Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Byłam dzisiaj z Szantą u Pani dr. Beaty Bałucińskiej w lecznicy http://www.bbvet.pl/
Zawiozłam rtg Pimpka i Pani dr. potwierdziła diagnozę weta u którego byłam z Pimpkiem, z zastrzeżeniem, że nie podoba jej się również sama główka kości. Wygląda na nadmiernie rozrośniętą, większą w związku z tym staw jest przebudowany. Powiedziała, że idziemy dobrym tropem z tym artofllexem. Potem możemy zacząć podawać arthrovet z kwasem hiolarunowym.
Zasugerowała również powtórzenie rtg za 2-4 miesiące, żeby zobaczyć czy ta główka się nie powiększa. Również, podobnie jak dr. Salewicz, zasugerowała amputację główki kości.

Pani Doktor jest bardzo kochana i nie policzyła nic za diagnozę na odległość, tak jak to robią niektórzy weci.

Pimpek czuje się dobrze, praktycznie wrócił do dawnej formy, aczkolwiek nie ma co się czarować - jest na lekach.
Boję się, że jak odstawimy będzie tak samo. Nadzieja w arthrofleksie!

Mamy już nowy sprzęt foto, a więc lecimy z tematem ;)

Reszta potem, bo lecę teraz po dzieciaki do szkoły! Jenyyyy.... jak ten czas leci! ;(

Posted

Śliczna ta Pimpusiowa mordeczka, ale muszę przyznać że odkąd go widziałam tutaj na żywo zrobiła się bardziej siwa. Jednak to tylko urokowi dodaje Pimpusiowi :)
Nie mam pojęcia co zrobić z ta operacją, z jednaj strony dobrze by było zdecydować się jak najszybciej żeby nie szprycować go niepotrzebnie lekami i nie wydawać na to pieniędzy, z drugiej to ogromne ryzyko i pewna niewiadoma.. Myślę że trzeba by zasięgnąć opinii jakiegoś ortopedy, żeby wiedzieć jakie są realne szanse że Pimpkowi taka operacja pomoże.

Rozliczenie:
24zł - od Romki za ogłoszenia-nie wiem o co chodzi ;)
15zł - Ola z Krakowa
200zł - winter7

Posted

[quote name='olalolaa']Śliczna ta Pimpusiowa mordeczka, ale muszę przyznać że odkąd go widziałam tutaj na żywo zrobiła się bardziej siwa. Jednak to tylko urokowi dodaje Pimpusiowi :)
Nie mam pojęcia co zrobić z ta operacją, z jednaj strony dobrze by było zdecydować się jak najszybciej żeby nie szprycować go niepotrzebnie lekami i nie wydawać na to pieniędzy, z drugiej to ogromne ryzyko i pewna niewiadoma.. Myślę że trzeba by zasięgnąć opinii jakiegoś ortopedy, żeby wiedzieć jakie są realne szanse że Pimpkowi taka operacja pomoże.

Rozliczenie:
24zł - od Romki za ogłoszenia-nie wiem o co chodzi ;)
15zł - Ola z Krakowa
200zł - winter7[/QUOTE]

Zgadzam się z Olą,co do operacji musimy być pewni...
Przepraszam kochani,jutro uzupełnię rozliczenie:oops:

Dziękujemy za śliczne zdjęcia i filmik:loveu:

Posted

ale ten nasz Pimpuś kochany
co do operacji ...nie znam się, ale czy nie będzie problemów z chodzeniem?
ktoś kto się zna musi doradzić i wyjaśnić jakie mogą być konsekwencje
myzianko dla Pimpusia

Posted

W Warszawie na pewno taki specjalista się znajdzie, i to nie jeden;) Śledziłam kiedyś wątek dwóch bokserek tymczasowiczek Nutusi, obydwie zabrane z 'mojego' schroniska i jedna z nich właśnie przeszła taka operację tylko była młoda, praktycznie szczeniak. Może zapytam Nutusi o tego weta..
Musimy znać wszystkie za i przeciw i wybrać mniejsze zło..

Posted

Wpłynęło mi 200zł od Kundelkowej Skarbonki - Dziękujemy!!! (w ciągu 6ciu tyg. musimy zwrócić 15% tj. 30zł)
i 30zł od Donaty :)

Jak tam Pimpek? Dif napisz jak ten arthroflex dotrze żebym już była spokojna.

Posted

[quote name='olalolaa']
Jak tam Pimpek? Dif napisz jak ten arthroflex dotrze żebym już była spokojna.[/QUOTE]

Pimpek nieźle! Chodzi i nie kuleje, aczkolwiek dzisiaj rano, po nocy, trudno mu było podnieść pupkę. Ale jak wstał to...poszedł!
Jak przyjdzie przesyłka oczywiście napiszę.

Aha, i pieniążki też wpłynęły. Dziękuję bardzo.

Posted

Ok uporałam się z rozliczeniem :D Pimpek ma już trochę lepszą sytuacje finansową...bazarek balonikowy trwa,mam nadzieję,że będzie już tylko dobrze :)
A Arthroflex pomoże ;)

Posted

Oj Pimpek, nie syp nam się tu chłopie.
Arthroflex działa i na pewno mu pomoże. Dif zapytaj weta czy można by podać Trocoxil. Czy coś w jego sytuacji pomoże.
Czy ktoś wie ile lat może mieć Pimpek? Może nie jest taki stary :D
Tylko może się wkurzyć, że ktoś mu główkę amputował :evil_lol:

Posted

[quote name='winter7']Oj Pimpek, nie syp nam się tu chłopie.
Arthroflex działa i na pewno mu pomoże. Dif zapytaj weta czy można by podać Trocoxil. Czy coś w jego sytuacji pomoże.
Czy ktoś wie ile lat może mieć Pimpek? Może nie jest taki stary
Tylko może się wkurzyć, że ktoś mu główkę amputował [/QUOTE]

Witaj, Kochana!!!:loveu:
Zobacz co ten Koziołek-Matołek "narobił"! :placz:
Ale dziewczyny z dogo stoją w opozycji i się nie dają!
Muszę powiedzieć, że jestem ogromnym pod wrażeniem!
Pimpek ma tuż obok Psie Anioły, które nad nim czuwają!

Oczywiście zapytam weta o ten Trocoxil. Jutro kolnę. :p

Posted

A ja o Trocoxilu słyszałam różne opinie, ale pewnie dużo zależy od zaawansowania choroby, od konkretnego przypadku czy też od weta...
Słyszałam np. o tym, że zaraz po zastosowaniu leku pies czuje sie na tyle dobrze, że potem moze się się przeforsować i następnie problemy wracaja ze wzmożoną siłą... Niektórzy twierdzą, że w razie wystąpienia niepożądanych objawów nie można od razu ich przerwać, bo lek działa 30 dni.. Podobno lepiej jednak kontrolować i częściej podawać coś innego :roll: Wiadomo, że jak często przy takich specyfikach występują też problemy z układem pokarmowym i koniecznie trzeba podawać jakąś osłonę... Oczywiście nie brakuje też ludzi zadowolonych z tego leku ;) Tak tylko dzielę się tym co miałam okazje usłyszeć, a wet niech zadecyduje :)

Posted

Odebrałam dzisiaj arthroflex :)

Dziękuję ślicznie w imieniu Pimpusia! :Rose::Rose::Rose:
Będziemy sie leczyć :drinking:

-------------------------------------------------------------------------------------------

A my nadal testujemy aparacik...

Komuuu, komuuu?! Bo ....

... idę do domu!!! :modla: