mshume Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Będzie zwrot kosztów na Jogiego do skarpety yorków, powinno starczyć na kastrację i ząbki, więc zgłaszajcie się na wątek ogólny yorków. Quote
Rumi. Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 xmartix napisał(a):ok, dziekujemy, a możesz podac watek http://www.dogomania.pl/threads/197999-Yorki-do-adopcji-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-i-dyskusyjny/page25 Quote
Abrakadabra Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jak tylko zakończy się akcja cegiełkowa na Allegro, podliczymy wszystkie wpływy, a dziewczyny z Fundacji oddadzą 303zł (wydane na badania i diagnostykę Jogusia) do Yorkowej Skarpety. Reszta funduszy zostanie wykorzystana na ratowanie kolejnych biedaków. Jagna - do poniedziałku wymiziaj go za wszystkie czasy.... Quote
dorcia44 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 wszystko się skomplikowało ,za wcześnie się cieszyłyśmy :( nie dojdzie do adopcji Jogusia przez profesora ,niestety coś się wydarzyło i adopcja odwołana :/ Joguś nadal szuka domku z pełną kieszenią i ogromnym sercem. Quote
mshume Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Ano własnie, radość była przedwczesna. Potencjalny domek dostałby uzbierane fundusze na operację, więc zawsze to byłoby troszkę mniej do wyłożenia. Wierzę,że niedługo znajdzie się TEN domek.dorcia44 napisał(a):wszystko się skomplikowało ,za wcześnie się cieszyłyśmy :( nie dojdzie do adopcji Jogusia przez profesora ,niestety coś się wydarzyło i adopcja odwołana :/ Joguś nadal szuka domku z pełną kieszenią i ogromnym sercem. Quote
Rumi. Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Dlatego niepotrzebne było ściąganie ogłoszeń i allegro...(chyba to zrobiłyście? czy jeszcze nie za późno?). To może pomyślicie o tej Pani co ma już yorka z ZWO? Quote
sacred PIRANHA Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 greatmadwomen napisał(a):Dlatego niepotrzebne było ściąganie ogłoszeń i allegro...(chyba to zrobiłyście? czy jeszcze nie za późno?). To może pomyślicie o tej Pani co ma już yorka z ZWO? próbuje sie z nia skontaktowac ale na razie bez skutku :-( Quote
Abrakadabra Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Allegro nie zostało zamknięte ( wskutek wyraźnej prośby wpłacających). Powiem więcej, w tej sytuacji - Selenga przedłuży je o kolejny okres 2 tygodni. Deklaracje zwrotu 303zł do Yorkowej Skarpety też raczej odsunęły się w czasie Ogłoszenia na najważniejszych portalach należałoby wznowić, w końcu maluch nadal szuka swojego Domku. Quote
Jagna78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 ogłoszenia które mu robiłam są juz z powrotem zaraz jeszcze na fb go umieszcze :)..... mam nadzieję, że teraz już będzie już tylko dobrze.....szkoda że dr się rozmyślił :( Quote
Jagna78 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 a to link do wydarzenia na fb http://www.facebook.com/event.php?eid=156517754403224&pending Quote
coronaaj Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 mshume napisał(a):Ano własnie, radość była przedwczesna. Potencjalny domek dostałby uzbierane fundusze na operację, więc zawsze to byłoby troszkę mniej do wyłożenia. Wierzę,że niedługo znajdzie się TEN domek. Jestem zaszokowana decyzja prof....a wlasciwie jego brata...ch..ra , co z operacja, a prof nie moze zrobic operacji? Jakie koszty , gdzie na SGGW??? Quote
Abrakadabra Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 coronaaj napisał(a):Jestem zaszokowana decyzja prof....a wlasciwie jego brata...ch..ra , co z operacja, a prof nie moze zrobic operacji? Jakie koszty , gdzie na SGGW??? Profesor zrobi operację w elvecie, ew, na SGGW, Quote
Borówka16 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Ja też jestem w szoku :( A tak już się cieszyłam, że Joguś będzie mieć dom...:( Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Borówka16 napisał(a):Ja też jestem w szoku :( A tak już się cieszyłam, że Joguś będzie mieć dom...:( wszyscy się cieszyli....:( Quote
coronaaj Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='Abrakadabra']Profesor zrobi operację w elvecie, ew, na SGGW, Jakie prognozy profesora??? Moze uderzcie do MalosMalagos...napiszcie zreszta poczytajcie watek O Promyczku , Meloniku... http://www.dogomania.pl/threads/135543-Niepełnosprawny-Promyczek-znalazł-dom-w-Niemczech-)?p=16354559#post16354559 Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='coronaaj']Jakie prognozy profesora??? Moze uderzcie do MalosMalagos...napiszcie zreszta poczytajcie watek O Promyczku , Meloniku... http://www.dogomania.pl/threads/135543-Niepełnosprawny-Promyczek-znalazł-dom-w-Niemczech-)?p=16354559#post16354559 Prognozy są obiecujące....ze względu na młody wiek i w miarę nie zniszczoną jeszcze wątrobę... Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Miałam właśnie obiecujący telefon.....ale ciiiiii nie zapeszam Quote
dorcia44 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 przed chwila rozmawiałam z bardzo fajną osobą ,zastanawiają się nad adopcją Yogusia ,oczywiście z pełną świadomością całego leczenia i kosztów. Pani ta swojego yoreczka operowała w Polsce tz. operowała rzepkę ,operacja niestety się nie powiodła ,druga operację przeprowadziła w Niemczech , jest ok. Ma sie dowiedzieć w tej niemieckiej klinice czy operują zespolenia . Zaraz podeśle jej link do wątku. Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Dorcia odbierz tel :)... ok... to za ile można dzwonić do ciebie :)? Quote
mshume Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Rozumiem,że operacja Yogusia odbędzie się w Wwie, na dniach, tak?Tego się trzymamy. A Ci Państwo dowiedzą się o możliwość ewentualnej tfu tfu powtórnej operacji? W Niemczech leczenie psa jest pieruńsko drogie i wcale nie są na wyższym poziomie. Leczenie babeszji kosztowało moją koleżankę 1000 euro i psa leczyli na nerki a nie na babeszję i boloneczka nie przeżyła :( Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 mshume napisał(a):Rozumiem,że operacja Yogusia odbędzie się w Wwie, na dniach, tak?Tego się trzymamy. A Ci Państwo dowiedzą się o możliwość ewentualnej tfu tfu powtórnej operacji? W Niemczech leczenie psa jest pieruńsko drogie i wcale nie są na wyższym poziomie. Leczenie babeszji kosztowało moją koleżankę 1000 euro i psa leczyli na nerki a nie na babeszję i boloneczka nie przeżyła :( Z tego co mówiła mi wczoraj Abrakadabra jest umówiona na telefon z Galantym jutro..... i operacja bylaby jeszcze w tym tygodniu....w środę albo w piątek Quote
mshume Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 To wiem. Chodzi mi o to, żebysmy bez oglądania się na potencjalny dom, zoperowali Jogusia, bo znowu moze się sprawa rozmyć a mały nie powinien już czekać. Ewentualnie poprosimy nowy dom o zwrot części kosztów operacji, będzie na inne yorasy w potrzebie. Quote
Jagna78 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 i właśnie bez oglądania się na domek chcemy jak najszybciej zoperować malucha...telefon który dziś miałam Pani jest w stanie zwrócić część kasy ewentualnie dołożyć się do operacji... padło pytanie ile nam brakuje....i że nie ma problemu w dopłacie Quote
dorcia44 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 już Jagna jestem.. ,miałam wizytę kominiarzy bo zostałam bez pieca ,mróz jak .....a ja nie mam czym ogrzewać ,niestety zduna szukam na cito :( ta kobieta co do mnie dzwoniła bardzo mi sie podobała ,tylko czy coś z tego będzie ,tu nie chodzi o pieniądze ,mogą sobie na to pozwolić ,zobaczymy . Quote
Recommended Posts