Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wzięłam się za rozliczenie Pimpka żeby było dokładnie wiadomo ile mamy, a trochę to zaniedbałam..
Napisze po kolei jakie były wpłaty od tej ostatniej już uwzględnionej w pierwszym poście:
25zł - 26asia
10zł - Paulinken
10zł - Bjuta
30zł - Ula G.
10zł - Olena84
25zł - 26asia

Wpłaty jednorazowe:
200zł - Bożena P. z Zabrza NA DIAGNOSTYKĘ serdecznie dziękujemy! To chyba na fb ktoś napisał o jego stanie tak? (przy okazji - dajcie linka ;) )
i 50zł od dangos19 Dzięki!

Z tego co widzicie mamy aktualnie osobno 250zł na leczenie Pimpusia, nie ma na co czekać tylko szybko działamy - tzn Dif niech działa! Ale się kochana najeździsz z nim, żeby tylko był grzeczny.. Napisz mi czy mam przelać po wizycie i tych całych badaniach jak wiadomo będzie jaka jest dokładnie suma, czy z góry a ew. nadwyżkę damy na opłatę hotelikową?

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jak dla mnie Pimuś wygląda równie ślicznie od zewnątrz jak i od środka... A co powiedzieli?

[quote name='olalolaa']

Wpłaty jednorazowe:
200zł - Bożena P. z Zabrza NA DIAGNOSTYKĘ serdecznie dziękujemy! To chyba na fb ktoś napisał o jego stanie tak? (przy okazji - dajcie linka ;) )
[/QUOTE]

Nie, to nasz zabrzański anioł! :loveu: Ma pod opieką wszystkie psitulskie biedaki i jakoś wyczarowuje wsparcie, gdy potrzeba...

Posted

Jestem z powrotem....:roll:

Wg opinii weta Pimpek ma zaawansowaną dysplazję stawów a właściwie prawego stawu biodrowego. Stąd te dolegliwości.
Spójrzcie na załączone przeze mnie zdjęcia RTG....
Nawet ja, laik z dziada pradziada, widzę, że jest coś nie tak z tym stawem w porównaniu z lewą stroną. Inny obraz i inaczej zbudowany jakoś....:roll:

Posted

[quote name='Bjuta']jak dla mnie Pimuś wygląda równie ślicznie od zewnątrz jak i od środka... A co powiedzieli?

[/QUOTE]

Dopiero teraz doczytałam co powiedziałaś.... Buahahahaha!!! :megagrin::megagrin::megagrin:

Rzeczywiście Pimpuś jest śliczny od środka!
Wczoraj byłam tak zamulona wydarzeniami całego dnia, że ledwo co do mnie docierało. I tak cud, że jakoś powstawiałam fotki i zdjęcia.

Wet powiedział, że wygląda to kiepsko, są duże zmiany. Wspomniał o amputacji główki kości udowej, ale taka operacja u takiego staruszka jest ryzykowna.
Agata-air poradziła mi, żebym ściągnęła na wątek BenięB, specjalistkę od dysplazji. Nie jest lekarzem, ale jej psy miały dysplazję i wie chyba więcej od wetów na ten temat.

Mnie zastanawia tylko, że stan Pimpka tak się pogorszył szybko. Co prawda mówiłam wcześniej, że kiepsko wstaje, ale nigdy nie było tak, że nie mógł podnieść pupy. A teraz jak wstał to się chwiał na łapkach i nie mógł chodzić. Musiałam wynosić go na dwór i od razu się kładł na trawie.
Po wczorajszej wizycie jego stan bardzo się poprawił. Nawet wszedł za nami na schody! Chciał jednak do tego "swojego" pokoiku. Chyba na dole nie czuł się dobrze, bo ciągle albo leżał w kuchni na zimnej podłodze, albo zamykałam go w kenelu, żeby nie leżał na zimnym. A wtedy był nieszczęśliwy, bo nie cierpi zamknięcia.:shake:

[quote name='Bjuta']
Nie, to nasz zabrzański anioł! :loveu: Ma pod opieką wszystkie psitulskie biedaki i jakoś wyczarowuje wsparcie, gdy potrzeba...[/QUOTE]
To rzeczywiście ANIOŁ.:loveu:

Na razie wydałam tyle co na fakturze, czyli 118,80. Do tego trzeba doliczyć transport 14 zł (normalnie do tej lecznicy jest 28, ale pojechałam z dwoma psiakami więc podzieliłam na Pimpka i Murzynka) i 4 tabletki Onsioru, które podałam Pimpkowi po 5 zł czyli 20 zł.
Razem 118,8 + 20 + 14 = 152,80 zł. I Olę poproszę o taką kwotę na konto. :p

Zobaczymy jak psiulek będzie reagował na lek który dostałam. Ma go brać przez 8 dni. I chyba trzeba go obstawić jakimiś dobrymi suplementami na stawy..

Posted

dobra..weekend się zaczął,mam chwilkę to zrobię chociaż bazarek ciegiełkowy..bo teraz jakieś pieniążki są,ale wiadomo,że wszystko na styk :roll: Kochani a czy ktoś mógłby udostępnić konto na zbiórkę tych cegiełek? Ja mam juz trzy psy na koncie.. i czasem się już gubię:-(

Posted

[quote name='Beatkaa']dobra..weekend się zaczął,mam chwilkę to zrobię chociaż bazarek ciegiełkowy..bo teraz jakieś pieniążki są,ale wiadomo,że wszystko na styk :roll: Kochani a czy ktoś mógłby udostępnić konto na zbiórkę tych cegiełek? Ja mam juz trzy psy na koncie.. i czasem się już gubię:-(
mogę udostępnić swoje konto :)

zrobię bazarek z tych rzeczy które się wcześniej nie sprzedały, ale nie wiem czy coś się z tego uzbiera. może ktoś ma jakieś fanty to je dołączę?

Posted

ania >;17771217 napisał(a):
mogę udostępnić swoje konto :)

zrobię bazarek z tych rzeczy które się wcześniej nie sprzedały, ale nie wiem czy coś się z tego uzbiera. może ktoś ma jakieś fanty to je dołączę?

Super Aniu :loveu: to prześlij mi na PW swoje konto to jak jakieś cegiełki się sprzedadzą to wtedy bede rozsyłać ;)

Dzięki ! :iloveyou:

Posted

no nie.. właśnie tego się bałam.. bidulek :(
Zdjęcie rzeczywiście kiepsko wygląda, operacja to chyba duże ryzyko..

Pamiętam że wgłębiłam się w temat dysplazji jak jedna suczka ze schroniska ONka(co prawda już za TM, odeszła w nowym domu..) właśnie miała problemy z jedna tylną łapką. Kupiliśmy jej Dolfos Arthrofos forte i całkiem nieźle to działało. Było tez obmyślane czy nie kupić Chondrocanu, podobno jest dużo lepszy ale i droższy..
Czy wet nie mówił co najlepiej kupić?
Już przelewam Ci kaskę.

edit: a przypomniało mi się że Sako tez ma problemy z łapkami, jest na Arthroflexie, Beata jak na niego ten preparat działa? Wiesz coś? No i pamiętam jak go zabierałam z lecznicy dostał te tabletki p/bólowe o przedłużonym działaniu, Pimpkowi tez pewnie coś takiego będzie trzeba podawać :(

Posted

Ja nie znam nic lepszego na stawy niż arthroflex... Moja Wika półtora roku temu miała mieć poważna operację, ale jej wiek i budowa ciała nie pozwoliły na to - zbyt duże ryzyko, że nic z tego nie będzie :-( Od tego czasu próbowaliśmy paru środków, ale od roku jedziemy tylko i wyłącznie na arthrofleksie i Wikunia daje radę wchodzić po schodach, a w najgorszych chwilach było to nierealne.

Posted

No to trzeba będzie to zakupić, nie ma wyjścia.
Słuchajcie skarbonka kundelkowa wyśle dla Pimpusia 200zł, w ciągu 6ciu tygodni trzeba zwrócić 15%, napisałam żeby już było 200, będziemy spokojni.

Posted

[quote name='Mysia_']Ja nie znam nic lepszego na stawy niż arthroflex... Moja Wika półtora roku temu miała mieć poważna operację, ale jej wiek i budowa ciała nie pozwoliły na to - zbyt duże ryzyko, że nic z tego nie będzie :-( Od tego czasu próbowaliśmy paru środków, ale od roku jedziemy tylko i wyłącznie na arthrofleksie i Wikunia daje radę wchodzić po schodach, a w najgorszych chwilach było to nierealne.

Lek ten pomógł suni mojego TZ-ta.. Tina miała już niedowład tylnich łap. Zaczęliśmy Jej dawać lek i teraz jak nowonarodzona jest. SKacze, biega, wchodzi po schodach (a ma już 13 lat i naprawde schorowana jest).

Tutaj duza butelka: http://vetlandia.pl/pl,product,233045,arthroflex,500,ml.html

Posted

Ja ostatnio na allegro dużą butelkę kupowałam za niecałe 135 zł... Kupowałam od razu też dla suni od kumpeli, bo od kiedy moja Wika bierze poleciłam też kilku innym osobom i wszyscy są bardzo zadowoleni :) Butla 500 ml powinna starczyć na jakieś 3 miesiące, bo psiakom do 40 kg daje się 5 ml dziennie.

Posted

[quote name='Mysia_']Ja ostatnio na allegro dużą butelkę kupowałam za niecałe 135 zł... Kupowałam od razu też dla suni od kumpeli, bo od kiedy moja Wika bierze poleciłam też kilku innym osobom i wszyscy są bardzo zadowoleni :) Butla 500 ml powinna starczyć na jakieś 3 miesiące, bo psiakom do 40 kg daje się 5 ml dziennie.[/QUOTE]

Ooo dobrze wiedziec, bo zaraz musze kupic kolejna butelkę ;)

Posted

[quote name='olalolaa']no nie.. właśnie tego się bałam.. bidulek :(
Zdjęcie rzeczywiście kiepsko wygląda, operacja to chyba duże ryzyko..

Pamiętam że wgłębiłam się w temat dysplazji jak jedna suczka ze schroniska ONka(co prawda już za TM, odeszła w nowym domu..) właśnie miała problemy z jedna tylną łapką. Kupiliśmy jej Dolfos Arthrofos forte i całkiem nieźle to działało. Było tez obmyślane czy nie kupić Chondrocanu, podobno jest dużo lepszy ale i droższy..
Już przelewam Ci kaskę.

edit: a przypomniało mi się że Sako tez ma problemy z łapkami, jest na Arthroflexie, Beata jak na niego ten preparat działa? Wiesz coś? No i pamiętam jak go zabierałam z lecznicy dostał te tabletki p/bólowe o przedłużonym działaniu, Pimpkowi tez pewnie coś takiego będzie trzeba podawać :(

Sako po arthroflexie ma się całkiem dobrze,żadnych objawów ubocznych - super.Więc byłabym właśnie za tym środkiem.
Co do tego leku o którym piszesz,że Sako dostał przy wyjściu to to jest trocoxil.To jest taki lek przeciwbólowy,wspomagający dla psiaka z dysplazją.. podaje się go co miesiąc (na początku druga tabletke trzeba po 2-ch tygodniach, a przed trzecia zrobić badania krwi) jedna kosztuje ok. 80zł :( Ale wiadomo,że nie trzeba psiakowi podawać tych tabletek p/b codziennie i dla psiaka to mniejsze obciążenie,że nie musi brać codziennie...

Posted

[quote name='olalolaa']
Już przelewam Ci kaskę.

Oluś, nie zapytałam! Przepraszam, ale byłam z dwoma psami i bardzo ograniczona czasowo! Pomyślałam o tym dopiero później....:oops:
Dzięki za piniondze:p

Ja jestem też za arthroflexsem. To bardzo dobry preparat!
Na razie Pimpek czuje się naprawdę dobrze.
Wrócił do nas dawny Pimpali i już nie jest wrakiem starego psa, jakim był jeszcze wczoraj rano.
Dzisiaj dostał połówkę cimalgex-u i jest ok. Zapomniałam napisać, że powinien dostawać osłonowo na żołądek ranigast, co oczywiście podaję.

Kupiliśmy nowy aparat, bo stary wysiadł i będą cudne zdjęcia i filmy, tylko muszę ogarnąć go umysłowo, co potrwa jakieś, ja wiem... pół roku! :evil_lol::eviltong:

Posted

Dziękujemy Donata za pomoc, już wysyłam Ci nr konta.

Pimpek pewnie nie czuje bólu dlatego ma się ok, trzeba jak najszybciej pomyśleć o tym arthroflexie, chyba duza najbardziej sie opłaca, jak będe miała chwilke przejże internet i zamówię.. bo chyba nie ma na co czekac , prawda? ;)

Posted

[quote name='olalolaa']Dziękujemy Donata za pomoc, już wysyłam Ci nr konta.

Pimpek pewnie nie czuje bólu dlatego ma się ok, trzeba jak najszybciej pomyśleć o tym arthroflexie, chyba duza najbardziej sie opłaca, jak będe miała chwilke przejże internet i zamówię.. bo chyba nie ma na co czekac , prawda? ;)

tutaj znalazłam najtaniej http://allegro.pl/arthroflex-500-ml-zdrowe-stawy-super-cena-i1845220393.html?source=oo szybko doszło bez żadnych problemów ;)