zadra Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Właśnie,Szansa pozostanie jeszcze trochę w klinice.Profesor w poniedziałek ma wyciagnąć szwy i jeszcze poobserwować jak wyglada i zachowuje się nózka.W najblizszym czasie Szansa będzie poddana zabiegom rehabilitacyjnym mających na celu rozciąganie więzadeł.Mała po tylu latach kalectwa ma przykurcze,które należy rozmasować.Nie wiemy jeszcze kiedy bedzie się nadawała do wyjazdu,ale to nie ma znaczenia.Najwazniejsze jest jej zdrowie i komfort.W klinice ma doskaonała opiekę medyczną i bytową.Wszyscy ją bardzo pokochali i podziwiają spokój i pokorę z jakim znosi pobyt w szpitalu.Studentka wet.opiekująca się Szansą zauważyła,że sunia stała się weselsza i bardziej otwarta do ludzi.Prof. i reszta personelu traktują ją ja VIP-a. Quote
Tola Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Zdrowie Szansy najwazniejsze. Będziemy czekac z organizacją transportu na sunię. Wzruszyłam sie, ze Szansa taka spokojna i dzielna; jest jedyna:loveu: Quote
majqa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 MaDi napisał(a):Sorki ale jestem trochę nie w temacie:oops: czy DT Szansy jest płatny? Tak, płatny, na wątku podana była kwota, o ile pamiętam 300zł, w tym karma. Jeśli coś pokićkałam, poprawcie mnie, proszę. zadra napisał(a):Właśnie,Szansa pozostanie jeszcze trochę w klinice.Profesor w poniedziałek ma wyciagnąć szwy i jeszcze poobserwować jak wyglada i zachowuje się nózka.W najblizszym czasie Szansa będzie poddana zabiegom rehabilitacyjnym mających na celu rozciąganie więzadeł. (...). Dla mnie stanowisko profesora jest w pełni zrozumiałe. Super, że jeszcze chcą pocudować z więzadłami. Quote
zadra Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 madi napisał(a):mam propozycję....tylko nie bijcie. Szukamy jej domu w lublinie? wspaniale!!!!!!!!! Quote
MaDi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 zadra napisał(a):Właśnie,Szansa pozostanie jeszcze trochę w klinice.Profesor w poniedziałek ma wyciagnąć szwy i jeszcze poobserwować jak wyglada i zachowuje się nózka.W najblizszym czasie Szansa będzie poddana zabiegom rehabilitacyjnym mających na celu rozciąganie więzadeł.Mała po tylu latach kalectwa ma przykurcze,które należy rozmasować.Nie wiemy jeszcze kiedy bedzie się nadawała do wyjazdu,ale to nie ma znaczenia.Najwazniejsze jest jej zdrowie i komfort.W klinice ma doskaonała opiekę medyczną i bytową.Wszyscy ją bardzo pokochali i podziwiają spokój i pokorę z jakim znosi pobyt w szpitalu.Studentka wet.opiekująca się Szansą zauważyła,że sunia stała się weselsza i bardziej otwarta do ludzi.Prof. i reszta personelu traktują ją ja VIP-a. Mam propozycję....tylko nie bijcie. Szukamy jej domu w Lublinie? Quote
MaDi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 majqa napisał(a):A czemu by nie?! Czy ktoś potrafi zrobić super plakat adopcyjny? Quote
zadra Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 MaDi napisał(a):Czy ktoś potrafi zrobić super plakat adopcyjny? Potrafi napewno Isadora,kto jeszcze nie wiem. Quote
majqa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Przydałby się w tym układzie niemal na wczoraj. Przy odrobinie szczęścia... eh, rozmarzyłam się, może nie trzeba by było Szansy wywozić z Lublina. Quote
zadra Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Przy takim scenariuszu byłaby do dyspozycji profesora przez cały czas. Quote
Energy Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 zadra napisał(a):Przy takim scenariuszu byłaby do dyspozycji profesora przez cały czas. Tylko jak długo może być w klinice? Quote
zadra Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Energy napisał(a):Tylko jak długo może być w klinice? Jeszcze nie wiadomo. Quote
MaDi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 zadra napisał(a):Przy takim scenariuszu byłaby do dyspozycji profesora przez cały czas. O to mi głównie chodzi.... Quote
memory Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Przepraszam za horror. Psa podpalono żywcem. Potrzebna pomoc. Czy możecie zajrzeć i może podać dalej? http://www.dogomania.pl/threads/200481 Quote
MaDi Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='memory']Przepraszam za horror. Psa podpalono żywcem. Potrzebna pomoc. Czy możecie zajrzeć i może podać dalej? http://www.dogomania.pl/threads/200481 Widziałam go tragiczny przypadek:( dobrze że już jest pod fachową opieką. Quote
Tola Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 MaDi napisał(a):Widziałam go tragiczny przypadek:( dobrze że już jest pod fachową opieką. Rozeslę link, ale nie zaglądam, bo mam to potem w sobie miesiącami. A ostatnio sporo tego:shake: Quote
Ulka18 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 W mieleckim schronisku mamy suczke-szczeniaka z podobna lapka. Prosimy o odwiedziny na watku Balbinki i wskazowki i porady co dalej robic, jak ratowac mala. http://www.dogomania.pl/threads/200564-MIELEC-Kalekie-dziecko-colinka-BALBINKA-Czy-ma-szansę-na-ZDROWĄ-PRZYSZŁOŚC?p=16145484#post16145484 Quote
majqa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Podawałam link do naszego wątku Reno, pisałam o Szansie i sugerowałam konsultację w klinice, w której Szansa była operowana. Quote
grzenka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Przepraszam za off, ale na tym wątku nikogo nie ma, kopiuję z wątku Dymin, to jakiś horror: Następny ON-ek w wielkiej potrzebie:-(. http://www.dogomania.pl/threads/2005...ONek-porzucony "Piękny ONek porzucony!W pobliżu cmentarza w miejscowości Grzymałków ( to jest na terenie gminy Mniów, z Kielc w kierunku Łodzi) koczuje piękny, długowłosy owczarek niemiecki. Prawdopodobnie ktoś pozbył się dwóch psów. Zwłoki jednego z nich, kundelka, leżą na trawie strasznie zmasakrowane. ONek nie opuszcza swojego towarzysza nawet po śmierci. Leży obok i od czasu do czasu trąca go nosem z nadzieją, że wreszcie się poruszy. Obok cmentarza jest również sklep, pod którym koczuje banda pijusów. Boję się, że "zabawią" się z nim w jakiś makabryczny sposób, jak to niedawno mieliśmy okazję "podziwiać" w telewizji. Nie mogę zabrać psa do siebie, bo mam już cztery, z czego 3 właśnie takie, z ulicy. Rodzina eksmitowałaby mnie w trybie natychmiastowym. Błagam, pomóżcie!!! " Quote
Joodith Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Melduję nowe wpłaty: Pan Jarosław K. - 50 zł Pan Arkadiusz Z. - 10 zł Kalendarzowe saldo Szansika wynosi: 806,64 zł :bigcool: Quote
Tola Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 [quote name='Joodith']Melduję nowe wpłaty: Pan Jarosław K. - 50 zł Pan Arkadiusz Z. - 10 zł Kalendarzowe saldo Szansika wynosi: 806,64 zł :bigcool: Dziękujemy bardzo:lol: Quote
Agmarek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Szansunia rośnie nam w siłę :lol: i najważniejsze że nie jest już sama :roll: Quote
sonia71 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 wpłata na konto Szansy: 1.20.01-20zł Jasza z mamą saldo:995 zł. Quote
Recommended Posts