiem jak finanse Oczulki stoją, ale pewnie każdy z deklarowiczów nie pożałuje dorzucenia się do transportu w razie potrzeby. Quote
Onaa Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Niestety, opcja o której myślałyśmy z ocelot raczej nie jest możliwa. W ogóle taką trasę to nie bardzo ktoś da radę pokonać w jeden dzień. Ja widziałam na wątku transportowym że ktoś z Gdańska jeździ. Ale nie wyobrażam sobie że ktoś pojedzie 10 godzin z nad morza do mnie, weźmie psiaka i z powrotem 10 godzin da radę jechać. Chyba trzeba to będzie jakoś podzielić na dwa dni. Transport z Krakowa do np. Łodzi/Warszawy w jeden dzień, potem nocleg dla Oczki, i na drugi dzień ktoś ją zawiezie do Starogardu. Ds na pewno coś dołoży to transportu. Tylko narazie nie mam pomysłu jak skombinować tę podróż Oczki sensownie, dogodnie dla niej i w miarę niedrogo. Dzisiaj już muszę iść, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to prosze radźcie, jutro będę znowu kombinować. Miłej nocki :). Quote
andegawenka Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Nie ma jakiejś wystawy psów po drodze. Mój tak jechał. Nocował w hoteliku. Dostał ładną bude tylko dla siebie... Ludzie dojeżdżają do pracy, a tu transportu nie widać... Quote
ocelot Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 W pierwszej chwili miałam nadzieję, że uda nam się z Maćkiem - wolontariusz od nas zawieźć Oczkę do Starogardu, ale... no właśnie ale to nie jest realne. Żeby tak ze 200 km było mniej:( Quote
kora78 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 dziewczyny, to musi byc transport laczony. nie ma innej opcji, za duzo km, zeby ktos jechal i wracal. uparty dalby rade, oczywiscie, jest to realne. ale komu sie bedzie chcialo? marne szanse, by znalezc szalenca. Quote
elik Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 andegawenka napisał(a):Cała trasa to 564 km Kraków - Starogard Gdański... barb napisał(a):Czyli w obie strony ponad 564 zł ? W obie strony to ponad 1200 km :) Quote
Onaa Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 No właśnie Kora78 dobrze napisała, to musiałby być jakiś szaleniec żeby jechać 1200km tylko z krótkim odpoczynkiem. Myślę że trzeba będzie trasę podzielić. Quote
Vesper Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Ja mogę kogoś w W-wie przenocować- trochę się boję, jak moja jedna psica przyjęłaby Oczkę... Z tym, że jeżeli to byłby ten weekend, to w sobotę mnie nie ma do 20-stej- jadę do Chełma... Czyli królewna ma domek? :lol: :multi: Quote
Onaa Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 No wygląda na to, że po tylu miesiącach, i kilku domkach , które z początku były a potem jednak się nie zdecydowały na Oczkę, to właśnie ten. Dzisiaj na spacerku Oczka biegała sobie bez smyczy pierwszy raz, cóż mogę napisać, grzeczna sunia, nie oddalała się, patrzyła za mną, przybiegała od razu na zawołanie. Niesamowity pies i już! Quote
Onaa Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Takie coś znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/214479-Oferuj%C4%99-transport-Gda%C5%84sk-ca%C5%82a-Polska-%28-grzeczno%C5%9Bciowy-%29. Quote
barb Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 [quote name='Dogo07']Takie coś znalazłam: http://www.dogomania.pl/threads/214479-Oferuj%C4%99-transport-Gda%C5%84sk-ca%C5%82a-Polska-%28-grzeczno%C5%9Bciowy-%29. Ale nie kontaktowalaś sie jeszcze ? Quote
kora78 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 z bakio miala jechac nasza Kama. czlowie fajny, ma sporo czasu, glownie wekendy. bierz tanio, bo 45gr za 1km. o ile nie myle. transporty laczy i dzieli sie koszta. Quote
wojtuś Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Renatko zajrzyj na wątek: http://www.dogomania.pl/threads/217837-M%C5%82oda-zag%C5%82odzona-dobermanka-pilnie-potrzebne-DT. Sunia ma jechać z Poznania do Krakowa - może uda się połączyć transport, może do Łodzi lub dalej.... Zaprosiłem już Akrum by tu zajrzała Quote
Recommended Posts