agara Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 Ja sama wymyśliłam, od rasy: Maltańczyk-imię Malta, ładne i pasuje do niej, odrazu reagowała:D A rodowodowe mi się bardzo nie podoba... : Cherubina..:( No cóż.:) Są zalety, ona na to imie nie reaguje, ale jak jacyś natrętni obcy ludzi pytają sie, "jak się nazywa" to mówimy Cherubina, oni ją wołają, a ona ich olewa <hihihi> Quote
Givera Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Moja sunia z rodowodu jest Margeritte ale nie bardzo mi się to imię podobało i do wymówienia też nie łatwe, więc poszłam po rozum do głowy i zanalazłam. Bardzo chciałam, żeby jej imię nawiązywało jakoś do afrykańskich korzeni rhodesianów, więc przewertowałam cały atlas geograficzny i znalazłam BEIRA. Beira to port w Mozambiku. A że Mozambik leży niedaleko Zimbabwe (dawniej Rhodesia) skąd właśnie pochodzą Rhodesiany więc już nie było nad czy główkować i mam w domu ciągle wzburzony przypływami i odpływami port Beirę :evil_lol: Quote
justynia Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Mojej psince zostawiłam takie, jakie nadano jej w schronisku (chociaż była w nim niecały miesiąc)- Tama. Podobało mi się, no i na pewno sunia trochę już do niego przywykła, więc po co zmieniać... W rodzince chciano, żebym nazwała po naszej psince, która jest za TM, ale dzielnie się postawiłam :evil_lol: Kora to była Kora, a Tamcia to Tamcia :loveu: Ale do dziś dziadek woła na nią Kora :shake: Quote
Szczurosława Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Ren i Mika:twórczość mej rodzicielki Fryda:poprzedni właściel ochrzcił ją Fryga, ale nie podobało mi się:cool3: Kora: twórczość babci, na początku miała być Mara, w schronisku nazwana Foxa, dopiero na wakacjach u babci okazało się, że reaguje na Korę Quote
Wyjątek Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Na poczatku był Chaddar (Chaddar Sympatia)- imie z rodowodu i tak zostało :) A Otis i (Ba)Gera to mój wymysł :) (z bajek ) Quote
tamiczek Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Imie Pusia wymyslila moja mama, bylo tyle propozycji ze sama nie wiedzialam co wybrac i juz powiedzialam niehc zostanie pusia, a dobitniej-pusysynierra lub fusia Quote
sota36 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 No to sie usmiejecie! Kiedy bylam mala dziewczynka - marzylam o czarnym dogu niemieckim! O imieniu Agat! No i mam "Agata"! tyle ze ...plowego briarda -:):) Zas Jego Poprzednik- Atos - z takim imieniem "przyszedl", wiec juz nie eksperymentowalam. Zostal 'Tośkiem" i tyle!:) Quote
basia bonnie Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 A ja wymyśliłam imie dla mojej suni tak: Miała ona jakieś tzn. była u mnie chyba tydzień no i ja rano siedze... mysle i tak nagle mowie: "Może ona bedzie miala na imie Bonnie?? " No i tak zostało:p Quote
Marzenuś Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Heh Dora reagowała tylko na "Dorę" i za nic w świecie innego, Żaba jak była mała to była tak paskudna... I miała żabie oczka. Teraz już jest śliczna :) A Buster, znalazłam to w internecie i bardzo mi się spodobało, a że to duży pies to imię do niego pasuje. Quote
Jagienka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 A Morii imie nadał pracownik schroniska i tak zostało... Moria znaczy z hebrajskiego - ofiarowana przez Jahwe... jak dla mnie bomba :cool3: Quote
Kori Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 rodowodowe imie mi sie nie podobało :cool3: Kori wymyśliłam. Gdzies słyszałam, ze imie powino być krótkie - dwusylabowe i dźwięczne: zeby zawierało dźwięczne głoski :cool3: Quote
marzenna79 Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 SUKCES....tak się wabi mój piesio, bo to sukces,że go mamy w domu.:) A tak naprawdę synowie nazwali go tak,bo mama jego to Sonia na literkę "S" ...a w tym czasie bardzo popularny był telewizyjny program: "Szansa na Sukces". Siostrę Sukcesa nazwano " SZANSA" hihihihihi.....:multi: I to cała tajemnica jego imienia. :) Quote
Ewa_17 Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Rosa -> jak byla mala budzila mnie na siku jak jeszcze byla rosa na trawie.....jak wychodzilam z nia na ogrod zawsze mialam przemoczone skarpetki :roll: ...... noi takim oto sposobem moja paskuda wabi sie tak a nie inaczej ;) Tina -> tak ja nazawali w schronisku i tak juz zostalo :lol: Quote
Weronika Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 To był czas ....gdy królował Harry Potter...więc jak nazwaliśmy naszą maleńką dziewczynkę?....oczywiście ....Hermiona...:lol: Quote
BeataSabra Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Moja młoda jak ją brałam miala na imię KONVALIA ale szybko zostala nazwana SABRA Sabra to słynny likier o smaku czekoladowo-pomarańczowym. Wytwarzany z czekolady i wyciągu z skórek pomarańczy. Zawiera 30% alkoholu. Uwielbiam czekolade i pomarancze. Sabra to również kolczasty jadalny owoc opuncji Quote
drackok Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Witam mam dwie suczki jedna znaleziona ma na imie MAKSI bo maksymalnie przepada za jedzieniem a drugo to Sowa jak była szczeniakiem w koło oczu sterczała jej sierść iwyglądała mała sowa z :wytrzeszczem: Quote
olwo Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Pika nazywa się tak, ponieważ jak go dostałam, to wszyscy szaleli za pokemonami, a że mój ulubiony pokemon, pikaczu, ciągle powtarzał "pika pika", to mojego psa też postanowaiłam tak nazwać :roll: i do tego dobrałam oficjalne imię: Pikuś ;) Potem pokemony przeszły, a imię Piki zostało :-? Quote
AnnaSun Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Moja Nana nazywa się tak od Nany z Piotrusia Pana (choć nie jest wcale podobna:p ), a Futer, jak do nas przyszedł to było tylko dwoje oczu wyglądające z kupy futra i ciągle jadł i jadł i tak został Futer. Quote
elapieczus1 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 nasz kot miał tak na imię i mój 3 letni syn nie wyobrażał sobie inaczejwiec tak zostało:) Quote
Dobermania Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Mój reagował na imię brata, ale mama, rzecz jasna, się oburzyła, a zawsze chciałam, żeby mój "synek" miał skandynawskie imię... :roll: :roll: :roll: Quote
tamiczek Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Dobermania napisał(a):Mój reagował na imię brata, ale mama, rzecz jasna, się oburzyła, a zawsze chciałam, żeby mój "synek" miał skandynawskie imię... :roll: :roll: :roll: A Twojego brata, czy brata Lachsa :D ? Quote
Jotbe Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Bokkser']Dlaczego takie nadałeś imię swojemu psu? Drugiemu nadałam - Czaruś. Bo...oczarwał mnie swoim urokiem.:evil_lol: O Bastku napisałam wcześniej.:loveu: Quote
DaMi007 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ja mojej wymyśliłam :) z małą pomocą mojej siostrzyczki :) ale ma dużo "podimion" :) Quote
agacia0504 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Imie mojego psa wymyslila moja mama,bo nie chcielismy zeby nasz piesek tak samo sie nazywaj jak inne pieski z okolicy.Wiec moja mama w jakims filmie widziala wlasnie i slyszala psa ktory wabil sie Brutus... I od tego sie wzielo i pozostalo do dzisiaj:D. Jak wychodze na spacer z psem to kazdy wola "Lisek"Dlatego ze jest rudyy ale to nie normalni wolaja tak na niego tylko zury.Heh Pozdrawiam=) Quote
Recommended Posts