Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Tekst dla Niuni i Zorana od Irenki :loveu::

Niunia i Zoran- dwie połówki jabłka?

Ileż to razy, zachwycamy się i wzruszamy miłością dwojga ludzi, kiedy nawet nie szukając, przez przypadek, wygrywają los na loterii - miłość swojego życia. My mamy wybór, możemy być z drugim, nam przeznaczonym człowiekiem, na dobre i na złe, nasi podopieczni - zwierzęta takiego komfortu nie mają. Zoran i Niunia, bardzo długo czekają na upragniony dom. Trudno spodziewać się, że znajdzie się taki, który dostrzegając ich wzajemne oddanie, zechce adoptować razem oba te stworzenia. A jednak... prosimy i szukamy wspólnego domu dla tej wyjątkowej pary. Nie mamy sumienia jej rozdzielać. Na co liczymy? Może na CUD? Błagamy o dar serca dla naszych braci mniejszych. Łączy ich wspólna przeszłość – bezdomność, głód i strach, a obecnie, pobyt w hotelu. Mamy nadzieję, że połączy ich również wspólna przyszłość – jeden dom. Niunia, to młodziutka, ok. 1,5 roczna sunia, Zoran ma ok. 2 lat. Oboje (zdrowi, odrobaczeni, wysterylizowani, zaszczepieni i zaczipowani) są łagodni, ufni i wpatrzeni w ludzi. Dotąd nie mieli okazji poznać, czym tak naprawdę jest miłość człowieka, bezpieczeństwo i własny kąt. Jeżeli ktoś z Państwa jest w stanie pokochać i dać im szansę na wspólne życie, będziemy bardzo szczęśliwi, że nasze i ich marzenia się spełnią. Prosimy również i o inny rodzaj pomocy, jeżeli nie jesteście w stanie zapewnić Niuniu i Zoranowi domu. Przyłączcie się do szukania wspólnie z nami „igły w stogu siana”. Przecież gdzieś, nawet nie na końcu świata, tylko obok Was, żyje człowiek, który znajdzie w swoim sercu miejsce dla Niuni i Zorana.

Kontakt w sprawie adopcji: 796701212, [email protected]

Posted

Isadora7 napisał(a):
No to jak to ma być warunek Twojego przyjazdu to czuj się strzelona fochem:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: a reszta się zgadza :)

Wprawdzie, jesteś jedną z nielicznych osób, które mają prawo strzelać focha na dogo, ale bez przesady;).
Nie wiedziałam, że użyjesz szantażu:evil_lol:
Przypilnuję tylko Amorka na DT i z pierwszymi lodami spływam;) do Warszawy.
Nie ruszyła Góra do Mahometa, to w końcu trzeba ruszyć pupę. Sama tego chciałaś:mad:;)
Mój warunek jest tylko jeden - będzie powtórka z soboty;) Całuj Anię:loveu::loveu:
A teraz do boju;), popełnij to allegro dla Zorana i Niuni. Nie proszę, żebyś się starała, bo to ZAWSZE robisz:loveu:

Dziewczyny, plissss. Proszę o uwagi do tekstu a Izie :loveu: już dziękuję, za korektę.
Mamanabank:loveu:, nie traktuj tego jako lizusostwa, ale już dawno na dogo, nie widziałam, tak rewelacyjnych zdjęć!!!!:multi::multi:

Posted

irenaka napisał(a):

Mamanabank:loveu:, nie traktuj tego jako lizusostwa, ale już dawno na dogo, nie widziałam, tak rewelacyjnych zdjęć!!!!:multi::multi:

mamanabank napisał(a):
Tymczasem zdjęcia niedzisiejsze ;-) i tylko Zorana od Sylwii

Kurczę... taka pochwała i nie mogę jej przyjąć, no nie mogę, bo zdjęcia robiła Sylwia :-) Ja tylko jestem dyżurną wstawiaczką :-D Średnio dwa razy dziennie Sylwia leci do mnie z aparatem na kolanach :-D

Posted

irenaka napisał(a):
Wprawdzie, jesteś jedną z nielicznych osób, które mają prawo strzelać focha na dogo, ale bez przesady;).
Nie wiedziałam, że użyjesz szantażu:evil_lol:
Przypilnuję tylko Amorka na DT i z pierwszymi lodami spływam;) do Warszawy.
Nie ruszyła Góra do Mahometa, to w końcu trzeba ruszyć pupę. Sama tego chciałaś:mad:;)
Mój warunek jest tylko jeden - będzie powtórka z soboty;) Całuj Anię:loveu::loveu:
A teraz do boju;), popełnij to allegro dla Zorana i Niuni. Nie proszę, żebyś się starała, bo to ZAWSZE robisz:loveu:

Dziewczyny, plissss. Proszę o uwagi do tekstu a Izie :loveu: już dziękuję, za korektę.

Co do warunku ... masz świadomość rozumiem że to jest 1l tego co poniżęj na 2 osoby? Jak również że w moim zawodzie wytrzymałośc na takie "warunki" jest niejako obowiązkowa a nawet traktowana jako nie zdiagnozowana choroba zawodowa

Posted

Chcialam rowniez pochwalic zdjecia, zwlaszcza te panoramiczne z gra swiatel, sa piekne. Zoran, super model, zwlaszcza na tym dynamicznym zdjeciu jak biegnie, wydawaloby sie, ze prawie z predkoscia swiatla.;) Super atmosfera zdjec, chcialabym sie tam przeniesc.

Posted

Zrobiłam wpis na wątku podanym przez Mariat. Raz wtóry dziękuję za podpowiedź. :-)
Tekst dla Zoranka i Niuni wstawiłam na 1 stronę.
Rozmawiałam z Sylwią, postara się wkrótce o nowe ich wspólne zdjęcia. Nie naciskam, bo jak się dostaje po 4 literach obskakując psią lawinę wiem aż za dobrze. Przyjdzie stosowny moment, sprzyjające okoliczności, Sylwia cyknie naszych bohaterów. :-)

Posted

Mariat napisał(a):
Na tym watku Topik (wyglada jak mlodszy kuzyn Zoranka) ma chetnych do adopcji.
Moze pokazac im Zoranka, bo wszyscy Topika miec nie moga, a Zoranka jeszcze nie widzieli?
http://www.dogomania.pl/threads/181579-quot-kochany-topik-cierpliwie-czeka-w-hoteliku-....

Nie zgadzam się - to Zoranek wygląda jak młodszy kuzyn Topika!:eviltong:
Jak znajdzie się więcej chętnych do adopcji Topika to podeślemy im Zoranka (czy w grę wchodzą również oferty zagraniczne?).

Posted

Dziękuję Moniko, że zajrzałaś i że będziesz mieć na uwadze Zoranka. :-)
Ofertą zagraniczną mnie zażyłaś więc rozwinę temat.
Nie mam szmergla na punkcie tego, że wszystkie adopcje zagraniczne = zło w najczystszej postaci.
Nie szmergla natomiast a autentycznego joba mam na punkcie zwierząt w ogóle, a tych, za które czuję się odpowiedzialna to... lepiej nie pytać. :-(
Nawet fakt, że to nie u mnie jest Zoran nie sprawia, że mam do sprawy większy dystans.
A zatem... Jeśli zagranica, sprawdzona przez zaufane osoby, z docelowym domem stałym, szansą na kontakt z tym domem, a za jego zgodą (by mieć spokój ducha i choć od czasu do czasu relacje o Zoranku), jak najbardziej TAK.
Masówka, przechwyt przez fundację, zbiorczy przewóz, bo... (dowolne wstawić), kiedy to traci się realny wpływ na los psa, zdecydowanie NIE.

Posted

Majqa! Zgadzam się z Tobą na 100 %.
Wyznam nawet, że jestem absolutną przeciwniczką adopcji zagranicznych (dla mnie to bardziej adopcja zdjęcia niż adopcja żywego psa). Zapytałam tylko dlatego, że pewna Pani z Anglii była zainteresowana Topikiem (albo Jego tragiczną historią?)... ;)
Mizianko dla ślicznego Zoranka! :loveu: