Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na zooplusie nie było znów żadnej fajnej promocji na karmę więc znalazłam na allegro brita 15kg za 89zł a do tego dodają 1kg puszkę, ciasteczka i roller do czyszczenia ubrań gratis;)
Jak karma dojdzie wkleję paragon

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie wróciłyśmy z ostatniego spacerku. Agra wyszalała się spuszczona luzem, od razu dorwała jakąś bryłkę śniegu i szalała z nią aż ta zniknęła gdzieś w stercie śniegu i pańcia musiała wyszukać nową:lol: Ale dziewczyna grzeczna przybiegała od razu na klepnięcie pańci o nogę a do tego że głucholek to pańcia w zapasie jeszcze smaczki w kieszeni miała więc Agra praktycznie nie odstępowała na krok;)

Wklejam rachunek za karmę, jutro dopiszę do rozliczenia
tatankas jutro prześlę ci nr konta;)

Posted

Już wcześniej dodałam bieżące rozliczenie do 2 postu bo doszły wpłaty od anett, caryca26 oraz tatankas za co ślicznie dziękujemy że pamiętacie cioteczki:loveu:

U nas leci jak leci, ja dalej bez pracy, roznoszę i wysyłam niby to nieszczęsne cv ale nic, poza tym słychać w telewizji co się pod UP dzieje i jakie kolejki od 4 rano:shake:
W każdym bądź razie złożyłam też papiery na początku stycznia i 29stycznia mam spotkanie organizacyjny a później egzaminy tak więc jeśli by się udało to i tak dopiero najwcześniej od września ale ciii bo zapeszać nie chcę:roll:

Agrę codziennie na ostatnim spacerku puszczam luzem i dziewczyna szaleje jak nigdy, rzucane patyki czy śnieżki to dla niej raj ona naprawdę mogłaby tak cały dzień i w takich chwilach podczas zabaw widać że ona zachowuje się jak młodziutki pies i nikt by nie zgadł że to już staruszka (wg karty schroniskowej już ma 15 lat:crazyeye:)

Dodatkowo nie wiem może mi się tylko wydaje ale teraz na zimę jakoś więcej ciałka złapała;) Jutro czeka nas obcinanie pazurków bo już troszkę odrosły. Ojciec dzisiaj pojechał do Olkusza, wraca we wtorek i dostał wytyczne by pannicą kupić rapki bo u nas teraz nigdzie dostać nie można:roll:
A wczoraj mnie troszkę zdenerwował bo po obiedzie jak zostało to pannicą dał mięsko w sosie z kilkoma kluskami śląskimi a milce jeszcze masę z ciasta do wylizania o czym dowiedziałam się dzisiaj lecąc z samego rana z Milką na spacer bo miała biegunkę i mi narobiła w domu, i tak cały dzień co 2h latam, na szczęście Agrze nie zaszkodziło może dlatego że tej nieszczęsnej masy nie zjadła:shake:

Posted

Ciężko niestety ludziom wytłumaczyć że pies to nie śmietniczka do której wszystko można wrzucić.
Jak są u mnie goście to zawsze mam ten sam problem.
Gisic, a jak Agra do psów teraz jak ją spuszczasz? Nie startuje z zębiskami? :):)

Posted

Z tym startowaniem jest różnie i nie wiem od czego zależy bo w Olkuszu na ogródku do małego psa nic na spacerach na smyczy do niektórych nic a czasem startuje a to się zjeży a to szczeknie ale jak podejdzie się bliżej to tylko obwącha i albo stara się bawić albo odchodzi by po chwili jak pies się ruszy znów się "rzucić" a luzem to pannica bardziej skupiona na patykach więc na psy nawet uwagi nie zwraca a jak zwróci to zawołana (bardziej zakrzyczana bo głucha) wraca do mnie albo wystartuje i obwącha lub małe psiaki stara się upolować ale to tylko gania bo jak dogoni to olewa;) może to taka jej zabawa:roll:

Posted

Doszła wpłata od Abra64 za styczeń, dziękujemy:loveu: Dodałam już do rozliczenia;)

Agra wczoraj zaszalała i rozbroiła znów szafkę z koszem na śmieci co skutkowało rozniesieniem wszystkiego co możliwe po kuchni przedpokoju a także łóżku, na pewno Milka nie jest święta bo jak kosz rozbrojony to swój udział pewnie też w tym miała no ale Agra zaczęła;) Ojciec przywiózł nam rabki jednak tylko kilogram bo więcej nie było więc właśnie gotujemy rosołek na rabkach by galaretę zrobić i podać psiakom;)

• 3 weeks later...
Posted

Sporo czasu już mnie nie było na dogomanii:roll:
Doszła wpłata od Anett - 20zł dziękujemy:loveu:

U nas nic nowego się nie dzieje więc w sumie nie mam co opisywać. Agra grzeczna wieczorne spacerki są zawsze luzem, na psy dalej reaguje różnie no po staremu po prostu:roll:

Ja od kilku dni jeżdżę na Niwkę w Sosnowcu do sklepu zoologicznego bo szukają osoby do pracy i chcą zobaczyć jak daję sobie radę w pracy i z klientami a co dalej nie wiem, mają dzwonić:roll:

Dzisiaj w ogóle był okropny dzień bo pierwszy raz musiałam odwieźć psa do schroniska:shake: Młody na oko 6-8 miesięczny mieszaniec husky z jednym niebieskim oczkiem. Przyszedł za kobietą z synem pod sklep i położył się w błocie skulił i zasnął był tak wyczerpany że nie miał siły iść dalej. Nakarmiliśmy i pani nawet chętna była go zabrać kupiła smycz i obróżkę zabrała do domu ale niestety mają królika i ten chciał go upolować i zostawiony sam w pokoju zaczął piszczeć:roll: Pani przyprowadziła go po 3 godzinach i zupełnie inny pies, odespał trochę i zadowolony od razu przyleciał do mnie merdając ogonkiem. Myślałam z Wojtkiem by zabrać go do domu ale niestety 3 duży pies w bloku i moja sytuacja finansowa sprawiły że zdecydowałam się odwieźć go do schroniska:-( Zawiozłam go do Sosnowca imię dostał Haczi i syn pani prosił by takie już zostało więc mam nadzieje że dziewczyny z wolontariatu je zostawią:roll: Fatalnie się z tym czuje bo jak jechaliśmy tak się we mnie wtulił i zasnął a jak tylko odeszłam od niego przed autem od razu zaczął piszczeć i ciągnąć do mnie ale naprawdę nie miałam wyjścia:-(

Posted

Gisic nie dołuj się.
I tak mu pomogłaś, bo nie przeszłaś obojętnie, nie jesteśmy w stanie wszystkich psów w województwie wziąć do domu albo do DT.
(chociaż chciałoby się)

Posted

Gisic87 napisał(a):
Tak to ten chłopak:loveu: Widziała go z rana pani weterynarz, nic mu nie dolega?

Dzisiaj mnie nie było. Ale chyba był bo pisała Basia, że jest wnętrem i że będzie kastrowany dopiero jak będą chętni adoptować, żeby sobie rany nie spaprał przy budzie

Posted

Gisic87 napisał(a):
Sporo czasu już mnie nie było na dogomanii:roll:
Doszła wpłata od Anett - 20zł dziękujemy:loveu:

U nas nic nowego się nie dzieje więc w sumie nie mam co opisywać. Agra grzeczna wieczorne spacerki są zawsze luzem, na psy dalej reaguje różnie no po staremu po prostu:roll:

Ja od kilku dni jeżdżę na Niwkę w Sosnowcu do sklepu zoologicznego bo szukają osoby do pracy i chcą zobaczyć jak daję sobie radę w pracy i z klientami a co dalej nie wiem, mają dzwonić:roll:

Dzisiaj w ogóle był okropny dzień bo pierwszy raz musiałam odwieźć psa do schroniska:shake: Młody na oko 6-8 miesięczny mieszaniec husky z jednym niebieskim oczkiem. Przyszedł za kobietą z synem pod sklep i położył się w błocie skulił i zasnął był tak wyczerpany że nie miał siły iść dalej. Nakarmiliśmy i pani nawet chętna była go zabrać kupiła smycz i obróżkę zabrała do domu ale niestety mają królika i ten chciał go upolować i zostawiony sam w pokoju zaczął piszczeć:roll: Pani przyprowadziła go po 3 godzinach i zupełnie inny pies, odespał trochę i zadowolony od razu przyleciał do mnie merdając ogonkiem. Myślałam z Wojtkiem by zabrać go do domu ale niestety 3 duży pies w bloku i moja sytuacja finansowa sprawiły że zdecydowałam się odwieźć go do schroniska:-( Zawiozłam go do Sosnowca imię dostał Haczi i syn pani prosił by takie już zostało więc mam nadzieje że dziewczyny z wolontariatu je zostawią:roll: Fatalnie się z tym czuje bo jak jechaliśmy tak się we mnie wtulił i zasnął a jak tylko odeszłam od niego przed autem od razu zaczął piszczeć i ciągnąć do mnie ale naprawdę nie miałam wyjścia:-(

Gisic nie martw się kochana, ja dzisiaj też musiałam odwieźć psiaka do schroniska :( a właściwie mąż odwiózł, bo już nie dałam rady... piesek postury sarenki... potem się normalnie poryczałam, straszna bezsilność...

Posted

Ta bezsilność jest niestety okropna, szkoda że nie możemy pomóc wszystkim psiakom:-(
A zaraz z Wojtkiem jedziemy do schroniska w Mysłowicach bo dzisiaj jest ostatni dzień akcji "wyprowadź psa na spacer" a wiadomo że w Mysłowicach to jest tragedia więc chociaż tyle możemy zrobić by przez te 3h powyprowadzać psiaki:shake:

Posted

Gisic87 napisał(a):
Ta bezsilność jest niestety okropna, szkoda że nie możemy pomóc wszystkim psiakom:-(
A zaraz z Wojtkiem jedziemy do schroniska w Mysłowicach bo dzisiaj jest ostatni dzień akcji "wyprowadź psa na spacer" a wiadomo że w Mysłowicach to jest tragedia więc chociaż tyle możemy zrobić by przez te 3h powyprowadzać psiaki:shake:

Gisic, to Mysłowice takie akcje robi????????? :o :o :o z tego co wiem to oni nikogo nie chcą wpuszczać do schronu :/

Posted

Ta akcja była organizowana przez psy.pl niestety zrobione to nie tak jak należy bo 1 osoba może wyjść tylko z jednym psem na max pół godziny i to na terenie schronu pomiędzy boksami się ten spacer odbywał więc reszta psów się denerwowała:shake: Ja wyprowadziłam takiego wielkiego staruszka który miał problemy z tylnimi łapkami a TZ dostał ogromnego mieszańca owczarka, pies po prostu przekochany tak się cieszył i szalał idealny dla aktywnych ludzi;)
W schronisku tam widziałam starszą suczkę bokserka, biedna smutna siedziała w boksie:-( Wszystkie były biedne ale ona zapadła mi w pamięć, może ktoś mógłby ludzi od bokserów poinformować:roll:
Poza tą akcją nie wpuszczają wolontariuszy a schronisko podlega pod Warszawę z tego co się wypytałam i psy są wszystkie kastrowane ale ile w tym prawdy nie wiem:roll: Poza nami przyszła jeszcze jedna para też wyprowadzić psiaki.

Od carycy doszło 10zł za marzec za co dziękujemy:loveu:

A ja muszę się pochwalić że znalazłam pracę:multi: Na razie pierwszy miesiąc umowa zlecenie na pół etatu a później zobaczymy. Pracuję znowu w zoologu ale takim z prawdziwego zdarzenia gdzie właściciele mają serce do zwierząt i nie sprzedają szczurków na karmę dla węży a dobro zwierząt jest najważniejsze i wszystkie zwierzaki są pod opieką weterynarza i sa odpowiednio karmione nie tylko suchym jedzeniem ale codziennie dostają świeże warzywa i owoce:lol: