MaDi Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Z tym naciąganiem to trochę mnie źle zrozumiałyście chce tylko naświetlić moją optymistyczną wersję kosztów pobytu, aby uspokoić Wasze obawy. Profesor to człowiek o wielkim sercu i nie martwię się kompletnie pobytem Szansy w klinice. Plakaty i ogłoszenia na już a to dlatego,że telefony w sprawie adopcji się nie urywają często jest tak,że pies jest już w DS a ludzie dopiero dzwonią w sprawie adopcji, lepiej mieć możliwość wyboru tym bardziej,że teraz można spróbować wystartować za adopcją w najbliższej okolicy. Quote
MaDi Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 majqa napisał(a):Nie wyobrażam sobie innego niż odpowiedzialny domu. :-) Dla pewności powtórzę prośbę, by dopytać, czy jeśli DS znajdzie się przed upływem tych 2 miesięcy, czy profesor widzi szansę na wcześniejsze wyjście suni. Tak - robię ogłoszenia, NIE - czekam. Miałam w tym samym miejscu psa jakieś 7 tygodni znalazł dom( właśnie z ogłoszenia) jeszcze będąc w klinice, Pani odwiedzała go, przyzwyczajała do siebie, wspierała finansowo, był to okres który pozwolił wszystkim odpowiednio przygotować się na zmiany. Życzę Szansie równie wspaniałego kochającego domu. Quote
Jasza Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 A ja mam taki pomysł, tylko się nie śmiejcie :oops:... może któraś z Was, osoba mająca bezpośredni kontakt z lekarzami, z profesorem, mogłaby wydrukować jedno z pięknych zdjęć Szansy z napisem DZIĘKUJĘ! i ładnie oprawione podarować weterynarzom..może to gest bez znaczenia...ale taki podarunek mógłby- powieszony w klinice - przypominać im zawsze o Szansuni, choć pewnie Oni o dzielnej owieczce nigdy nie zapomną.. Quote
Tola Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Jasza napisał(a):A ja mam taki pomysł, tylko się nie śmiejcie :oops:... może któraś z Was, osoba mająca bezpośredni kontakt z lekarzami, z profesorem, mogłaby wydrukować jedno z pięknych zdjęć Szansy z napisem DZIĘKUJĘ! i ładnie oprawione podarować weterynarzom..może to gest bez znaczenia...ale taki podarunek mógłby- powieszony w klinice - przypominać im zawsze o Szansuni, choć pewnie Oni o dzielnej owieczce nigdy nie zapomną.. Pomysł jest juz w trakcie realizacji:cool3: Wczoraj poprosiłam Isadorę o zrobienie podziękowania dla profesora i wszystkich opiekujacych się Szansą.:lol: majqa napisał(a):Nie wyobrażam sobie innego niż odpowiedzialny domu. :-) Dla pewności powtórzę prośbę, by dopytać, czy jeśli DS znajdzie się przed upływem tych 2 miesięcy, czy profesor widzi szansę na wcześniejsze wyjście suni. Tak - robię ogłoszenia, NIE - czekam. Rozmawialam przed chwila z zadrą; napisała stronę wcześniej, ze profesor bierze pod uwage dom w Lublinie lub okolicy - tylko wtedy mozna myslec o wczesniejszym wyjsciu suni. Czyli szukamy tego jedynego, wspaniałego domu w Lublinie. Quote
majqa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Super, to wyśmienity pomysł. W jednej z łódzkich klinik trafiłam na wzruszający rysunek dziecka, rysunek - przekaz - podziękowanie za uratowanie ukochanego psa. Ów rysunek wisi tuż nad wejściem do gabinetu. Widać, chwycił tamtejszych wetów za serca. Quote
Tola Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 [quote name='zadra']UK rozmawiala oczywiście o kosztach.Profesor odpowiedzial,żeby nie martwić sie o koszty pobytu,ponieważ karma jest na nasz koszt a sunia jest bezproblemowa.Wogole nie chciał rozmawiac o kosztach więć z tego wnioskuje,że pobyt w klinice może byc bezpłatny. W sprawie domu to jedynie odpowiedzialny w Lublinie wchodzi w grę. Karmę dla suni cały czas sponsoruje Ukryty Smok Bardzo dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Quote
Agmarek Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 MaDi napisał(a):Miałam w tym samym miejscu psa jakieś 7 tygodni znalazł dom( właśnie z ogłoszenia) jeszcze będąc w klinice, Pani odwiedzała go, przyzwyczajała do siebie, wspierała finansowo... To bardzo dobry pomysł! W ten sposób będziemy mogli się przekonać że przyszli właściciele są odpowiedzialni i im zależy :lol: Jasza napisał(a):może któraś z Was, osoba mająca bezpośredni kontakt z lekarzami, z profesorem, mogłaby wydrukować jedno z pięknych zdjęć Szansy z napisem DZIĘKUJĘ! Taak! Super pomysł :multi: Tola napisał(a):Pomysł jest juz w trakcie realizacji:cool3: Dziewczyny szybkie jak błyskawice :evil_lol: majqa napisał(a):Super, to wyśmienity pomysł. W jednej z łódzkich klinik trafiłam na wzruszający rysunek dziecka, rysunek - przekaz - podziękowanie za uratowanie ukochanego psa. Ów rysunek wisi tuż nad wejściem do gabinetu... Wiesz...u mojego weta też wisiał taki rysunek. Mojego syna :oops: który narysował go kiedy specjalnie dla nas została otwarta lecznica w niedzielę. Uch...ciężko wtedy było... Takie "laurki" chwytają za serca przede wszystkim ludzi którzy przychodzą ze swoimi pupilami. Są oni wtedy pewni że decydując się na tego weta podjęli słuszną decyzję. Quote
MaDi Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='Tola'] Karmę dla suni cały czas sponsoruje Ukryty Smok Bardzo dziękujemy:loveu::loveu::loveu: Dziękujemy:modla::modla::modla: Quote
Jasza Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Tola napisał(a):Myslę, ze Isadora zrobi laurkę, która na zawsze pozostanie naszym wielkim podziękowaniem za Szansę:loveu: Fajniście! Quote
Tola Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Myslę, ze Isadora zrobi laurkę, która na zawsze pozostanie naszym wielkim podziękowaniem za Szansę:loveu: Quote
Agmarek Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Tola napisał(a):Myslę, ze Isadora zrobi laurkę, która na zawsze pozostanie naszym wielkim podziękowaniem za Szansę:loveu: Nie wątpię w to :cool3: ale my też chcemy zobaczyć :multi: Quote
majqa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Nie wiem, czy coś takiego to jest akurat to. Zerknijcie proszę. Błagamy, pomóżcie nam to zmienić! Sunia bez szans? Dzięki determinacji obcych sobie ludzi, ich działaniu pod dyktando serc, 4 letnia Szansa, oby bezpowrotnie, opuściła... więzienie - schronisko. Ludzie ci poszli o krok dalej, sprawili, że zdarzył się kolejny cud. Sunia pomyślnie przeszła skomplikowaną operację łapki (łamanie genetycznie zdeformowanych lub źle zrośniętych kości, ich nastawianie oraz zespalanie wewnętrznymi płytkami), niezbędną z powodu stanu zdrowia i... względów estetycznych. Wygląd Szansy, nie ma co do tego złudzeń, umniejszał jakiekolwiek perspektywy znalezienia jej domu, a to dla wspomnianych wybawicieli stało się celem nadrzędnym. Biedactwo rewelacyjnie zniosło wszelkie niedogodności (ból, strach, niepewność sytuacji), jakby wiedziało, że to dla jego dobra. Z pokorą poddało się zabiegowi, a obecnie dzielnie znosi rehabilitację. Co więcej, dzień po dniu to słodkie, ujmujące sobą stworzenie odsłania prawdziwe atuty swej natury. Jego wizytówką są bowiem łagodność, delikatność, wpatrzenie w człowieka niczym w zjawisko. Postawą ciałka, wilgotnym spojrzenie piwnych oczek, wszystkim tym mówi: Daliście szansę. Daliście mi nawet na imię Szansa. Dzięki Wam zaczął się nowy, lepszy rozdział mojego życia więc... Sprawcie, by nigdy ten czarowny sen nie zamienił się w koszmar z przeszłości! Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą... Pomóżcie! Niech Szansa już zawsze śni swój sen! Niech przyniesie on dom, jakiego nigdy dotąd nie miała, niech przyniesie choć jedną parę czułych, odpowiedzialnych rąk, które przytulą i już nigdy nie pozwolą jej odejść... Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji Szansy są: [email protected] i 609160440. Quote
majqa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Do plakatu, gdzie winno być zwięźle, a z którego przemawiają głównie zdjęcia. Szansa! Szansa, bo dostała szansę od losu. Szansa, by los nie zapomniał o swym darze. Szansa, dla przyciągnięcia łutu szczęścia, który pozwoli jej zagościć w czyimś sercu! Prosimy o dom dla tej cudownej, psiej istoty! Niech swoim wspaniałym charakterem i nietuzinkową urodą uwiedzie i rozkocha jej i tylko jej przeznaczonego człowieka! 4 letnia, łagodna, subtelna, ufna i oddana... być może czeka właśnie na Ciebie! Nie pozwól stać jej zbyt długo na przystanku samotności! Kontakt: 609160440 [email protected] Quote
Havanka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Majqa, tekst jest wg mnie super ! Oprócz bazarku, obiecałam Szansie ogłoszenia. Wyczytałam jednak na wątku, że preferowane są domki z okolic Lublina. Czy zamieszczać taką adnotację w ogłoszeniach? Quote
majqa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Zgodnie z tym, jakim tropem idziemy, róbmy ogłoszenia na Lublin, czyli ujmując to miasto zależnie od możliwości danej strony. Z kolei, nie wszędzie tak się da więc... tam, gdzie się nie da, by nie odbierać szansy (hihihihi, znów słowo szansa) innym rejonom (czyli tam, gdzie na danej stronie ogłoszeniowej nie ma jak zaznaczyć Lublina), jestem zdania, by pchać W-wę, Kraków, Poznań (czyli takie miejsca, gdzie w miarę jeszcze idą adopcje, a i gdzie mamy zaufane sobie osoby do sprawdzania domków). Quote
Havanka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 majqa napisał(a):Zgodnie z tym, jakim tropem idziemy, róbmy ogłoszenia na Lublin, czyli ujmując to miasto zależnie od możliwości danej strony. Z kolei, nie wszędzie tak się da więc... tam, gdzie się nie da, by nie odbierać szansy (hihihihi, znów słowo szansa) innym rejonom (czyli tam, gdzie na danej stronie ogłoszeniowej nie ma jak zaznaczyć Lublina), jestem zdania, by pchać W-wę, Kraków, Poznań (czyli takie miejsca, gdzie w miarę jeszcze idą adopcje, a i gdzie mamy zaufane sobie osoby do sprawdzania domków). Ok. Dziś wieczorem postaram się trochę zrobić. Quote
majqa Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 To zróbmy tak. Napisz mi proszę na PW (żeby tu wątku nie mulić), do jakich stron się "dobierzesz". ;-) Ja sobie je skopiuję i pchnę inne mi znane, których Ty nie ujmiesz w wykazie. Może tak być? Quote
Havanka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 majqa napisał(a):To zróbmy tak. Napisz mi proszę na PW (żeby tu wątku nie mulić), do jakich stron się "dobierzesz". ;-) Ja sobie je skopiuję i pchnę inne mi znane, których Ty nie ujmiesz w wykazie. Może tak być? Zaraz wyślę. Quote
zadra Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 majqa napisał(a):Nie wyobrażam sobie innego niż odpowiedzialny domu. :-) Dla pewności powtórzę prośbę, by dopytać, czy jeśli DS znajdzie się przed upływem tych 2 miesięcy, czy profesor widzi szansę na wcześniejsze wyjście suni. Tak - robię ogłoszenia, NIE - czekam. Zdecydowanie tak. Quote
Tola Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 majqa napisał(a):Zgodnie z tym, jakim tropem idziemy, róbmy ogłoszenia na Lublin, czyli ujmując to miasto zależnie od możliwości danej strony. Z kolei, nie wszędzie tak się da więc... tam, gdzie się nie da, by nie odbierać szansy (hihihihi, znów słowo szansa) innym rejonom (czyli tam, gdzie na danej stronie ogłoszeniowej nie ma jak zaznaczyć Lublina), jestem zdania, by pchać W-wę, Kraków, Poznań (czyli takie miejsca, gdzie w miarę jeszcze idą adopcje, a i gdzie mamy zaufane sobie osoby do sprawdzania domków). Bardzo dobrze pomyslane; tam myslę, ze jesli znajdzie sie ten jedyny, wymarzony dom dla Szansy w innym rejonie, to Rodzina przeciez poczeka na sunię i na koniec rehabilitacji:cool3: Tekst świetny; zaraz wrzucam na 1 stronę. Quote
zadra Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 [quote name='majqa']Do plakatu, gdzie winno być zwięźle, a z którego przemawiają głównie zdjęcia. Szansa! Szansa, bo dostała szansę od losu. Szansa, by los nie zapomniał o swym darze. Szansa, dla przyciągnięcia łutu szczęścia, który pozwoli jej zagościć w czyimś sercu! Prosimy o dom dla tej cudownej, psiej istoty! Niech swoim wspaniałym charakterem i nietuzinkową urodą uwiedzie i rozkocha jej i tylko jej przeznaczonego człowieka! 4 letnia, łagodna, subtelna, ufna i oddana... być może czeka właśnie na Ciebie! Nie pozwól stać jej zbyt długo na przystanku samotności! Kontakt: 609160440 [email protected] Swietny tekst,zreszta jak zwykle. Quote
Joodith Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 I kolejna wpłata :) :klacz: Pani Katarzyna M. (The_Reptile) - 13 zł / z dopiskiem poczta Saldo kalendarzowe wynosi 819,64 zł Quote
Recommended Posts