Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Witam

Nie pisałam długo bo nie było o czym pisać. Agra miała się dobrze wszystko bez zmian od ostatniego wpisu dopiero dzisiaj znów u Agruli zrobiło się nieciekawie bo dostała kolejnego wylewu:shake: Dopiero wróciłam od weterynarza, musieliśmy jechać na Brynów bo o tej godzinie wszystkie kliniki pozamykane. Na szczęście była dr Paczkowska której ufam. Zbadała Agrulę dokładnie osłuchała i się dodatkowo okazało że pannica ma powiększony mięsień sercowy ale jak to pani doktor powiedziała słychać że serducho jest wiekowe. Jutro przed pracą jedziemy z pannicą na kontrolę a przy okazji zrobimy jeszcze badanie krwi. Przy okazji sprawdziliśmy też uzębienie i jak tylko Agra dojdzie do siebie będzie trzeba jeden ząb usunąć. Ze względu że to już 2 wylew w ciągu roku to rokowania są ostrożne, trzeba obserwować czy Agra dojdzie do siebie jeśli chodzi o chodzenie bo niestety ledwo stoi na łapkach i trzeba ją podtrzymywać. Wierzę jednak że tak jak po poprzednim wylewie doszła do siebie jako tako to tak i teraz jej się to uda i zostanie z nami jak najdłużej:oops: Teraz pannica zmęczona zasnęła po tych wszystkich wrażeniach.

Skan opisu wizyty i rachunek:

Posted

Trzymajcie sie dziewczyny.:glaszcze:
Mam nadzieje, ze Agrunia da rade i pozbiera sie po tym wylewie.
Mamy o Murki starego Onka Marka, ktory w zeszłym roku tez przeszedł 2 wylewy, ale na dzien dzisiejszy ma sie całkiem dobrze.
Jednak od tej pory cały czas bierze Karsivan. Czy Agra nie powinna tez brac ?

Posted

Dzisiaj rano byłyśmy na kontroli i badaniu krwi. Pannica musiała zostać nawodniona bo od wczoraj nic nie chciała pić. W badaniu krwi wyszło że ma podwyższoną ilość krwinek ale pani doktor powiedziała że może być to spowodowane podaniem sterydu, poza tym wyszło że ma problem z wątrobą więc dostałyśmy zalecenie stosowania Esselivu. Na całe szczęście Agrula ma silną wolę życia trzyma się go kurczowo, jest radosna i pogodna mimo problemów z chodzeniem. Jak dzisiaj wróciłam z pracy to pannica pomalutku wyszła ze mną na spacer o własnych siłach:lol: Mimo że cały czas spacerowała jak pijana i się chwiała to była szczęśliwa jak zawsze :). Jutro zabieram ją ze sobą do pracy bo wieczorem jedziemy na kolejną wizytę oby tylko było coraz lepiej:lol:

bela51 zapytam jutro o ten Karsivan;)

Skany:

Posted

Właśnie wróciliśmy od weta. Z Agrą lepiej, nie ma już oczopląsu a i chodzi bez podtrzymywania chociaż dalej się zatacza jak wczoraj.Pani doktor dumna z Agruli że ta doszła troszkę do siebie, martwi nas jednak że dalej nie chce nic jeść ale za to pije no i poza spacerami w ogóle nie drepta nawet po domu tylko leży bo niestety ale jak już się położy to nie potrafi się podnieść bez pomocy ale miejmy nadzieję że i to minie. Dzisiaj dostała kolejną porcję zastrzyków jutro też tylko na zastrzyki jedziemy a w czwartek mam nadzieje ostatnie kontrolna wizyta. Skany wkleję jutro bo dziś już padam. Acha no i pytałam o ten krsivan i pani doktor powiedziała że wprowadzimy go na pewno ale dopiero jak już wszystko będzie ok i to będzie jako zalecenie do domu;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Witajcie

Wiek Agry daje o sobie znać niestety, chociaż mam nadzieję że choć trochę to winna pogody. Agrula nie wchodzi już na łóżko tylko kładzie się obok, na spacerki wychodzi bo musi ale po 20metrach ma już dość. Dzisiaj jak wychodziłyśmy jak tylko weszła do windy to się wysikała jakby nie wiedziała że jeszcze nie wyszłyśmy z klatki. Teraz na spacerze spacerowała bez smyczy a raczej robiła 3 kroki i stawała odpocząć. Po tym 2 wylewie było przez 2 miesiące super a teraz od 2 dni jest tak jakby wykończona, nie drepta po domu tylko cały dzień i noc śpi. Karmy nie chciała jeść ale apetyt ma bo dostała mięsko z ryżem i kawałek kiełbaski, pić też pije, załatwia się normalnie. Tylko tak jakby staje się nieobecna, zobaczymy jak będzie jutro i pojedziemy do weta zobaczyć co dalej bo niestety leku na starość nie ma:shake: W tej chwili jak sobie przypomnę Agrę jak do mnie trafiła a nawet jeszcze pół roku temu to w tej chwili to jest nie do poznania, nic ją nie interesuje na spacerach tylko staje w miejscu z głową spuszczoną. Boję się że niestety już nie wróci do sił sprzed kilku miesięcy

Posted

Kurcze... obawiam się, że to starość. Pogoda oczywiście pewnie ma tu znaczenie i dokłada się do stanu Agry, ale większość z tych objawów to po prostu starość. Na szczęście psiaki potrafią długo sobie funkcjonować w takim stanie - takie babcie i dziadorki się z nich robią i tak sobie żyją. Oby tak też było z Babcią Agrą!

Posted

Też mam taką nadzieję bo jak na razie to na spacery wychodzi niechętnie ale jak już wyjdzie to podrepta sobie luzem w swoim tempie gdzie chce. Muszę tylko robić zamaszyste ruchy ręką by widziała że ją widzę bo bidulka przecież nie dosłyszy ani niedowidzi:shake: Wczoraj nie chciała nawet karmy jeść a już jej przyniosłam po troszkę i acany i royala to zjadła tylko kilka kulek i więcej nie chciała dopiero jak jej dodałam do tego karmę z puszki to zjadła pomalutku. Dzisiaj ugotowałam ryż i dałam jej z resztą puchy i suchym, też zjadła. Jednak poza tym że wychodzi na spacerki i je to ciągle śpi i tylko jak coś usłyszy to oczka otwiera ale nawet łebka nie podnosi no chyba że dłużej ją zachęcam. Jakby tylko upały trochę odpuściły to może by się lepiej czuła bo na jej miejscu też bym nie miała ochoty na cokolwiek w taką pogodę:shake:

Posted

Moja ukochana Agrucha dzisiaj o 14 przekroczyła Tęczowy Most:-(

Nie wiem co napisać jestem w rozsypce:-( Moja Agrula odeszła a razem z nią cząstka mnie... Byłam z nią do końca, całowałam, tuliłam i czułam jak jej serduszko się zatrzymuje, była taka spokojna...
Przepraszam na razie nie mogę pisać:-(