Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justyna - myślę, ze szukanie takiego "lekko płatnego" tymczasu jest tak samo trudne jak domku stałego... :niewiem:
ech - tak bardzo bym chciała, zeby niedola Foresta się wreszcie skończyła. :shake:

Posted

No to innego pomysla mam

( zabijecie mnie chyba za te pomysly :evil_lol: ) ale tak mi zalezy zeby Forescik mial dom

Plakat Foresta ze zdjeciem i krotka b wzruszajaca historia

Niedawno plakat o uciechowskeij Lisiczce zostal powieszony w miateczku i ............
no na razie zeby nie zapezyc nie powiem

nie kazdy ma dostep do netu wiec dla tych co nie maja - plakacik

Posted

W sprawie Foresta jakieś większe i konkretne pomysły Kindze najlepiej mailem. Jej adres jest podany na stronie schroniska w stopce Kinga. adres strony http://pies.wirtualnie.pl Przy okazji można odwiedzić podstronę Foresta :P
Kinga ma nie tylko Foresta na głowie, choć to jej oczko i może nie zawsze zdąży tu zajrzeć.

Posted

uxmal napisał(a):
a tel kontaktowy do kogo podajesz?

do siebie lub Roberta , mozecie podać do wolontariusza ktory zna psa bo chodzi o to by umial jak najwiecej o psiaku powiedziec zainteresowanej osobie

Posted

jestem już, jestem ;)
i bardzo przepraszam, ze ostatnio tak mało tu piszę :oops: - ale mam chwilowy ( mam nadzieję) natłok jakichś strasznych służbowych rzeczy

justynavege - duży ukłon w Twoją stronę za dźwiganie wątku i tyle kreatywnyc pomysłów ;)

a co do Foresta...

namiary zawsze na mnie:

Kinga kom. 600-870-571
mail; [email protected]

jeśli chodzi o ten tymczas...
Forest był już dosć mocno nagłaśniany w necie, poprzez Camarę, supergogę , wandę szostek, Karinę - na bardzo różnych portalach

ma ewidentnego pecha - bo moze nie jest jakiś wystrzałowy, ale zdecydowanie odbiega na plus od typowego szaro- burego psiaka schroniskowego
(chodzi mi o to, ze przynajmniej trochę się wyróżnia).
więc skoro przez niemal rok domu nie znalazł - trzeba się liczyć, ze może być mu bardzo trudno ten dom znaleźć w ogóle
...a na dodatek nie jest młody :shake: , choć wygląda na zdecydowanie mniej, niż ma lat.

to więc musiałby być tymczas bez żadnego nacisku czasowego ... bo być moze znajdziemy mu ten dom, ale równie prawdopodobne jest, ze nie

no i kolejna rzecz - tymczas trzeba finansowac - więc tylko ten tymczas mało-płatny wchodziłby w rachubę - taki tymczas pt: wikt i opierunek :lol: ... co brzmi bardzo miło, ale jest bardzo mało realne :shake:
...znacie takie?

...właściwie to ja nic mądrego nie napisałam tu :niewiem:

słowo honoru, myślę na jego temat intensywnie i na okrągło, ale jakoś nic sensownego nie mogę wymyślić :shake:

Posted

karina1002 napisał(a):
Kinga, a w ogóle jest jakiś odzew z tych ogłoszen w necie? Są jakiekolwiek telefony czy kompletna cisza?

Karino - przez cały czas na allegro (już nie pamiętam ile razy go wystawiałam - aukcje wyróżnione) Forest ma bardzo dużą oglądalność - nawet do 5 tys. wejść. Zawsze ma dużą ilość obserwatorów od 3 do 8 osób (to jest dużo - jak pies nie jest rasowy ani nie jest szczeniakiem) a o ile pamiętam to do Kingi dotarły 2 zapytania o niego - ale bez żadnych konkretów :cool1: Z pozostałych portali chyba w ogóle nic nie było :shake:

Regionalne gazety (papierowe) nie mają bezpłatnych rubryk z psimi ogłoszeniami (Kinga, nie mylę się?)

Co jeszcze można zrobić?

- ktoś miał wejścia do miesiecznika Mój Pies - to by nie zaszkodziło.
- nie wiem jak daje się ogłoszenia do Superekspresu - parę razy widziałam takie spore ogłoszenia ze zdjęciami psów do adopcji
- zbiórka na ogłoszenie (Szczecin? Gdańsk?) do papierowych gazet - ze zdjęciem - to jest droga impreza (miejsca reklamowe)

czy ktoś miałby czas zdobyć takie informacje?

jeżeli nie - to postaram się je zdobyć tylko się odEnię ;)

Inne pomysły???

Posted

Camara napisał(a):

Regionalne gazety (papierowe) nie mają bezpłatnych rubryk z psimi ogłoszeniami (Kinga, nie mylę się?)

???

lokalny dodatek Wyborczej, który drukował piękne zdjęcia moich psów - i schodzily mi one jak świeże bułeczki po tych ogłoszeniach - zaprzestał kącika adopcyjnego ( inna sprawa, że np. Pytia "leciała" tam chyba przez parę miesięcy - bez jednego oddźwięku:cool3: )

natomiast nasz gł. dziennik koszaliński ma taką rubrykę, i owszem, ale ja nie mam do niej dostępu :shake: - ale teksty pisywane tam przez panią redaktor są bardzo, bardzo ogolne, więc adopcje z tego żadne :shake:

Posted

kinga moj synus Chojrak tez dlugo szukal domu choc psiak cudny zrownowazony same zalety

prawie rok to zajelo

wiecie z doswiadczenia zauwazylam ze czesc ludzi ktorzy byliby potencjalnymi adoptujacymi nei ma netu

moze by sprobowac plakaty w miescie ??

Posted

Cóż - z Forestem to jest tak.
Jest piękny - i na pewno podoba sie wielu osobom.
Ma świetny charakter.
I ma swoje lata... i to jest czynnik przesądzający... a to takie niesprawiedliwe... :shake:

Posted

kazdy pomysl jest dobry
ale zupełni eni erozumiem tych nazw.......
"serwera z mysql'em i php oraz obsługa css"

ale na dogo jest ktos kto robi strony wiec moze On pomoze
to rowny gość
nick Anashar sprobuj napsac pw

Posted

uxmal napisał(a):

Potrzebuje tylko toszkę wiecej fotek Foresta. Wesołych i smutnych (za dużo wymagam?)..

co do fotek - to ja mogę pozbierać do kupy tylko te, co mam :niewiem: :
- z lata ub. roku, te pierwsze
- z zimy, te przestraszone, rozpłaszczone na śniegu
- jakieś nochale przez kraty powtykane
- no i buda

ponieważ w naszym schronie psy nie sa wyprowadzane poza boksy, boją się, gdy pracownicy podchodzą do nich i je chwytaja

a z kolei pracownicy marudzą strasznie, jeśli mają po raz kolejny wyprowadzić psa, który miał juz zdjęcia robione - co jest też mało sprawiedliwe - bo jeśli w danym dniu pracownik zgadza mi się na wyprowadzenie góra sześciu - siedmiu psów ( a ile sie przy tym nasłucham, to...ho ho!) - to brać do zdjeć Foresta, który juz trochę tych zdjęć ma - kosztem jakiegos innego psiaka, dla którego net jest jedyną możliwością zaistnienia...

-no, mało sprawiedliwe by było :shake:

więc reasumując:lol: : uxmal - poproszę na pw Twój adres mailowy, podrzucę zdjecia Foresta, jesli chcesz je mieć w kupie ;)

Posted

justynavege - oczywiście, ze zdażają się ludzie co adoptuja seniorów. Ale większośc chce szczeniaki/młode psy. Wiek jest przeszkodą.
Co do ogłoszenia w Moim Psie - Szarik swojego czasu tam był. Odezwała się jedna osoba z Opola, która jak usłyszała że pies jeste w Poznaniu nie chciała więcej rozmawiać. Ale na pewno nie zaszkodzi spróbowac - im więcej prób różnych tym większa szansa na sukces!

Posted

uxmal napisał(a):
:) justynavege jesteś JASKINIĄ WIEDZY :)))))))))))))))))

nie nabijać sie ze mnie :eviltong:
bede Was meczyc poki Forest nei znajdzie dobrego domu :evil_lol:

Paulina nie zawsze wiek jest przeszkoda , na prawde nie wyssalam tego z palca :)
nie mozna sie poddać trzeba dzialać :loveu:
by potem nie zalowac ze sie czegos nie zrobilo

Posted

carolinascotties napisał(a):
miejsca, gdzie można psa ogłosić w sieci - bezpłatnie -

Forest na większości tych stron był (lub nawet nadal jest) :cool1: Część dawałam ja - większość wanda szostak - bez odzewu :shake: Dlatego potrzebujemy świeżych pomysłów.

Posted

justynavege napisał(a):

Paulina nie zawsze wiek jest przeszkoda , na prawde nie wyssalam tego z palca :)
nie mozna sie poddać trzeba dzialać :loveu:
by potem nie zalowac ze sie czegos nie zrobilo

nooooo szukamy osoby, dla której wiek nie stanowi problemu przecież!
ja pisałam ogólnie nie szczególnie ;)

Posted

uxmal napisał(a):
Męcz męcz justynavege. :) :) :) Bądź tak męcząca jak dotychczas :)

dwa dni mnie nie bedzie bo wyjezdzam ale jak wroce zaczne meczyc dalej

chociaz moze przeczytam ze Forescik ma juz dom ..........