zuziaM Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 I reszta towarzystwa :lol: Moj kochany " statywek ":lol: Inusia Polcia cale dnie - upalne jak diabli ! spedza w domu..... czasami na dworek na chwilke nosek wysciubia Zuzia tez jeszcze w domciu siedzi. Wczoraj bylysmy na krotkim spacerku na smyczce ( uczylam ja wychodzenia z domi i wchodzenia przez tarasowe drzwi )... bala sie przestrzeni, ale potrenujemy jeszcze ze 2 tygodnie i sama juz bedzie wychodzila. Ale psy beda w tym czasie musialy byc zamykane. Quote
black sheep Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Zuziu, u nas w tamtym tygodniu było... 35 st. w cieniu:( Denisek tez był kompany co chwile, bo przecież on czarny i gruby... Dziewczyny jak zawsze wyglądają rewelacyjnie:) Quote
Neris Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Śliczne te Wasze dziewuszki... U nas dzisiaj nareszcie chłodno. Psy odzyskały chęć życia, biegają, bawią się... Quote
zuziaM Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Neris napisał(a):Śliczne te Wasze dziewuszki... U nas dzisiaj nareszcie chłodno. Psy odzyskały chęć życia, biegają, bawią się... Jejciu ! Ja juz sie nie moge doczekac, kiedy u nas bedzie wreszcie CIEPLO ! Od paru dni temperatura nie podnosi sie powyzej 16-17 stopni w dzien, a w nocy spada do 10-11 stopni ! Strasznie zimno ! ! ! Wczoraj dolozylam dziewczynom do budek po 1 kocu, a Inusi dodatkowo moja bluze polarowa. Wciaz mam wrazenie, ze im w nocy zimno :placz: ! Kasia jeszcze jest z nami w domu. wole ja miec na oku i pilnowac, zeby nie powyrywala sobie szwow ( bo jest po sterylce ). Na zdjecie szwow idziemy w czwartek ( 13 dni po zabiegu to pewnie wystarczy ). Quote
Jo37 Posted August 2, 2007 Posted August 2, 2007 Szwy można usuwać po 10 dniach . Dziewczynki śliczne i wyglądają na zadowolone . Quote
zuziaM Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Jo37 napisał(a):Szwy można usuwać po 10 dniach . Dziewczynki śliczne i wyglądają na zadowolone . Hej Joasiu...... wolalam poczekac jeszcze 3 dni, bo pamietam, kiedy zdjelam po 10 dniach szwy swojej koteczce, to nastepnego dnia rano wrocila do domu ze spacerku i caly szew jej sie rozszedl. Musiala miec ponownie szyte. Biedactwo tylko dodatkowo cierpialo. A Kaska w zwiazku z tym podskakiwaniem ( a nie normalnym chodzeniem ) tez wydawala mi sie bardziej narazona na mozliwosc ich "rozejscia". Teraz juz jestem spokojniejsza, szwy zdjete. Kasia byla bardzo dzielna. :loveu: Musialam ja przytrzymac ( stala na tylnych lapkach ), a pan doktor je zdejmowal. Dzisiejszej nocy Kasia wrocila juz do swojej budki, bo bylo w nocy juz cieplo ( 14 st. ). Quote
zuziaM Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Odwiedzily nas wczoraj Seaside, magda z. i Jowita_Poznan :multi: :multi: :multi: . Dziewczyny, wielkie dzieki. Ja sie bardzo z tego cisze ! Moje dziewczyny, zaraz po Waszym odjezdzie wrocily i dostaly prezenty .... widac to na zdjeciach ( i w jakim stanie wrocily, niestety tez widac :diabloti: ) :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: Quote
black sheep Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Słodkie brudasy!!!!!!!!!:) A kotek świetny!;) Quote
Jowita Poznań Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 I ja dziekuje!!! Było super!!! :) Przywitani zostaliśmy jak królowie :loveu: a panienki prze-cu-do-wne!!!! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
czarok Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 zuziaM napisał(a):Odwiedzily nas wczoraj Seaside, magda z. i Jowita_Poznan :multi: :multi: :multi: . Moje dziewczyny, zaraz po Waszym odjezdzie wrocily i dostaly prezenty .... widac to na zdjeciach ( i w jakim stanie wrocily, niestety tez widac :diabloti: ) Oczywiście Isia najbardziej usmarowana ( w związku z czym, najbardziej szczęśliwa) :eviltong: Quote
medar Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Oj Zuziu, jesteśmy spragnieni informacji co u Isi. Plissssss :cool3: Quote
zuziaM Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 medar napisał(a):Oj Zuziu, jesteśmy spragnieni informacji co u Isi. Plissssss :cool3: Isiulek jest najkochanszym psiakiem pod sloncem ! trzyma na podworku dyscypline. Robi to wspaniale i .... bardzo zabawnie ! Jak wiecie Inusia to ... wariatka :cool3: ( i to delikatnie nazywajac ). I kiedy tylko do uszu dziewczyn zaczyna dochodzic dzwiek znaczacy, ze zbliza sie jakis pojazd ( za ktorym Inusia z pwnoscia pobiegnie, wsciekle ujadajac !) ..... Isia juz jest w pogotowiu :evil_lol:. Podnosi sie .... podbiega do Inusi, zastawiajac jej droge do w/w pojazdu i ..... na kazdy najmniejszy ruch Inusi reaguje lapaniem jej zebami i zaslanianiem jej drogi swoim slodkim grubiutkim cialkiem :evil_lol::lol: ! Wyglada to przekomicznie . Ale najwazniejsze, ze to wychowywanie Inusi przez Isie przynosi efekty ! Ina juz nie biega jak szaleniec za wszystkim, co warczy, dzwoni i terkoce. wczoraj nawet nie pobiegla za rowerzysta na przedpotopowym, klekocacym piekielnie rowerze ! ! ! :crazyeye: Taka jest Isiunia ! :lol: Quote
zuziaM Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Ale mamy teraz bonanze :lol: ! Ina i Isia maja cieczki ! Jednoczesnie ! A tak wygladaja moje niuncie na spacerku. Polunia nie przepada za dluzszymi wedrowkami A Zuzka dostala wczoraj nowy domek Quote
Tiger Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Obie ?!!!!!!!!!!!!! O rany ...współczuję ......... I ja Wy sobie dacie z tym radę ? Ogrodzenia jeszcze nie ma ? Zresztą cóż ogrodzenie .........musiałoby by być z żelaza;) One nie będą sterylizowane ? Bo już nie pamietam jak to znimi jest ..... Isiunia może ma przeciwskazania ze względu na to serduszko , tak ? A Zuzka już taka duża ...................:loveu: Dopiero co , takie maleństwo siedziało na krzesełku .ledwie ją było widać :) Całuję cały babiniec ludzko-psio-koci , TZa pozdrawiam :razz: No i życzę wytrwałości i bacznej uwagi w ciągu najbliższych trzech tygodni ................... Quote
zuziaM Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='Tiger']Obie ?!!!!!!!!!!!!! O rany ...współczuję ......... One nie będą sterylizowane ? Bo już nie pamietam jak to znimi jest ..... Isiunia może ma przeciwskazania ze względu na to serduszko , tak ? ..[/quote] Isini nie bedziemy sterylizowac. Ma juz sporo latek i to serduszko wlasnie. Nawet teraz w chlodne dni, kiedy zgania sie za Inusia po polach, to wraca slaba i slaniajaca sie ze zmeczenia..... Ale teraz juz jest madrzejsza i nie wypuszcza sie za dlugo, tylko wraca zaraz i czeka na Ine na podworku. Wlasnie pare tygodni temu miala sterylizacje nasza podopieczna ( juz w nowym domu - 6-letnia Luna ) i ... nie wybudzila sie :placz:.... ja to strasznie przezylam i potwornie sie boje teraz. Tak samo przezylam sterylizacje Kasi - budzila sie lekarzowi dwa razy i musial jej dac konska dawke narkozy .... cud, ze sie to dobrze skonczylo ! ! ! Dziewczyny bedziemy wiec pilnowac ( w koncu mialam przez 14 lat sunie i wiem, jak sie to robi ). No chyba, ze jednak sie zdecyduje, ale wylacznie na sterylizacje Inusi. Pola jest w wieku Isi i siedzi caly czas w domu, wiec nie ma ryzyka. No i Zuzie oczywiscie obowiazkowo. Quote
Czarodziejka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ja zawsze jestem pod wrażeniem urody Poli. Prawie jak Gaja z mojego avatarka ;) Miło jest obejrzeć śliczne fotki szczęśliwych pyszczków. Quote
Jola_K Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 a jak panienki goscia-kawalera w weekend przyjely? :cool3: bronily "siedliska"? Rozek ponoc sie "kokosil" na pokojach :lol:.... chociaz na zdjeciach to takie malusie, niepozorne chucherko jest pozory myla? pozdrawiam Quote
zuziaM Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='Jola_K']a jak panienki goscia-kawalera w weekend przyjely? :cool3: bronily "siedliska"? Rozek ponoc sie "kokosil" na pokojach :lol:.... chociaz na zdjeciach to takie malusie, niepozorne chucherko jest pozory myla? pozdrawiam Suki szalaly w kojcach, a Rozek .... siuuuuuuusial :lol: na wszystko ....doslownie :lol: ! Obsikal mi caly ogrod ! A taki piekny chlopczyk byl naszym gosciem przez jedna noc Quote
zuziaM Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 [quote name='Czarodziejka']Oczka ma fajne, zielone ;) Tiaaaaa .... :lol: A juz wkrotce ( czekam na decyzje, czy sie nadajemy jako domek staly ) zamieszka z nami Pucusia :lol: ! Quote
zuziaM Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 No i mamy druga kicie !.... ale ... nie Pucusie :shake:. Od wczoraj jest u nas .... BUNIA. Kilka dni temu do sasiadki ( u ktorej zamieszkaly Bunia i Malwinka ) zostaly podrzucone dwa kolejne koty ( a wczesniej jeszcze syn przyniosl malenka koteczke )... i nie chcialy odejsc, wiec sasiadka rada, nie rada ... zatrzymala je u siebie. Ale okazalo sie, ze te dwa kocury sa agresywne w stosunku do Buni ( Malwinka sobie radzi, bo cale dnie spedza na dworze i malo sie z nimi widzi ). Natomiast Bunia jest 6-letnia kocica, strasznie spokojna ( cienia agresji w niej nie ma ! ). I te koty robia jej krzywde. A poniewaz swego czasu powiedzialam pani, ze mojemu mezowi strasznie sie Bunia spodobala , to pani zwrocila sie i do mnie z prosba, czy bym nie wziela Buni do siebie, skoro i tak zamierzam adoptowac dorosla kotke ....? Bunia oprocz tego ma kaszel i z tego wzgledu pani miala tez klopot, bo zeby ja oszczedzic przed atakami kotow, musiala ja izolowac w innym pomieszczeniu ... nieogrzewanym niestety.... a Bunia , kiedy teraz jest chora potrzebuje przede wszystkim ciepla i spokoju. A co robi Zuzka ? ? ? :angryy: To jej reakcja na Bunie ....juz od wczoraj i do tej pory, chociaz juz dzisiaj na odleglosc jakis 70 cm podeszla do Buni I warczy na Bunie i syczy ..... Mam nadzieje, ze to przejdzie jej wreszcie. Wczoraj to zupelnie z daleka sie trzymala od Buni. Zuzia spi teraz na krzesle albo na szafkach kuchennych ( przynajmniej tam ja rano zastalam ), a Bunia ......... Quote
Jola_K Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 jak rezydentki na Bunie zareagowaly? jest akceptacja? Quote
Recommended Posts