dangos19 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 jutro przesyłam 50 zł, ( może dam radę więcej) może ktoś, coś jeszcze? oby wreszcie się wyjaśniło i nie cierpiał Quote
dangos19 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 czy mam wysłać na to które wysyłam deklaracje m-czne , czy na Twoje DIF? jeżeli tak to proszę o nr Quote
Hotel KADIF Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Plinko i dangos! Jesteście kochane bardzo! Ale wstrzymajcie się jeszcze chwilkę.... Pimpek dzisiaj wstał co prawda z trudem, ale NIE KULEJE na łapę, wyszedł normalnie na dwór i nawet usiłował całować się z naszą kotką, która siedziała na schodach. Jest poprawa i to znaczna! Cały czas jest w ruchu, nie pokłada się. Chodzi za nami, nawet wskoczył na szafkę w kuchni w poszukiwaniu jedzenia;). Je normalnie, sik i qpa też normalnie. Quote
olalolaa Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 To może ten zastrzyk podziałał, ale obawiam się że chyba tylko na jakiś czas skoro piszesz że to antybiotyk.. Może on powinien oszczędzać się ile można, po tych schodach śmiga codziennie? Quote
Hotel KADIF Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='olalolaa']T Może on powinien oszczędzać się ile można, po tych schodach śmiga codziennie?[/QUOTE] Nie. Przeniosłam go na dół, do salonu. Nie dałby rady. Zaraz pierwszego dnia jak tak okulał, wnosiłam go i znosiłam, ale doszłam do wniosku, że to bez sensu. Na razie mieszka na dole.;) Quote
dangos19 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Ok narazie się wstrzymam, jednak wydaje mi się że trzeba mu zrobić prześwietlenie, chyba że to rzeczywiście chwilowe, mogło mu coś przeskoczyć w stawie, sunia mojej córy też coś takiego miała (zbiegała ze schodów) i zięć jej nastawił łapkę, pomasował i jest ok. Oby było już dobrze. Gdyby się okazało że jest taka potrzeba, daj znać. Quote
Beatkaa Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Kurczę..Pimpek trzymaj się... Zawsze wszystko się rozbija o pieniądze :shake: Ja póki co nie jestem w stanie zrobić bazarku i nie mam fantów...ehhh...prosimy o pomoc:-( Quote
plina Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 A ja się nie wstrzymam ;) I konta nadal nie dostałam :eviltong: Quote
Beatkaa Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 [quote name='plina']A ja się nie wstrzymam ;) I konta nadal nie dostałam :eviltong:[/QUOTE] Dziękujemy za tak intensywną pomoc ! Cieszę się,że wątek nie świeci pustkami i że są ludzie którzy chcą pomóc :) Jak Ola będzie to podeśle nr konta. Quote
idusiek Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 dziekuję za pomoc w szukaniu kogoś do sprawdzenia domu:) Wizyta już się była. Dzięki! A Pimpusiowi zyczę powodzenia ! Doczeka się chłopak jak i Lizak się doczekał ! Quote
Hotel KADIF Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='idusiek']Dziewczyny i chłopaki, szukam pilnie kogos z Czechowic - Dziedzic albo Bielska- Białej na wizytę przedadopcyjną. Znacie kogoś kto mógłby nam pomóc? bardzo proszę o pomoc. i przepraszam za offa. Nie znam nikogo z tamtych okolic! Ale zerknij na mapę pomocy dogo: http://mapapomocy.dogomania.pl/ [quote name='dangos19']Witam Pimpusia, jak dziś zdrówko? Niestety wracamy do punktu wyjścia! :-( Jest kiepsko! Pimpali kuleje i ciężko podnosi tył! Nie wychodzi na dwór, bo nie może przejść przez wyjście balkonowe. Zrobi siusiu i od razu kładzie się na trawie. Muszę go wnosić do domu, bo drobi kroczek za kroczkiem. Nie ma na co czekać! Trzeba zrobić badanie krwi (morfologia i biochemia) do znieczulenia a następnie RTG stawów biodrowych (z uwagi na wiek) i dolnej części kręgosłupa. Do RTG stawów pies powinien być ułożony "na żabkę" a więc konieczne pełne znieczulenie. Badanie krwi ok. 60 zł (morfologia i biochemia) + RTG 120-140 zł. Razem ok. 200 zł! Biorąc pod uwagę stan finansów Pimpka jest naprawdę kiepsko!:placz: Bardzo prosimy o pieniążki, datki, darowizny, fanty na bazarki!:modla::modla::modla: Quote
Beatkaa Posted October 6, 2011 Author Posted October 6, 2011 O jeny...rzeczywiście jest kiepsko :placz::placz: Quote
plina Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Nie ma co- trzeba zbierać pieniądze... Jakieś wstępne podejrzenia są? Mi to wygląda na jakiś uraz kręgosłupa, ale mogę się mylić. Biedny Pimpuś :( Mam nadzieję, że mocno go nie boli... Quote
olalolaa Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Ja się znowu obawiam że to jakieś zwyrodnienia i będzie musiał żreć tabletki :( Ale dziewczyny nie ma co się użalać tylko musimy się wziąć w garść żeby mu szybko pomóc.. Plina już wysyłam Ci nr konta. Quote
Mysza2 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 O boże tu też dół finansowy :( macie cioteczki nie pogonicie mnie jak zaproszę na bazarki :oops::oops: http://www.dogomania.pl/threads/215571-wst%C4%85p-kup-du%C5%BCo-dobrego-dla-Rokiego-do-11.10.-22-00 http://www.dogomania.pl/threads/215659-Dalekowschodnie-klimaty-i-nie-tylko-dla-Szafranka-do-12.10.-godz-22-00 Quote
Hotel KADIF Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Czyli co... robimy na początek tak jak mówię - najpierw krewka i a po otrzymaniu wyników RTG? Będzie ok? I szybciutko kombinować pieniądze... :roll: Beatko! Może wyślij pw do darczyńców, nawet tych co nie płacą, że jest problem i napisz jaki! I do "kundelkowej skarbonki" wydaje mi się, że możemy się zwrócić z prośbą o pomoc... Ja już napisałam pw do Moniki z Katowic, czy dałaby radę zrobić bazarek cegiełkowy taki jak dla Jarka i Leszka - klik. Cudny po prostu i troszkę pieniążków się uzbierało.....;) Quote
dangos19 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Ola obiecane pieniążki poszły (50) Oby szybko się wyjaśniło co mu dolega, niech biedak nie cierpi. Pozdrawiam i myzianko dla Pimpusia Quote
plina Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Kiedy Pimpek jedzie do weta? Trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło... Quote
olalolaa Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 A pamiętacie kiedy on miał tamte badania robione? Z tego co wiem wyniki są ważne nawet 6 miesięcy, jeśli nie ma innych objawów i wet nie miał by nic przeciwko to może nie trzeba mu powtarzać tych badań? Quote
_Goldenek2 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Dziewczyny proszę o pomoc dla 2 ślicznych suń i 5 szczeniaczków :-(. To bazarek cegiełkowy http://www.dogomania.pl/threads/2157...czeniak%C3%B3w Quote
dangos19 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Witaj Pimpusiu Doszukałam, badania miał robione 25.03.2011, prawie miesiąc przed czyszczeniem ząbków, chyba będzie trzeba powtórzyć Quote
olalolaa Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 No to chyba tak.. Dif napisz Nam jak planujesz się nim zająć, czy mam już coś przelewać? editL napisałam na wątku skarbonki z prośba o pomoc. Quote
Recommended Posts