Jump to content
Dogomania

BOGATYNIA PILNE!Na 17 stopniowym mrozie bez budy, wody i jedzenia. DT na cito!

Recommended Posts

Posted

Panie Sławomirze B, nawet jeżeli pana doświadczenie mówi ,że niewiele da sie zrobić dla tego psa, to sposób w jaki pan traktuje osoby z tego wątku świadczą o pana niskiej kulturze.
Być może ma pan lepszy kontakt ze zwierzętami niż z ludźmi.
majga, to co piszesz nie musi być usprawiedliwieniem dla właściciela tego psa. Kierując się tym co napisałaś, to nasza działalność zupełnie jest pozbawiona sensu,

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SławekB napisał(a):
Takt i kultura nie tak????? W którym momencie???:)

szkoda mojego wysiłku, bo pewnego poziomu i tak pan nie przeskoczy. Kończę pisanie, sprawdzę tylko jeszcze czy coś będzie wiadomo o losach psa.

Posted

Iza ja myślę, że to nie chodzi o przepisy, tylko o ich interpretację..A rolą TOZ-u jest przecież pomaganie zwierzakom a nie sankcjonowanie barbarzyńskich warunków jakie im łaskawie fundują ich "właściciele". I przykre , że włąsnie taka osoba jak "PAN SŁAWEK" wypowiada się w taki sposób, bo namacalnie widać, że akurat pies to się tutaj w ogóle nie liczy...

Posted

[quote name='Poker']Panie Sławomirze B, nawet jeżeli pana doświadczenie mówi ,że niewiele da sie zrobić dla tego psa, to sposób w jaki pan traktuje osoby z tego wątku świadczą o pana niskiej kulturze.
Być może ma pan lepszy kontakt ze zwierzętami niż z ludźmi.
majga, to co piszesz nie musi być usprawiedliwieniem dla właściciela tego psa. Kierując się tym co napisałaś, to nasza działalność zupełnie jest pozbawiona sensu,

Popieram w pełni.

Po co się wysilać .. i tak przepisy mamy takie, że zwierzętom nie sposób pomóc w tym kraju .. można jedynie pośmiać się z przepisów, co na tym wątku właśnie uprawia SławekB.

[quote name='SławekB']....
Proponuję przepisać całą treść ustawy, będzie zabawniej

Posted

BasiaD napisał(a):
Pokerku Pan Sławek już chyba uświadomił wszystkim jak odpowiedzielnie i skutecznie ratuje..Tylko jeszcze nie wiadomo co za tym stoi..Bogatynia to mała miejscowość...

I jeszcze jedno Pani Basiu:) Proszę nie oceniać naszej (mojej i mojej żony) pracy na rzecz bezdomnych zwierząt. Nic Pani nie wie, więc proponuję lekko zamilknąć.

Posted

Ja nie oceniam, bo przecież Państwa nie znam..To Pan swoimi wypowiedziami daje o sobie ( nic tutaj nie ma o Pańskiej żonie)
świadectwo.. I prezentuje baaardzo wysoką kulturę wypowiedzi i polemiki..Brawo !

Posted

ciekawa.swiata napisał(a):
ale to nie jest powód do tego majqo, żeby na to patrzeć z uznaniem.
Co do schronów to już jest inna para kaloszy... ale nie można przestać z tym walczyć tylko dlatego, że jest tak w wielu przypadkach. Tym bardziej trzeba zacząć zwracać na to uwagę ludzi, my naprawdę nie żyjemy w dzikim kraju i niektórym ludziom należy to uświadomić.

I ja z uznaniem na to nie patrzę, ba... 3mam kciuki by Evelin się powiodło, bo jej sukces przełoży się dobro psa.
Gdybym myślała, że coś nie ma sensu, bo wielość przypadków itd... nie próbowałabym kombinować jak pomóc suni, o której pozwoliłam sobie wspomnieć.

Posted

[quote name='SławekB']Rozumiem, że w tym konkretnym przypadku: buda nie daje schronienia i pies jest skrępowany, pozbawiony dostępu do wody, karmy i światła dziennego oraz możliwości swobodnej zmiany pozycji ciała, uwięź powoduje u niego urazy i cierpienia i nie zapewnia możliwości niezbędnego ruchu:)

Sławku z całym szacunkiem, ale myślisz, ze tu na wątku sami niewidomi, czy co?? po jakiego grzyba tak wielkiej czcionki użyłeś?? :roll:

Posted

Poker napisał(a):
(...) majga, to co piszesz nie musi być usprawiedliwieniem dla właściciela tego psa. Kierując się tym co napisałaś, to nasza działalność zupełnie jest pozbawiona sensu,

Gdybym tak myślała, że nasza działalność itd... nie robiłabym tego co robię.
Nikogo nie usprawiedliwiam, co nie znaczy, że nie potrafię realnie ocenić sytuacji. A czy wierzę w cuda (że akurat danemu psu się poszczęści, że policja zareaguje inaczej niż na ogół, że ktoś się postawi, że ktoś zechce zeznawać etc...)? Tak, wierzę!

