zapka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='maciaszek']Zapko, zaraz wyślę Ci na PW numer telefonu do Gisic. Gisic, trzymaj się.... :glaszcze: wysłałam jej smsa Quote
leonarda Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 A ja myślę - na Przygarnę psa pojawił się dzisiaj wątek jakby dla Agry stworzony (tak mi się wydaje) - Kenny pisze: Zgłosiła się do mnie starsza pani, która poszukuje pieska. Pani jest mocno starsza, więc nie jest to domek dla młodziaka absolutnie. Pani zależałoby, żeby piesek lub sunia (wszystko jedno-jeśli sunia to po sterylce) był wielkości "do kolan" lub większy. Czyli małe pieski odpadają. Musi lubić koty. W mieszkaniu jest kastrowany,rozpieszczony kocur. Z tego co wiem to pani mieszka sama, w mieszkaniu. Prosiła o pieska naprawdę w potrzebie, ale nie dawajmy jej chorego psiaka, bo może sobie nie poradzić z leczeniem. Nie jest to dom z ogrodem dla aktywnego psa, ale na pewno ciepły kącik dla jakiegoś starszego biedaka, który ma małe szanse na szczęśliwą emeryturę. To bardzo sympatyczna i ciepła osoba. Jest stałą klientką naszego sklepu. Domyślacie się pewnie, że pani nie buszuje w internecie więc wklejajcie propozycje i jak uznam, że jakaś odpowiada jej wymaganiom to podam wklejającemu numer telefonu do pani i będziecie sobie dogadywać szczegóły. Aha domek w Krakowie (Dębniki). Jeszcze nie ma wielu propozycji i można by zaproponować Agrę - tylko czy ktoś ma pojęcie, jak ona może zareagować na kota? Jak macie kontakt do Gisic, to może ją zapytać? A nuż coś by z tego było...? Quote
leonarda Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 A, już ją wkleiłam tam [FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/204699-starsza-pani-szuka-starszego-przyjaciela...[/FONT] - z kotem się upewnimy u Gisic. Quote
maciaszek Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Oby się udało... I Agra i Gisic byłyby zadowolone. Quote
Kenny Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 witajcie ciotki - Agra z pewnością spodobałaby się pani, która poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu psiaka. Pani przyznała mi się, że marzyła zawsze o onkowatym psie. Z tym, że na koty MUSI być sprawdzona dokładnie. Innego wyjścia nie ma. W domu jest kocur i musiałyby się zaakceptować. I druga sprawa...Ank@ poruszyła problem na tamtym wątku dużych psów dla starszych ludzi. Ja uważam, że ma w tym trochę racji. Musimy wspólnie przemyśleć czy na pewno Agra nadaje się do tego domku. Dobro psa jest przecież tu najważniejsze. Jeśli miałaby tam pójść to chcę mieć pewność, że będzie szczęśliwa i nie trzeba jej będzie nigdy zabierać z powrotem, bo to by był dla niej na pewno kolejny cios. Czekam więc na Wasze zdanie na ten temat. Aha - i nie doczytałam czy jest po sterylizacji...(?) Quote
leonarda Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Wiem, ja też się zastanawiałam nad wpisem Anki i tymi problemami z ewentualnym wnoszeniem psa... zależy chyba głównie od sytuacji pani. Co do kotów - sprawdzić mogłaby głównie Gisic. No a co do sterylki - niestety wydaje mi się, że nie miała. Pewna nie jestem. Ale ona już nie jest zbyt młoda i nie wiem, jak z zabiegiem, czy będzie całkiem bezpieczny - to już zależałoby od opinii weterynarza. W razie czego można by załatwić pewnie w fundacji, na zniżkę - Agra jest przecież z Sosnowca; o to mogłabym dopytać. Ale tak czy inaczej, bez Gisic nie możemy nic zrobić.. maciaszek - Ty masz do niej nr telefonu - możesz ją jakoś powiadomić, żeby się w miarę szybko odezwała? Wiem, że nie bardzo może, ale gdyby dom okazał się odpowiedni, to by jej też ulżyło.. Quote
Kenny Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 spokojnie, czekam na jakieś info, jak co leonarda pisz do mnie na PW lub na profilu jakbym miała zapchaną skrzynkę. strasznie mi szkoda tej pięknoty, ale martwię się tym jej rozmiarem L właśnie... Quote
Gisic87 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Dziewczyny ja naprawdę nie mam siły siedzieć na dogo. Dostałam smsa od zapki więc weszłam i postaram się co nieco nadrobić. Agra do kotów nie jest sprawdzona i nie mam jak tego sprawdzić wiem tylko że na spacerze jak widzi jakiegoś kota to rwie do niego, być może w domu wyglądałoby to inaczej bo do psów ona też na początku nie pała miłością dopiero jak jakiegoś bliżej pozna jest ok. Papugi mi nie zjadła i toleruje jak ta jest poza klatką blisko jej pyszczka a np, gołębie potrafi pogonić na dworze. Agra nie jest aż taka duża waży 25kg nie jest typowym onkiem i mimo odpowiedniego karmienia po prostu już tak ma że na wadze nie przybywa a jest przecież już u mnie ponad 3 miesiące. Sterylki nie miała, nie jest chora i wydaje mi się że sterylka to nie byłby problem jednak teraz nie mam do tego głowy i pieniędzy. Ogłoszeń aktualnych nie ma chyba żadnych allegro nie jestem w stanie zrobić bo mam konto zawieszone ze względu na brak poprzedniej płatności za wyróżnione dla niej ogłoszenie. Karmę mamy i powinna nam jeszcze na tydzień starczyć, liczę na to że w najbliższym czasie dostanę zwrot podatku to bym karmę kupiła ale wiadomo jak to z urzędami nie śpieszno im z tym. Zaraz zabiorę się za nowe ogłoszenia dla Agry. Niestety musimy jej coś znaleźć do końca kwietnia, ojciec wtedy wraca z Niemiec. Na razie nie mam głowy do czegokolwiek wybaczcie Quote
Gisic87 Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Na razie zrobiłam ogłoszenia na: gumtree.pl alegratka.pl kupiepsa.pl afeanimal.pl ojej.pl szerlok.pl cwirek.pl adopcjapsa.pl przygarnijzwierzaka.pl Quote
zapka Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 zrobiłam Agrze firmówkę, niestety nie wiem jak wkleić pdf, albo txt. Informacje ściągnęłam z ogłoszenia. Jutro wydrukuję i w sobotę w schronie rozdzielę do rozklejania, a chętni są. Ewentualnie gisic mogę ci przesłać ją na maila jesli mi podasz adres, tak żebyś zerknęła jeszcze. Quote
Kenny Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 kurcze, szkoda że nie da się jej sprawdzić bezpośrednio na kota. byłaby jasna sytuacja. Quote
Gisic87 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 mój mail [email protected] No niestety nie mam jak bo nawet żaden znajomy kota niema:/ A skąd jest pani? Quote
Gisic87 Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Kurcze jakby gdzieś bliżej było to by sie z Agrą podjechało od razu sprawdzić jak na koty reaguje, hmm myślę kto a kota ale nikt mi na myśl nie przychodzi jedynie właściciele Rozi jednak ciężko by było skonfrontować Agrę i kota bo on jak ktoś obcy przychodzi to ucieka w jakiś kąt i Agra pewnie nawet by go nie zauważyła Quote
siekowa Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Czy może mi ktoś podesłać link do jakiegoś ogłoszenia Agry? Chce ją trochę poogłaszać ale nie mam czasu na przeszukiwanie wątku. :( Quote
Gisic87 Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 tu jest ogłoszenie Agry na gumtree: http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Agra-suczka-owczarka-niemieckiego-PILNIE-szuka-domu-W0QQAdIdZ269672739 nie ma innego tekstu, ten pisałam na szybko jakieś 2 miesiące temu jak pierwszy raz ją ogłaszałam Quote
Gisic87 Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Podnoszę Agrulę niech nie spada tak nisko:roll: Może pomoże mi ktoś zwołać więcej cioteczek by zacząć coś myśleć nad innym DT albo DS? Potrzebna też jest znów karma bo ta nam się kończy:shake: Od piątku idę do pracy więc jedynie pod telefonem będę dostępna no i jak tylko będę miała dzień wolnego to oczywiście zajrzę na dogo Quote
Kocurek Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Oj Agruniu...taka szkoda,ze nie masz jeszcze swojego ludzia na wlasnosc.Kurcze ja moge tylko podnosic,ogloszen nie umiem niestety robic:(Sierota ze mnie:) Quote
maciaszek Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Poprosiłam na wątku katowickich wolontariuszy o pomoc w ogłoszeniach. Quote
Gisic87 Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Dziękuję maciaszku:loveu: Trzeba poszukać jakiegoś miejsca ewentualnego dla Agry ale nie hotel, nie do kojca, ale teraz kolejny taki DT okazał się tragedią dla psów i już nie wiem, boję się by Agra do "takiego" nie trafiła. :shake:Jej potrzebny jest domowy tymczas a jeszcze lepiej DS :roll: Quote
maciaszek Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Nie dziękuj zawczasu, bo jak na razie nikt się nie pojawił... Quote
zapka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 wrzuciłam zdjęcia Agry z DT do albumu sosnowieckiego: https://picasaweb.google.com/105403799412769020996/AgraWDT# jakby ktoś szukał zdjęć. Gdyby były jeszcze jakieś zdjęcia to dorzucę do albumu. Te ze schronu nie są ładne. Quote
zakar Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 mogę pomóc z ogłoszeniami ale dopiero wieczorem, bo teraz jestem tylko na chwile Quote
Gisic87 Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Tak tak ślicznie dziękujemy:loveu: Ja od jutra już do pracy do tego nocki też wchodzą w grę:roll: Ja zrobiłam jej tam te kilka ogłoszeń no ale zero odzewu niestety:shake: Przypomnę też że kończy się jedzonko a ja niestety jeszcze zwrotu podatku nie dostałam:roll: Quote
Recommended Posts