Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie Agrula zaczęła szamać karmę:lol: Właśnie spoglądam i cała zjedzona na szczęście;)
Co do tej szyi jej nic nie boli w tych okolicach po prostu zaczyna latać jak galaretka kiedy ją obmacywałam dokładnie w poszukiwaniu intruzów tak to można ją po szyli głaskać i wymacywać ale jak siadłam centralnie na przeciwko niej i zaczęła macać równocześnie po obu stronach to pojawił się ten strach paniczny. TZ uważa że być może ktoś kiedyś ją podduszał i dlatego tak reaguje:roll: No sama nie wiem

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Agrula miała długi spacerek po tym jak wróciłam z pracy bo i pogoda dopisała. O dziwo spotkaliśmy Bako psa sąsiada (labka) dzisiaj grzecznie się z nim przywitała i spuszczona ze smyczy latała za nim chociaż nie da sie ukryć że wolała jak pańcia patole rzucała i kilka razy Bako pokazała zęby. Bako to jak na labka przystało adhd więc wyszłam później z Milką i ona z nim szalała a po nim nie było widać żadnego zmęczenia:evil_lol:
Milka niestety jakoś gdzieś musiała źle skoczyć i kuleje a wiadomo że ma dysplazję i kurcze znów mi po przedpokoju dupsko ciągnie bo ciężko jej tyłek podnieść, tak było przed operacją:shake: Mam tylko nadzieję że to tylko chwilowe i po prostu coś sobie nadwyrężyła:roll:

W sobotę mam wolne więc jesteśmy umówieni że wspólnie z Bako i jego panem wybierzemy się na jakąś polankę na dłuższy spacer.

Aha pisałam ostatnio że w zamówieniu z krakvetu przy zmianie karmy z bosha na brita zapłaciliśmy za dużo o jakieś 6 zł no więc dziś do nich dzwoniłam powiedziałam co i jak i po godzinie mi oddzwaniają że bosh był droższy i zwrócą tylko 3 zł a właśnie że bosh kosztował 89zł a brit 94,99 więc jutro znów muszę do nich zadzwonić i wyjaśnić. Niby to tylko 3 zł jednak wiadomo dla psiaków każgdy grosz jest na wagę złota a że muszę się z tego rozliczyć to chcę to wyjaśnić

Posted

Nie chciałam wcześniej o tym wspominać ale dzisiaj już wszystko jasne
Nie mam już pracy:shake: Za poprzedni miesiąc powinnam dostać 1200zł na rękę +premia z której wyszło mi ponad 200zł a dostałam....900zł:angryy: nawet licząc minus manko które wyszło 70zł to i tak coś nie halo no ale nic nie powiedziałam i robiłam dalej. kij że umowę dostałam dopiero kilka dni temu :roll: i to tylko do 15 maja. Ale dzisiaj miarka się przebrała szefowa wezwała mnie mówiąc że tak dalej być nie może bo mam manka na ponad 200zł od maja (a w tym miesiącu specjalnie liczyłam i mi wyszło 25zł) Do tego zawsze jak kończę zmianę drukuje się raport kasowy na którym to manko się pokazuje z niego spisywałam sobie więc nie możliwością jest by nagle z 25zł zrobiło się 200. Szefowa zaczęła się motać i coś mówić że to razem z potrąceniem brakującego alkoholu i papierosów no ale zaraz za to potrącili po 30 zł w zeszłym miesiącu( to jest w tych 70zł) Normalnie tak się wkurzyłam nie dość że robię jak żadna dziewczyna staram się a ona mi z takim tekstem czyli co w tym miesiącu pewnie dostałabym z 500zł za 180h pracy:roll: Podziękowałam i zrezygnowałam.

Wybaczcie że tak tutaj to piszę ale musiałam się wygadać

Posted

O matko, co za chamówa... :shake: :angryy:.
Aż nie mam sił komentować :shake:

Pracowałam kiedyś w barze. Właściciel lubił sobie czasami wypić albo zrobić imprezkę po godzinach. Oczywiście z barowym alkoholem. Potem brakowało, a za braki obciążane były barmanki... Zwolniłam się, kiedy wystąpiła pierwsza taka sytuacja. Wiem, że potem się to powtarzało i brakującej kasy było coraz więcej...

Posted

Gisic, przykro mi bardzo. Mam nadzieję, że wszystko się odwróci i znajdziesz super pracę.

Powiesiłam firmówkę Agry w lecznicy w DG, na tablicy fundacyjnej. Porozwieszam jeszcze, do skutku.

Posted

No od poniedziałku zaczniemy intensywne poszukiwanie pracy bo tu to szkoda gadać. Do tego jak na złość doszły mi kolejne nieplanowane wydatki:roll: Brat pojechał do pracy do mojego ojca do niemiec i zostawił mi auto bo moje przecież niesprawne i się okazało że jakieś skurczy**** połamali i powyrywali wycieraczki a raczej ich ramiona nie wiem jakim cudem no ale wymiana to znów koszt ponad 100zł a przecież bez wycieraczek jeździć nie będę:roll: do tego majstrowali chyba coś przy drzwiach bo kluczyka nie można przekręcić i otwierają się od strony pasażera tylko:roll:

Tyle dobrze że u Agry wszystko ok, dziewczyny właśnie śpią pojedzone chociaż ostatnio po powrocie do domu zastałam w pokoju bałagan bo Agra zrzuciła mi ze stolika wszystkie teczki i dokumenty bo tam w reklamówce żwacze leżały i chyba akurat miała na nie ochotę i później tylko chodziłam i resztki opakowań po domu zbierałam:eviltong:

Posted

Gisic87 napisał(a):
... Agra zrzuciła mi ze stolika wszystkie teczki i dokumenty bo tam w reklamówce żwacze leżały i chyba akurat miała na nie ochotę i później tylko chodziłam i resztki opakowań po domu zbierałam:eviltong:

mądralina:evil_lol:
Gisic przykro mi z powodu pracy:calus:

A mogłabyś zebrać w jednym poście najlepsze zdjęcia Agry i tekst?

Posted

najlepsze fotki i tekst do ogłoszeń jest na 1 stronie w moim 2 poście.
Tak się zastanawiam czy by tego tekstu nie zmienić może jest za długi i ludziom się nie chce czytać?

Posted

czasem się nie chce....może daj w pierwszym poście 2 wersje,jedną krótszą i jedną dłuższą? Każdy wybierze sobie do ogłoszeń taka jaka bardziej mu pasuje

Posted

Tyle nas tutaj nie było nikogo innego z resztą też więc może uda nam się zachęcić was zdjęciami z dzisiejszego spacerku:cool3: Agrę oczywiście trudno było uchwycić więc co jakiś czas zatrzymywaliśmy się na dłuższe przerwy by uchwycić panienkę, no nie powiem udało się ale komary nas pocieły równo:eviltong: a Milka oczywiście weszła do wyschniętego za to błotnistego bajorka i robiłyśmy furorę wracając przez osiedle do domu:evil_lol:
Fot tym razem wyszło sporo może wybiorę najlepsze chociaż i tak jest ich dużo:
początki trochę nieśmiałe:

dam radę udźwignę patola:

wezmę coś mniejszego

niuchamy

Posted

Ależ ona dobrze wygląda, tak zdrowo.. widać że jest w dobrej formie i taka zadowolona z życia
zdjęcia super, wrzucę trochę do naszego schroniskowego albumu

Posted

Piękne allegro Anett dziękuję:loveu::loveu::loveu:
Ja jutro zabiorę się za ogłoszenia pannicy na innych portalach dodając te nowe fotki.
Mam nadzieje że coś ruszy, chociaż obawiam się jak Agra zniesie adopcję:roll:
W przyszłym tygodniu będziemy zamawiać nowy worek karmy bo ten już się kończy pomalutku ale już nie w krakvecie bo pewnie znów nie będzie tego co chcemy a i stratni będziemy 5 zł bo tamtych dalej nie otrzymałam:roll:

Jakbyście też przypadkiem słyszeli o jakiejś pracy dajcie znać, może być praca w sklepie cokolwiek. Ja na razie powysyłałam z 30 CV i kilka poroznosiłam ale na razie odzew zerowy:roll:

Posted

Miałam pierwsze zapytanie o Agrę w formie...smsa:shake: cytuję tak jak jest napisany sms:
"Witam czy ogl z pieskiem.agra.jest aktualne.czy piesek jest za darmo, czy lubi dzieci i czy niejest agresywny. proszę o odp. dziekuje"

Chciałam coś odpisać ale się powstrzymałam.
Zaraz zabieram się za ogłaszanie Agry

Posted

Dodałam ogłoszenia na:
1. gumtree.pl
2. tablica.pl
3. alegratka.pl
4. adopcjapsa.pl
5. adoos.pl
6. ojej.pl
7. cwirek.pl
8. cafeanimal.pl
9. kupiepsa.pl
10. przygarnijzwierzaka.pl
11. petsy.pl

Zaraz zrobię resztę;)

Dostałam też wiadomość od Jomy że możemy zjawić się jutro z Agrą na dniach psa w Silesi:multi:
Więc muszę wstać wcześniej i jakoś sama sobie poradzić i zamontować wycieraczki a dokładniej całe ramiona. Nie wiem jeszcze jak to zrobię bo nie mam klucza nasadowego ale jakoś muszę sobie poradzić:roll: