Jump to content
Dogomania

PONka Delma po 2 latach w schronisku,ma swoj dom.Jak cudowniie!!! :)

Recommended Posts

Posted

Zanim Yodę wysterylizowaliśmy, to w czasie cieczki, codziennie spryskiwałam cały płot octem. A co by za bardzo nie śmierdziało to octem winnym. W sumie to i tak kundle łaziły po drodze, ale trochę głupiały, a ile radości miała ludność okoliczna.............

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści z frontu:
Delmucha przy tym zimnie wypada z domku tylko na sioo i cos wiecej i wraca szybciutko - kundle jeszcze nic nie wiedzą więc spokój pod płotem (ale jakby co poleje octem :evil_lol:)
Delmucha zaleca sie do Maksia - Maksiu tylko warczy na zaloty - wiec jednak nie mam sie czego obawiac -ale i tak caly czas pilnuje :cool1:

............................
Mała cały czas się zaleca -Maksiu bez zmian - czasem zawarczy a czasem zamerda ogonem i idzie do koszyczka na poslanie

Mysle ze naprawde Maksiu nie jest zadnym zagrozeniem w tej sytuacji. I caly czas sie dziwie - bo znalazlam go jako podrosnietego szczeniaka na ulicy i na pewno nie byl kastrowany i zawsze byl obojetny na takie sytuacje w okolicy ..

Kundle z okolicy nie przychodza nadal - ale moze Maksiu odstrasza - bo mimo zimy potrafi ujadac przy plocie po kilka godzin (ma w nosie ciepelko w domu)

------------
Maksiu zakochany w Delmie........glownie jest zainteresowny lizaniem jej uszek (a nawet przygryzaniem!!)
Cały czas pilnuje - ale Maksiu tylko przytula sie do Delmuchy a Delma zupelnia obojetna - wiec moze juz jest "po"?
Jestem zmeczona tym pilnowaniem - mam nadzieje ze koniec juz blisko (albo juz jest "po" a ja panikuje....) Mam nadzieje ze to koniec bo sil w moim stanie teraz brak...
TZ w pracy po calych dniach a moja mama nie pomaga - nie pilnuje bo przeciez bylyby sliczne psiaczki.............na wytlumaczenie: moja mama jest po wylewie i ma ograniczone postrzeganie swiata teraz.
Ale ja jestem caly czas na posterunku

• 1 month later...
Posted

Ufff jestesmy po...
Póki co kilka zdjęć z Delmuchy z Krówką- nie wiedziec czemy wszystkie koty pchają sie do psich posłanek :lol:
Krówka w Maksiowym koszyczku:

Mina Delmy mówi wszystko....

"Może sie zmieszczę??":

"Lepiej zamorduje razem z Kurdupelkiem...." :

Posted

wyobrażam sobie,ze opieka nad takim zwierzyncem może czasem przytlaczac...wiec dobrze,ze juz PO "wielkim pilnowaniu Delmy " :)

Koty to bezczelne stworzenia :roll:,w każdym domu wygryzaja psa z legowiska albo wrecz moszcza sie na psie :p

Sliczny ten niebieski kotek :)

• 2 weeks later...
Posted

hihi PONY :evil_lol:
Delmusia to najwspanialszy pies na świecie - nie potrzebuje smyczy, żeby zawsze była przy mnie i na każde zawołanie:loveu:
a Maksiu smyk niewychowany - można go wołać a i tak nie przyjdzie; w lesie w ogóle nie biore takiej opcji żeby był bez smyczy...
ale ślicznosci są "oba";)

• 3 months later...
Posted

Ja tam sie nie znam, ale Delmucha wygląda ładnie :loveu:
Magdziak, pozdrawiam!

Gratuluję ślicznego synka!!!!!!!!!!!!

Jak Delma traktuje nowego członka rodziny?

Posted

Delmucha bardzo emocjonalnie....trzesie sie jak galaretka jak Gniewko jest w zasiegu psiej mordki - nic nie pomaga glaskanie i uspokajnie glosem...mysle ze jak juz bedzie mogla umyc mu uszka to bedzie spoko :-)

Posted

Gratulacje Magdziaku!!!!!

Jak oswoi sie z Gniewkiem,wszystko bedzie dobrze.
Delma obcieta odmłodniala,ładnie wyglada :)
macie sliczna stronke,bardzo ciepła i rodzinna,az ciepło na duszy :)

• 3 weeks later...
Posted

Maksiu nie mial 2 dni apetytu - a zawsze był żarłokiem.. wezwałam weta do domu - dostał antybiotyk, glukoze pod skore i na wzmocnienie witaminy i furagine. Wstalam o 4 (wizyta byla o 23) zeby wyprowadzic go na sioo i psiak zaczal mi sie chwiac na lapach.....rano Piotr zabral Maksia do innego weta: zrobilismy badani krwi, byl strasznie blady... hematokryt 21..
Dostal kolejny antybiotyk ale z diagnoza ze jest bardzo zle..
W niedziele pomoglismy mu odejsc do psiego raju....juz nie wstawal na lapki i wymiotowal zolcia, mial problemy z oddychaniem - nie wiem co sie stalo, to wszystko tak szybko...pytam o kleszcze, mimo ze Maksiu nic nie zlapal u nas w ogrodzie ale moze cos nie zauwazylam ... zdaniem wetow (2) nie wygladalo to na beszioze: brak goraczki i obraz krwi wskazuje na bialaczke..
Psiatko odeszlo w ciagu 4 dni....nie wiem co moglam wiecej zrobic...
Delma byla przez ten caly czas spokojna, ale pewnie za bardzo jest Gniewkiem zajeta: albo pilnuje drzwi do sypialni, albo wozka, albo szuka okazji zeby umyc Gniewkowe stopy
Maksiu ..... straszne to wszystko...szlag..

• 1 month later...
Posted

Jade zaraz do weta - Delme od wczoraj brzuszek boli - przynajmniej tak to wygląda - chodzi na sztywnych łapkach i widać, że ma problem z położenie się...a jak sie położy to postekuje ..strasznie się boje nie wiem co to może być

Posted

Gorączka 40 stopni, szmery w płucach....wet twierdzi, że to najprawdopodobniej od niewydolności krązeniowej. Mierzyłam przed chwilką spadła do 38,8 ale sunia nadal nieobecna...i słaba, potyka się na schodach.... czasem stanie w miejscu i tylko smutno patrzy...:-( teraz się położyła i nie widać żeby ja coś bolało ale to zupełnie nie ten pies...
Bosz żeby poczuła się lepiej bo zwariuje

Posted

Nie chce jeść ale wczoraj normalnie jadła - wszystko zmieniło się wczoraj między 16.30 a 18 - tyle mnie w domu nie było... Delmucha była wtedy na podwórku z nowym tymczasem. Wet sie zastanawia czy to mlode psie jej gdzies nie nadwyrezylo skoro ma takie objawy bólowe- chodzi z pleckami w pałąk...
o 17 dostała lek przeciwzapalny i przeciwbólowy - zrobiła sio na dworze i wróciła do domu, wypiła miskę wody jeść nie chce. temperatury nie ma. W tej chwili wstala z koszyczka przyszla do mnie ale po drodze sie zachwiala :-(
mam dzwonic rano do weta ....