Gisic87 Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Właśnie Agrula zaczęła szamać karmę:lol: Właśnie spoglądam i cała zjedzona na szczęście;) Co do tej szyi jej nic nie boli w tych okolicach po prostu zaczyna latać jak galaretka kiedy ją obmacywałam dokładnie w poszukiwaniu intruzów tak to można ją po szyli głaskać i wymacywać ale jak siadłam centralnie na przeciwko niej i zaczęła macać równocześnie po obu stronach to pojawił się ten strach paniczny. TZ uważa że być może ktoś kiedyś ją podduszał i dlatego tak reaguje:roll: No sama nie wiem Quote
Gisic87 Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Dzisiaj Agrula miała długi spacerek po tym jak wróciłam z pracy bo i pogoda dopisała. O dziwo spotkaliśmy Bako psa sąsiada (labka) dzisiaj grzecznie się z nim przywitała i spuszczona ze smyczy latała za nim chociaż nie da sie ukryć że wolała jak pańcia patole rzucała i kilka razy Bako pokazała zęby. Bako to jak na labka przystało adhd więc wyszłam później z Milką i ona z nim szalała a po nim nie było widać żadnego zmęczenia:evil_lol: Milka niestety jakoś gdzieś musiała źle skoczyć i kuleje a wiadomo że ma dysplazję i kurcze znów mi po przedpokoju dupsko ciągnie bo ciężko jej tyłek podnieść, tak było przed operacją:shake: Mam tylko nadzieję że to tylko chwilowe i po prostu coś sobie nadwyrężyła:roll: W sobotę mam wolne więc jesteśmy umówieni że wspólnie z Bako i jego panem wybierzemy się na jakąś polankę na dłuższy spacer. Aha pisałam ostatnio że w zamówieniu z krakvetu przy zmianie karmy z bosha na brita zapłaciliśmy za dużo o jakieś 6 zł no więc dziś do nich dzwoniłam powiedziałam co i jak i po godzinie mi oddzwaniają że bosh był droższy i zwrócą tylko 3 zł a właśnie że bosh kosztował 89zł a brit 94,99 więc jutro znów muszę do nich zadzwonić i wyjaśnić. Niby to tylko 3 zł jednak wiadomo dla psiaków każgdy grosz jest na wagę złota a że muszę się z tego rozliczyć to chcę to wyjaśnić Quote
__Lara Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Zaglądam do Agruni. Gisic, jak dobrze, że ma Ciebie...to niełatwe dla Ciebie, podziwiam Cię za poświęcenie. Quote
Gisic87 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Nie chciałam wcześniej o tym wspominać ale dzisiaj już wszystko jasne Nie mam już pracy:shake: Za poprzedni miesiąc powinnam dostać 1200zł na rękę +premia z której wyszło mi ponad 200zł a dostałam....900zł:angryy: nawet licząc minus manko które wyszło 70zł to i tak coś nie halo no ale nic nie powiedziałam i robiłam dalej. kij że umowę dostałam dopiero kilka dni temu :roll: i to tylko do 15 maja. Ale dzisiaj miarka się przebrała szefowa wezwała mnie mówiąc że tak dalej być nie może bo mam manka na ponad 200zł od maja (a w tym miesiącu specjalnie liczyłam i mi wyszło 25zł) Do tego zawsze jak kończę zmianę drukuje się raport kasowy na którym to manko się pokazuje z niego spisywałam sobie więc nie możliwością jest by nagle z 25zł zrobiło się 200. Szefowa zaczęła się motać i coś mówić że to razem z potrąceniem brakującego alkoholu i papierosów no ale zaraz za to potrącili po 30 zł w zeszłym miesiącu( to jest w tych 70zł) Normalnie tak się wkurzyłam nie dość że robię jak żadna dziewczyna staram się a ona mi z takim tekstem czyli co w tym miesiącu pewnie dostałabym z 500zł za 180h pracy:roll: Podziękowałam i zrezygnowałam. Wybaczcie że tak tutaj to piszę ale musiałam się wygadać Quote
maciaszek Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 O matko, co za chamówa... :shake: :angryy:. Aż nie mam sił komentować :shake: Pracowałam kiedyś w barze. Właściciel lubił sobie czasami wypić albo zrobić imprezkę po godzinach. Oczywiście z barowym alkoholem. Potem brakowało, a za braki obciążane były barmanki... Zwolniłam się, kiedy wystąpiła pierwsza taka sytuacja. Wiem, że potem się to powtarzało i brakującej kasy było coraz więcej... Quote
zapka Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Gisic, przykro mi bardzo. Mam nadzieję, że wszystko się odwróci i znajdziesz super pracę. Powiesiłam firmówkę Agry w lecznicy w DG, na tablicy fundacyjnej. Porozwieszam jeszcze, do skutku. Quote
Gisic87 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 No od poniedziałku zaczniemy intensywne poszukiwanie pracy bo tu to szkoda gadać. Do tego jak na złość doszły mi kolejne nieplanowane wydatki:roll: Brat pojechał do pracy do mojego ojca do niemiec i zostawił mi auto bo moje przecież niesprawne i się okazało że jakieś skurczy**** połamali i powyrywali wycieraczki a raczej ich ramiona nie wiem jakim cudem no ale wymiana to znów koszt ponad 100zł a przecież bez wycieraczek jeździć nie będę:roll: do tego majstrowali chyba coś przy drzwiach bo kluczyka nie można przekręcić i otwierają się od strony pasażera tylko:roll: Tyle dobrze że u Agry wszystko ok, dziewczyny właśnie śpią pojedzone chociaż ostatnio po powrocie do domu zastałam w pokoju bałagan bo Agra zrzuciła mi ze stolika wszystkie teczki i dokumenty bo tam w reklamówce żwacze leżały i chyba akurat miała na nie ochotę i później tylko chodziłam i resztki opakowań po domu zbierałam:eviltong: Quote
anett Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Gisic87 napisał(a):... Agra zrzuciła mi ze stolika wszystkie teczki i dokumenty bo tam w reklamówce żwacze leżały i chyba akurat miała na nie ochotę i później tylko chodziłam i resztki opakowań po domu zbierałam:eviltong: mądralina:evil_lol: Gisic przykro mi z powodu pracy:calus: A mogłabyś zebrać w jednym poście najlepsze zdjęcia Agry i tekst? Quote
Gisic87 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 najlepsze fotki i tekst do ogłoszeń jest na 1 stronie w moim 2 poście. Tak się zastanawiam czy by tego tekstu nie zmienić może jest za długi i ludziom się nie chce czytać? Quote
aganela Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 czasem się nie chce....może daj w pierwszym poście 2 wersje,jedną krótszą i jedną dłuższą? Każdy wybierze sobie do ogłoszeń taka jaka bardziej mu pasuje Quote
Gisic87 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Tyle nas tutaj nie było nikogo innego z resztą też więc może uda nam się zachęcić was zdjęciami z dzisiejszego spacerku:cool3: Agrę oczywiście trudno było uchwycić więc co jakiś czas zatrzymywaliśmy się na dłuższe przerwy by uchwycić panienkę, no nie powiem udało się ale komary nas pocieły równo:eviltong: a Milka oczywiście weszła do wyschniętego za to błotnistego bajorka i robiłyśmy furorę wracając przez osiedle do domu:evil_lol: Fot tym razem wyszło sporo może wybiorę najlepsze chociaż i tak jest ich dużo: początki trochę nieśmiałe: dam radę udźwignę patola: wezmę coś mniejszego niuchamy Quote
Gisic87 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 CD mały patol duży patol idziemy w siną dal tylko tyłki pokazujemy wykopujemy kamień bawimy się wykopanym kamieniem Quote
Gisic87 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 CD dalej się bawimy z ciekawym według Agry kamieniem na coś się zapatrzyła chyba dmuchawca chciała zjeść zaciekawiona czymś Quote
Gisic87 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 CD brudna po spacerze jak zwykle Milka A pod koniec spaceru jak wracałyśmy pańcia chciała złapać moment jak Agra śmiało leci z kamykiem w pycholu ale chyba nie wyszło I to na tyle by było więcej zdjęć jest tutaj: https://picasaweb.google.com/MilkaMila87/Agra# Quote
zapka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Ależ ona dobrze wygląda, tak zdrowo.. widać że jest w dobrej formie i taka zadowolona z życia zdjęcia super, wrzucę trochę do naszego schroniskowego albumu Quote
Kocurek Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Ale mialyscie fajny spacer dziewczyny.Sciskam wszystkie 3:) Quote
maciaszek Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Agra pięknie wygląda. Na tych fotach widać jak wspaniale wyglądaj jej sierść. Jest gęsta i błyszcząca. Super! Quote
anett Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 allegro Agry http://allegro.pl/agra-owczarek-wspanialy-charakter-szuka-domu-i1617656335.html (miniaturka zmieni się chyba dopiero jutro; może okaże się szczęśliwe bo poprzednia sunia już znalazła dom) Quote
Gisic87 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Piękne allegro Anett dziękuję:loveu::loveu::loveu: Ja jutro zabiorę się za ogłoszenia pannicy na innych portalach dodając te nowe fotki. Mam nadzieje że coś ruszy, chociaż obawiam się jak Agra zniesie adopcję:roll: W przyszłym tygodniu będziemy zamawiać nowy worek karmy bo ten już się kończy pomalutku ale już nie w krakvecie bo pewnie znów nie będzie tego co chcemy a i stratni będziemy 5 zł bo tamtych dalej nie otrzymałam:roll: Jakbyście też przypadkiem słyszeli o jakiejś pracy dajcie znać, może być praca w sklepie cokolwiek. Ja na razie powysyłałam z 30 CV i kilka poroznosiłam ale na razie odzew zerowy:roll: Quote
Gisic87 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Miałam pierwsze zapytanie o Agrę w formie...smsa:shake: cytuję tak jak jest napisany sms: "Witam czy ogl z pieskiem.agra.jest aktualne.czy piesek jest za darmo, czy lubi dzieci i czy niejest agresywny. proszę o odp. dziekuje" Chciałam coś odpisać ale się powstrzymałam. Zaraz zabieram się za ogłaszanie Agry Quote
Gisic87 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Dodałam ogłoszenia na: 1. gumtree.pl 2. tablica.pl 3. alegratka.pl 4. adopcjapsa.pl 5. adoos.pl 6. ojej.pl 7. cwirek.pl 8. cafeanimal.pl 9. kupiepsa.pl 10. przygarnijzwierzaka.pl 11. petsy.pl Zaraz zrobię resztę;) Dostałam też wiadomość od Jomy że możemy zjawić się jutro z Agrą na dniach psa w Silesi:multi: Więc muszę wstać wcześniej i jakoś sama sobie poradzić i zamontować wycieraczki a dokładniej całe ramiona. Nie wiem jeszcze jak to zrobię bo nie mam klucza nasadowego ale jakoś muszę sobie poradzić:roll: Quote
maciaszek Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Gisic87 napisał(a):Dostałam też wiadomość od Jomy że możemy zjawić się jutro z Agrą na dniach psa w Silesi:multi: Trzymam kciuki! Za montaż wycieraczek też ;). Quote
Recommended Posts