Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie jest Milena, Paolo (Pałek-zapałek:evil_lol: ) i Aksa, nazywana częściej KrAksą (nie bez powodu...) A ciocia ma sunię o imieniu Piesia, żeby nikt nie pytał [I]"co to jest?"[/I]:evil_lol: - to dawna Łyska z dogo...

Najbardziej trafne imiona dla zwierząt z jakimi się spotkałam, to Kokaina, Etna i Demoniczna, czyli klacze ze stajni w której jeździłam:cool3:

Posted

Witam. Ja mam cudownego boksia o imieniu Rickson a wcześniej kocura o imieniu Rhazel. Kolega ma pięknego alaskana o imieniu Kanuk - bardzo podoba mi się to imię i uważam że b.pasuje do alaskana
:)

Posted

Ja nie mam psiaka ale jakby był to tylko KEFIR!!! Wczesniej myslalam o Akapicie ale za długie, ah i koniecznie fox krótkowłosy :loveu:

Poki co mam kochanego mysza kolczastego o dumnym imieniu BEKON :evil_lol:

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=Purple]Mój pierwszy pies miał na imię Roko. Miałam też kotkę, która miała na imię Kicia, dopóki się nie okazało, że jest chłopcem i od tego czasu był Cymbał :)

Teraz mam:
labradorkę - Neli, którą nazywam Pupa (wołam też Malina, Kukułka, Nunu, Nu), od Pupy są też zdrobnienia - pupka, pupcia itd.
wyżełkę - Atena, wołamy też Atencja, Atencjona, Ati, Atka - Wariatka, no i Gównojad :evil_lol:

koszatniczki - Zenon i Teofil.

[/COLOR][/FONT]

Posted

jeden z moich faworytow to rottka - Bożenka :> jak dla mnei imie boskie szcegolnie dla takiej suczki ;) swego czasu mialam ja na przechowaniu kilka dni i dosyc osobliwie ludzie sie na mnei patrzli jak si wydzieeralam "Boże-nka Boże-nka" po czym leciala lekko przytuczona "morderczyni" ;) swoja droga przeslodka suczka ;)
Moj osobisty pies sie zowil Pasek (bynajmneij nei od Jana Chryzostoma ;)), aktualnie drugi pies zowie sie Zark - z kreskowki. Koty - Milton (tez nie od pana "mrocznego" - a od konia, ktory swego czasu zgarnial w skokach) i Regis (od Regosa z Sapkowskiego) - tylko pech chcial, ze jest kocica ;)

ah i jeszce dawno temu dawna znajoma miala na osiedlu psa - Kupę ;) pieszczotliwie wolana Kupcią ;)

Posted

Moja koleżanka miała kiedyś psa o umieniu Banialuk - nie wiem skąd ona to wzięła ;)

A moja młodssza siostra nazywała kiedyś mojego Ferdynanda Grubczusiem, bo miał mnóstwo długiej sierści na sobie i ona sądziła, że jest spasiony ;P

Moja sunia to Kala, a jej córeczka - Iris.

Trzy kocice wredne jeszcze mam:
Enola i Mrusia to siostry.
Lizak została znaleziona przeze mnie w listopadzie zeszłego roku. Ktoś ją wyrzucił albo matka gdzies ją zostawiła :( Było przeraźliwie zimno a ta mała koteczka miauczała pod murem. Nie mogłam przecież pozwolić, żeby biedaczka tam umarła, lub padła ofiarą wstrętnego psa ;]

Miałam kiedyś szczurki dwa:
Kleopatrę i Siostrę Bronię ;P

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Moj pies nazywa sie Aki skrot od Akira a w rodowodzie (windwarriors flying force - sklecenie z tego imienia było niemozliwe)
A nimfy jedna Kajtek druga Fredek(edek głupol)kanarek mial na imie kubus['] a poprzednia papuga['] Melania (nela)

Posted

Znajomi mają koty: Dzyndzla i Brombę :D Bardzo mi się podobają te imiona. Mieli w planach jeszcze ewentualną nazwę kocią Zybcyk, ale trafiła się Bromba - dziewuszka :)

Mój psiur wabi się Kudeł, bo chciałam coś słowiańskiego, polskiego.

Kiedy mieliśmy szczurki, zawsze miały na imię po prostu Szczur, co jest zgodne z filozofią mojego TZ. Psa chciał nazwac oczywiście Pies, ale nie zgodziłam się :evil_lol: Wymyślił też kupę innych dziwnych propozycji, w tym "Straż! Straż!", "straż miejska", oraz "Światłowód". Chyba nigdy nie pozwolę mu nikogo nazwac. A zwłaszcza dziecka, bo pewnie byłby Syn, albo Córka. :lol::lol::lol:

Kuzynka kiedyś opowiadała mi o proboszczu, którego psy wabiły się Plus, Minus i Dolar :D Tyz piknie.