Inny przykład?
Podkarpackie, wątek założony przez sicilianę, pies dyndał bez jedzenia, wody, w odchodach, zagłodzony. Sprawa ciągnie się od miesięcy do tej pory, dziewczyna ruszyła, co i kogo mogła (rzeszowskiego Kudelka, urząd, policję, straż dla zwierząt, organizacje prozwierzęce, Asior wie, o jaki wątek chodzi). I co? I pies dalej, o ile jeszcze żyje, jest, gdzie jest. Tak działa nasze prawo, ważne, że siciliana jeszcze się nie poddała.

Posted

Asior napisał(a):
Sławku z całym szacunkiem, ale myślisz, ze tu na wątku sami niewidomi, czy co?? po jakiego grzyba tak wielkiej czcionki użyłeś?? :roll:

Tego może się nie czepiajmy, fragment ustawy też był zacytowany wołami.

Posted

BasiaD napisał(a):
Ja nie oceniam, bo przecież Państwa nie znam..To Pan swoimi wypowiedziami daje o sobie ( nic tutaj nie ma o Pańskiej żonie)
świadectwo.. I prezentuje baaardzo wysoką kulturę wypowiedzi i polemiki..Brawo !

Jak nie oceniam jak oceniam:):):)
Po dwa- moje wypowiedzi zawierają tylko i wyłącznie stan faktyczny:) I widzę, że ma Pani problemy z oceną wypowiedzi tak samo jak z interpretacją obowiązujących przepisów:)

Posted

CatAngel napisał(a):
Od str 3ej kłócice się kto ma racje, kto co nie zrobił i ile. A ja chciałabym się dowiedzieć co z psem ?:roll:

Za pewne ma się świetnie w swojej rezydencji na działce. Zapytaj pana Sławomira, chętnie Ci odpowie.

Posted

ilon_n napisał(a):
Popieram w pełni.

Po co się wysilać .. i tak przepisy mamy takie, że zwierzętom nie sposób pomóc w tym kraju .. można jedynie pośmiać się z przepisów, co na tym wątku właśnie uprawia SławekB.

Błędna szefie teza:)

Posted

ciekawa.swiata napisał(a):
Za pewne ma się świetnie w swojej rezydencji na działce. Zapytaj pana Sławomira, chętnie Ci odpowie.

Ma się zupełnie dobrze:) Coś jeszcze???:)

Posted

BasiaD napisał(a):
Iza ja myślę, że to nie chodzi o przepisy, tylko o ich interpretację..A rolą TOZ-u jest przecież pomaganie zwierzakom a nie sankcjonowanie barbarzyńskich warunków jakie im łaskawie fundują ich "właściciele". I przykre , że włąsnie taka osoba jak "PAN SŁAWEK" wypowiada się w taki sposób, bo namacalnie widać, że akurat pies to się tutaj w ogóle nie liczy...

Proszę uzasadnić tezę, że pies to się tutaj w ogóle nie liczy:)

Posted

To chyba Pan ma problemy.. Z pamięcią też..Wystarczy popatrzeć co już na tym wątku Pan powypisywał.. I jeszcze na dodatek przywołuje żonę na pomoc..Nie będę już z Panem rozmawiać, bo jak widać syty głodnego nigdy nie zrozumie..A poza tym to jest wątek pieska na działce a nie Pańskich frustracji...

Posted

Poker napisał(a):
szkoda mojego wysiłku, bo pewnego poziomu i tak pan nie przeskoczy. Kończę pisanie, sprawdzę tylko jeszcze czy coś będzie wiadomo o losach psa.

Wiesz dlaczego masz mózg wielkości ping ponga? Bo ci spuchł:):):)

Posted

Jeżeli ma się tak dobrze to poprosimy o zdjęcia :p bo ja z chęcią zobaczę jaki on zadowolny jest :razz:

pięć str wątku i ani jednego zdjęcia :roll: jehh...

.....:angryy:

Posted

BasiaD napisał(a):
To chyba Pan ma problemy.. Z pamięcią też..Wystarczy popatrzeć co już na tym wątku Pan powypisywał.. I jeszcze na dodatek przywołuje żonę na pomoc..Nie będę już z Panem rozmawiać, bo jak widać syty głodnego nigdy nie zrozumie..A poza tym to jest wątek pieska na działce a nie Pańskich frustracji...

Widzę, że przechodzi Pani okres menopauzy:) Proszę się trzymać:)

Posted

CatAngel napisał(a):
Jeżeli ma się tak dobrze to poprosimy o zdjęcia :p bo ja z chęcią zobaczę jaki on zadowolny jest :razz:

pięć str wątku i ani jednego zdjęcia :roll: jehh...

.....:angryy:

Proponuję wystąpić o fotki jak to ma się on niedobrze:)

Posted

CatAngel napisał(a):
Ooo widzę, że brakło argumentów i teraz będziemy się tutaj wyzywać :multi::razz:

Panie Sławku, ale się panu dowcip udaaaaał :evil_lol: no boki zrywać :p:cool1:

Ja po prostu nie trawię teoretyków- gawędziarzy:)