Jump to content
Dogomania

Dlaczego tak nazwałeś swojego psa?  

48 members have voted

1. 1. Dlaczego tak nazwałeś swojego psa?

• takie imię nadał mu hodowca
      11
    • wymyślełem sam
      33
    • takie imię miał mój poprzedni pies
      2
    • wziołem ze strony internetowej.
      6

Recommended Posts

Posted

Ja sama wymyśliłam, od rasy:
Maltańczyk-imię Malta, ładne i pasuje do niej, odrazu reagowała:D
A rodowodowe mi się bardzo nie podoba... : Cherubina..:(
No cóż.:) Są zalety, ona na to imie nie reaguje, ale jak jacyś natrętni obcy ludzi pytają sie, "jak się nazywa" to mówimy Cherubina, oni ją wołają, a ona ich olewa <hihihi>

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja sunia z rodowodu jest Margeritte ale nie bardzo mi się to imię podobało i do wymówienia też nie łatwe, więc poszłam po rozum do głowy i zanalazłam.
Bardzo chciałam, żeby jej imię nawiązywało jakoś do afrykańskich korzeni rhodesianów, więc przewertowałam cały atlas geograficzny i znalazłam BEIRA. Beira to port w Mozambiku. A że Mozambik leży niedaleko Zimbabwe (dawniej Rhodesia) skąd właśnie pochodzą Rhodesiany więc już nie było nad czy główkować i mam w domu ciągle wzburzony przypływami i odpływami port Beirę :evil_lol:

Posted

Mojej psince zostawiłam takie, jakie nadano jej w schronisku (chociaż była w nim niecały miesiąc)- Tama. Podobało mi się, no i na pewno sunia trochę już do niego przywykła, więc po co zmieniać... W rodzince chciano, żebym nazwała po naszej psince, która jest za TM, ale dzielnie się postawiłam :evil_lol: Kora to była Kora, a Tamcia to Tamcia :loveu: Ale do dziś dziadek woła na nią Kora :shake:

• 5 months later...
Posted

Ren i Mika:twórczość mej rodzicielki
Fryda:poprzedni właściel ochrzcił ją Fryga, ale nie podobało mi się:cool3:
Kora: twórczość babci, na początku miała być Mara, w schronisku nazwana Foxa, dopiero na wakacjach u babci okazało się, że reaguje na Korę

Posted

No to sie usmiejecie! Kiedy bylam mala dziewczynka - marzylam o czarnym dogu niemieckim! O imieniu Agat!
No i mam "Agata"! tyle ze ...plowego briarda -:):)
Zas Jego Poprzednik- Atos - z takim imieniem "przyszedl", wiec juz nie eksperymentowalam. Zostal 'Tośkiem" i tyle!:)

Posted

Heh Dora reagowała tylko na "Dorę" i za nic w świecie innego, Żaba jak była mała to była tak paskudna... I miała żabie oczka. Teraz już jest śliczna :) A Buster, znalazłam to w internecie i bardzo mi się spodobało, a że to duży pies to imię do niego pasuje.

Posted

rodowodowe imie mi sie nie podobało :cool3:

Kori wymyśliłam. Gdzies słyszałam, ze imie powino być krótkie - dwusylabowe i dźwięczne: zeby zawierało dźwięczne głoski :cool3:

Posted

SUKCES....tak się wabi mój piesio, bo to sukces,że go mamy w domu.:)
A tak naprawdę synowie nazwali go tak,bo mama jego to Sonia na literkę "S" ...a w tym czasie bardzo popularny był telewizyjny program:
"Szansa na Sukces".
Siostrę Sukcesa nazwano " SZANSA" hihihihihi.....:multi:
I to cała tajemnica jego imienia. :)

Posted

Rosa -> jak byla mala budzila mnie na siku jak jeszcze byla rosa na trawie.....jak wychodzilam z nia na ogrod zawsze mialam przemoczone skarpetki :roll: ...... noi takim oto sposobem moja paskuda wabi sie tak a nie inaczej ;)

Tina -> tak ja nazawali w schronisku i tak juz zostalo :lol:

Posted

Moja młoda jak ją brałam miala na imię KONVALIA ale szybko zostala nazwana SABRA

Sabra to słynny likier o smaku czekoladowo-pomarańczowym. Wytwarzany z czekolady i wyciągu z skórek pomarańczy. Zawiera 30% alkoholu.
Uwielbiam czekolade i pomarancze.

Sabra to również kolczasty jadalny owoc opuncji

Posted

Witam
mam dwie suczki jedna znaleziona ma na imie MAKSI bo maksymalnie przepada za jedzieniem a drugo to Sowa jak była szczeniakiem w koło oczu sterczała jej sierść iwyglądała mała sowa z :wytrzeszczem:

Posted

Pika nazywa się tak, ponieważ jak go dostałam, to wszyscy szaleli za pokemonami, a że mój ulubiony pokemon, pikaczu, ciągle powtarzał "pika pika", to mojego psa też postanowaiłam tak nazwać :roll: i do tego dobrałam oficjalne imię: Pikuś ;)
Potem pokemony przeszły, a imię Piki zostało :-?

Posted

Moja Nana nazywa się tak od Nany z Piotrusia Pana (choć nie jest wcale podobna:p ), a Futer, jak do nas przyszedł to było tylko dwoje oczu wyglądające z kupy futra i ciągle jadł i jadł i tak został Futer.

Posted

Dobermania napisał(a):
Mój reagował na imię brata, ale mama, rzecz jasna, się oburzyła, a zawsze chciałam, żeby mój "synek" miał skandynawskie imię... :roll: :roll: :roll:

A Twojego brata, czy brata Lachsa :D ?

Posted

[quote name='Bokkser']Dlaczego takie nadałeś imię swojemu psu?

Drugiemu nadałam - Czaruś.
Bo...oczarwał mnie swoim urokiem.:evil_lol:

O Bastku napisałam wcześniej.:loveu:

Posted

Imie mojego psa wymyslila moja mama,bo nie chcielismy zeby nasz piesek tak samo sie nazywaj jak inne pieski z okolicy.Wiec moja mama w jakims filmie widziala wlasnie i slyszala psa ktory wabil sie Brutus...
I od tego sie wzielo i pozostalo do dzisiaj:D.
Jak wychodze na spacer z psem to kazdy wola "Lisek"Dlatego ze jest rudyy ale to nie normalni wolaja tak na niego tylko zury.Heh
Pozdrawiam=)