majqa Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Tekst dla Niuni i Zorana od Irenki :loveu:: Niunia i Zoran- dwie połówki jabłka? Ileż to razy, zachwycamy się i wzruszamy miłością dwojga ludzi, kiedy nawet nie szukając, przez przypadek, wygrywają los na loterii - miłość swojego życia. My mamy wybór, możemy być z drugim, nam przeznaczonym człowiekiem, na dobre i na złe, nasi podopieczni - zwierzęta takiego komfortu nie mają. Zoran i Niunia, bardzo długo czekają na upragniony dom. Trudno spodziewać się, że znajdzie się taki, który dostrzegając ich wzajemne oddanie, zechce adoptować razem oba te stworzenia. A jednak... prosimy i szukamy wspólnego domu dla tej wyjątkowej pary. Nie mamy sumienia jej rozdzielać. Na co liczymy? Może na CUD? Błagamy o dar serca dla naszych braci mniejszych. Łączy ich wspólna przeszłość – bezdomność, głód i strach, a obecnie, pobyt w hotelu. Mamy nadzieję, że połączy ich również wspólna przyszłość – jeden dom. Niunia, to młodziutka, ok. 1,5 roczna sunia, Zoran ma ok. 2 lat. Oboje (zdrowi, odrobaczeni, wysterylizowani, zaszczepieni i zaczipowani) są łagodni, ufni i wpatrzeni w ludzi. Dotąd nie mieli okazji poznać, czym tak naprawdę jest miłość człowieka, bezpieczeństwo i własny kąt. Jeżeli ktoś z Państwa jest w stanie pokochać i dać im szansę na wspólne życie, będziemy bardzo szczęśliwi, że nasze i ich marzenia się spełnią. Prosimy również i o inny rodzaj pomocy, jeżeli nie jesteście w stanie zapewnić Niuniu i Zoranowi domu. Przyłączcie się do szukania wspólnie z nami „igły w stogu siana”. Przecież gdzieś, nawet nie na końcu świata, tylko obok Was, żyje człowiek, który znajdzie w swoim sercu miejsce dla Niuni i Zorana. Kontakt w sprawie adopcji: 796701212, [email protected] Quote
irenaka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Isadora7 napisał(a):No to jak to ma być warunek Twojego przyjazdu to czuj się strzelona fochem:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: a reszta się zgadza :) Wprawdzie, jesteś jedną z nielicznych osób, które mają prawo strzelać focha na dogo, ale bez przesady;). Nie wiedziałam, że użyjesz szantażu:evil_lol: Przypilnuję tylko Amorka na DT i z pierwszymi lodami spływam;) do Warszawy. Nie ruszyła Góra do Mahometa, to w końcu trzeba ruszyć pupę. Sama tego chciałaś:mad:;) Mój warunek jest tylko jeden - będzie powtórka z soboty;) Całuj Anię:loveu::loveu: A teraz do boju;), popełnij to allegro dla Zorana i Niuni. Nie proszę, żebyś się starała, bo to ZAWSZE robisz:loveu: Dziewczyny, plissss. Proszę o uwagi do tekstu a Izie :loveu: już dziękuję, za korektę. Mamanabank:loveu:, nie traktuj tego jako lizusostwa, ale już dawno na dogo, nie widziałam, tak rewelacyjnych zdjęć!!!!:multi::multi: Quote
mamanabank Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 irenaka napisał(a): Mamanabank:loveu:, nie traktuj tego jako lizusostwa, ale już dawno na dogo, nie widziałam, tak rewelacyjnych zdjęć!!!!:multi::multi: mamanabank napisał(a):Tymczasem zdjęcia niedzisiejsze ;-) i tylko Zorana od Sylwii Kurczę... taka pochwała i nie mogę jej przyjąć, no nie mogę, bo zdjęcia robiła Sylwia :-) Ja tylko jestem dyżurną wstawiaczką :-D Średnio dwa razy dziennie Sylwia leci do mnie z aparatem na kolanach :-D Quote
Isadora7 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 irenaka napisał(a):Wprawdzie, jesteś jedną z nielicznych osób, które mają prawo strzelać focha na dogo, ale bez przesady;). Nie wiedziałam, że użyjesz szantażu:evil_lol: Przypilnuję tylko Amorka na DT i z pierwszymi lodami spływam;) do Warszawy. Nie ruszyła Góra do Mahometa, to w końcu trzeba ruszyć pupę. Sama tego chciałaś:mad:;) Mój warunek jest tylko jeden - będzie powtórka z soboty;) Całuj Anię:loveu::loveu: A teraz do boju;), popełnij to allegro dla Zorana i Niuni. Nie proszę, żebyś się starała, bo to ZAWSZE robisz:loveu: Dziewczyny, plissss. Proszę o uwagi do tekstu a Izie :loveu: już dziękuję, za korektę. Mamanabank:loveu:, nie traktuj tego jako lizusostwa, ale już dawno na dogo, nie widziałam, tak rewelacyjnych zdjęć!!!!:multi::multi: Co do warunku ... masz świadomość rozumiem że to jest 1l tego co poniżęj na 2 osoby? Jak również że w moim zawodzie wytrzymałośc na takie "warunki" jest niejako obowiązkowa a nawet traktowana jako nie zdiagnozowana choroba zawodowa Quote
Freya73 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Chcialam rowniez pochwalic zdjecia, zwlaszcza te panoramiczne z gra swiatel, sa piekne. Zoran, super model, zwlaszcza na tym dynamicznym zdjeciu jak biegnie, wydawaloby sie, ze prawie z predkoscia swiatla.;) Super atmosfera zdjec, chcialabym sie tam przeniesc. Quote
Freya73 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Fajnie macie, popijawa sie szykuje ... . Quote
Isadora7 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Cytuję Anię ale ona żadną flaszką się nie wykpi krzynka miała być Quote
Mariat Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Na tym watku Topik (wyglada jak mlodszy kuzyn Zoranka) ma chetnych do adopcji. Moze pokazac im Zoranka, bo wszyscy Topika miec nie moga, a Zoranka jeszcze nie widzieli? http://www.dogomania.pl/threads/181579-quot-kochany-topik-cierpliwie-czeka-w-hoteliku-.... Quote
majqa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Dziękuję Mariat za podpowiedź. Już zerkam. Quote
majqa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Zrobiłam wpis na wątku podanym przez Mariat. Raz wtóry dziękuję za podpowiedź. :-) Tekst dla Zoranka i Niuni wstawiłam na 1 stronę. Rozmawiałam z Sylwią, postara się wkrótce o nowe ich wspólne zdjęcia. Nie naciskam, bo jak się dostaje po 4 literach obskakując psią lawinę wiem aż za dobrze. Przyjdzie stosowny moment, sprzyjające okoliczności, Sylwia cyknie naszych bohaterów. :-) Quote
Monika z Katowic Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Mariat napisał(a):Na tym watku Topik (wyglada jak mlodszy kuzyn Zoranka) ma chetnych do adopcji. Moze pokazac im Zoranka, bo wszyscy Topika miec nie moga, a Zoranka jeszcze nie widzieli? http://www.dogomania.pl/threads/181579-quot-kochany-topik-cierpliwie-czeka-w-hoteliku-.... Nie zgadzam się - to Zoranek wygląda jak młodszy kuzyn Topika!:eviltong: Jak znajdzie się więcej chętnych do adopcji Topika to podeślemy im Zoranka (czy w grę wchodzą również oferty zagraniczne?). Quote
majqa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Dziękuję Moniko, że zajrzałaś i że będziesz mieć na uwadze Zoranka. :-) Ofertą zagraniczną mnie zażyłaś więc rozwinę temat. Nie mam szmergla na punkcie tego, że wszystkie adopcje zagraniczne = zło w najczystszej postaci. Nie szmergla natomiast a autentycznego joba mam na punkcie zwierząt w ogóle, a tych, za które czuję się odpowiedzialna to... lepiej nie pytać. :-( Nawet fakt, że to nie u mnie jest Zoran nie sprawia, że mam do sprawy większy dystans. A zatem... Jeśli zagranica, sprawdzona przez zaufane osoby, z docelowym domem stałym, szansą na kontakt z tym domem, a za jego zgodą (by mieć spokój ducha i choć od czasu do czasu relacje o Zoranku), jak najbardziej TAK. Masówka, przechwyt przez fundację, zbiorczy przewóz, bo... (dowolne wstawić), kiedy to traci się realny wpływ na los psa, zdecydowanie NIE. Quote
Monika z Katowic Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Majqa! Zgadzam się z Tobą na 100 %. Wyznam nawet, że jestem absolutną przeciwniczką adopcji zagranicznych (dla mnie to bardziej adopcja zdjęcia niż adopcja żywego psa). Zapytałam tylko dlatego, że pewna Pani z Anglii była zainteresowana Topikiem (albo Jego tragiczną historią?)... ;) Mizianko dla ślicznego Zoranka! :loveu: Quote
majqa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Jeju, ależ piękność wstawiłaś! :-) Uff... dziękuję za zrozumienie Moniko... :-) Quote
sylwiaso Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Ciociny Skarb jaki piękny!WYMIĘKAM!!!!!! Quote
majqa Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Oczywiście Sylwuniu, czekam... Spokojnie Kochanie, dasz radę jak będziesz mogła. :-) Quote
sylwiaso Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Cioteczki robię zdjęcia tylko chciałabym takie orginalne jak ostatnio z tym buziakiem a z tym jest trudno no,ale mam kilka dni to dam radę!!!! Quote
Smyku Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Ale Zoran cudny z tym klapniętym uszkiem . Quote
Recommended Posts