Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro idziemy z Abrakadabrą na wizytę przedadopcyjną :) sprawdzimy nawet nr buta pradziadka ;)

Jagna78 napisał(a):
:) podziękowania to dla Jogusia....on uwielbia gotowane warzywa i hepatikiem też nie gardzi....a jak bardzo zaczyna wybrzydzać to płatki kukurydziane dostaje z odrobiną jogurtu i też mu smakuje :D

• Replies 904
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mshume napisał(a):
Jutro idziemy z Abrakadabrą na wizytę przedadopcyjną :) sprawdzimy nawet nr buta pradziadka ;)

i pod podłogę zajrzycie ;) bo to musi być na 1500% sprawdzony domek...... nie puszczę Jogusia innego :D

Posted

[quote name='Selenga']Dziewczyny skontaktujcie się z p. Barbarą koniecznie - pani jest na prawdę zdeterminowana :)

Napiszę jej o operacji Jogiego w czwartek

Rozmawiałam wczoraj z tą Panią, brzmi bardzo sensownie. Jest ze Śląska, zgadza się na sprawdzenie warunków i podpisanie umowy.
Poszukajcie proszę kogoś z Katowic (tam Pani mieszka) do przeprowadzenia wizyty, bo ja spadam do pracy.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Rozmawiałam wczoraj z tą Panią, brzmi bardzo sensownie. Jest ze Śląska, zgadza się na sprawdzenie warunków i podpisanie umowy.
Poszukajcie proszę kogoś z Katowic (tam Pani mieszka) do przeprowadzenia wizyty, bo ja spadam do pracy.

szukam .... latam po dogo i atakuje ludzi ze śląska :D

Posted

Dziewczyny, które 'zbierały kontakty' na potencjalny domek dla Jogusia: Poszukuję na prośbę koleżanki domów dla 3 suń yorczek, to sunie domowe ale po przejsciach, 2 z nich (2 lata i 7 lat) boją się małych dzieci (starsze dzieci ok) a jedna (2,5 roku) jest specjalnej troski, bo ma uraz kręgosłupa (nieoperacyjny) i krzywo się porusza, nie może chodzić w obroży, więc tylko dom z ogrodem. Szczegóły na pw. Może jakiś domek da się wyłuskać?

Posted

Aga, dzięki Wam za użyczenie subkonta. :)

AGA35 napisał(a):
Do dnia dzisiejszego na konto fundacji wpłyneło 475 zł.Pełną kwotę odebrała dziś Abrakadabra :-)

Posted

Jagna, pytałaś mnie o adres tej Pani ze Śląska - nie mam jej adresu, nie kupowała cegiełek, więc mam tylko to co wam przekazałam - mail i telefon

Posted

Selenga napisał(a):
Jagna, pytałaś mnie o adres tej Pani ze Śląska - nie mam jej adresu, nie kupowała cegiełek, więc mam tylko to co wam przekazałam - mail i telefon

Już wiem wszystko :) Abra ma do niej dzwonić i pytać się o adres do wizyty

Posted

Rozliczenie allegro (całości)

Kupujący zadeklarowali chęć kupienia 73 cegiełek
Na moje konto przez "Płacę z allegro" zostało zapłacone za 48 cegiełek
W sumie do mnie wpłynęło z aukcji Jogiego 260 zł
7 osób zapłaciło za zdjęcia papierowe (dopłata 3 zł), w tym jedna zapłaciła za polecony 4 zł -> razem odliczam od wplat 22 zł
wystawienie aukcji kosztowało 22,35 zł
prowizja allegro wyniosła 14,40 zł
czyli:

260 - 22 - 22,35 - 14,40 = 201,25 zł

przelałam na konto Jagny78 110 zł -> http://dogo.egonet.pl/allegro/jogi/przelew_jogi.pdf
do przelania zostało 91, 25 zł

Jagna78 podała mi numer konta weta u którego Jogi ma dług, więc tam mam przelać 60 zł.
Gdzie mam przelać pozostałe 31,25 zł? :)

Posted

Jagno, czy możesz rozpisać na co poszło te 110 zł od Selengi, zebyśmy wiedziały ile kaski mamy jeszcze do rozdysponowania.
A i najważniejsze: wizyta w potencjalnym domku w Wwie wypadła świetnie, jestem za tym,zeby Joguś tam zamieszkał :)

Posted

No,,,, domek fajny, mnie też się podoba :)

Jutro, bezpośrednio po zabiegu będziemy znać dalsze, najbardziej prawdopodobne rokowania co dalszych działań operacyjnych.
Okaże się, czy jedna operacja wystarczy, czy konieczne będzie jej powtórzenie.
Maluch zostanie w klinice najprawdopodobniej min 3dni , a pewna dobra wrózka zapewniła mu niemal osobistą opiekę.

Jagna, szykuj się na 7.15 :)

Selenga - może to, co zostało, czyli 31,25zł przelej na konto Fundacji?

Posted

mshume napisał(a):
Jagno, czy możesz rozpisać na co poszło te 110 zł od Selengi, zebyśmy wiedziały ile kaski mamy jeszcze do rozdysponowania.
A i najważniejsze: wizyta w potencjalnym domku w Wwie wypadła świetnie, jestem za tym,zeby Joguś tam zamieszkał :)

25 zł poszło na weta, 34,75zł na antybiotyk, 8,99 zł na hepatil, i ostatnio 22 zł na 2 puszki hepatica
czyli
25+34,75+8,99+22= 90,74zł

czyli zostało mi 19,26zł

kupowałam mu jeszcze wit A+E....ale to już ode mnie ma :)

Posted

właśnie dzwonili z kliniki

Jogunio już po operacji...na szczęście wszystko przeszło bezproblemowo...miał tylko jeden przeciek od żyły wątrobowo-śledzionowej...czy jakoś tak... ze stresu zapomniałam

bardzo chciałabym go teraz przytulić on taki malutki biedulka i sam teraz siedzi ... co prawda pod kontrolą ale samiutki :(

Posted

spłakałam się z radości tak bardzo się cieszę że dostał swoją szansę i w całości ją wykorzystał ,tak bardzo się cieszę ze mogła bym teraz taniec indiański odtańczyć :)

Posted

Ale się cieszę, teraz już będzie dobrze. Jagna, ten domek będzie dla niego super, bardzo tam dbają i kochają zwierzaki, pomagają też aktywnie bezdomnym psiakom.

Jagna78 napisał(a):
właśnie dzwonili z kliniki

Jogunio już po operacji...na szczęście wszystko przeszło bezproblemowo...miał tylko jeden przeciek od żyły wątrobowo-śledzionowej...czy jakoś tak... ze stresu zapomniałam

bardzo chciałabym go teraz przytulić on taki malutki biedulka i sam teraz siedzi ... co prawda pod kontrolą ale samiutki :(

Posted

[quote name='mshume']Dziewczyny, które 'zbierały kontakty' na potencjalny domek dla Jogusia: Poszukuję na prośbę koleżanki domów dla 3 suń yorczek, to sunie domowe ale po przejsciach, 2 z nich (2 lata i 7 lat) boją się małych dzieci (starsze dzieci ok) a jedna (2,5 roku) jest specjalnej troski, bo ma uraz kręgosłupa (nieoperacyjny) i krzywo się porusza, nie może chodzić w obroży, więc tylko dom z ogrodem. Szczegóły na pw. Może jakiś domek da się wyłuskać?
9 lutego musiała uśpić swoją ukochaną sunię, tutaj jest opis tragedii Poziomki i jej opiekunów: http://radoslawsalaga.blog.onet.pl/ Muszę sprawdzić czy jest już gotowa na przyjęcie nowego członka rodziny.

Posted

dorcia44 napisał(a):
spłakałam się z radości tak bardzo się cieszę że dostał swoją szansę i w całości ją wykorzystał ,tak bardzo się cieszę ze mogła bym teraz taniec indiański odtańczyć :)

no to wszyscy tańczymy i pijemy:-)