Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ufffff..... nie jest tak najgorzej :lol: !
Dzieki, ale mamy nadzieje, ze wlasnie nastepnym razem wybierzecie sie wlasnie z Wasza "banda" ..... my sobie posiedzimy, a reszta towarzystwa ( tego psiego ) pobiega sobie do woli :lol: .
Zaproszenie pozostaje aktualne stale.
Pozdrawiamy :lol:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Było tak: podjeżdżamy, wysiadamy i widzimy gospodarzy i panienki....Wołamy po kolei - Isia, Ina, Polcia, Kasia. Pierwsza podleciała się przywitać Ina. Isia podeszła do nas dość niechętnie :shake: . Pewnie w jej główce się kołatało - o rany, przecież ja ich znam, byłam u nich....może przyjechali mnie zabrać, a ja NIE CHCĘ, mnie tu dobrze, zostawcie mnie w spokoju.....Później Isia łaskawie pozwoliła się pogłaskać i nieco posmyrać po brzuszku ( a co, na ewentualne pieszczoty można głaskaczom pozwolić :evil_lol: ). Podsumowując powiem tak - wszystkie cztery dziewczyny są szczęśliwe i nie mogły lepiej trafić :lol: .

Posted

czarok napisał(a):
Podsumowując powiem tak - wszystkie cztery dziewczyny są szczęśliwe i nie mogły lepiej trafić :lol: .

Dziekuje Jolu za mile slowa ..... :oops: . staram sie, zeby tak bylo.

Ale .........
.... nadszedl ten smutny dla mnie czas :placz: .... Kasia , Isia i Inusia ..... ta noc przespaly juz na dworze .... w budkach :placz: ....
Ja wcale tego nie chce, ale .... domownicy stwierdzili, ze sunie beda szczesliwsze na dworze .....:shake: .
Nie zgadzam sie z tym do konca .... szczegolnie w przypadku Inusi .
Ona nie zna budy i .... kiedy dzisiaj rano przyszlam do kojca .... Inusia spala na dworze, w samym kaciku kojca, zwinieta w klebuszek ....
Nie wiem, czy nie przespala tak calej nocy ..... zapowiadali 16 stopni i bylo dosc cieplo, ale wilgotno ..... nie wiem, co zrobic, zeby ja oswoic z budka i przekonac, ze bedzie jej tam milo i wygodnie ( ma tam cieplutki, gruby i mieciutki kocyk ).

Kasia juz spala w budce, wiec nie bylo problemow, podobnie jak z Isia, ktora w budce dobrze sie czuje ( chociaz pewnie teskni ) , bo ma bardzo puszyste futerko i jest jej w domu goraco.

Nie moge Inusi zostawic w domu, bo 30 maja przyjezdza moja malenka kicia i bylaby w domu ... rewolucja.

Posted

Dzisiaj rano sie zakradlam po cichutku do kojczyka ...... i dopiero wtedy , gdy go otwieralam , wszystkie suncie wyszly z budek :multi: :multi: :multi: !
Jednak mam madre psiunie :loveu: !
Wczoraj byla burza i mocno padalo ..... jednak suche futra lepiej jest widac, miec niz zmoczone deszczem ..... :evil_lol: .
Moje sunie nie boja sie burzy ...... ziajaly mocno , ale bylo przed burza okropnie parno i goraco....
Noce cieple - ok. 23-ej bylo ponad 21 st., a rano o 5,30 bylo 16,6 st.

Posted

Moje sloneczka juz sie oswoily ze swoim losem ....
Wczoraj nie musialam wcale namawiac, zeby za mna szly wieczorem do swoich budek :lol: .

Popoludniami dziewczynki wypoczywaja na sloneczku - uwielbiaja leniuchowac :lol:

Ulubione miejsce Kasi

Polunia woli w domku w koszyczku polezec, chociaz ostatni bardzo chetnie wychodzi juz na dwor. Wczesniej trzeba bylo prawie na sile ja wypedzac.... Teraz sama korzysta z kazdej okazji, zeby wybiec na podworko :lol: ... wystarczy dzwi otworzyc.....

Posted

[quote name='black_sheep']Śliczne fotki!!!!!! Isia jest najśmiejszniejszym pieskiem na świecie, ma takie uszka jak owieczka:) Przepiekna!:) A reszta panienek to też sama słodycz:)

Isiunia i futerko ma jak owieczka :loveu: .

No i pozostale .... leniuszki moje kochane

Posted

Nasza nowa domowniczka .
Oglaszamy konkurs na piekne imie dla dziewczynki.

Jest taka malenka ( w niedziele - 7 tygodni )

Jak Elza z afrykanskiego buszu !

A ja myslalam, ze moja Polunia jest malenkim pieseczkiem .....

Posted

Ojejku jakie śliczności !!!!!!:loveu:

a dlaczego ona tak wcześnie do Was zawitała ? Nie ma mamy ?
Bo kociaki to powinny być z matką 12 tygodni .........

Imię dla takiej cudnej dziewczynki .........
hmmmmmmm.......

Na początek kilka ;) propozycji :

Nuka, Xenia, Greta, Gracja, Nesca, Lusia, Nel, Sasza, Zuzia:), Nitka, Chiara, Tosia, Klementynka, Muffinka, Ariel, Daisy, Thelma, Aksamitka, Layla, Migotka, Michelle ..........

Potem jeszcze pomyślę .........:)

Posted

Tiger napisał(a):
Ojejku jakie śliczności !!!!!!:loveu:

a dlaczego ona tak wcześnie do Was zawitała ? Nie ma mamy ?
Bo kociaki to powinny być z matką 12 tygodni .........

Potem jeszcze pomyślę .........:)

Niuncia urodzila sie u Wandul ( kicia - mama to znajdka ), ale trzeba bylo zrobic miejsce dla nastepnych sierotek, a poniewaz jest juz silna i zdrowa, to mamy ja u siebie juz teraz ( jej rodzenstwo - 3 szt. tez juz w nowych domkach ).

Imiona sliczne ... Muffinka ( Mufka ) mi do gustu przypadla.
A myslalam duzo wczesniej o Zuzi tez ... :roll:

Posted

[quote name='black_sheep']Jaka kochana kiciuniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A to zdjęcia z Polcią poproatu zabójcze!!!!!!!!!!!:):):):)

Tylko takie troche ciemne wyszlo ...:oops:
A tu takie podobne ( ale tez ciemne ) :

Posted

ale fajnaaaaaaaaaaaa :loveu: :loveu: :loveu:
jejku, jaki slodziaczek :loveu:
jak sie fajnie do Polci przytula... superasna jest :loveu:

wysciskaj kotusie ode mnie

ps
co do imienia, to moja kotki maja po nascie przytulasnych imion, w zalezosci od sytuacji nadawanych, mala oficjalnie w papierach jako Xena widnieje i uwierzcie prawdziwa z niej "wojownicza ksiezniczka", uparta, ma swoje zdanie - dyskutuje, gdy zwracam jej uwage, rozbojnik maly, aha, atakuje psy ktorych sie panicznie boi, nie zwiewa tylko zmienia sie w wiewiorke i idzie im przywalic - pisze o swoich psach bo z innymi nie miala kontaktu

Posted

IMIE WYBRANE - zostaje jednak ZUZIA :lol: . Bylo kilka glosow za tym imieniem, wiec .... niech wiekszoscia ... bedzie Zuzia.

Zuzia jak nie spi, to nawet pol minutki w miejscu nie usiedzi . Wciaz biega po calym domu, nastroszona , jak jezozwierz i atakuje wszystko, co sie tylko w jej lapki i zabki nawinie :evil_lol: !
A jest jej wszedzie pelno :evil_lol: ! Wczoraj nauczyla sie wlazic na stol, wiec towarzyszy nam przy posilkach, wsadzajac nochal w nasze talerze.
I niestety, jak bumerang uparcie wlazi na gore, po kazdym zestawieniu jej na podloge :evil_lol: !
Moje dlonie i lydki juz zupelnie zmasakrowala :shake: ... to jest " mala bakteria ":cool3: . A jak juz sie rozkreci, to nic nie jest w stanie jej zatrzymac :evil_lol: !
Za to po takich wariactwach spi 2-3 godziny, zeby nabrac sil na kolejne pol godziny szalenstw.
Wiec widzicie sami, ze ogolnie Zuzia .... jest po prostu ... slodka :loveu: !
Zdjecia reszty towarzystwa beda, jak sie ociepli... teraz moje sunie wygladaja jak zmokle kurczaki po wyprawach w mokre laki. Wracaja umazane i mokre, z jezorami na wierzchu. Tylko Kasia grzecznie lezy pod domem i pilnuje nas.

A tutaj sobie sama wybrala miejsce do spania ( mimo, ze ma koszyczek woli spac pod stolem, schowana pod obrusem, na krzesle )

Posted

Jola_K napisał(a):

rozwalilo mnie to zdjecie, bieg bokiem z kompletnym nastroszeniem :) :) :)
klasyka!

Dokladnie tak, to jest najzabawniejszy widok , jaki mialam w dlugim, dlugim ostatnim czasie ogladac :lol: :lol: :lol: !
Te jej podskoki i szalone biegi ... bokiem .... to , jak mowisz ... rozkladaja na lopatki :lol: :lol: :lol: ! ! !