Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tiger']ojejku, ojejku......biedny Jerzy......
Nawet nie wiedziałam , że dziewczyny się nie zgadzają.....
Serdecznie współczuję, naprawdę.....

No coz, wine musze wziac na siebie :oops: i bije sie w piersi :puppydog: .
Gdybym sie pospieszyla z zabraniem Isi - nie doszloby do tego.
Tylko, ze moze wtedy .... ja bym miala pare ladnych szewkow na swojej rece :evil_lol: ? Bo jak papietam, to Isia z moja Ina tez na siebie powarkiwaly przy spotkaniu.

Dla zainteresowanych podam informacje, ze juz w nastepna sobote ( a moze uda sie w tygodniu ), Isie wezmiemy do siebie !
----- czy czarok i medar na ta wiadomosc pryskaja juz lzami wokolo :razz: ? ? ? ? ? ! ! !-------

Pozdrawiamy.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuziaM']
Dla zainteresowanych podam informacje, ze juz w nastepna sobote ( a moze uda sie w tygodniu ), Isie wezmiemy do siebie !
----- czy czarok i medar na ta wiadomosc pryskaja juz lzami wokolo :razz: ? ? ? ? ? ! ! !-------

Pozdrawiamy.

A skąd wiecie, że oddamy Isię :eviltong: ?. Jakie argumenty przedstawicie, żebyśmy ją przekazali pod Waszą opiekę :diabloti: ?

Posted

No to panienki postarały się na zakończenie . Mam nadzieję ,że ręka szybko się zagoi .
Co do oddania Isi - chyba nie pozbawicie dziewczynki willi z ogrodem z takimi dobrymi opiekunami .A jak bedzie Wam brakowało pieska to zaraz znajdziemy nastepną bidę .
Pozdrawiam

Posted

Jo37 napisał(a):
No to panienki postarały się na zakończenie . Mam nadzieję ,że ręka szybko się zagoi .
Co do oddania Isi - chyba nie pozbawicie dziewczynki willi z ogrodem z takimi dobrymi opiekunami .A jak bedzie Wam brakowało pieska to zaraz znajdziemy nastepną bidę .
Pozdrawiam

Żartowałam :evil_lol: . Ciekawa byłam, co powie zuziaM :lol: .

Posted

czarok napisał(a):
A skąd wiecie, że oddamy Isię :eviltong: ?. Jakie argumenty przedstawicie, żebyśmy ją przekazali pod Waszą opiekę :diabloti: ?

NIEEEEEEEEE, no spodziewalam sie , ze termin "wydania" bedziecie przeciagac ! .... Ale zeby CALKIEM - NIE ! ! ! ! ! ! ! !
Juz i tak za dlugo pozwolilismy sie Wam cieszyc - NASZA ISIA ! ! !

I za to Was KOCHAMY ogromnie :loveu: !

Posted

zuziaM napisał(a):
NIEEEEEEEEE, no spodziewalam sie , ze termin "wydania" bedziecie przeciagac ! .... Ale zeby CALKIEM - NIE ! ! ! ! ! ! ! !
Juz i tak za dlugo pozwolilismy sie Wam cieszyc - NASZA ISIA ! ! !

I za to Was KOCHAMY ogromnie :loveu: !

Musimy przemyśleć, co będzie dla małej najlepsze, czy jak Wy ją od nas "porwiecie", czy też lepiej Isia zniesie " porzucenie" przez nas. Może ktoś doświadczony nam podpowie?

Posted

[quote name='czarok']Musimy przemyśleć, co będzie dla małej najlepsze, czy jak Wy ją od nas "porwiecie", czy też lepiej Isia zniesie " porzucenie" przez nas. Może ktoś doświadczony nam podpowie?

...i tylko czarny chlebek na sniadanko i kolacje ........

Posted

[quote name='zuziaM']__________
| ###### |
| ###### | -Trudny wybor, bo za jedno i drugie ...
| ###### |

...i tylko czarny chlebek na sniadanko i kolacje ........

:evil_lol: może tak źle nie będzie, ale na pewno trzeba się zastanowić, co będzie mniejszym szokiem psychicznym dla Isi :cool3:

Posted

Ja się kompletnie na tym nie znam ,więc piśze to ,co mi serce podpowiada......
Chyba lepiej żeby Zuzia przyjechała do Was.....i zabrała......ją do nowego miejsa - nowa pani i pan.

