Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jo37 napisał(a):
Jak dobrze ,że Isia trafiła do Was .

My też się cieszymy :lol: . Isia chyba też. Już nie wygląda na zastrachaną sunię ze schronu. Musimy być stale czujni, bo jakoś nie pokochały się z Sarą :cool3: . Ale krew się jeszcze nie polała :eviltong: . Ale jak widać na fotkach, Maksik i Misio to kumple do zabawy :lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Dałabym jej w ten pysk cudny 100 buziaczków!

Póki co, to Isia przyzwyczaja się powolutku do buziaczków ( na początku trzepała kufą, że trafić nie mogłam :p ). Jest wybredna, jeśli chodzi o buziaczki - mizianko w każdych ilościach, buziaczki niekoniecznie ( ale idzie nam coraz lepiej :eviltong: )

Posted

Neris napisał(a):
Ależ ona ma piękne spojrzenie! Odmieniliście ją...

A może odnaleźliście w niej prawdziwą Isię...

Myśmy jej nie odmienili, ona po prostu zaczyna powoli wierzyć i ufać :lol:

Posted

Jejku ,jak ja za nią tęsknie....
A jak ona jest u Was szczęśliwa!!!
Czarok i Medar będziemy Wam dziękować do końca życia, bo to dzięki Wam mogłyśmy ją wcześniej wyrwać z tego koszmaru...
Ona - nie trzymana byłaby bez końca sama w kojcu, znowu trafiłaby do jakiejś innej suczki, a że jest uległa, zostałaby znowu pogryziona, i nie wiadomo jak kolejne pogryzienie mogło się skończyć......:placz:
Poza tym , jakbyśmy jej nie wyciągnęły ze schronu to nawet nie wiedziałybyśmy , że została wtedy pogryziona - wszystkie rany i krwiaki ukryte były przecież pod gęstą , skołtunioną sierścią....

Szkoda tylko , że nie możemy sie w pełni cieszyć tym szczęściem.......bo gdy jeden pies znajduje miłośc....drugi zostaje bestialsko zakatowany.....

Isiuniu, całuję Cię mocno w Twój cudny pysiolek !!!!

Posted

Isia jest już pełnoprawną obywatelką :lol:. Dzisiaj byłyśmy u weterynarza i malutka przeszła generalny przegląd. Ma założoną książeczkę zdrowia psa. Panienka została zaszczepiona na wirusówki. Rany po pogryzieniu wygojone zaczynają zarastać futerkiem.
Isia przesyła wszystkim Cioteczkom psie całuski :loveu:

Posted

Przepraszam, kochana Isiuniu, ze tak rzadko tu zagladam.
Kocham Cie jednak i czekam niecierpliwie na Ciebie, kochanie.
Dzisiaj Twoj pancio skompletowal juz materialy na domek i od jutra zabiera sie do roboty.
Buziaczek w kochany nosio - jestes sliczna !

Posted

No ...no - pełnoprawna obywatelka . A gdzie ta odrobina tajemnicy...niepewności .
Głaski dla Isi i pozdrowienia dla opiekunów .

Posted

Neris napisał(a):

A daje się grzecznie czesać?

Hm.....no niekoniecznie. Robimy to skokami naprzód - znaczy ja doskakuję, machnę kilka razy czesadłem i Isia zwiewa. Za to uwielbia się czochrać i przytulać do człowieka :eviltong:

Posted

Jak sobie pomyślę ,że tak długo siedziała w schronie...i to w tym schronie , w którym psy umierają jeden po drugim......:angryy:
Isiuniu, chociaż tobie się udało !!!
Wyczekałąś sobie domek...
Teraz już będzie tylko dobrze !!!
E tam...dobrze....
Super będzie !!!!

Posted

Tiger napisał(a):
Jak sobie pomyślę ,że tak długo siedziała w schronie...i to w tym schronie , w którym psy umierają jeden po drugim......:angryy:
Super będzie !!!!

Dolozymy w kazdym razie wszelkich staran, zeby tak bylo.
Tylko, ze ten domek tymczasowy ..... nie, tak nie powinno byc, zeby w domku tymczasowym bylo tak cudownie ! Czy my damy rade Was przebic ? ? ? ? ?
Ale Isia bedzie na pewno kochana i rozpieszczana . Tylko, przydalaby sie trzecia reka !
Zaczelam kupowac ten sam, co Wy, pokarm puszkowy dla swoich dziewczynek i wyobrazcie sobie, ze go polubily.
Wiec ciesze sie, ze nie bedzie problemu z karmieniem i mniej czasu na przygotowywanie jedzenia.
Caluski, kochana Isiuniu.

A jesli znajdziecie ( na dogomanii ) dla nas pod opieke jakas bidule - suczki ( nawet dwie ) na domek tymczasowy .... bedziemy otwarci.
Mysle, ze juz wkrotce, jak Isia sie oswoi z nowym miejscem i z nami.
Tylko - suczki do kojca ( z dluga sierscia, nie marznace na dworze ).
Niestety do domu - nie. W domu bedzie sama przez wiekszosc dnia tesciowa i nie moge jej tym obarczac.

Posted

Mokra Isia mówi Cioteczkom dzień dobry :lol: . Mokra, bo u nas leje, a poranny spacerek musiał być - Isia schnie dłuuuugooo. Panienka potrafi siusiać na dwa sposoby :cool1: . Dzisiaj widziałam jak Isia zadarła nogę i obsiusiała murek po Misiu :evil_lol: . Wczoraj mnie zaskoczyła - na słowo siad, grzecznie usiadła i wbiła we mnie ślepka w oczekiwaniu ( chyba pochwały?). Może Isia uczestniczyła kiedyś w kursie PT? Na smyczy, jak już wiecie, chodzi tak, że czasem muszę się rozglądać, czy sunia na pewno nadal jest na jej końcu :razz: .

Posted

Isia pokaże za chwilkę jak potrafi się bawić :lol: . Początkowo zabawki jej nie interesowały, a dziś rano usiłowała " zamordować" resztki pluszaka należącego do Maksia:evil_lol: .

Posted

black_sheep napisał(a):
Jaka grzeczna, jaka madra, jejku anioł w psiej skórze!

Hmmm.....mówisz grzeczna? Właśnie skończyłam pranie trzech futer - wszystkie ogony wytarzały się w g.... na spacerku :angryy:. A teraz "aniołki" patrzą na mnie bykiem i omijają z daleka ( no bo jakby byłam dość wściekła na zakończenie spaceru i trochę kazań usłyszały)

Posted

My chyba mamy na temat kupek zupełnie odmienne zdanie od naszych cudaków.

Moi, jak im się uda coś takiego znaleźć, to wracają tak zachwyceni i dumni, że aż mi szkoda, że muszę to szczęście z nich zaraz zmyć...