Ingrid44 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Dobrze ze Pimpus polubil te swoje lekarstwo i wcina z karma :) :) :) Niech mu na zdrowko idzie . Przepraszam za offa .Zaprszam na watek Slepego Staruszka (watek w podpisie i dodatkowe bannerek ) . Dziadunio nie przezyje zimy w Schronisku :( Quote
Hotel KADIF Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Ponownie zapraszam na "mój" wątek :( Mały Morisek... Siekiera? Dlaczego nie?? Po co mu "taka" łapa.... Quote
olalolaa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Sa wpłaty z bazarków, podam je później albo jutro, muszę uciekać się uczyć :) A ile taka wizyta mniej więcej kosztuje? edit: Po pierwsze przelałam zwrot kundelkowej skarbonce - 30zł. wpłaty: 50zł - Azalia za ogłoszenia 10zł - Paulinken 173zł - bazarek balonikowy -niezła sumka!:loveu: 40zł - Dangos19 za listopad i grudzień Quote
Bonsai Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Przepraszam za spam, ale pomożecie wygrać nam 10 tys. dla kaliskiego schroniska? Wystarczy wysłać e-mail. Mamy mało czasu. :( http://www.dogomania.pl/threads/216750 Quote
Beatkaa Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Rozliczenie uzupełnione. co tam u Pimpka słychać? Quote
Hotel KADIF Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Beatkaa napisał(a): co tam u Pimpka słychać? :loveu::loveu::loveu: [video=youtube;5zDg6C8X3XU]http://www.youtube.com/watch?v=5zDg6C8X3XU[/video] Nagrałam ten filmik wczoraj, żebyście zobaczyły jak Pimpek się miewa, jak chodzi i jak się czuje. Film jest kiepskiej jakości, bo z telefonu komórkowego.... Wrócił dawny Pimpali, aczkolwiek czasami jest mu ciężko wchodzić po schodach, łapki mu się rozjeżdżają jak chce to zrobić za szybko i zbyt gwałtownie. Ale się tym nie przejmuje... Zbiera swoje stare kości i leci dalej! Jest bardzo dzielnym psem i ma ogromną wolę i radość życia w sobie. Wczoraj dostał łomot od Enza! :diabloti: Wlazł niepotrzebnie do jego kenelówki (czytaj:budy:)) a Ezusiowi się to nie spodobało. I chyba pierwszy raz w życiu ta biedna psina się komuś postawiła! ;) Quote
Hotel KADIF Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 I jeszcze mam taki filmik: [video=youtube;nCk044iCuzw]http://www.youtube.com/watch?v=nCk044iCuzw[/video] Wklejam go, bo Pimpuś też jest na nim widoczny a poza tym uważam, że jest świetny!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Olena84 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Pimpek zawsze na pierwszym planie, zwlaszcza jesli chodzi o smaczki;) Quote
Olena84 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 A ten drugi filmik cudny, Szanta (moze nie przekrecilam) jest cudna! (Oczywiscie zaraz za Pimpkiem!) Quote
Hotel KADIF Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Olena84']A ten drugi filmik cudny, Szanta (moze nie przekrecilam) jest cudna! (Oczywiscie zaraz za Pimpkiem!) Olenko! Sznacia jest cudownym psiakiem pod każdym względem. Delikatna, grzeczna, spokojna i łagodna sunia ... I co z tego? Siedzi w moim hotelu ponad rok.... Jej wątek: SZANTA Quote
Olena84 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 No wlasnie pamietam, ze to o niej mowials z tym powrotem z adopcji:(, ale jest naprawde piekna (Pimpus Ty jestes naj!;)) Quote
Bjuta Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Jakby mnie dawali smaczki przy tablicy to bym się na pewno lepiej uczyła! Quote
olalolaa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Psiaczki są świetne :) No i jakie grzeczne :) Quote
Beatkaa Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Jakie superaśne filmiki :loveu: Miło sie ogląda Pimpusia i inne psiaki również :razz: To karmienie bardzo fajnie wyszło na filmiku :razz: Quote
malibo57 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 "Zniżkowa" wizyta u dr Bałucińskiej kosztuje 50,-. Quote
Hotel KADIF Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='malibo57']"Zniżkowa" wizyta u dr Bałucińskiej kosztuje 50,-. Gosiulek! A ta wizyta co miałaby na celu? Pokazywałam Pani dr. prześwietlenie Pimpka i zgodziła się z opinią weta z Wesołej - prawy staw jest przebudowany i dysplazyjny. Rozmawiałam również na temat arthroflexu Zacytuję sama siebie: [quote name='DIF']Byłam dzisiaj z Szantą u Pani dr. Beaty Bałucińskiej w lecznicy http://www.bbvet.pl/ Zawiozłam rtg Pimpka i Pani dr. potwierdziła diagnozę weta u którego byłam z Pimpkiem, z zastrzeżeniem, że nie podoba jej się również sama główka kości. Wygląda na nadmiernie rozrośniętą, większą w związku z tym staw jest przebudowany. Powiedziała, że idziemy dobrym tropem z tym artofllexem. Potem możemy zacząć podawać arthrovet z kwasem hiolarunowym. Zasugerowała również powtórzenie rtg za 2-4 miesiące, żeby zobaczyć czy ta główka się nie powiększa. Również, podobnie jak dr. Salewicz, zasugerowała amputację główki kości. Pani Doktor jest bardzo kochana i nie policzyła nic za diagnozę na odległość, tak jak to robią niektórzy weci. ( Uważasz, że powinna Pimpka zobaczyć i obadać go "na żywca" a nie tylko na podstawie RTG? Myślisz o akupunkturze? Quote
dangos19 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Filmiki piękne a psiaczki super, takie grzeczne, fajnie się ogląda. Quote
olalolaa Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Przelałam Dif za hotelik. 31x13=403zł Nie skojarzyłam w ogóle że to ta sama Pani doktor, akupunktura to fajna sprawa, tylko trzeba by z nim na to jeździć na pewno, nie wiadomo jak często.. Quote
Beatkaa Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 olalolaa napisał(a):Przelałam Dif za hotelik. 31x13=403zł OK,rozliczenie uzupełnione ;) Quote
winter7 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 DIF, powiem tak, Pimpek kocha Cię nad życie :) Dla niego Ty, Twoja rodzina i całe "stadko" to jego RODZINA. Aż miło patrzeć. Quote
Hotel KADIF Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 winter7 napisał(a):DIF, powiem tak, Pimpek kocha Cię nad życie :) Dla niego Ty, Twoja rodzina i całe "stadko" to jego RODZINA. Aż miło patrzeć. dangos19 napisał(a):Ja też tak uważam jak wintr7 Ja też tak uważam, ale to jest opcja "tu i teraz". Każdemu psu staram się dać tyle miłości, głasków, przytulasów ile mogę.... Ale to cały czas jest "tylko hotel" a każdy pies powinien mieć swój własny dom. W którym będzie najpierwszy, jedyny, najukochańszy.... Gdzie nie będzie "jednym z wielu". Pimpek dobrze się u nas czuje, nie ma problemów z psami, kotami i dziećmi. Trzeba tylko wyczuwać sygnały, które wysyła i odpowiednio je czytać. I wtedy będzie ok. Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! :loveu: Quote
Recommended Posts