maniora Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Mama zażywa odpowiednie leki, które zatrzymują pogłębianie się alergii. Tak jak napisałam wyżej od zawsze mieliśmy zwierzęta w domu i wiem do czego pani zmierza. Z pewnością pies nie wylądowałby na ulicy. Quote
Nevada Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Czyli mama może mieć psa każdej rasy, tak? Bo już nic nie rozumiem. Quote
maniora Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Chodzi o to żeby pies nie gubił sierści jak na przykład york, maltańczyk, hawańczyk i był mały, ponieważ mamy małe mieszkanie i mieszkamy w bloku. Quote
natija Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 no to moze lepiej kupic psa z hodowli dla mamy....jak ma alergie to nie wiem czy to dobry pomysl.....co bedzie jak alergia sie poglebi?co zrobicie wtedy z psem? Quote
maniora Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 [quote name='natija']no to moze lepiej kupic psa z hodowli dla mamy....jak ma alergie to nie wiem czy to dobry pomysl.....co bedzie jak alergia sie poglebi?co zrobicie wtedy z psem?[/QUOTE] Właśnie chodzi o to, że nie chcemy kupowac psa, chcemy dac dom pieskowi który tego potrzebuje. Mama wychowywała się na wsi, wśród zwierząt, w domu też mieliśmy zawsze jakieś zwierzę, teraz mamy królika i alergia przez tyle lat się nie pogłębiła. Quote
natija Posted December 6, 2013 Posted December 6, 2013 a co zrobicie jak alergia sie poglebi?co bedzie wtedy z psiakiem? Quote
Martika&Aischa Posted December 8, 2013 Posted December 8, 2013 ciocie proszę zajrzyjcie do naszej malutkiej znajdy :) Nasza mała znajda York Doloar pilnie szuka DT !!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/249390-Uroczy-York-Dolar-PILNIE-SZUKA-DT-!!! Quote
Fundacja Medor Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152110405944282&set=a.10151428893499282.540814.303948334281&type=1&theater zaginiona yorka w łodzi Quote
Scarletka Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 tamten mały psiak w schronisku co był to też bym była wystraszona warunki straszne z tego co widziałam w ogolę jak słyszę słowo schronisko to mi smutno na sama myśl :( Quote
moni12 Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='dorissima']Wie Pani czemu się nie odzywają???bo kłamią i kręcą w wiekszości.Piszą ze psiak w DT i poszukuje domku stałego,a tak naprawde domem stałym jest juz ten tymczasowy,a pisac tak muszą zeby z gmin profity brać na psiaka.Takie jest moje zdanie i nie tylko moje.Wiele moich znajomych próbowało adoptować psiaka małego w typie np.yorka-można zapomnieć![/QUOTE] Ubawiłam sie po pachy czytając to . Profity z gminy dla dt o czyms takim nie słyszałam jak zyje. Mam nadzieję, ze na tym jednym poście zakonczy dana osoba swoje wpisy bo to co pisze jest żenujące i swiadczy o tym , ze nie ma pojęcia za grosz o dt. Quote
Luzia Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 [quote name='moni12']Ubawiłam sie po pachy czytając to . Profity z gminy dla dt o czyms takim nie słyszałam jak zyje. Mam nadzieję, ze na tym jednym poście zakonczy dana osoba swoje wpisy bo to co pisze jest żenujące i swiadczy o tym , ze nie ma pojęcia za grosz o dt.[/QUOTE] żebyś się nie zdziwiła ;) Wiadomo że kaski nie bierze DT tylko organizacje rzekomo non profit których po zmianie ustawy wyrosło jak grzybów po deszczu. Quote
Fundacja Medor Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 [TABLE="align: center"] [TR] [TD="width: 290"]numer: 763 numer chip: 967000009092464 imię: Max płeć: pies [/TD] [TD="width: 290"] wiek: ok. 7 lat wielkość: duza rasa: mix data przyjęcia: 2013-11-02 przebywa w boksie: pawilon III [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: Max (prawdziwe imię) trafił do nas po osobie zmarłej. Jest dużym kudłatym, dosyć nieufnym wobec obcych psem. Jest energiczny, czujny, na pewno świetnie sprawdzi się w roi stróża. Potrzebuje tylko silnego konsekwentnego przewodnika, któremu zaufa. [/TD] [/TR] [/TABLE] SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42 Quote
moni12 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Luzia']żebyś się nie zdziwiła ;) Wiadomo że kaski nie bierze DT tylko organizacje rzekomo non profit których po zmianie ustawy wyrosło jak grzybów po deszczu.[/QUOTE] Ja nie jestem w zadnej organizacji , a sunie , które tymczasowałam tez nie były z organizacji. Quote
