zuziaM Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 black_sheep napisał(a):Swoją drogą Zuziu ładnie to zdjęcie będzie wyglądać w avatarku;) W przyszłym tygodniu Ci to zrobie:) Dziekuje pieknie .... nie mam nawet pojecia, gdzie sie te parametry ustawia...:oops: , bo ja calkiem "niekomputerowa" jestem....:shake: . Ale dziekuje za pomoc i przerobki moich zdjec ciociom i wujkom :loveu: . Quote
zuziaM Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Moje panienki maja nowa kolezanke ( TYMCZAS ) - KASIE. Mieszka w kojcu - w budce. Jest bardzo biedna :-( - bardzo chora, a na dodatek nie ma przedniej lewej lapki. Potrzebujemy PIENIAZKI na leczenie suni. Ma chora trzustke - nie przyswaja zupelnie pokarmow. Leki sa drogie i musi je brac non stop regularnie. To ON-ka, a wazy ledwie 14,8 kg :-( . Prosimy o wsparcie. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36640 Quote
black sheep Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Zuziu a co z allegrem? Bo ja zrobie, jak nie ma. Quote
anielica Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 ZuziuM, dobre z Was ludziska... Chciałabym tylko takich spotykać na swojej drodze :loveu: Quote
anielica Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 A jak dziewczyny zareagowały na Kasię? Quote
zuziaM Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 anielica napisał(a):A jak dziewczyny zareagowały na Kasię? Kasia nie daje sobie w kaszke dmuchac i od poczatku warczala na nie, jak tylko chcialy sie przywitac. Ina i Isia nie wykazywaly agresji wobec niej, ale .... ja bylam caly czas w poblizu i pokrzykiwalam, ze " nie wolno " ! Nie wiem, jak by bylo, gdyby zostaly same. Teraz juz chodza obok siebie na spacery ( ale Kasia zawsze ze mna i na krotko - potem wraca do kojca - nie moge ryzykowac jej lazikowania z nimi po polach, ona sie do tego nie nadaje :shake: - slaba jest i wolniejsza na tych trzech lapkach ... ). Quote
Elso Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Zuziu aż nie mogłam sie oprzeć, zeby nie napisac, jeszcze nie wiedziałam nigdy pierzyny w budzie:evil_lol: Dobra z ciebie duszyczka. Quote
zuziaM Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='Elso']Zuziu aż nie mogłam sie oprzeć, zeby nie napisac, jeszcze nie wiedziałam nigdy pierzyny w budzie:evil_lol: Dobra z ciebie duszyczka. Witaj Elso ! czego sie nie robi, zeby ulzyc w cierpieniu biedactwu i choc troszke umilic mu zycie .....:-( . A czemu nie zagladasz do .... swojej tez poniekad POLCI ? Czyzbys juz o niej zapomniala ? Jest mnostwo zdjec tego malego lobuza. ZAPRASZAMY ! Quote
anielica Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Ja coś postaram się wygrzebać w moim kuferku na bazarek dla Kasi. Ale mąż już się denerwuje, że wszystko "z domu wyprowadzam" :evil_lol: Quote
zuziaM Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 anielica napisał(a):Ja coś postaram się wygrzebać w moim kuferku na bazarek dla Kasi. Ale mąż już się denerwuje, że wszystko "z domu wyprowadzam" :evil_lol: Wielkie dzieki. dla tej sierotki kazdy grosik wazny. Maz pewnie wybaczy, jak zobaczy ta kochana dziewczynke. Quote
zuziaM Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Zobaczcie , co na spacerku przedwczoraj znalazlysmy - u nas w ogrodku : A dzisiaj juz je ten okropny snieg zasypal .....:-( Quote
black sheep Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 U nas tez kwitły kwiatuszki;) A śnieg nie jest okropny, tylko troche go za dużo:( Pieski lubią śnieg!! Quote
zuziaM Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 black_sheep napisał(a): Pieski lubią śnieg!! Moje nie lubia :shake: . Inusi i Isi snieg sie przykleja ... w ogromne kule.... pod stopkami ... i nie moga dziewczyny chodzic :roll: . A Kasia ... w ogole nie chce wychodzic na spacer ( dzisiaj rano nie chciala sie nawet zalatwic - zrobila to dopiero w kojcu - odsniezonym :razz: ). Ale wczoraj byla z nami na spacerze i chetnie biegala z Ina i Isia po sniegu. Quote
black sheep Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 To dziwne.... Denis tak skacze, szaleje, tarza się jak szalony;) Quote
zuziaM Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Znalazlam wczoraj wieczorem chwile i pstryknelam kilka zdjec. Isia lubi sie pakowac do nie swoich koszykow najchetniej. Tu akurat - do koszyzka Inusi .... i tak to potem wyglada Ina ( po dlugim staniu nad Isia - jakby chciala jej powiedziec, ze zajela jej miejsce ) zmuszona byla zajac koszyk Isi Ale , ze nie lubi go zbytnio.... przeniosla sie na podloge Polunia swojego koszyczka pilnuje jak lwica ( chyba ja obudzilam....:evil_lol: ) Kasia na swoim poslanku tez niezbyt chetnie pozostaje ( lubi towarzystwo ) I woli sie polozyc w wiatrolapie na dywaniku ( podloga jest cieplutka, bo mamy ogrzewanie podlogowe ) i miec oko na to, co w domu sie dzieje Quote
black sheep Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 :) Kasia dalej chudzina, a Isia z kolei to niedźwiadek!;) Quote
zuziaM Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 [quote name='black_sheep']:) a Isia z kolei to niedźwiadek!;) .... i straszny brudasek :angryy: :evil_lol: :lol: :loveu: Inusi oczywiscie tez wiele nie brakuje....:angryy: Pozostawie to bez komentarza ....... :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :placz: Quote
black sheep Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Szkoda że ja nie zrobiłam wczoraj zdjęcia Denisowi, wyglądał identycznie! Myślałam że zawału dostane jak go zobaczyłam! Wiem jaki to ból Zuziu! Jestem z tobą!:) Quote
Jo37 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Po prostu panny nałożyły sobie maseczki na poprawę cery . Quote
anielica Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Maseczkę, taaaaa, to są po prostu brudasy :evil_lol: A Zofia największy brudas :diabloti: Quote
Tiger Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Nie mogę ........:lol: Ale cudne pyszczydła !!! Śliczności !!! Maseczki pierwsza klasa !!! Chyba muszę spróbować , bo to może dobre na zmarszczki ???:razz: Zuziu , zdjęcia piękne ..To niesamowite , że 4 suki żyją w takiej zgodzie , że nawet bezbolesnie wymieniają się kojcami .... Jak Ty sobie znimi wszystkimi radzisz ?:crazyeye: Chylę czoła do samej ziemi ........... Quote
zuziaM Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Tiger napisał(a): Zuziu , zdjęcia piękne ..To niesamowite , że 4 suki żyją w takiej zgodzie , że nawet bezbolesnie wymieniają się kojcami .... Jak Ty sobie znimi wszystkimi radzisz ?:crazyeye: Pierwsze dni nie byly za fajne, bo Katarzyna powarkiwala na wszystko, co wokol mnie sie pojawialo...... bo tylko ona sobie uzurpowala do mnie prawo :lol: , ale ..... ja tylko na taka milutka wygladam ;) .... i jak wrzasnelam raz i drugi, ze FE :eek2: i ze nie wolno :eek2: :no-no-no: ! ! ! - no i juz .... spokoj jest...... A kojce juz zbedne ... bo wszystkie panny w domciu zimuja ..... na wiosne dopiero z gniazdek, jak ptaszki wyfruna .... i niech sie wtedy paprza i tytlaja ... do woli ! Tylko nowe 2 budy bedzie trzeba postawic..... bo od wiosny panny beda eksmitowane na dwor.... a ja bede miala czysciutkie podlogi ... i nie bede sluchala marudzenia TZ-a :motz: ( bo to straszny pedant jest :stupid: ! ). Kasie tylko na czas mojej nieobecnosci izoluje - zostaje w wiatrolapie i pom. gospodarczym, bo boje sie, zeby sie suchego pokarmu moich psinek nie najadla ( ma chora trzustke i ma swoja super karme i ... scisla diete ). Quote
zuziaM Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='Tiger']To niesamowite , że 4 suki żyją w takiej zgodzie , To jeszcze na dowod tej zgody miedzy dziewczynami.... A jutro postaram sie wkleic nowe zdjecia - trzech panienek. Po dwugodzinnym lazikowaniu - posilek najlepiej smakuje na dworze. Wczoraj Kasia puscila sie w pogon za Ina i Isia ... w pola :crazyeye: ! Na tych swoich trzech lapinach gnala rowno z nimi :eek2: , a ja sie zastanawialam, kiedy sie zatrzymaja :stormy-sad: .... czy chociaz w polu mojego widzenia ...... Bo odbiegly na jakies dobre 200 metrow od domu :shock: . Ina z Isia tak wlasnie ganiaja po polach, ale .... tym razem i Kasia do nich dolaczyla ! I nie sluchala mojego wolania - lobuzica :-x ! Quote
Tiger Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 zuziaM napisał(a):Wczoraj Kasia puscila sie w pogon za Ina i Isia ... w pola :crazyeye: ! Na tych swoich trzech lapinach gnala rowno z nimi :eek2: , a ja sie zastanawialam, kiedy sie zatrzymaja :stormy-sad: .... czy chociaz w polu mojego widzenia ...... Bo odbiegly na jakies dobre 200 metrow od domu :shock: . Ina z Isia tak wlasnie ganiaja po polach, ale .... tym razem i Kasia do nich dolaczyla ! I nie sluchala mojego wolania - lobuzica :-x ! Zuziu...........nadałaś Kasi "złe" imię...... Kasie są głuche na wszelkie napominania , nakazy, wołania a nawet prośby...... Wiem to ,bo moja córa to Kasia ......:p Słyszy tylko wtedy , kiedy chce .....:evil_lol: Quote
Recommended Posts