Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Olena84']Pimpulku jak tam Twoje zdrowko?

Mieliśmy małą netową przerwę, przepraszam!

Zdrówko Pimpusia okey! ;)
Śmiga jak stary wiatr, aż sama się dziwię czasami....
Jeszcze niedawno tak strasznie źle się czuł a ja byłam przerażona jak szybko, praktycznie z dnia na dzień, jego stan się pogorszył.
Pamiętacie jak pisałam, że jest źle. Teraz jest super i wrócił dawny Pimpali.
Lata, biega, wchodzi i schodzi po schodach, kręci kółka jak biorę do ręki chrupki.
Ech.. na chrupki i smaczki to on jest "pies" jak żaden inny! :evil_lol: Mając w ręku smaka można z nim zrobić wszystko! No... w granicach psiego rozsądku... ;)

Posted

[quote name='Olena84']To z niego niedlugo bedzie Pimpali - parówa!

Z przykrością stwierdzam, że masz rację....:placz:
Dozuję te chrupeczki i są tylko i wyłącznie w formie nagrody dla wszystkich psów.

Ale Pimpali naprawdę tyje jakoś... :shake:
Dostaje karmę wg danych z tabeli na opakowaniu, podzieloną na rano i wieczór.
Nie jest dokarmiany między posiłkami, nie dostaje ciastek czy paluszków od dzieci, pilnuję, żeby żaden pies nie towarzyszył nam przy posiłkach i nie żebrał przy stole, bo a nuż coś zleci....
A on robi się coraz okrąglejszy! Chyba z powietrza :shake:

Ale sierść ma naprawdę piękną i miętką:p

Posted

A ważysz mu tak mniej więcej tyle ile na opakowaniu jest napisane? Moja suka schudła, ale ważyłam codziennie karmę, tą samą.
Być może taki urok na starość że idzie w boczki ;) albo wypadało by mu zrobić badania krwi jeśli będzie tył bez pohamowania..

Posted

[quote name='Bonsai']Na razie jedno zdjęcie, na dobry początek:

[quote name='Bonsai']

Musiałam :eviltong: :loveu::loveu:
Wysłałam wszystko potrzebne do ogłoszeń, musiałam poszukać tych fotek i nie mogłam wybrać które najlepsze, posłałam wszystkie!
No i dwie dychy przelane.

Posted

Pimpuś wczoraj gorzej się czuł! Nie chciał wychodzić na dwór i ciężko wstawał z fotela. Już myślałam, że znowu coś zaczyna się dziać niedobrego, ale dzisiaj jest wszystko ok i na dwórek wyszedł jak zwykle chętnie.

Posted

Oj Pimpuś, Pimpuś, widzę to u mojej suni, najgorzej po nocy i jak poleży...ciężko wstać, a ze schodów muszę znosić bo bida nie daje rady, no cóż latka.
Trzymaj się zdrowo i niech już nie boli

Posted

dangos19 napisał(a):
Oj Pimpuś, Pimpuś, widzę to u mojej suni, najgorzej po nocy i jak poleży...ciężko wstać, a ze schodów muszę znosić bo bida nie daje rady, no cóż latka.
Trzymaj się zdrowo i niech już nie boli

Rzeczywiście po nocy jest ciężko wstać. Nawet mnie:evil_lol: a co dopiero takiemu starusiowi!
Ale Pimpek jest dzielny i nie poddaje się. Wczoraj nawet pobawił się ze mną w ogrodzie, czego zazwyczaj nie robi. Był taki rozbawiony, że nie mogłam mu strzelić foty z bliska, bo co się nachyliłam podlatywał do mnie z zaproszeniem do zabawy. :crazyeye: Jak nie Pimpek!

Tak strzyżemy ucholami:

Proszę! Proszę!
Wpuść mnie do domu....
:modla:

..... tam są moje chrupi:evil_lol::

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: