Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 904
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak tylko zakończy się akcja cegiełkowa na Allegro, podliczymy wszystkie wpływy, a dziewczyny z Fundacji oddadzą 303zł (wydane na badania i diagnostykę Jogusia) do Yorkowej Skarpety.
Reszta funduszy zostanie wykorzystana na ratowanie kolejnych biedaków.
Jagna - do poniedziałku wymiziaj go za wszystkie czasy....

Posted

wszystko się skomplikowało ,za wcześnie się cieszyłyśmy :( nie dojdzie do adopcji Jogusia przez profesora ,niestety coś się wydarzyło i adopcja odwołana :/
Joguś nadal szuka domku z pełną kieszenią i ogromnym sercem.

Posted

Ano własnie, radość była przedwczesna. Potencjalny domek dostałby uzbierane fundusze na operację, więc zawsze to byłoby troszkę mniej do wyłożenia. Wierzę,że niedługo znajdzie się TEN domek.

dorcia44 napisał(a):
wszystko się skomplikowało ,za wcześnie się cieszyłyśmy :( nie dojdzie do adopcji Jogusia przez profesora ,niestety coś się wydarzyło i adopcja odwołana :/
Joguś nadal szuka domku z pełną kieszenią i ogromnym sercem.

Posted

Dlatego niepotrzebne było ściąganie ogłoszeń i allegro...(chyba to zrobiłyście? czy jeszcze nie za późno?). To może pomyślicie o tej Pani co ma już yorka z ZWO?

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Dlatego niepotrzebne było ściąganie ogłoszeń i allegro...(chyba to zrobiłyście? czy jeszcze nie za późno?). To może pomyślicie o tej Pani co ma już yorka z ZWO?

próbuje sie z nia skontaktowac ale na razie bez skutku :-(

Posted

Allegro nie zostało zamknięte ( wskutek wyraźnej prośby wpłacających). Powiem więcej, w tej sytuacji - Selenga przedłuży je o kolejny okres 2 tygodni.
Deklaracje zwrotu 303zł do Yorkowej Skarpety też raczej odsunęły się w czasie

Ogłoszenia na najważniejszych portalach należałoby wznowić, w końcu maluch nadal szuka swojego Domku.

Posted

ogłoszenia które mu robiłam są juz z powrotem zaraz jeszcze na fb go umieszcze :).....
mam nadzieję, że teraz już będzie już tylko dobrze.....szkoda że dr się rozmyślił :(

Posted

mshume napisał(a):
Ano własnie, radość była przedwczesna. Potencjalny domek dostałby uzbierane fundusze na operację, więc zawsze to byłoby troszkę mniej do wyłożenia. Wierzę,że niedługo znajdzie się TEN domek.

Jestem zaszokowana decyzja prof....a wlasciwie jego brata...ch..ra , co z operacja, a prof nie moze zrobic operacji?
Jakie koszty , gdzie na SGGW???

Posted

coronaaj napisał(a):
Jestem zaszokowana decyzja prof....a wlasciwie jego brata...ch..ra , co z operacja, a prof nie moze zrobic operacji?
Jakie koszty , gdzie na SGGW???

Profesor zrobi operację w elvecie, ew, na SGGW,

Posted

przed chwila rozmawiałam z bardzo fajną osobą ,zastanawiają się nad adopcją Yogusia ,oczywiście z pełną świadomością całego leczenia i kosztów.
Pani ta swojego yoreczka operowała w Polsce tz. operowała rzepkę ,operacja niestety się nie powiodła ,druga operację przeprowadziła w Niemczech , jest ok.
Ma sie dowiedzieć w tej niemieckiej klinice czy operują zespolenia .
Zaraz podeśle jej link do wątku.

Posted

Rozumiem,że operacja Yogusia odbędzie się w Wwie, na dniach, tak?Tego się trzymamy. A Ci Państwo dowiedzą się o możliwość ewentualnej tfu tfu powtórnej operacji? W Niemczech leczenie psa jest pieruńsko drogie i wcale nie są na wyższym poziomie. Leczenie babeszji kosztowało moją koleżankę 1000 euro i psa leczyli na nerki a nie na babeszję i boloneczka nie przeżyła :(

Posted

mshume napisał(a):
Rozumiem,że operacja Yogusia odbędzie się w Wwie, na dniach, tak?Tego się trzymamy. A Ci Państwo dowiedzą się o możliwość ewentualnej tfu tfu powtórnej operacji? W Niemczech leczenie psa jest pieruńsko drogie i wcale nie są na wyższym poziomie. Leczenie babeszji kosztowało moją koleżankę 1000 euro i psa leczyli na nerki a nie na babeszję i boloneczka nie przeżyła :(

Z tego co mówiła mi wczoraj Abrakadabra jest umówiona na telefon z Galantym jutro..... i operacja bylaby jeszcze w tym tygodniu....w środę albo w piątek

Posted

To wiem. Chodzi mi o to, żebysmy bez oglądania się na potencjalny dom, zoperowali Jogusia, bo znowu moze się sprawa rozmyć a mały nie powinien już czekać. Ewentualnie poprosimy nowy dom o zwrot części kosztów operacji, będzie na inne yorasy w potrzebie.

Posted

i właśnie bez oglądania się na domek chcemy jak najszybciej zoperować malucha...telefon który dziś miałam Pani jest w stanie zwrócić część kasy ewentualnie dołożyć się do operacji... padło pytanie ile nam brakuje....i że nie ma problemu w dopłacie

Posted

już Jagna jestem.. ,miałam wizytę kominiarzy bo zostałam bez pieca ,mróz jak .....a ja nie mam czym ogrzewać ,niestety zduna szukam na cito :( ta kobieta co do mnie dzwoniła bardzo mi sie podobała ,tylko czy coś z tego będzie ,tu nie chodzi o pieniądze ,mogą sobie na to pozwolić ,zobaczymy .