Drama Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Witajcie kochane cioteczki ! Po raz trzeci przychodzę do was z pomocą abyście pomogły mi znaleźć dom dla kolejnego psiaka. Nie mogłam patrzeć jak leży w zaspie na przystanku i marznie, dokarmiamy go ale domku nad głową nie możemy mu niestety dać bo jest to duży piesek :( ale nie tylko ze względu na wielkość ale również ze względu na zwierzaki w domu. Taki mróz panuje na dworze a ja boję się co będzie z nim dalej. Kilka informacji o nim: Jest to bardzo spokojny pies, tulący się i chcący dostać jak najwięcej miziania i miłości od człowieka. Na pewno nie jest groźny. Cały czas chodzi przy nodze. Ma kontakt z innymi osiedlowymi psami i nie ma między nimi żadnych nieporozumień. Nic więcej nie mogę o nim napisać bo nic więcej nie wiem. O to jego zdjęcia. Proszę was o pomoc w znalezieniu chociażby domku tymczasowego. DANE KONTAKTOWE: NUMER KOMÓRKOWY; 516141269 GG; 6440473 Quote
Guest monia3a Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Kolejny owczarkowaty :( Mam zaklepane miejsce w hotelu dla jednego psa ale to koszt miesięczny 300 zł i trzeba szybko się decydować. Quote
Drama Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Nie uda się uzbierać takiej sumy :( Quote
dreag Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 O matko, kolejny biedny Misio, a już odetchnęłam na chwilę z ulgą...:-( Quote
Guest monia3a Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Drama napisał(a):Nie uda się uzbierać takiej sumy :( Trzeba zawołać jak najwięcej ludzi na wątek i zbierać deklaracje choćby po 10 zł i myślę, że da się uzbierać tę kwotę. Drama poszukaj w domu fantów na bazarek, popytaj znajomych może mają nie potrzebne rzeczy w domu i damy radę. Zaraz Agnieszka też napisze coś od siebie. Czy mogłabyś go zawieść do tego hotelu ?? Quote
dreag Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='Drama']Nie uda się uzbierać takiej sumy :( Drama nie bądź pesymistką, coś będziemy radzić;). Zbierałyśmy na Miśka w podobnej sytuacji http://www.dogomania.pl/threads/57467-BiaA-ystok-wAE-tek-zbiorczy-mamy-przepeA-nione-DT, ale ma na razie dt bezpłatny, na jego miejsce miała jechać Heksa http://www.dogomania.pl/threads/197783-WYWALONA-Z-AUTA-ONKA-POMOCY!!!-POTRZEBNY-DT!!!-Inaczej-ktoś-ją-wywiezie-dalej, ale monia3a jakoś spróbuje ją okiełznać i zwolnić tym samym miejsce dla Twego żółtego psiaka:lol:. Myślę, że większość ciotek przedeklaruje bez problemu kasę na hotel dla niego. Jakbyś miała możliwość przetransportować go w okolice Białegostoku, mógłby tam być choćby od jutra. O brakującą kwotę najwyżej pożebraj wśród znajomych i rodziny - 5,10 zł to niewiele, a zawsze się uzbiera jakaś sumka. Dobry i miesiąc, przez miesiąc można znaleźć psiakowi dom, tylko trzeba go intensywnie poogłaszać. Ja deklaruję na razie 50 zł, coś też uzbiera się z bazarku "mego" Miśka (trochę wydałam już na karmę do dt i weta), zapytam, może Asencja zgodzi się, bym oddała przeznaczone przez nią 100 zł, inne ciotki pewnie też się tu pojawią i coś zadeklarują. Pomyśl, to duża szansa dla niego, większość masz już na tacy - hotelik czeka, większość kasy też będzie:). Quote
Guest monia3a Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Mobilizujcie się dziewczyny. 300 zł to nie jest aż tak dużo - choćby po 10 zł deklaracji to już dużo ( cały jeden dzień pobytu w hotelu ) Porozsyłajcie wątek gdzie się da i zaproście jak najwięcej ludzi. Od soboty wracają mrozy... Quote
dreag Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 No i co tam? Kto tu jeszcze coś zadeklaruje? Ja 50zł, Asencja 100zł - to już połowa:) Kto jeszcze:cool3:? Quote
Olga7 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Może znajdzie się jakiś skromny nawet kąt u kogoś w okolicy,jakiejś zaufanej osoby jako dt ? A potem jakoś szukać mu domu..Chociaż jakaś porządna buda czy kąt w porządnej szopie itp.oraz miska karmy i wody .. Quote
wtatara Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 jestem, musimy pisać do ciotek, na hotelik bysmy na pewno uzbierały Quote
Olga7 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 cioteczka wtatara jak zwykle niezawodna i nie odmowi żadnemu stworzeniu pomocy :) ..szkoda psa,by marzl na takich mrozach ,może jakoś wspolnie z podlaskimi cioteczkami cos damy radę wymyslec ,by znalazlo się schronienie choć jakieś ,kąt u ludzi ... Quote
Olga7 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Piove- a może ty masz kogoś w okolicach Suwalk ,aby przetrzymal psa za karmę i nieco kasy-poki nie uzbieramy na ten dt -?? Quote
wtatara Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 dziewczyny rozsyłajcie do jak najwiecej osób wątek i napiszcie w tytule nie dokładnie ale w przyblizeniu jakie to rejony Polski Quote
Olga7 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 monia3a napisał(a):Kolejny owczarkowaty :( Mam zaklepane miejsce w hotelu dla jednego psa ale to koszt miesięczny 300 zł i trzeba szybko się decydować. Jesli monia3a obiecuje miejsce w dt ,to musi to być sprawdzone miejsce. To jest wieś między Oleckiem a Suwałkami ,ale lepiej może nie podawać nazwy wsi-na wszelki wypadek,co by pies nie wpadl w lapy złych ludzi,choć Drama pisze na wątku.W tej wsi i najbliższej okolicy nie ma szansy na przetrzymanie psa -do czasu uzbierania na dt -pytalam tel.Dramy o to juz.Zanim uzbieramy te 150 zl brakujące do 300 zl- minie sporo czasu a mrozy duże i pies spi na sniegu od dluzszego czasu ... Quote
wtatara Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 dziewczyny zabierajcie go proszę do hoteliku- pieniążki sie powoli znajdą. Ja daje na początek jako wpłata jednorazowa 50 zł z pieniązków , które pozostały po hoteliku na Vanilka. Wybierzcie kogos , kto bedzie zbierał pieniązki i przelewał na hotelik. Jesli juz nikogo nie znajdziecie moge byc ja. Po drugie dajcie mu imię. Prosze podejmijcie decyzje o hoteliku jak najszybciej Quote
Olga7 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='wtatara']dziewczyny zabierajcie go proszę do hoteliku- pieniążki sie powoli znajdą. Ja daje na początek jako wpłata jednorazowa 50 zł z pieniązków , które pozostały po hoteliku na Vanilka. Wybierzcie kogos , kto bedzie zbierał pieniązki i przelewał na hotelik. Jesli juz nikogo nie znajdziecie moge byc ja. Po drugie dajcie mu imię. Prosze podejmijcie decyzje o hoteliku jak najszybciej Jesli wtatara radzi by zabierać psa jak najpredzej,doklada też fundusze - a resztę dozbieramy-to zabierac go choćby i jutro w takim razie !!! Takie mrozy -pies zamarznie lada noc !! Jest juz teraz w sumie 220 zl ! Quote
dreag Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Ja potwierdzam te 50 zł, 100zł miałam od Asencji na innego Miśka, ale ponieważ nikt nie podejmował tu decyzji, a nie nie mogłam trzymać tych pieniędzy, to jej zwróciłam, jednak myślę, że można na nią liczyć:) I co? Piesek nadal na tym przeraźliwym mrozie i zawiei:roll:? Przecież u Was to koło -20C w nocy chyba:shake:? Quote
Guest monia3a Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zapytam czy jest jeszcze te zaklepane miejsce. Dam znać później i przekażę kontakt do dziewczyny z hotelu. Quote
Olga7 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 monia3a napisał(a):Zapytam czy jest jeszcze te zaklepane miejsce. Dam znać później i przekażę kontakt do dziewczyny z hotelu. A możemy wiedzieć u kogo jest to dt ? Czy tam byly już inne psy z dogo i gdzie to jest? Quote
Guest monia3a Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Hotel jest u Grety, dogomaniacki nick Kuna Miałam tam kilka psów i póki co jestem zadowolona. Miejsce jest i czeka na jakiegoś psiaka :) tak więc decydujcie się i jakby co to proszę o PW wyślę namiar. Miała tam jechać moja podopieczna Heksa ale znalazła dom :) Quote
wtatara Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 jak cały czas mówie abyscie ja zabierały Quote
Olga7 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='olga7']Jesli wtatara radzi by zabierać psa jak najpredzej,doklada też fundusze - a resztę dozbieramy-to zabierac go choćby i jutro w takim razie !!! Takie mrozy -pies zamarznie lada noc !! Jest juz teraz w sumie 220 zl ! Już wczoraj o tym pisala wtatara a ja powtorzylam jej radę. Cioteczki podtrzymują swoje deklaracje a wtatara dodaje jeszcze 50 zl od Vanilka -zatem jest juz 220 na dzien dzisiejszy. Wtatara radzi zabierac psa już,zaraz- nawet jutro.Resztę uda się dozbierac chyba a placic za m-c z gory i tak nie trzeba chyba,przynajmniej za caly m-c ? Zatem jutro można psa zabierać już do dt . Tylko kto ma tego psa przewiezc i dokąd ? Drama razem z Monią ? To juz musicie ustalić pilnie . Quote
Olga7 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Drama to b.mloda dziewczyna chyba i sama nic nie zrobi w spr.transportu.Tym muszą się zając jeszcze inne osoby. Może Monia ,Dreag ,czy jeszcze piove możecie tu pomoc ? Kto jeszcze może pomoc w transporcie psa w tamtej okolicy ? A cioteczka Joanna83 może także jakoś pomóc w transporcie tego psa ??? My z wtatarą jestesmy na drugim koncu Polski ,a Wy macie tam blisko i znacie tamte okolice i polączenia komunikac. Quote
Recommended Posts