Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jaanna019']Schronisko w Suwałkach działa w kierunku adopcji. Co do deklaracji to były to deklaracje na Miśka od dreag, podobnie jak bazarek, trzeba wszystkich spytać czy zgodzą się je przekazać innemu psu. Miejsce w hotelu też zaklepane było dla Miśka więc moim zdaniem teraz wszystko zależy od dreag i darczyńców, bo na psa z Raczek to pełnych deklaracji nie ma.
Ja na psa z Raczek cały czas proponowałam i proponuję od siebie 50 zł.

Natomiast część z bazarku i może jeszcze "coś" chciałabym przeznaczyć na Wnykówkę albo zamiennie na Miśka z Bielska, jeśli ktoś weźmie Wnykówkę na bezpłatne dt.
Pozostałe deklaracje, które były na "mojego" Miśka niech darczyńcy sami rozdysponują:)

Zróbmy jeszcze raz rozeznanie, wpiszcie ile kto może dać na psa z Raczek. Zobaczymy jak sprawy stoją.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

jaanna019 to prawda miejsce było zaklepane dla Miśka ale dziewczyny rozmawiały już z Gretą i ona zdecydowała się przyjąć psiaka. Wiesz, że ja również jestem za tym aby wysyłać psy do schronisk jeśli można, jeśli mogą przyjąć. Nie rozumiem tylko, że jedne psy wysyła się do schronisk a innych nie.
Co zrobi Agnieszka z pieniędzmi z bazarku nie wiem ale chyba któraś z dziewczyn tu podliczała deklaracje i wyszło chyba 220 zł ale nie wiem od kogo były to pieniądze.

Trzeba spisać czy faktycznie mamy na hotelik i kto ile deklarował wtedy podejmijmy decyzję. Faktem jest, że pies jest bezdomny ( prawdopodobnie ) i trzeba mu pomóc. Albo niech jedzie do hotelu albo do schroniska ( o ile mają miejsce ) bo napewno na ulicy żyć nie może. Powstał już wątek to zróbmy coś, cokolwiek.

Posted

kaszanka napisał(a):
odpowiedzcie bo ja świeża jestem - jak pies z raczek trafi do schronu - to też trzeba będzie tam płacić? Na co sa te deklaracje pienieżne?

Jak trafi do schronu to nie, deklaracje są na hotel płatny (300 zł/m-c)

Guest monia3a
Posted

Jutro zadzwonię i się dowiem z jakim schroniskiem ma podpisaną umowę ta gmina.
Drama napisz proszę dokładnie gdzie jest psiak to od razu zgłoszę go do odłowienia ale tylko pod warunkiem, że do ''dobrego'' schroniska bo jeśli są to Radysy to nie przyłoże do tego ręki ;)

Posted

kaszanka napisał(a):
na ten u kuny tak w trzciannym?

Ten.

Wysłałabym ogło do Porannego do kącika Pupile, ale nie wiem czyj tel. podać, a nuż ktoś by się odezwał chętny...

To co, nie nazbiera się na ten hotel? Mieliśmy zbierać, ale coś cisza.

Posted

[quote name='dreag']To gdzie te deklaracje, bo nie wiadomo co robić...

Przejrzałam wątek i znalazłam (aktualne?):
piove - 20 zł
wtatara - 50 zł

Wyślę go do Pupili, a nuż ktoś się odezwie...
mnie sie wydaje że jeszcze ktoś pisał.
dziewczyny trzeba jak najwięcej osób zciagnąć na watek, ja jak zabierałam psa do hoteliku nie miałam deklaracji.Wszystko sie udało pieniążki sie znalazły a piesek znalazł dom

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']To gdzie te deklaracje, bo nie wiadomo co robić...

Przejrzałam wątek i znalazłam (aktualne?):
piove - 20 zł
wtatara - 50 zł

gawronka deklarowała 50 zł po 10 stycznia
Ja coś dorzucę ale na tę chwilkę nie wiem jeszcze ile w środę będę wiedzieć ;)

Posted

[quote name='monia3a']gawronka deklarowała 50 zł po 10 stycznia
Faktycznie:)

To mamy 200zł:
gawronka - 50
dreag - 50
wtatara - 50
piove - 20
kaszanka - 30
monia3a - ....coś

Posted

Może odbierzecie to jako brak uprzejmości z mojej strony, ale nadal będę się upierała przy swoim zdaniu, nie musicie go podzielać. Pies w Raczkach jest w dobrej kondycji i jeśli Raczki mają umowę z Suwałkami to uważam, że może tam jechać. Psy z Bielska o ile w ogóle zostaną odłowione to czekają je Radysy, i Misiek ze stacji i Wnykówka są psami potrzebującymi pomocy weterynaryjnej. Misiek ma problem z wrastającymi pazurami, uszami i oczyma. Wnykówka, mała dzikuska z ranami po wnykach, które same się jej zagoiły albo i nie, bo tego też nie wiemy, karmiona raz na 2-3 dni. Ja wiem, że ciężko wybierać ale czasem trzeba, niestety. Ewentualnie psu w Raczkach można postawić budę, kupić karmę i na adres Dramy wysłać żeby go karmiła. Pomóżmy temu psu, który tej pomocy najbardziej potrzebuje. Z Dramą kontakt urywany, problem z transportem itd, pusty boks w hotelu stoi a inne psy zostają bez pomocy.

Posted

Jaanna w suemie ma rację - bo jak drama wie, że są opuszczone stodoły w których pies może sobie zrobić legowisko - to dobrze, oby monitorowała czy pies jest dokarmiany i czy jego stan sie nie pogorsza to wówczas można faktycznie pomóc innym psom oczekującymi na natychmiastową pomoc.
Może podejmijmy decyzje i zróbmy głosowanie co z psem :

A: zostawiamy go na miejcu
B: przesyłamy za pomoca suwalskich kolegów do schroniska
C: zapewniamy dt u kuny

Ja bym była w pierwszej kolejnosci za B

Guest monia3a
Posted

Ja póki co jestem za hotelem dopóki nie będę miała 100% pewności, że schronisko do którego trafi to Suwałki, bo jeśli to Radysy to psiak jest na tej samej pozycji co inne. Poza tym nie wiadomo czy schronisko go odłowi. Jutro wszystko będzie wiadome, zobaczymy.

Posted

jaanna019 napisał(a):
Psy z Bielska o ile w ogóle zostaną odłowione to czekają je Radysy, i Misiek ze stacji i Wnykówka są psami potrzebującymi pomocy weterynaryjnej. Misiek ma problem z wrastającymi pazurami, uszami i oczyma. Wnykówka, mała dzikuska z ranami po wnykach, które same się jej zagoiły albo i nie, bo tego też nie wiemy, karmiona raz na 2-3 dni. Ja wiem, że ciężko wybierać ale czasem trzeba, niestety.

Masz rację, ale tak trudno z któregoś zrezygnować... Dlatego staram się na dwie strony.

Psy (Miśki) chociaż mają dostęp do ludzi i większe szanse dokarmiania, a sunia (Wnykówka) na działkach, ech..., wiem jak wygląda zima na działkach:shake: Nie dość, że całkiem sama to jeszcze głodna. Jak jeszcze mocniej zasypie, to będzie tragedia, bo nikt nie będzie się poświęcał. No i zdziczeje, bo to czas młodości, kiedy najbardziej potrzeba człowieka, by stać się udomowionym psem. Potem coraz ciężej. Ciekawe co z tym brzuszkiem, żeby tylko nie było żadnej martwicy...
Misio, któremu ciągle bolą oczy i uszy, a tu jeszcze takie zawieje...:shake:
I TEN Misio, samotny, w dzień szukający jedzenia, a w nocy schronienia...:shake:
Komu pomóc??????????????
Ja jak zwykle nie umiem wybrać:oops:.

Przed chwilą mój TZ patrząc, że ciągle mam nos w laptopie i pytając, co tam tak piszę stwierdził, że psia choroba postępuje i przeraża go co ze mną będzie na starość:evil_lol:.

Guest monia3a
Posted

Miśka ze stacji CPN prawdopodobnie weźmie ifka tylko musi znaleść kogoś na dwa dni kto się nim zajmie, pisała przecież.
Zostaje wnykówka.

Posted

Wybaczcie, ze tak późno pisze, ale uczyłam się i dopiero weszłam na forum aby przekazać wam, że psiaka już nie ma. Będąc dziś na spacerze widziałam jak jedna znajoma Pani zabiera pieska, widocznie nie tylko ja zainteresowałam się jednak tą sprawą. Tamta Pani oddała psa dla swojej koleżanki na wioskę. Pies ma zapewnione wszystko. Dach nad głową, jedzenie i wszystko co potrzebne ;) Pani poszukiwała dużego psa, który będzie pilnował domu bo mieszka sama.

Posted

Podpisuję się pod zdaniem jaanny019.Schron w Suwałkach to od kilku lat zupełnie inne miejsce, niż poprzednio i prowadzone przez wspaniałych ludzi.Słyszałam,że było trochę przepełnienie, ale to mozna ustalić.Bielsk ma umowę z Radysami pod Białą Piską, a to prawdziwa umieralnia.Misiek ze statoil i wnykówka konałyby w męczarniach, nikogo nie obchodząc....Tam nikt nie leczy....W sytuacji, jaką tu mamy trzeba wybrać, niestety.Ze schronu w Suwałkach mozna pojechać i psa zabrać, jak znajdzie się mu domek, z Radys....Ja swoją deklarację z psiaka dreag przeznaczam na któregoś z bielskich biedaków.

Posted

[quote name='Drama']Wybaczcie, ze tak późno pisze, ale uczyłam się i dopiero weszłam na forum aby przekazać wam, że psiaka już nie ma. Będąc dziś na spacerze widziałam jak jedna znajoma Pani zabiera pieska, widocznie nie tylko ja zainteresowałam się jednak tą sprawą. Tamta Pani oddała psa dla swojej koleżanki na wioskę. Pies ma zapewnione wszystko. Dach nad głową, jedzenie i wszystko co potrzebne ;) Pani poszukiwała dużego psa, który będzie pilnował domu bo mieszka sama.

CUD! oby prawdziwy...

Posted

O jezu. Jak pies nie ma domu to źle, jak się nie udzielam też źle, jak pies znalazł to też źle. Joanno jeżeli nie wierzysz to przykro mi bardzo, nie musisz.

Guest monia3a
Posted

zachary z Radys również można zabrać psa jeśli jest taka potrzeba. ostatnio dziewczyna zabrała dwa psiaki, a powiem więcej Pan sam jej je przywiózł.

Posted

To byłyby super wieści, gdyby psiak znalazł dom:)
[quote name='zachary']Ja swoją deklarację z psiaka dreag przeznaczam na któregoś z bielskich biedaków.
Ja mam dla Wnykówki już w sumie 200 zł. Moje 50 zł + 150 zł dała jedna dobra dusza na hotelik dla Miśka, ale ponieważ on ma już dt, chętnie przeniesie na Wnykówkę. Jakby dodać jeszcze deklaracje stąd - to gotowe:) Jeszcze na szczepienie czy coś innego by zostało:razz:.

Co Wy na to:cool3::lol:?