ASTRA 126 Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='mari23']znalazłam ten wątek, bo szukam do adopcji pieska - yorka właśnie przyjaciółka mojej siostry mieszka sama, mieszkanie w bloku wczoraj nagle straciła swojego jedynego, ukochanego towarzysza - yorka właśnie, bardzo rozpacza, nawet chciała jechać gdzieś na giełdę kupić takiego samego, i innym psie nie ma mowy.... moja siostra podpowiedziała jej, że może adoptować jakiegoś pieska i oczywiście zadzwoniła do mnie pani Nina jest z Wrocławia[/QUOTE] witam, czy ta sunia nadal szuka DT, czy już u kogoś jest? W razie czego jestem zainteresowana. Napisałam to na jej wątku i PW do Nemezji, ale odpowiedzi brak. Quote
Luzia Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='moni12']Ja nie jestem w zadnej organizacji , a sunie , które tymczasowałam tez nie były z organizacji.[/QUOTE] a czy ja pisze konkretnie o Tobie? Nie przypominam sobie ;) Quote
Paulina87 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) Nieaktualne, znalazł się właściciel. Edited December 23, 2013 by Paulina87 Quote
mari23 Posted December 22, 2013 Posted December 22, 2013 [quote name='ASTRA 126']witam, czy ta sunia nadal szuka DT, czy już u kogoś jest? W razie czego jestem zainteresowana. Napisałam to na jej wątku i PW do Nemezji, ale odpowiedzi brak.[/QUOTE] post 1951 - ? cytat mojego posta, ale ja szukałam psa dla kobiety, a nie chciałam oddać psa jeśli chodzi o suczkę - szukam domu dla 8-miesięcznej ( właśnie po sterylce) teriereczki walijskiej Quote
Martika&Aischa Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 (edited) nieaktualne ....... Edited January 13, 2014 by Martika@Aischa Quote
maniora Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 Od momentu kiedy zobaczyłam zdjęcie Megi chciałabym żeby została członkiem naszej rodziny. Chętnie zaopiekujemy się oraz damy kochający dom Megi :) Quote
Gosiapk Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 W jakim jest wieku Megi? Ile waży? Czy na coś choruje? Dlaczego szuka domu? :) Quote
Martika&Aischa Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 [quote name='Gosiapk']W jakim jest wieku Megi? Ile waży? Czy na coś choruje? Dlaczego szuka domu? :)[/QUOTE] Megi ma około 4 lat. Jej właścicielka podjęła taką decyzję gdyż Megi nie jest jedynym psiakiem w domu. Jest jeszcze wiekowa sunia kudelka która oszczeniła się 2 miesiące temu. Megi strasznie się wycofała i zaczęła brudzic w domu. Do tego doszły problemy finansowe właścicielki której życie nie rozpieszcza. Megi jest nie ufna do obcych osób. Musimy oczywiście pomyślec jak najszybciej o sterylce. Quote
joanka40 Posted December 23, 2013 Posted December 23, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Megi ma około 4 lat. Jej właścicielka podjęła taką decyzję gdyż Megi nie jest jedynym psiakiem w domu. Jest jeszcze wiekowa sunia kudelka która oszczeniła się 2 miesiące temu. Megi strasznie się wycofała i zaczęła brudzic w domu. Do tego doszły problemy finansowe właścicielki której życie nie rozpieszcza. Megi jest nie ufna do obcych osób. Musimy oczywiście pomyślec jak najszybciej o sterylce.[/QUOTE] Kochana psinka. Quote
bozenna Posted December 24, 2013 Posted December 24, 2013 Czesc dziewczyny :) Znalazłam Wasz watek bo szukam właśnie jakiegoś małego psiaka do domu i chciałabym zaproponować pomoc. Jeśli Megi nie znalazła jeszcze domku to z chęcią mogę dać jej DT bądź stały. Mieszkam w Bytomiu, nie mam psów wiec Megi nie byłaby zazdrosna :P Nie przeszkadza mi też siusianie, wszystkiego można psa oduczyć :) Moje dzieci są już odchowane 18 i 24 lata :D wiec też nie ma problemu. Jeśli nie uda Wam się znaleźć wspaniałego domku dla Megi to ja służę chętnie pomocą. Oczywiście mogę także ponieść koszty związane z transportem i sterylizacja. Zgadzam się także na wizytę przedadopcyjną rzecz jasna :) Buziaczki i Wesołych Swiat. Quote
Martika&Aischa Posted December 25, 2013 Posted December 25, 2013 [quote name='bozenna']Czesc dziewczyny :) Znalazłam Wasz watek bo szukam właśnie jakiegoś małego psiaka do domu i chciałabym zaproponować pomoc. Jeśli Megi nie znalazła jeszcze domku to z chęcią mogę dać jej DT bądź stały. Mieszkam w Bytomiu, nie mam psów wiec Megi nie byłaby zazdrosna :P Nie przeszkadza mi też siusianie, wszystkiego można psa oduczyć :) Moje dzieci są już odchowane 18 i 24 lata :D wiec też nie ma problemu. Jeśli nie uda Wam się znaleźć wspaniałego domku dla Megi to ja służę chętnie pomocą. Oczywiście mogę także ponieść koszty związane z transportem i sterylizacja. Zgadzam się także na wizytę przedadopcyjną rzecz jasna :) Buziaczki i Wesołych Swiat. Obecnie mamy 2 domki zainteresowane adopcją naszej Megi :) po świętach odbędą się wizyty :) Dziewczynki szukam osoby z Żor do przeprowadzenia wizyty PA zaraz po świętach. Quote
Recommended Posts