Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']To byłyby super wieści, gdyby psiak znalazł dom:)

Ja mam dla Wnykówki już w sumie 200 zł. Moje 50 zł + 150 zł dała jedna dobra dusza na hotelik dla Miśka, ale ponieważ on ma już dt, chętnie przeniesie na Wnykówkę. Jakby dodać jeszcze deklaracje stąd - to gotowe:) Jeszcze na szczepienie czy coś innego by zostało:razz:.

Co Wy na to:cool3::lol:?

dreag na szczepienie, odpchlenie - koniecznie, leczenie, które niewątpliwie będzie potrzebne. Mam nadzieję, że będzie można i z ceną za hotelik ponegocjować.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oooooooooooooo ale się pozmieniało. No to trzymamy kciuki za nowy dom psiny z Raczek. Dalsze dyskusje trzeba by przenieść co by psu nie zaśmiecać. Rozmawiałam dziś z Kuną, jest jeden boks z dużą budą, można dostawić drugą mniejszą, ale wtedy komfort się zmniejszy ;) Misiek z BP najprawdopodobniej pójdzie do Ifki ale za tydzień, to co Wnykówka zostaje bez przydziału?

no i przypominam, że cokolwiek ma jechać do Kuny musi być odrobaczone i odpchlone inaczej nie weźmie.

Posted

Drama napisał(a):
Na łańcuch nie trafi na pewno :) jutro będę wiedziała więcej.

Drama, czekam na wieści (zresztą nie tylko ja :) )Bardzo mi ten psiaczek leżał na sercu. Może jakieś zdjęcia uda Ci się zrobić? Byłoby suuuuper :)
Moje 50 zł proszę przeznaczyć na Miśka . Sama nie tryskam zdrowiem to niech chociaż on będzie zdrowy ;) Tak jak deklarowałam , jednorazowa wpłata po 10 stycznia. Tylko proszę o dane do wpłaty bo nie wiem gdzie wpłacić :/

Guest monia3a
Posted

Ja jakoś też cały czas o nim myslę i nie daje mi on spokoju.

Posted

wtataro, nie bądźmy pesymistkami.Tak myślę.Może wszystko jest w najlepszym porządku.Mam cichą nadzieję,że Drama się odezwie, moze teraz nie moze.Różnie bywa.Ona jest młoda, ma swoje problemy.Trudno od każdego wymagać takiego zaangażowania w sprawy psów, jakie wykazują dogomaniacy/starsi szczególnie/.Zaczekajmy.Jak nie doczekamy się, to poprosimy piove o wizytę i uspokojenie nas wszystkich na wątku Bruna.Narazie nic innego nam nie pozostaje....

Posted

Drama napisał(a):
Pies ma zapewnione wszystko. Dach nad głową, jedzenie i wszystko co potrzebne ;) Pani poszukiwała dużego psa, który będzie pilnował domu bo mieszka sama.

Drama chyba wie co pisze skoro pani która zabrała Bruna jest jej znana, czekamy tylko teraz na potwierdzenie tej wiadomości (fotka mile widziana)

Czekamy Drama

Posted

wtatara napisał(a):
Olga 7 widze ze sie wycofała, pewnie już nie chciała tracić nerwów

Owszem,masz rację .Nie mam zamiaru narażać się na taki ton i poziom dyskusji z tą nastolatą. Nie chcę już tego drążyć na wątku. Dodam jeszcze,że to głownie dzięki Pipi i mnie ta sunia Punia z jej poprzedniego wątku znalazla byskawicznie dom. Ciotka Pipi zaraz na drugi dzien miala jechać po Punię. Po krotkiej rozm.z Joi skontaktowalam obie ciotki ,ktore ustalily ,że Joi odbiera w Bialymstoku od Pipi sunię ,któraz zostaje u niej .Tempo bylo blyskawiczne a sunia zyskala b.dobry dom.No a problemy to większość z nas ,dojrzalych i doroslych ludzi ma znacznie więcej i dużo powazniejsze,niż nastolaty.I nic nie upoważnia ich do arogancji wobec kogoś dużo starszego.Zamiast wdzieczności za pomoc ,zaangażowanie,otrzymujemy czasem takie "miłe słowa wdzieczności".Czym skorupka za mlodu nasiąknie ...itd.Zawsze można coś zwalić na tzw.okres dojrzewania np.ale w tym przypadku to nie tzw.trudny wiek a co innego.

Posted

No ,ale ten pies ma b.dobry dom u tej kobiety-jak czytamy.Zatem wszystko jest ok.Byle tylko nie byl uwiązany ,bo taki pies nie pilnuje wcale domu i nie obroni swej pani,nie mogąc biegac i stróżować/odgonić złodzieja.Samym szczekaniem na łańcuchu pies może tylko dac znać,że ktoś zbliża się -i nic więcej nie zrobi.Natomiast biegający luzem ma większe pole do popisu.Szkoda tylko ,że malo kto na wsiach to pojmuje.

Posted

Masz rację olga7, mało kto na wsi to pojmuje....Uwiążą psa na metrowym łańcuchu, czasem dadzą zlewki ze stołu, nie podejdą, nie pogłaszczą, bo jeszcze za przyjazny się zrobi.A tak...głodny, uwiązany,przemarznięty to i bardziej zły, a taki przecież lepszy do pilnowania.....

• 3 weeks later...
Posted

Pies ma dom w Raczkach, tam jest tylko Drama, ona się nie pisze na dogo od początku stycznia, nie wiadomo jaki dom i gdzie dokłądnie. Drama pewnie odezwie się jak znajdzie kolejnego psa potrzebującego pomocy.

Posted

Fajnie nie jest bo nie ma pewności co do losu psa. Najgorsze, że to taki koniec świata, trzeba by tam jechać specjalnie po to żeby sprawdzić co u psa słychać, bo to nie po drodze w żadną stronę. Może Drama chociaż czyta? Drama jesteś?

Posted

Dziewczyny dlaczego od razu wnioskujecie, że w złe ręce poszedł ?? koczował na tym przystaki od dłuższego czasu i ktoś oprócz Dramy również go podpatrzył i pomyślał, że zabierze psa do siebie ( dlaczego go zabrał przykładów może być 100 - np. zdechł pies którego mieli do tej pory albo mają małego a teraz chcą mieć psa na podwórze pilnującego albo najzwyczajniej kobieta zlitowała się nad marznącym spokojnym psem pomimo tego że już dużego podwórkowego psa ma) .... a u was wiecznie czarne scenariusze :/

Posted

Czarne, bo już za dużo się napatrzyłyśmy. Może to już takie skrzywienie ale ja u siebie też zauważam, że coraz mniej ufam ludziom. Jeszcze kilka lat temu jak ktoś mówił, że kocha swojego psa i dba o niego to potrafiłam uwierzyć na słowo, teraz już nie umiem.

Posted

nigdy nie można tracić nadziei

nim zechcesz ludzi na dobre zmieniać pomyśl dlaczego tracy są?
prosze Cię odpowiedź mi czy ktoś dobry bywa zły?
oddaj głowe za to że wiesz co dobre a co nie