monika083 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 wujek & ciocia napisał(a):witam cioteczki :) jakieś plany ? witamy!! chyba trzeba zbierac deklaracje na hotel/dt, a cioteczki niech intensywnie szukaja miejsca.. Quote
mikoada Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Dzisiaj u Klaudus_ było -10 a Reksio śpi na dworze...jego trzeba jak najszybciej z ulicy zabrac... Quote
diana79 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 biedactwo :-( oby nie zamarzł na tym mrozie... Quote
laikinia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 A moze rozwiesic ogloszenia na wsi, albo w pszczynie- moze ktos moglby na krotko dac "nocleg"... szkoly, biblioteka, straz pozarna, policja itp. moze pozwola mu przenocowac w kotlowni, albo dyzurce... czasem sie udaje, chocby na pare dni... wszystko zalezy od ludzi, ktorzy tam pracuja... Ogloszenie w lokalnej gazecie, ze szukacie opieki dla niego chociaz na jakis czas, bo szukacie juz domku...- ale to trwa qrcze pare dni zanim ogloszenie sie pojawi... w sklepie tez mozna wywiesic kartke... Wszystko to wymaga niestety latania i proszenia... i nie wiadomo czy sie uda cos znalezc... Nie wiem, czy ma ktos tam blisko Reksia tyle czasu, aby temu podolac... Albo mozna dac "ogloszenie" po klasach w szkole- jakis rodzic moze sie ulituje, a dzieciak bedzie "wazny" w szkole - o ile Reksio to przytulak ;-) Quote
kora78 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 wg mnie trzeba go wyslac do jakiegos dobrego schroniska, z pozniej sie martwic hotelem. na hotel sie kase zbiera tygodniami, pies predzej zamarznie. dobre schronisko wiecie, jakie sa szanse, by mu kase na hotel znalezc... w katowicach ponoc jest ok. jest duzo adopcji Quote
laikinia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 A pod jakie schronisko chlopak "przypada" ... moze go ktos jednak zgubil? Quote
EVA2406 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 On nie przetrzyma tej nocy. Ma być ponad -20 stopni :( Quote
diana79 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 to lepiej już go chyba od razu do schroniska zwieźć :-( Quote
wujek & ciocia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 diana79 napisał(a):to lepiej już go chyba od razu do schroniska zwieźć :-( póki co nie ma , chyba , innego wyjścia :( Quote
omi Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 A czy ktoś go widział dzisiaj, czy on tam jeszcze jest? Quote
...robaczek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Nutusia napisał(a):Strasznie daleko ta Pszczyna... Daleko, czy nie, jakby ktoś chciał na mały tymczasik przygarnąć kropka, to na pewno coś by się zdziałało. Ja np od dziewczyn miałam Dudka, jechał do mnie z Pszczyny do Szczecina ;) Quote
giselle4 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 to jest straszne pod Dzierzoniowem juz 2 psy zamarzły info od SM:( sa widziałam pieknego teriera biagajacego u nas po bazarze...szukał własciciela[zgłosiłam do SM ale on poleciał] niech to szlag Quote
Julia84 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Płaczę i nie moge przestać :-( .... a najgorsza jest bezsilność ... ten pies zamarznie.. Byłam przed chwilą 5 min na polu w ciepłej kurtce i szaliku i trzęsłam się z zimna...a co dopiero taka psina... Nie chce mi się żyć... Quote
ostatniaszansa Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Boze co za bidaaaaa!!!!! Wyszlam z psiakami na 20 minutowy spacer i tez nie chcialy isc, poduszki im marzly i ogolnie oburzone byly. Jak ten psiak musi cierpiec :(:(:(:(:(:( Nie moge mu pomoc, a tak strasznie bym chciala, chhlliiiiip /Agnieszka Quote
bela51 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Nie jestesmy w stanie pomoc na odległosc i to jeszcze tak szybko. Wszystkie akcje wymagaja czasu. Chyba juz lepiej go złapac i odwiesc do schroniska.:-( Quote
fioneczka Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 bela51 napisał(a):Chyba juz lepiej go złapac i odwiesc do schroniska.:-( o tym samym pomyślałam ... przy takich mrozach liczy się każda minuta ... wiem że schronisko to prawie jak "wyrok" Quote
Rudzia-Bianca Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Klaudus_ a nie macie jakiegoś garażu, piwnicy czegokolwiek żeby go zabrać :( Quote
docha Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 zrozumiałam z treści, że psiak ma chwilowe schronienie chociażby u brata klaudus. czegoś nie rozumiem, wieś, stodoły, chlewiki i nie ma gdzie schować psa przed mrozami? może już takich wsi nie ma? Quote
idusiek Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 dzizas, jak jeden ze szczeniaków z cmentarza... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 docha napisał(a):zrozumiałam z treści, że psiak ma chwilowe schronienie chociażby u brata klaudus. czegoś nie rozumiem, wieś, stodoły, chlewiki i nie ma gdzie schować psa przed mrozami? może już takich wsi nie ma? No właśnie nie wiem czy pierwszy post oznacza ze Reksio u brata Klaudus , mam nadzieję że tak ... Quote
Julia84 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Ja raczej zrozumiałam, że brat Klauduś znalazł go zziębniętego...ale nie wynika z tego ze go wziął na przechowanie, mogłam oczywiście źle zrozumieć:-( Quote
nemesea Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 czytam i jakoś nie mogę uwierzyć aby taki malutki piaseczek nie miał się gdzie schować u kogoś w domu w obejściu? i musi być na mrozie i śniegu? panie sie wyzej rozpisaly ni na tym sie skonczylo czy zabrakło chęci aby pieskowi pomoc? czy pomysły się skończyły? ciekawi mnie to poniewaz sama przygranelam pieska wprost z ulicy również by zamarzł i spal by pod śniegiem choć osiedle gdzie go znalazłam jest bardzo bogate czyli ludziom się tam zle nie powodzi ale nikt mu podał pomocnej dłoni tylko zostawił go w strugach deszczu na ulicy.. moge zrozumiec ze nikt nie chce nie swojego psa poniewaz już wiele razy słyszałam takie opinie na temat bezdomnych piesków .. ale zima jest okrutna dla zwierząt teraz są duze mrozy śnieżyce szkoda by zamarzł w śniegu... kiedy przezimuje na pewno ktos go zabierze tylko trzeba oglaszac... cierpliwość wytrwałości .. ale potrzebne są dobrej jakości zdjęcia pieska by móc go ogłosić ... na pewno ktos go wtedy zauwazy... Quote
Recommended Posts