gosia2313 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Też podniosę, bo dawno Was nie odwiedzałam ;-) Quote
Gisic87 Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Witajcie:lol: Remont nareszcie ukończony ale segregacja rzeczy w toku:roll: Nie wiem jak ale z 4 ogromnych worków ciuchów zrobiły się dwa a reszta okazała się zbędna:eviltong: Do bibelotów zabiorę się jutro chociaż dzisiaj i tak część pierdółek powyrzucałam bo TZ mi kazał widząc co ja chcę zatrzymać:roll: p Do tego 2 dni temu spalił mi się kolejny w przeciągu miesiąca monitor:shake: Jeden TZ mi przyniósł bo miał zbędny w piwnicy a dzisiaj kolejny tym razem od dziadków z komputera zabrał i jak ten się spali to będzie kaplica:shake: Nie wiem jak to możliwe że 2 poszły w tak krótkim czasie i to na pewno nie jest wina karty graficznej:roll:. W pokoju zrobiliśmy małe przemeblowanie i meble stoją w innych miejscach niż dotychczas więc psiaki troszkę niepewnie ale weszły do pokoju i już znalazły swoje miejsca:lol: Agra niestrudzenie podczas remontu chyba bardzo chciała pomóc bo co chwilę wchodziła do pokoju i mimo ciągłego wypraszania dalej się pchała i chodziła pod drabiną gdy malowaliśmy sufit:evil_lol: Quote
bela51 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Wpadłam do Agry z prośba... Na tym wątku chyba bywają dziewczyny z sosnowieckiego schronu. Czy ktoras wie cos na temat tej starszej ONki ? http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=534 Quote
gosia2313 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 bela51 napisał(a):Wpadłam do Agry z prośba... Na tym wątku chyba bywają dziewczyny z sosnowieckiego schronu. Czy ktoras wie cos na temat tej starszej ONki ? http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=534 Jest u nas, była wysterylizowana. Mało póki co o niej wiemy, bo była na kociarni. teraz została już przeniesiona na boksy ogólne, więc możliwe, że wyjdzie w sobotę na spacer. Ma około 10 lat. Jest taka jakby zrezygnowana, łebek ma cały czas spuszczony w dół :(, jak się podeszło do krat kociarni to zaraz uciekała do środka :( Raczej jest spokojna i toleruje inne psy :) Quote
Gisic87 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Zrobiłam podliczenie tego miesiąca Doszły stałe bela51 i abra64 za co ślicznie dziękuję:loveu: Czekam jeszcze na wpłatę leonardy 10zł Wychodzi z podliczenia że jesteśmy 745,50zł na minusie:shake: Do tego oczywiście dojdzie bazarek czyli +319zł Ale mimo to dalej jesteśmy na minusie 426,50zł:shake: Nie wiem jak mam to nadrobić bo jak widać nawet bazarkami się nie da:shake: Agra już tyle u mnie siedzi a telefony w ciągu roku w jej sprawie może 3 były:shake:, straciłam już nadzieję:-(Nie wiem co mam zrobić:-( Quote
Kocurek Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Nie mam jak pomoc finansowo...:(Ech Agruniu czy Ty znajdziesz swoj domek....:( Quote
gosia2313 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Gisic87']Zrobiłam podliczenie tego miesiąca Doszły stałe bela51 i abra64 za co ślicznie dziękuję:loveu: Czekam jeszcze na wpłatę leonardy 10zł Wychodzi z podliczenia że jesteśmy 745,50zł na minusie:shake: Do tego oczywiście dojdzie bazarek czyli +319zł Ale mimo to dalej jesteśmy na minusie 426,50zł:shake: Nie wiem jak mam to nadrobić bo jak widać nawet bazarkami się nie da:shake: Agra już tyle u mnie siedzi a telefony w ciągu roku w jej sprawie może 3 były:shake:, straciłam już nadzieję:-(Nie wiem co mam zrobić:-([/QUOTE] W przyszłym tygodniu mam zamiar zrobić pierniczkowo-jabłecznikowy bazarek. Jak wypali ( nie spalę wypieków :P) i będą chętni to połowa dochodu pójdzie na Agrę. Jakby nie było jest z naszego schroniska ;-) Quote
Guest AnetaR Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Podnoszę Agrę i trzymam kciuki za nią :) Quote
Guest AnetaR Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Zapraszam na bazarek, z którego 40% będzie przeznaczone dla Agry http://www.dogomania.pl/threads/219000-KSI%C4%84%C5%BBKI-CIUCHY-i-inne-drobiazgi-na-SOSNOWIECKIE-SCHRONISKO!-Zapraszamy! Quote
Gisic87 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Ślicznie dziękujemy w imieniu Agry;) Ja chcę zrobić bazarek z tymi moimi bibelotami pół na pół ze schroniskiem czy innym potrzebującym psiakiem ale muszę poczekać aż zrobię wszystkie ogłoszenia z bazarku ogłoszeniowego a kilku psiaków jeszcze nie mam w ogóle danych by ogłaszać:roll: Poza tym ostatnio porobiłam a raczej starałam się porobić Agrze jakieś fajne nowe zdjęcia jednak robiłam telefonem i nic kompletnie nam nie wyszło bo wszystkie rozmazane:roll: Dziewczyna zdecydowanie za dużo ostatnio zaczęła sobie pozwalać, jak ojciec był robił ciasto no i wyciągnął kostkę masła z lodówki by troszkę poleżała na stole no i oczywiście ta jędza całą zjadła:crazyeye: tylko papierek w pokoju znalazłam:roll: Tak samo było z kośćmi ugotowałam kości obrałam mięsko i dałam im z ryżem a kości wyrzuciłam do kosza no i znów pannica znalazła sposób na otwarcie szafki wyciągnęła kości z kosza a koniec końcem miała biegunkę i wymiotowała:shake: Żeby nie było że ją głodzę bo karmę dostaje w porcjach których i tak za jednym razem nie daje rady zjeść i zostawia sobie na później;) Po remoncie i porządkach znalazłyśmy tyle piłek że Agra ciągle z jakąś chodzi w pycholu i pod nogi mi podstawia albo odbija sobie od ściany:lol: Na spacerach jednak rzucamy tylko patyki bo w domu może i piłeczki ładnie oddaje ale na spacerach się droczy i lata z nimi jak szalona więc pewnie szybko byśmy je pogubiły. Quote
Guest AnetaR Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 A to spryciara jedna, kości ze śmietnika wybierać będzie, nie ładnie :D Moim zdaniem nie powinnaś dzielić bazarków, powinny być tylko na Agrę żeby pozbyć się długu i ewentualne szczepienia czy coś :) Quote
Gisic87 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 AnetaR ale ty bazarek podzieliłaś;) Poza tym chciałabym też niejako wspomóc bazarkiem chociażby inną bidę:shake: Kiedyś to miałam rotację psów w domu średnio 1 na miesiąc/dwa a czasem i tydzień a teraz Agrula zaniżyła średnią:evil_lol: więc jeśli nie mogę pomóc biorąc innych psów na tymczas to chociaż w taki sposób bym pomogła:roll: Poza tym muszę jeszcze auto sprzedać bo od marca stoi na parkingu bo klemy do wymiany bo są już do wyrzucenia poluzowane itp i w ogóle akumulator przez to się nie łąduje a muszę sprzedać by opłacić ubezpieczenie z którym zalegam do tego przeglądu nie ma ehh szkoda gadać i pomyśleć że wpakowałam w to auto ponad 800zł nie licząc ceny za samo auto. Myślałam o zezłomowaniu tylko raz kwota jaką bym dostała jest śmieszna a dwa auto po wymianie klem czy być może akumulatora spokojnie może komuś jeszcze posłużyć bo wszystko inne zostało wymienione:shake: Quote
Guest AnetaR Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ja podzieliłam bo nie mam u siebie psa :p Ale jak chcesz to podziel :D I wygłaskaj ode mnie Agrę i Milkę Quote
maciaszek Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Gisic, a co to za samochodzik? Marka, rocznik, itp. Quote
Gisic87 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Maciaszku a taki sobie rupiecik daewoo tico rocznik 99. Tylne drzwi delikatnie wgniecone (poprzedni właściciel o niego nie dbał) ja przejechałam nim jakieś 800km w sumie ma coś ponad 156tys przejechane i sobie chwaliłam bo spala około 4,5-5l/100km i ogólnie fajnie nim się jeździło. w listopadzie 2010 były wymieniane: - pompa paliwowa, - filtr powietrza, - filtr oleju, - klocki hamulcowe przednie - szczęki hamulcowe tylne - płyn hamulcowy + odpowietrzanie - wymiana klocków rozrusznik i zaciski (lewe i prawe) - wymiana szczęk z regulacją hamulca ręcznego oraz czyszczenie bębnów - wymiana wahacza (prawy przód) - wymiana gałki (lewy przód) - wymiana osłony przegubu (prawy przód) - geometria kół (przód) - cylinderki hamulcowe (tył lewy i prawy) - wymiana oleju (Lotos mineralny) a od marca stoi i się marnuje Quote
maciaszek Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Dzięki za szczegółowy opis :). Będę miała w pamięci. Sama co prawda rozglądam się za samochodem, ale raczej nieco większym. Napisz mi na PW za ile chciałabyś go sprzedać, żebym miała komplet wiadomości, gdyby ktoś szukał samochodziku do kupna :). Quote
Gisic87 Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Maciaszku nie wiem za ile bo ja się na autach nie znam:oops: W sumie w auto włożyłam 1700zł licząc z kupnem więc jakbym ten 1000zł dostała to byłoby dobrze bo mogłabym opłacić zaległe ubezpieczenie:oops: Przed chwilą byłyśmy na ostatnim spacerku a że taka pora to liczyłam na to że jak zwykle nikogo nie będzie więc obie dziewczyny puściłam luzem a tu nagle nie wiadomo skąd wyleciał mały sznaucerek (pan gdzieś na drugim końcu ulicy był) na którego Agra zawsze krzywo spoglądała jak to ona będąc na smyczy. Na początku w ogóle nie zauważyła że psiak za nią chodzi więc zawołałam ją, grzecznie szła w moim kierunku aż dostrzegła że coś jej się pod nogami pląta i w tym momencie bardziej stanowczo ją zawołałam a ona psiaka obwąchała, on odskoczył z zamiarem zabawy i się zaczęło... Agra tak jakby próbowała go upolować leciała za nim w ogóle mnie nie słuchając ja prawie na zawał schodziłam a jak tylko psiak się zatrzymał Agra także i obwąchiwanie trwało...uff. Biegać biegała za nim nie wiem jak to określić no ale widać było że leci by ugryźć złapać no nie wiem tak wyglądało:roll: Wszystko trwało chwilę bo psiak podleciał do nóg pana który nie powiem miał w nosie wszystko ale o dziwo złapał za obrożę Agrę która dalej obwąchiwała malucha bez mordu w oczach ale merdając ogonem. Przeprosiłam, podziękowałam i poszłam. Ja już nie wiem jak z Agrą do innych psów, niby na smyczy szczeknie warknie, czasem ogonem zamerda a luzem niby poluje na psa a po chwili się obwąchuje i ogonem merda na lewo i prawo:roll:. Może ona tak po prostu ma że tak się zachowuje i już a tak naprawdę krzywdy i tak nie zrobi? Nie wiem Quote
Gisic87 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Wątek znów zaniedbany a już na pewno jeśli chodzi o zdjęcia więc chociaż te domowe wstawię:oops: Agra dalej boi się aparatu jednak gdy w drugiej ręce jest piłeczka to troszkę mniej się "wstydzi" No i taki onek kłapciak:evil_lol: Quote
Recommended Posts