olalolaa Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Mysia_']tutaj znalazłam najtaniej http://allegro.pl/arthroflex-500-ml-zdrowe-stawy-super-cena-i1845220393.html?source=oo szybko doszło bez żadnych problemów ;) Ok, dzięki za link, jutro mu zamówię, chyba nikt nie ma nic przeciwko? ;) Quote
Beatkaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='olalolaa']Ok, dzięki za link, jutro mu zamówię, chyba nikt nie ma nic przeciwko? ;)[/QUOTE] zamawiaj Olu,zamawiaj ;) Quote
olalolaa Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 No to zamówione, przelew poszedł. Wybrałam opcję listu priorytetowego, zapłaciłam 144,90. Quote
Hotel KADIF Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Byłam dzisiaj z Szantą u Pani dr. Beaty Bałucińskiej w lecznicy http://www.bbvet.pl/ Zawiozłam rtg Pimpka i Pani dr. potwierdziła diagnozę weta u którego byłam z Pimpkiem, z zastrzeżeniem, że nie podoba jej się również sama główka kości. Wygląda na nadmiernie rozrośniętą, większą w związku z tym staw jest przebudowany. Powiedziała, że idziemy dobrym tropem z tym artofllexem. Potem możemy zacząć podawać arthrovet z kwasem hiolarunowym. Zasugerowała również powtórzenie rtg za 2-4 miesiące, żeby zobaczyć czy ta główka się nie powiększa. Również, podobnie jak dr. Salewicz, zasugerowała amputację główki kości. Pani Doktor jest bardzo kochana i nie policzyła nic za diagnozę na odległość, tak jak to robią niektórzy weci. Pimpek czuje się dobrze, praktycznie wrócił do dawnej formy, aczkolwiek nie ma co się czarować - jest na lekach. Boję się, że jak odstawimy będzie tak samo. Nadzieja w arthrofleksie! Mamy już nowy sprzęt foto, a więc lecimy z tematem ;) Reszta potem, bo lecę teraz po dzieciaki do szkoły! Jenyyyy.... jak ten czas leci! ;( Quote
Ingrid44 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Dziekujemy za piekne zdjecia Pimpala . Quote
Hotel KADIF Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 I jeszcze domowe ..jakieś tam... ;) [video=youtube;JITdq0D0IqM]http://www.youtube.com/watch?v=JITdq0D0IqM[/video] Quote
olalolaa Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Śliczna ta Pimpusiowa mordeczka, ale muszę przyznać że odkąd go widziałam tutaj na żywo zrobiła się bardziej siwa. Jednak to tylko urokowi dodaje Pimpusiowi :) Nie mam pojęcia co zrobić z ta operacją, z jednaj strony dobrze by było zdecydować się jak najszybciej żeby nie szprycować go niepotrzebnie lekami i nie wydawać na to pieniędzy, z drugiej to ogromne ryzyko i pewna niewiadoma.. Myślę że trzeba by zasięgnąć opinii jakiegoś ortopedy, żeby wiedzieć jakie są realne szanse że Pimpkowi taka operacja pomoże. Rozliczenie: 24zł - od Romki za ogłoszenia-nie wiem o co chodzi ;) 15zł - Ola z Krakowa 200zł - winter7 Quote
Beatkaa Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='olalolaa']Śliczna ta Pimpusiowa mordeczka, ale muszę przyznać że odkąd go widziałam tutaj na żywo zrobiła się bardziej siwa. Jednak to tylko urokowi dodaje Pimpusiowi :) Nie mam pojęcia co zrobić z ta operacją, z jednaj strony dobrze by było zdecydować się jak najszybciej żeby nie szprycować go niepotrzebnie lekami i nie wydawać na to pieniędzy, z drugiej to ogromne ryzyko i pewna niewiadoma.. Myślę że trzeba by zasięgnąć opinii jakiegoś ortopedy, żeby wiedzieć jakie są realne szanse że Pimpkowi taka operacja pomoże. Rozliczenie: 24zł - od Romki za ogłoszenia-nie wiem o co chodzi ;) 15zł - Ola z Krakowa 200zł - winter7[/QUOTE] Zgadzam się z Olą,co do operacji musimy być pewni... Przepraszam kochani,jutro uzupełnię rozliczenie:oops: Dziękujemy za śliczne zdjęcia i filmik:loveu: Quote
dangos19 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 ale ten nasz Pimpuś kochany co do operacji ...nie znam się, ale czy nie będzie problemów z chodzeniem? ktoś kto się zna musi doradzić i wyjaśnić jakie mogą być konsekwencje myzianko dla Pimpusia Quote
Mysia_ Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 DIF brawo :multi: opanowałaś aparat :cool3: co do operacji to według mnie to jest ostateczność i trzeba się wstrzymać :) Quote
olalolaa Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 W Warszawie na pewno taki specjalista się znajdzie, i to nie jeden;) Śledziłam kiedyś wątek dwóch bokserek tymczasowiczek Nutusi, obydwie zabrane z 'mojego' schroniska i jedna z nich właśnie przeszła taka operację tylko była młoda, praktycznie szczeniak. Może zapytam Nutusi o tego weta.. Musimy znać wszystkie za i przeciw i wybrać mniejsze zło.. Quote
olalolaa Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Wpłynęło mi 200zł od Kundelkowej Skarbonki - Dziękujemy!!! (w ciągu 6ciu tyg. musimy zwrócić 15% tj. 30zł) i 30zł od Donaty :) Jak tam Pimpek? Dif napisz jak ten arthroflex dotrze żebym już była spokojna. Quote
Hotel KADIF Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='olalolaa'] Jak tam Pimpek? Dif napisz jak ten arthroflex dotrze żebym już była spokojna.[/QUOTE] Pimpek nieźle! Chodzi i nie kuleje, aczkolwiek dzisiaj rano, po nocy, trudno mu było podnieść pupkę. Ale jak wstał to...poszedł! Jak przyjdzie przesyłka oczywiście napiszę. Aha, i pieniążki też wpłynęły. Dziękuję bardzo. Quote
Bjuta Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Bardzo wszystkim dziękujemy za pomoc!! :) :) I gratulacje opanowania aparatu! :lol::lol: Quote
Hotel KADIF Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='Mysia_']DIF brawo opanowałaś aparat [quote name='Bjuta'] I gratulacje opanowania aparatu! :B-fly::B-fly::B-fly: :loveu::loveu::loveu: Quote
Beatkaa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Ok uporałam się z rozliczeniem :D Pimpek ma już trochę lepszą sytuacje finansową...bazarek balonikowy trwa,mam nadzieję,że będzie już tylko dobrze :) A Arthroflex pomoże ;) Quote
winter7 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Oj Pimpek, nie syp nam się tu chłopie. Arthroflex działa i na pewno mu pomoże. Dif zapytaj weta czy można by podać Trocoxil. Czy coś w jego sytuacji pomoże. Czy ktoś wie ile lat może mieć Pimpek? Może nie jest taki stary :D Tylko może się wkurzyć, że ktoś mu główkę amputował :evil_lol: Quote
Hotel KADIF Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='winter7']Oj Pimpek, nie syp nam się tu chłopie. Arthroflex działa i na pewno mu pomoże. Dif zapytaj weta czy można by podać Trocoxil. Czy coś w jego sytuacji pomoże. Czy ktoś wie ile lat może mieć Pimpek? Może nie jest taki stary Tylko może się wkurzyć, że ktoś mu główkę amputował [/QUOTE] Witaj, Kochana!!!:loveu: Zobacz co ten Koziołek-Matołek "narobił"! :placz: Ale dziewczyny z dogo stoją w opozycji i się nie dają! Muszę powiedzieć, że jestem ogromnym pod wrażeniem! Pimpek ma tuż obok Psie Anioły, które nad nim czuwają! Oczywiście zapytam weta o ten Trocoxil. Jutro kolnę. :p Quote
Beatkaa Posted October 12, 2011 Author Posted October 12, 2011 Przypominam o Pimpusiu :) Trocoxil jest dobry,tak jak juz pisalam wyżej ;) Quote
Mysia_ Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 A ja o Trocoxilu słyszałam różne opinie, ale pewnie dużo zależy od zaawansowania choroby, od konkretnego przypadku czy też od weta... Słyszałam np. o tym, że zaraz po zastosowaniu leku pies czuje sie na tyle dobrze, że potem moze się się przeforsować i następnie problemy wracaja ze wzmożoną siłą... Niektórzy twierdzą, że w razie wystąpienia niepożądanych objawów nie można od razu ich przerwać, bo lek działa 30 dni.. Podobno lepiej jednak kontrolować i częściej podawać coś innego :roll: Wiadomo, że jak często przy takich specyfikach występują też problemy z układem pokarmowym i koniecznie trzeba podawać jakąś osłonę... Oczywiście nie brakuje też ludzi zadowolonych z tego leku ;) Tak tylko dzielę się tym co miałam okazje usłyszeć, a wet niech zadecyduje :) Quote
Hotel KADIF Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Odebrałam dzisiaj arthroflex :) Dziękuję ślicznie w imieniu Pimpusia! :Rose::Rose::Rose: Będziemy sie leczyć :drinking: ------------------------------------------------------------------------------------------- A my nadal testujemy aparacik... Komuuu, komuuu?! Bo .... ... idę do domu!!! :modla: Quote
Hotel KADIF Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 I jeszcze jedno... Trzeba pomyśleć o kolejnym zabezpieczeniu Pimpka anty/kleszczowo! Obroża Bayer Kiltix, którą zafundowała Pimpkowi malibo już nie działa odpowiednio!:placz: Quote
dangos19 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Piękny ten nasz kochany Pimpuś, taka mordeczka.... Quote
Beatkaa Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 Aparacik naprawdę fajne fotki cyka :cool3: Co do tego zabezpieczenia anty/kleszczowego to może jakieś krople antykleszczowe tym razem? Quote
Recommended Posts