zuziaM Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Ufffff..... nie jest tak najgorzej :lol: ! Dzieki, ale mamy nadzieje, ze wlasnie nastepnym razem wybierzecie sie wlasnie z Wasza "banda" ..... my sobie posiedzimy, a reszta towarzystwa ( tego psiego ) pobiega sobie do woli :lol: . Zaproszenie pozostaje aktualne stale. Pozdrawiamy :lol: Quote
zuziaM Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 medar napisał(a)::lol: ;) Alez cudny portrecik Isi-Marzycielki :loveu: wyszedl...:lol: ! Cudo ! Quote
czarok Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Było tak: podjeżdżamy, wysiadamy i widzimy gospodarzy i panienki....Wołamy po kolei - Isia, Ina, Polcia, Kasia. Pierwsza podleciała się przywitać Ina. Isia podeszła do nas dość niechętnie :shake: . Pewnie w jej główce się kołatało - o rany, przecież ja ich znam, byłam u nich....może przyjechali mnie zabrać, a ja NIE CHCĘ, mnie tu dobrze, zostawcie mnie w spokoju.....Później Isia łaskawie pozwoliła się pogłaskać i nieco posmyrać po brzuszku ( a co, na ewentualne pieszczoty można głaskaczom pozwolić :evil_lol: ). Podsumowując powiem tak - wszystkie cztery dziewczyny są szczęśliwe i nie mogły lepiej trafić :lol: . Quote
zuziaM Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 czarok napisał(a):Podsumowując powiem tak - wszystkie cztery dziewczyny są szczęśliwe i nie mogły lepiej trafić :lol: . Dziekuje Jolu za mile slowa ..... :oops: . staram sie, zeby tak bylo. Ale ......... .... nadszedl ten smutny dla mnie czas :placz: .... Kasia , Isia i Inusia ..... ta noc przespaly juz na dworze .... w budkach :placz: .... Ja wcale tego nie chce, ale .... domownicy stwierdzili, ze sunie beda szczesliwsze na dworze .....:shake: . Nie zgadzam sie z tym do konca .... szczegolnie w przypadku Inusi . Ona nie zna budy i .... kiedy dzisiaj rano przyszlam do kojca .... Inusia spala na dworze, w samym kaciku kojca, zwinieta w klebuszek .... Nie wiem, czy nie przespala tak calej nocy ..... zapowiadali 16 stopni i bylo dosc cieplo, ale wilgotno ..... nie wiem, co zrobic, zeby ja oswoic z budka i przekonac, ze bedzie jej tam milo i wygodnie ( ma tam cieplutki, gruby i mieciutki kocyk ). Kasia juz spala w budce, wiec nie bylo problemow, podobnie jak z Isia, ktora w budce dobrze sie czuje ( chociaz pewnie teskni ) , bo ma bardzo puszyste futerko i jest jej w domu goraco. Nie moge Inusi zostawic w domu, bo 30 maja przyjezdza moja malenka kicia i bylaby w domu ... rewolucja. Quote
zuziaM Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Dzisiaj rano sie zakradlam po cichutku do kojczyka ...... i dopiero wtedy , gdy go otwieralam , wszystkie suncie wyszly z budek :multi: :multi: :multi: ! Jednak mam madre psiunie :loveu: ! Wczoraj byla burza i mocno padalo ..... jednak suche futra lepiej jest widac, miec niz zmoczone deszczem ..... :evil_lol: . Moje sunie nie boja sie burzy ...... ziajaly mocno , ale bylo przed burza okropnie parno i goraco.... Noce cieple - ok. 23-ej bylo ponad 21 st., a rano o 5,30 bylo 16,6 st. Quote
zuziaM Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Moje sloneczka juz sie oswoily ze swoim losem .... Wczoraj nie musialam wcale namawiac, zeby za mna szly wieczorem do swoich budek :lol: . Popoludniami dziewczynki wypoczywaja na sloneczku - uwielbiaja leniuchowac :lol: Ulubione miejsce Kasi Polunia woli w domku w koszyczku polezec, chociaz ostatni bardzo chetnie wychodzi juz na dwor. Wczesniej trzeba bylo prawie na sile ja wypedzac.... Teraz sama korzysta z kazdej okazji, zeby wybiec na podworko :lol: ... wystarczy dzwi otworzyc..... Quote
black sheep Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Śliczne fotki!!!!!! Isia jest najśmiejszniejszym pieskiem na świecie, ma takie uszka jak owieczka:) Przepiekna!:) A reszta panienek to też sama słodycz:) Quote
zuziaM Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='black_sheep']Śliczne fotki!!!!!! Isia jest najśmiejszniejszym pieskiem na świecie, ma takie uszka jak owieczka:) Przepiekna!:) A reszta panienek to też sama słodycz:) Isiunia i futerko ma jak owieczka :loveu: . No i pozostale .... leniuszki moje kochane Quote
Jola_K Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 slodkie mordki :) a to chyba dzisiaj zawita do was malenki tygrysek, tak? Quote
zuziaM Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Nasza nowa domowniczka . Oglaszamy konkurs na piekne imie dla dziewczynki. Jest taka malenka ( w niedziele - 7 tygodni ) Jak Elza z afrykanskiego buszu ! A ja myslalam, ze moja Polunia jest malenkim pieseczkiem ..... Quote
Tiger Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Ojejku jakie śliczności !!!!!!:loveu: a dlaczego ona tak wcześnie do Was zawitała ? Nie ma mamy ? Bo kociaki to powinny być z matką 12 tygodni ......... Imię dla takiej cudnej dziewczynki ......... hmmmmmmm....... Na początek kilka ;) propozycji : Nuka, Xenia, Greta, Gracja, Nesca, Lusia, Nel, Sasza, Zuzia:), Nitka, Chiara, Tosia, Klementynka, Muffinka, Ariel, Daisy, Thelma, Aksamitka, Layla, Migotka, Michelle .......... Potem jeszcze pomyślę .........:) Quote
zuziaM Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Tiger napisał(a):Ojejku jakie śliczności !!!!!!:loveu: a dlaczego ona tak wcześnie do Was zawitała ? Nie ma mamy ? Bo kociaki to powinny być z matką 12 tygodni ......... Potem jeszcze pomyślę .........:) Niuncia urodzila sie u Wandul ( kicia - mama to znajdka ), ale trzeba bylo zrobic miejsce dla nastepnych sierotek, a poniewaz jest juz silna i zdrowa, to mamy ja u siebie juz teraz ( jej rodzenstwo - 3 szt. tez juz w nowych domkach ). Imiona sliczne ... Muffinka ( Mufka ) mi do gustu przypadla. A myslalam duzo wczesniej o Zuzi tez ... :roll: Quote
black sheep Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Jaka kochana kiciuniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A to zdjęcia z Polcią poproatu zabójcze!!!!!!!!!!!:):):):) Quote
zuziaM Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='black_sheep']Jaka kochana kiciuniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A to zdjęcia z Polcią poproatu zabójcze!!!!!!!!!!!:):):):) Tylko takie troche ciemne wyszlo ...:oops: A tu takie podobne ( ale tez ciemne ) : Quote
zuziaM Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 I jeszcze takie .... Mam jeszcze sporo innych zdjec, ale nie wszystko na raz ... Quote
medar Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Imię??, to proste : Zuzia, Zuzinka , w najgorszym razie Suzi ;-) :oops: Quote
Jola_K Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 ale fajnaaaaaaaaaaaa :loveu: :loveu: :loveu: jejku, jaki slodziaczek :loveu: jak sie fajnie do Polci przytula... superasna jest :loveu: wysciskaj kotusie ode mnie ps co do imienia, to moja kotki maja po nascie przytulasnych imion, w zalezosci od sytuacji nadawanych, mala oficjalnie w papierach jako Xena widnieje i uwierzcie prawdziwa z niej "wojownicza ksiezniczka", uparta, ma swoje zdanie - dyskutuje, gdy zwracam jej uwage, rozbojnik maly, aha, atakuje psy ktorych sie panicznie boi, nie zwiewa tylko zmienia sie w wiewiorke i idzie im przywalic - pisze o swoich psach bo z innymi nie miala kontaktu Quote
zuziaM Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 IMIE WYBRANE - zostaje jednak ZUZIA :lol: . Bylo kilka glosow za tym imieniem, wiec .... niech wiekszoscia ... bedzie Zuzia. Zuzia jak nie spi, to nawet pol minutki w miejscu nie usiedzi . Wciaz biega po calym domu, nastroszona , jak jezozwierz i atakuje wszystko, co sie tylko w jej lapki i zabki nawinie :evil_lol: ! A jest jej wszedzie pelno :evil_lol: ! Wczoraj nauczyla sie wlazic na stol, wiec towarzyszy nam przy posilkach, wsadzajac nochal w nasze talerze. I niestety, jak bumerang uparcie wlazi na gore, po kazdym zestawieniu jej na podloge :evil_lol: ! Moje dlonie i lydki juz zupelnie zmasakrowala :shake: ... to jest " mala bakteria ":cool3: . A jak juz sie rozkreci, to nic nie jest w stanie jej zatrzymac :evil_lol: ! Za to po takich wariactwach spi 2-3 godziny, zeby nabrac sil na kolejne pol godziny szalenstw. Wiec widzicie sami, ze ogolnie Zuzia .... jest po prostu ... slodka :loveu: ! Zdjecia reszty towarzystwa beda, jak sie ociepli... teraz moje sunie wygladaja jak zmokle kurczaki po wyprawach w mokre laki. Wracaja umazane i mokre, z jezorami na wierzchu. Tylko Kasia grzecznie lezy pod domem i pilnuje nas. A tutaj sobie sama wybrala miejsce do spania ( mimo, ze ma koszyczek woli spac pod stolem, schowana pod obrusem, na krzesle ) Quote
Jowita Poznań Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 och Zuzia - Twoja banda jest superasna :loveu: Quote
Jola_K Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 rozwalilo mnie to zdjecie, bieg bokiem z kompletnym nastroszeniem :) :) :) klasyka! potwierdzam, ze moje koty tez lubia spac na krzesle pod stolem ;) Quote
zuziaM Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Jola_K napisał(a): rozwalilo mnie to zdjecie, bieg bokiem z kompletnym nastroszeniem :) :) :) klasyka! Dokladnie tak, to jest najzabawniejszy widok , jaki mialam w dlugim, dlugim ostatnim czasie ogladac :lol: :lol: :lol: ! Te jej podskoki i szalone biegi ... bokiem .... to , jak mowisz ... rozkladaja na lopatki :lol: :lol: :lol: ! ! ! Quote
black sheep Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Hehehe widze że kicia rozrabia! Boska jest;) Świetna fotka jak wspina się po krześle!!:) Quote
czarok Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 [quote name='zuziaM'] To zdjęcie mnie położyło na "pysk" - mimo, że mam dość ambiwalentny stosunek do kotków :evil_lol: Quote
Recommended Posts