Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie kochane cioteczki !

Po raz trzeci przychodzę do was z pomocą abyście pomogły mi znaleźć dom dla kolejnego psiaka. Nie mogłam patrzeć jak leży w zaspie na przystanku i marznie, dokarmiamy go ale domku nad głową nie możemy mu niestety dać bo jest to duży piesek :( ale nie tylko ze względu na wielkość ale również ze względu na zwierzaki w domu.

Taki mróz panuje na dworze a ja boję się co będzie z nim dalej.

Kilka informacji o nim:
Jest to bardzo spokojny pies, tulący się i chcący dostać jak najwięcej miziania i miłości od człowieka.
Na pewno nie jest groźny.
Cały czas chodzi przy nodze.
Ma kontakt z innymi osiedlowymi psami i nie ma między nimi żadnych nieporozumień.
Nic więcej nie mogę o nim napisać bo nic więcej nie wiem.

O to jego zdjęcia.

Proszę was o pomoc w znalezieniu chociażby domku tymczasowego.

DANE KONTAKTOWE:
NUMER KOMÓRKOWY; 516141269
GG; 6440473

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Kolejny owczarkowaty :(

Mam zaklepane miejsce w hotelu dla jednego psa ale to koszt miesięczny 300 zł i trzeba szybko się decydować.

Guest monia3a
Posted

Drama napisał(a):
Nie uda się uzbierać takiej sumy :(

Trzeba zawołać jak najwięcej ludzi na wątek i zbierać deklaracje choćby po 10 zł i myślę, że da się uzbierać tę kwotę. Drama poszukaj w domu fantów na bazarek, popytaj znajomych może mają nie potrzebne rzeczy w domu i damy radę. Zaraz Agnieszka też napisze coś od siebie.

Czy mogłabyś go zawieść do tego hotelu ??

Posted

[quote name='Drama']Nie uda się uzbierać takiej sumy :(
Drama nie bądź pesymistką, coś będziemy radzić;).
Zbierałyśmy na Miśka w podobnej sytuacji http://www.dogomania.pl/threads/57467-BiaA-ystok-wAE-tek-zbiorczy-mamy-przepeA-nione-DT, ale ma na razie dt bezpłatny, na jego miejsce miała jechać Heksa http://www.dogomania.pl/threads/197783-WYWALONA-Z-AUTA-ONKA-POMOCY!!!-POTRZEBNY-DT!!!-Inaczej-ktoś-ją-wywiezie-dalej, ale monia3a jakoś spróbuje ją okiełznać i zwolnić tym samym miejsce dla Twego żółtego psiaka:lol:.
Myślę, że większość ciotek przedeklaruje bez problemu kasę na hotel dla niego. Jakbyś miała możliwość przetransportować go w okolice Białegostoku, mógłby tam być choćby od jutra. O brakującą kwotę najwyżej pożebraj wśród znajomych i rodziny - 5,10 zł to niewiele, a zawsze się uzbiera jakaś sumka. Dobry i miesiąc, przez miesiąc można znaleźć psiakowi dom, tylko trzeba go intensywnie poogłaszać.

Ja deklaruję na razie 50 zł, coś też uzbiera się z bazarku "mego" Miśka (trochę wydałam już na karmę do dt i weta), zapytam, może Asencja zgodzi się, bym oddała przeznaczone przez nią 100 zł, inne ciotki pewnie też się tu pojawią i coś zadeklarują. Pomyśl, to duża szansa dla niego, większość masz już na tacy - hotelik czeka, większość kasy też będzie:).

Guest monia3a
Posted

Mobilizujcie się dziewczyny. 300 zł to nie jest aż tak dużo - choćby po 10 zł deklaracji to już dużo ( cały jeden dzień pobytu w hotelu )
Porozsyłajcie wątek gdzie się da i zaproście jak najwięcej ludzi.
Od soboty wracają mrozy...

Posted

Może znajdzie się jakiś skromny nawet kąt u kogoś w okolicy,jakiejś zaufanej osoby jako dt ? A potem jakoś szukać mu domu..Chociaż jakaś porządna buda czy kąt w porządnej szopie itp.oraz miska karmy i wody ..

Posted

cioteczka wtatara jak zwykle niezawodna i nie odmowi żadnemu stworzeniu pomocy :) ..szkoda psa,by marzl na takich mrozach ,może jakoś wspolnie z podlaskimi cioteczkami cos damy radę wymyslec ,by znalazlo się schronienie choć jakieś ,kąt u ludzi ...

Posted

monia3a napisał(a):
Kolejny owczarkowaty :(

Mam zaklepane miejsce w hotelu dla jednego psa ale to koszt miesięczny 300 zł i trzeba szybko się decydować.

Jesli monia3a obiecuje miejsce w dt ,to musi to być sprawdzone miejsce.
To jest wieś między Oleckiem a Suwałkami ,ale lepiej może nie podawać nazwy wsi-na wszelki wypadek,co by pies nie wpadl w lapy złych ludzi,choć Drama pisze na wątku.W tej wsi i najbliższej okolicy nie ma szansy na przetrzymanie psa -do czasu uzbierania na dt -pytalam tel.Dramy o to juz.Zanim uzbieramy te 150 zl brakujące do 300 zl- minie sporo czasu a mrozy duże i pies spi na sniegu od dluzszego czasu ...

Posted

dziewczyny zabierajcie go proszę do hoteliku- pieniążki sie powoli znajdą.
Ja daje na początek jako wpłata jednorazowa 50 zł z pieniązków , które pozostały po hoteliku na Vanilka.
Wybierzcie kogos , kto bedzie zbierał pieniązki i przelewał na hotelik.
Jesli juz nikogo nie znajdziecie moge byc ja.
Po drugie dajcie mu imię.
Prosze podejmijcie decyzje o hoteliku jak najszybciej

Posted

[quote name='wtatara']dziewczyny zabierajcie go proszę do hoteliku- pieniążki sie powoli znajdą.
Ja daje na początek jako wpłata jednorazowa 50 zł z pieniązków , które pozostały po hoteliku na Vanilka.
Wybierzcie kogos , kto bedzie zbierał pieniązki i przelewał na hotelik.
Jesli juz nikogo nie znajdziecie moge byc ja.
Po drugie dajcie mu imię.
Prosze podejmijcie decyzje o hoteliku jak najszybciej

Jesli wtatara radzi by zabierać psa jak najpredzej,doklada też fundusze - a resztę dozbieramy-to zabierac go choćby i jutro w takim razie !!! Takie mrozy -pies zamarznie lada noc !! Jest juz teraz w sumie 220 zl !

Posted

Ja potwierdzam te 50 zł, 100zł miałam od Asencji na innego Miśka, ale ponieważ nikt nie podejmował tu decyzji, a nie nie mogłam trzymać tych pieniędzy, to jej zwróciłam, jednak myślę, że można na nią liczyć:)
I co? Piesek nadal na tym przeraźliwym mrozie i zawiei:roll:? Przecież u Was to koło -20C w nocy chyba:shake:?

Guest monia3a
Posted

Zapytam czy jest jeszcze te zaklepane miejsce. Dam znać później i przekażę kontakt do dziewczyny z hotelu.

Posted

monia3a napisał(a):
Zapytam czy jest jeszcze te zaklepane miejsce. Dam znać później i przekażę kontakt do dziewczyny z hotelu.

A możemy wiedzieć u kogo jest to dt ? Czy tam byly już inne psy z dogo i gdzie to jest?

Guest monia3a
Posted

Hotel jest u Grety, dogomaniacki nick Kuna
Miałam tam kilka psów i póki co jestem zadowolona.

Miejsce jest i czeka na jakiegoś psiaka :) tak więc decydujcie się i jakby co to proszę o PW wyślę namiar. Miała tam jechać moja podopieczna Heksa ale znalazła dom :)

Posted

[quote name='olga7']Jesli wtatara radzi by zabierać psa jak najpredzej,doklada też fundusze - a resztę dozbieramy-to zabierac go choćby i jutro w takim razie !!! Takie mrozy -pies zamarznie lada noc !! Jest juz teraz w sumie 220 zl ! Już wczoraj o tym pisala wtatara a ja powtorzylam jej radę.

Cioteczki podtrzymują swoje deklaracje a wtatara dodaje jeszcze 50 zl od Vanilka -zatem jest juz 220 na dzien dzisiejszy.
Wtatara radzi zabierac psa już,zaraz- nawet jutro.Resztę uda się dozbierac chyba a placic za m-c z gory i tak nie trzeba chyba,przynajmniej za caly m-c ? Zatem jutro można psa zabierać już do dt .
Tylko kto ma tego psa przewiezc i dokąd ? Drama razem z Monią ? To juz musicie ustalić pilnie .

Posted

Drama to b.mloda dziewczyna chyba i sama nic nie zrobi w spr.transportu.Tym muszą się zając jeszcze inne osoby. Może Monia ,Dreag ,czy jeszcze piove możecie tu pomoc ? Kto jeszcze może pomoc w transporcie psa w tamtej okolicy ? A cioteczka Joanna83 może także jakoś pomóc w transporcie tego psa ??? My z wtatarą jestesmy na drugim koncu Polski ,a Wy macie tam blisko i znacie tamte okolice i polączenia komunikac.