Bo tak.....
To Wy ją zawieziecie i zostawicie......a ona będzie czekać i czekac ...kiedy wrócicie......

Posted

Ja działając instynktownie pojechałabym po nią. Bo też myślę, że lepiej jest jak Isia WYJDZIE z domu i pojedzie z nowymi Ludźmi niż gdyby ją do nowego domu zawieźć i wyjść.

Oczywiście nie jestem znawcą.

Posted

Neris napisał(a):
Ja działając instynktownie pojechałabym po nią. Bo też myślę, że lepiej jest jak Isia WYJDZIE z domu i pojedzie z nowymi Ludźmi niż gdyby ją do nowego domu zawieźć i wyjść.

Ja tez jestem tego samego zdania.
I jeszcze na dodatek ... chociaz bardzo przykro mi to pisac .... nasze nastepne spotkanie nie bedzie moglo dojsc do skutku zbyt szybko :shake: .
Isia bedzie musiala najpierw bardzo dobrze sie oswoic z nowym miejscem i....... nas pokochac.
Inaczej, jesli przyjedziecie nas odwiedzic za tydzien czy dwa, to Isia zrozumie, ze przyjechaliscie " ja zabrac do domu " i ze u nas byla tylko chwilowo.

.... jakie to smutne ..... ten psiak zupelnie nie bedzie rozumial , co sie dzieje ..... i bedzie tesknic .... bardzo....:shake:

Bedziemy potrzebowac troche czasu, zeby Isiunie przyzwyczaic do siebie.
Ja uwielbiam psiaki .... wszystkie tule i caluje w nochale ( moj maz jest o to wsciekly, bo sie boi, ze kiedys jakies chorobsko zlapie :evil_lol: ), wiec moze i Isiunie zdobede, jak bede sie wciaz do niej " wdzieczyc " :roll: ? ? ?

Ale ... czas leczy rany, a w koncu krzywda sie u nas nie bedzie jej dziala, wiec mysle, ze po niezbyt dlugim czasie - bedzie wszystko dobrze !
Isia nie takie zyciowe tragedie w koncu przeszla w swoim zyciu !

Posted

Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że Isia nie będzie nas mogła widzieć przez dłuższy czas. Chodziło mi właśnie o wyjaśnienie kwastii, czy to my mamy ją odwieźć, czy Wy przyjechać po małą. Dziewczyny chyba mają rację, że jeśli my ją u Was zostawimy, to Isia będzie czekała na nasz powrót i to nie będzie dobre. W takim razie to jednak Wy musicie przyjechać do nas :lol:

Posted

czarok napisał(a):
Dziewczyny chyba mają rację, że jeśli my ją u Was zostawimy, to Isia będzie czekała na nasz powrót i to nie będzie dobre. W takim razie to jednak Wy musicie przyjechać do nas :lol:

Wiec postanowione - termin podam wkrotce ...
Pozdrawiamy i caluski ...

Posted

Isia to dzielna, radosna dziewczynka. Znałam ją krótko poza schroniskiem, ale myślę, że w miarę szybko zaaklimatyzuje się w nowym domu. Ona ma taki charakter kochający ludzi, będzie tęsknić na pewno, ale jeżeli dacie jej uwagę, mizianko, przytulanie, pokocha szybko. A może tak sobie tylko tłumaczę, żeby było lżej... :roll:

Posted

Zaraz medar umieści kilka fotek z dzisiejszego spaceru. Mówiłam Wam kiedyś, że Isia siusia na dwa sposoby - na pierwszym zdjęciu będzie dowód :evil_lol: , nieco niewyraźny niestety, ale nie jest łatwo robić zdjęcia prowadząc Isię na smyczy.

Posted

[quote name='medar']

A czy jestescie pewni, ze Isia to Isia a nie Isiek ... :crazyeye: ? ? ? Bo co ta lapa w gorze robi ? ? ?

Ale jest sliczna, to fakt :loveu: :lol: .

Czy dostaliscie juz ksiazeczke Isi ? Wolalabym juz miec komplet dokumentow u siebie razem z isia.
I jeszcze pytanie, bo sie gubie ... Isia nie byla chyba sterylizowan (:roll: ?), a czy dostala u Was jakis zastrzyk hormonalny ?
Bo jesli nie, to bede musiala sie umowic z moja p. doktor i zaraz pojechac.

Posted

zuziaM napisał(a):
A czy jestescie pewni, ze Isia to Isia a nie Isiek ... :crazyeye: ? ? ? Bo co ta lapa w gorze robi ? ? ?

Ale jest sliczna, to fakt :loveu: :lol: .

Czy dostaliscie juz ksiazeczke Isi ? Wolalabym juz miec komplet dokumentow u siebie razem z isia.
I jeszcze pytanie, bo sie gubie ... Isia nie byla chyba sterylizowan (:roll: ?), a czy dostala u Was jakis zastrzyk hormonalny ?
Bo jesli nie, to bede musiala sie umowic z moja p. doktor i zaraz pojechac.

Hm....Isia siusia na dwa sposoby - jak panienka i jak piesek :evil_lol: . Książeczkę z kompletem szczepień ma. Czy była sterylizowana, nie mam bladego pojęcia. Nasze futrzaki nie interesują się Isią w kontekście prokreacji ( Maksik jest kastratem, ale Misio, to pan kompletny, więc jakby Isia miała w najbliższych dniach zacieczkować, to pewnie byśmy o tym już wiedzieli :eviltong: ). Miałam z Isią jechać na USG, bo jakaś taka okrągła mi się wydawała po przyjeździe i myślałam, że może coś tam się kluje, ale po rozmowie z Tiger, która uświadomiła mi, że psiaki schroniskowe karmione kaszą i bez odpowiedniej dawki ruchu, mogą tak wyglądać, dałam sobie spokój. Teraz Isia zaczyna wyglądać ładnie - boczki już jej się troszkę zapadły, figurki zaczyna nabierać :lol: . Tylko sobie nie pomyślcie, że małą głodzimy :p . Isia po prostu je przyzwoicie i ma więcej ruchu :lol: .

Posted

czarok napisał(a):
Książeczkę z kompletem szczepień ma. Czy była sterylizowana, nie mam bladego pojęcia.
Teraz Isia zaczyna wyglądać ładnie - boczki już jej się troszkę zapadły, figurki zaczyna nabierać :lol: . Tylko sobie nie pomyślcie, że małą głodzimy :p . Isia po prostu je przyzwoicie i ma więcej ruchu :lol: .

No to wszystko jasne - bedzie zabieg razem z moja Inusia ( hurtem - moze bedzie taniej :evil_lol: ) , ale to dopiero za jakis czas, najpierw zastrzyk hormonalny - na 5 miesiecy. Bo Polci nie zamierzam w ogole starylizowac - juz za stara i za wiele przeszla juz meczarni "pod nozem". Bedzie na zastrzykach juz do konca.
A z tym chudnieciem - tak to jest- my nasza Ine tez wzielismy gruba ze schroniska, a teraz smukla, z wcieciem w talii ... super dziewczyna - jak Isia !

Posted

czarok napisał(a):
Czy była sterylizowana, nie mam bladego pojęcia.

Wchodzilam jeszcze raz na strone schroniska i tam tez nie ma informacji o sterylizacji.
A o ile sie orientuje, to cieczka moze byc - jesien/zima - i to moze nastapic bardzo szybko. Wiec musze zaraz pojechac z Isia na zastrzyk.

Mam nadzieje, ze nic nie stanie juz na przeszkodzie ( chyba, ze jakis kataklizm totalny :roll: ) i w piatek poznym popoludniem/wieczorem zameldujemy sie w Krosnie Odrz. po nasza kochana dziewczynke.
Bedziemy mogli wyjechac po pracy, wiec ok. 16,30 - 17-tej.
Denerwuje sie bardzo, bo bedzie to niezbyt mile spotkanie - w koncu Isia bedzie musiala sie rozstac z ukochynymi ( pewnie jedynymi, jak do tej pory w swoim zyciu ) ludzmi, ktorzy dali jej tyle serca, ciepla, radosci i bezpieczenstwa :placz: .
Nie wyobrazam sobie zupelnie jej reakcji i jestem przerazona !
Jesli ona bedzie cierpiala ..... jak sie zachowa ? No coz , musze sie uzbroic w ogromna sile i .... duzo pysznych slodkich ciasteczek na cala droge do domu :lol: i miec nadzieje, ze poczuje sie przy mnie rownie bezpieczna i spokojna, jak w dotychczasowym domu....:-( , bo jesli nie - to i mnie serce bedzie pekac !