Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze ze Pimpus polubil te swoje lekarstwo i wcina z karma :) :) :) Niech mu na zdrowko idzie .

Przepraszam za offa .Zaprszam na watek Slepego Staruszka (watek w podpisie i dodatkowe bannerek ) . Dziadunio nie przezyje zimy w Schronisku :(

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Sa wpłaty z bazarków, podam je później albo jutro, muszę uciekać się uczyć :) A ile taka wizyta mniej więcej kosztuje?

edit:
Po pierwsze przelałam zwrot kundelkowej skarbonce - 30zł.
wpłaty:
50zł - Azalia za ogłoszenia
10zł - Paulinken
173zł - bazarek balonikowy -niezła sumka!:loveu:
40zł - Dangos19 za listopad i grudzień

Posted

Beatkaa napisał(a):

co tam u Pimpka słychać?

:loveu::loveu::loveu:

[video=youtube;5zDg6C8X3XU]http://www.youtube.com/watch?v=5zDg6C8X3XU[/video]

Nagrałam ten filmik wczoraj, żebyście zobaczyły jak Pimpek się miewa, jak chodzi i jak się czuje. Film jest kiepskiej jakości, bo z telefonu komórkowego....
Wrócił dawny Pimpali, aczkolwiek czasami jest mu ciężko wchodzić po schodach, łapki mu się rozjeżdżają jak chce to zrobić za szybko i zbyt gwałtownie. Ale się tym nie przejmuje... Zbiera swoje stare kości i leci dalej!
Jest bardzo dzielnym psem i ma ogromną wolę i radość życia w sobie.
Wczoraj dostał łomot od Enza! :diabloti: Wlazł niepotrzebnie do jego kenelówki (czytaj:budy:)) a Ezusiowi się to nie spodobało. I chyba pierwszy raz w życiu ta biedna psina się komuś postawiła! ;)

Posted

I jeszcze mam taki filmik:

[video=youtube;nCk044iCuzw]http://www.youtube.com/watch?v=nCk044iCuzw[/video]

Wklejam go, bo Pimpuś też jest na nim widoczny a poza tym uważam, że jest świetny!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Olena84']A ten drugi filmik cudny, Szanta (moze nie przekrecilam) jest cudna! (Oczywiscie zaraz za Pimpkiem!)

Olenko! Sznacia jest cudownym psiakiem pod każdym względem. Delikatna, grzeczna, spokojna i łagodna sunia ... I co z tego? Siedzi w moim hotelu ponad rok....

Jej wątek:

SZANTA

Posted

[quote name='malibo57']"Zniżkowa" wizyta u dr Bałucińskiej kosztuje 50,-.

Gosiulek! A ta wizyta co miałaby na celu? Pokazywałam Pani dr. prześwietlenie Pimpka i zgodziła się z opinią weta z Wesołej - prawy staw jest przebudowany i dysplazyjny. Rozmawiałam również na temat arthroflexu

Zacytuję sama siebie:

[quote name='DIF']Byłam dzisiaj z Szantą u Pani dr. Beaty Bałucińskiej w lecznicy http://www.bbvet.pl/
Zawiozłam rtg Pimpka i Pani dr. potwierdziła diagnozę weta u którego byłam z Pimpkiem, z zastrzeżeniem, że nie podoba jej się również sama główka kości. Wygląda na nadmiernie rozrośniętą, większą w związku z tym staw jest przebudowany. Powiedziała, że idziemy dobrym tropem z tym artofllexem. Potem możemy zacząć podawać arthrovet z kwasem hiolarunowym.
Zasugerowała również powtórzenie rtg za 2-4 miesiące, żeby zobaczyć czy ta główka się nie powiększa. Również, podobnie jak dr. Salewicz, zasugerowała amputację główki kości.
Pani Doktor jest bardzo kochana i nie policzyła nic za diagnozę na odległość, tak jak to robią niektórzy weci.
(

Uważasz, że powinna Pimpka zobaczyć i obadać go "na żywca" a nie tylko na podstawie RTG?
Myślisz o akupunkturze?

Posted

Przelałam Dif za hotelik. 31x13=403zł

Nie skojarzyłam w ogóle że to ta sama Pani doktor, akupunktura to fajna sprawa, tylko trzeba by z nim na to jeździć na pewno, nie wiadomo jak często..

Posted

winter7 napisał(a):
DIF, powiem tak, Pimpek kocha Cię nad życie :) Dla niego Ty, Twoja rodzina i całe "stadko" to jego RODZINA.
Aż miło patrzeć.

dangos19 napisał(a):
Ja też tak uważam jak wintr7

Ja też tak uważam, ale to jest opcja "tu i teraz".
Każdemu psu staram się dać tyle miłości, głasków, przytulasów ile mogę....

Ale to cały czas jest "tylko hotel" a każdy pies powinien mieć swój własny dom.
W którym będzie najpierwszy, jedyny, najukochańszy....
Gdzie nie będzie "jednym z wielu".

Pimpek dobrze się u nas czuje, nie ma problemów z psami, kotami i dziećmi.
Trzeba tylko wyczuwać sygnały, które wysyła i odpowiednio je czytać.
I wtedy będzie ok.

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! :loveu: