Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 904
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zacytuję zapis z karty informacyjnej wizyty: 'obraz rtg tchawicy prawidłowy-brak zwężenia światła tchawicy oraz brak cech zapaści uchwytnej podczas badania dynamicznego tchawicy' ,druga lek.zaproponowala tracheoskopie,ale dopiero podczas usuwania zębów-przy jednym znieczuleniu. Zaleciła również tabletki thiocodin,ale nie podaje mu,gdyż od piątku bardzo rzadko się krztusi-prawie wcale. Wiec zdecydowałam,że nie ma narazie takiej potrzeby.

Posted

violetta87 napisał(a):
Zacytuję zapis z karty informacyjnej wizyty: 'obraz rtg tchawicy prawidłowy-brak zwężenia światła tchawicy oraz brak cech zapaści uchwytnej podczas badania dynamicznego tchawicy' ,druga lek.zaproponowala tracheoskopie,ale dopiero podczas usuwania zębów-przy jednym znieczuleniu. Zaleciła również tabletki thiocodin,ale nie podaje mu,gdyż od piątku bardzo rzadko się krztusi-prawie wcale. Wiec zdecydowałam,że nie ma narazie takiej potrzeby.

No i kto ma racje???

Posted

ps.moj kongres też niczego sobie ;)
dość ciekawa i rozległa tematyka - "Algorytmy postępowania w medycynie weterynaryjnej małych zwierząt" : sesja- urologiczna,behawioralna,onkologiczna,stomatologiczna.
Mój czwarty (i nie ostatni) kongres :):)

Posted

Teoretycznie - nie wiem. Jadę jutro na chwile do domu,bo mama dzwoniła,że trzeba wziać kaukaza naszego do wet.bo ma coś z uszkiem. Przy okazji wezme Yogiego-zeby go poznal moj lek.wet.i zdjal szwy, pokaze mu wypis ze szpitala. Zobacze co powie

Posted

hmm dobrze by było dojść skąd to jego krztuszenie...boje sie takiego uznawania czegos ze pies tak po prostu ma i tyle...juz sie przejechałam na takich opiniach wetowych,zobaczymy co powie Twoj wet violetta87,pokaz mu wypis ze szpitala wyniki tej radiotelewziji, sama jestem ciekawa co on na to wszystko:-)

Posted

Jutro widzimy się z Violettą i Yogusiem :)
Dostaję na bieżąco piękne fotki, świadczące o tym jak dobrze maluch trafił.... I jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym :)

PIRANHA - uwierz mi -taki DS, to jak "6" w Totolotku.

Posted

[quote name='Abrakadabra']
PIRANHA - uwierz mi -taki DS, to jak "6" w Totolotku.[/QUOTE]

ależ ja nie wątpie w ds ...tylko wetom nie wierze...
sama jestem dobrym ds (mam nadzieje hihihi) a straciłam sunie przez to że ufałam wetowi, który zresztą leczył moje psy 10 lat...moja sunia odeszła przez kilka jak sie pozniej oakzało banalnych błędów rożnych wetów....teraz sie strasznie boje któremus zaufac i wierzyc w diagnozy bez porzadnych badan w roznych kierunkach...

Posted

W sumie masz masz rację...

Yoguś jest przesłodki, bardzo żwawy, energiczny, teraz nie kaszle, uwielbia być w centrum zainteresowania, rozdaje buziaki ...
Szwy są już zdjęte, ranka ładnie się goi. Pani go wykąpała i wyczesała :), wygląda ślicznie.

PS. Violetta przekazała na Yorkową Skarpetę 200zł - S.Piranha - prześlij mi nr konta, przeleję pieniądze w jej imieniu.

Posted

[quote name='Abrakadabra']

Yoguś jest przesłodki, bardzo żwawy, energiczny, teraz nie kaszle, uwielbia być w centrum zainteresowania, rozdaje buziaki ...
Szwy są już zdjęte, ranka ładnie się goi. Pani go wykąpała i wyczesała :), wygląda ślicznie.
[/QUOTE]
no to cyknijcie mu fote takiemu pachnącemu:-)
a co do konta to zaraz wysle, dziekujemy!!!!

Abrakadabra wyśle Tobie PW jak tylko wyczyścisz skrzynke:-)

Posted

Violu, bardzo dziękujemy za pomoc innym yorkom w potrzebie. :) I czekam na foty przystojniaka :)[quote name='Abrakadabra']W sumie masz masz rację...

PS. Violetta przekazała na Yorkową Skarpetę 200zł - S.Piranha - prześlij mi nr konta, przeleję pieniądze w jej imieniu.[/QUOTE]

Posted

Wyczyściłam :)
A gdybym wysłała zdjęcia MMS-em, to jesteście w stanie wstawić?
Mam masę fotek od Violetty, ale mój telefon nie jest kompatybilny z jej, jeśli chodzi o wysyłanie na maila...

Posted

hej ,wyslalam Ci mejla :)[quote name='sacred PIRANHA']no to cyknijcie mu fote takiemu pachnącemu:-)
a co do konta to zaraz wysle, dziekujemy!!!!

Abrakadabra wyśle Tobie PW jak tylko wyczyścisz skrzynke:-)[/QUOTE]

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam, ale to jakieś starsze foty, bo ma ubranko pooperacyjne na sobie. Słodziak :)

Abrakadabra napisał(a):
.........................................................................................