Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

black_sheep napisał(a):
Swoją drogą Zuziu ładnie to zdjęcie będzie wyglądać w avatarku;) W przyszłym tygodniu Ci to zrobie:)

Dziekuje pieknie .... nie mam nawet pojecia, gdzie sie te parametry ustawia...:oops: , bo ja calkiem "niekomputerowa" jestem....:shake: .
Ale dziekuje za pomoc i przerobki moich zdjec ciociom i wujkom :loveu: .

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje panienki maja nowa kolezanke ( TYMCZAS ) - KASIE.
Mieszka w kojcu - w budce.
Jest bardzo biedna :-( - bardzo chora, a na dodatek nie ma przedniej lewej lapki.
Potrzebujemy PIENIAZKI na leczenie suni.
Ma chora trzustke - nie przyswaja zupelnie pokarmow. Leki sa drogie i musi je brac non stop regularnie.
To ON-ka, a wazy ledwie 14,8 kg :-( .
Prosimy o wsparcie.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36640

Posted

anielica napisał(a):
A jak dziewczyny zareagowały na Kasię?

Kasia nie daje sobie w kaszke dmuchac i od poczatku warczala na nie, jak tylko chcialy sie przywitac.
Ina i Isia nie wykazywaly agresji wobec niej, ale .... ja bylam caly czas w poblizu i pokrzykiwalam, ze " nie wolno " ! Nie wiem, jak by bylo, gdyby zostaly same.
Teraz juz chodza obok siebie na spacery ( ale Kasia zawsze ze mna i na krotko - potem wraca do kojca - nie moge ryzykowac jej lazikowania z nimi po polach, ona sie do tego nie nadaje :shake: - slaba jest i wolniejsza na tych trzech lapkach ... ).

Posted

[quote name='Elso']Zuziu aż nie mogłam sie oprzeć, zeby nie napisac, jeszcze nie wiedziałam nigdy pierzyny w budzie:evil_lol: Dobra z ciebie duszyczka.

Witaj Elso ! czego sie nie robi, zeby ulzyc w cierpieniu biedactwu i choc troszke umilic mu zycie .....:-( .

A czemu nie zagladasz do .... swojej tez poniekad POLCI ? Czyzbys juz o niej zapomniala ? Jest mnostwo zdjec tego malego lobuza. ZAPRASZAMY !

Posted

anielica napisał(a):
Ja coś postaram się wygrzebać w moim kuferku na bazarek dla Kasi.
Ale mąż już się denerwuje, że wszystko "z domu wyprowadzam" :evil_lol:

Wielkie dzieki. dla tej sierotki kazdy grosik wazny.
Maz pewnie wybaczy, jak zobaczy ta kochana dziewczynke.

Posted

black_sheep napisał(a):
Pieski lubią śnieg!!

Moje nie lubia :shake: .
Inusi i Isi snieg sie przykleja ... w ogromne kule.... pod stopkami ... i nie moga dziewczyny chodzic :roll: .

A Kasia ... w ogole nie chce wychodzic na spacer ( dzisiaj rano nie chciala sie nawet zalatwic - zrobila to dopiero w kojcu - odsniezonym :razz: ).
Ale wczoraj byla z nami na spacerze i chetnie biegala z Ina i Isia po sniegu.

Posted

Znalazlam wczoraj wieczorem chwile i pstryknelam kilka zdjec.

Isia lubi sie pakowac do nie swoich koszykow najchetniej. Tu akurat - do koszyzka Inusi .... i tak to potem wyglada

Ina ( po dlugim staniu nad Isia - jakby chciala jej powiedziec, ze zajela jej miejsce ) zmuszona byla zajac koszyk Isi

Ale , ze nie lubi go zbytnio.... przeniosla sie na podloge

Polunia swojego koszyczka pilnuje jak lwica ( chyba ja obudzilam....:evil_lol: )

Kasia na swoim poslanku tez niezbyt chetnie pozostaje ( lubi towarzystwo )

I woli sie polozyc w wiatrolapie na dywaniku ( podloga jest cieplutka, bo mamy ogrzewanie podlogowe ) i miec oko na to, co w domu sie dzieje

Posted

[quote name='black_sheep']:) a Isia z kolei to niedźwiadek!;)

.... i straszny brudasek :angryy: :evil_lol: :lol: :loveu:

Inusi oczywiscie tez wiele nie brakuje....:angryy:

Pozostawie to bez komentarza ....... :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :placz:

Posted

Nie mogę ........:lol:
Ale cudne pyszczydła !!!

Śliczności !!!

Maseczki pierwsza klasa !!!

Chyba muszę spróbować , bo to może dobre na zmarszczki ???:razz:

Zuziu , zdjęcia piękne ..To niesamowite , że 4 suki żyją w takiej zgodzie , że nawet bezbolesnie wymieniają się kojcami ....

Jak Ty sobie znimi wszystkimi radzisz ?:crazyeye:

Chylę czoła do samej ziemi ...........

Posted

Tiger napisał(a):

Zuziu , zdjęcia piękne ..To niesamowite , że 4 suki żyją w takiej zgodzie , że nawet bezbolesnie wymieniają się kojcami ....

Jak Ty sobie znimi wszystkimi radzisz ?:crazyeye:

Pierwsze dni nie byly za fajne, bo Katarzyna powarkiwala na wszystko, co wokol mnie sie pojawialo...... bo tylko ona sobie uzurpowala do mnie prawo :lol: , ale ..... ja tylko na taka milutka wygladam ;) .... i jak wrzasnelam raz i drugi, ze FE :eek2: i ze nie wolno :eek2: :no-no-no: ! ! ! - no i juz .... spokoj jest......

A kojce juz zbedne ... bo wszystkie panny w domciu zimuja ..... na wiosne dopiero z gniazdek, jak ptaszki wyfruna .... i niech sie wtedy paprza i tytlaja ... do woli !
Tylko nowe 2 budy bedzie trzeba postawic..... bo od wiosny panny beda eksmitowane na dwor.... a ja bede miala czysciutkie podlogi ... i nie bede sluchala marudzenia TZ-a :motz: ( bo to straszny pedant jest :stupid: ! ).

Kasie tylko na czas mojej nieobecnosci izoluje - zostaje w wiatrolapie i pom. gospodarczym, bo boje sie, zeby sie suchego pokarmu moich psinek nie najadla ( ma chora trzustke i ma swoja super karme i ... scisla diete ).

Posted

[quote name='Tiger']To niesamowite , że 4 suki żyją w takiej zgodzie ,

To jeszcze na dowod tej zgody miedzy dziewczynami....
A jutro postaram sie wkleic nowe zdjecia - trzech panienek.

Po dwugodzinnym lazikowaniu - posilek najlepiej smakuje na dworze.

Wczoraj Kasia puscila sie w pogon za Ina i Isia ... w pola :crazyeye: !
Na tych swoich trzech lapinach gnala rowno z nimi :eek2: , a ja sie zastanawialam, kiedy sie zatrzymaja :stormy-sad: .... czy chociaz w polu mojego widzenia ...... Bo odbiegly na jakies dobre 200 metrow od domu :shock: .
Ina z Isia tak wlasnie ganiaja po polach, ale .... tym razem i Kasia do nich dolaczyla !
I nie sluchala mojego wolania - lobuzica :-x !

Posted

zuziaM napisał(a):
Wczoraj Kasia puscila sie w pogon za Ina i Isia ... w pola :crazyeye: !
Na tych swoich trzech lapinach gnala rowno z nimi :eek2: , a ja sie zastanawialam, kiedy sie zatrzymaja :stormy-sad: .... czy chociaz w polu mojego widzenia ...... Bo odbiegly na jakies dobre 200 metrow od domu :shock: .
Ina z Isia tak wlasnie ganiaja po polach, ale .... tym razem i Kasia do nich dolaczyla !
I nie sluchala mojego wolania - lobuzica :-x !

Zuziu...........nadałaś Kasi "złe" imię......

Kasie są głuche na wszelkie napominania , nakazy, wołania a nawet prośby......

Wiem to ,bo moja córa to Kasia ......:p

Słyszy tylko wtedy , kiedy chce .....:evil_lol: