Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ja nie chcę zdjęć , chcę konkrety , chcę dyskusji , chcę ... choćby opis :) Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Dzieci o d tego mają rodziców, żeby im rodzice tłumaczyli co wolno, a czego nie wolno :) Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 fauka , to super :) bo definitywnie na mój szacunek nie zasługujesz :) Quote
Soko Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Opis to zdaje się to co jest pod zdjęciem? A co do tego że znaleźć da się wszystko - jeśli chcesz, poszukaj. Ale większości już ręce opadają przy świętej obronie CM ;) rodzice czasami nie lepsi niż dzieci. Quote
Kirinna Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [quote name='Sigourney.Weaver']Dzieci o d tego mają rodziców, żeby im rodzice tłumaczyli co wolno, a czego nie wolno :)[/QUOTE] Niektórzy rodzice sami potrzebuja opieki więc nie wiem czy to dobry argument Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Czaowo, że podałaś za przykład blog Pana Mateusza :) który zrejterował i juz nie podejmuje ze mną rozmowy, choć zapraszałam do na to forum i na ********** :) Quote
Fauka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 S...cośtam, do mnie piszesz? bo coś tam mi się o oczy obiło że gadać ze mną nie chcesz. Ale odpowiem bo mam spore doświadczenie, mocno psychicznego psa który warczy a nawet gryzie i pod wieloa względami nie jest psem normalnym a jego problemy nie sięgają zwykłego wychowania. Kiedy pies warczy nie dominuję go, nie obsikam też kanapy (może powinnam? dominacja w końcu, zaznaczam teren), wypraowuję z nim komendę "zejdź", najprościej w świecie, kojarzę to dobrze z czymś smacznym, powoli wycofuję smaczki a za jakiś czas na komendę mój pies radośnie z niej zeskakuje! :) ale CM zrobiłby to szybciej a skoro on est to po co się wysilać. Quote
dog193 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Fauka, psy Milana nie wyglądają mi na zastraszone... Quote
Soko Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Wiesz, ludzie mogą się mylić i tak samo jak CM czasami bąknie coś mądrego tak samo uważam że ten post jest bardzo dobry. Ja sama powoli tracę siłę na jakąkolwiek dyskusję i Twoje argumenty odnoszące się nie do CM a do rozmówcy. Nie dziwię mu się. dog193 bo z własnymi psami ma kupę czasu na wypracowanie a przed TV trzeba zrobić pokaz w krótkim czasie. Quote
Fauka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pan Mateusz to mądry człek jest ;) znam. dog193, ok, ma spore stado, ma wychowane stado ale jak pisałam, sposób w jaki tego dokonał godzi moją empatię. Quote
dog193 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 I przede wszystkim - ma szczęśliwe stado, to widać. Quote
Kirinna Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Ale czy ktoś widział psy z programu kilka tygodni po szkoleniu ale już bez obecności CM? Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pan Matuesz wymiękł , więc doświadczenie być może ma ale nie w temacie CM Quote
Fauka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 To czemu nie widać tego po psach nad którymi pracuje? dog niemiecki przeciągnięty po podłodze czy bernadryn po schodach nie były zachwycone, nie czerpały z tego masochistycznej przyjemności. Poza tym jego stado musi być szczęśliwe, psy żyją w zagrodziesame ze sobą, dogadują się po psiemu, z ludźmi mają minimalny kontakt, w dodatku są wybiegane. Natomiast gorzej mają te psy żyjące w dmach z ludźmi najczęściej mają już problemy a ludzie są kompletnymi ignorantami. Quote
Soko Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Zdaje się, ze wszyscy przy Tobie wymiękają :P [url]http://www.dogspelledforward.com/cesar-millan-chihuahuas-hell/[/url] Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/221833-Słów-kilka-o-pseudo-profesjonlanym-blogu-–-jak-zaistnieć-krytykując-C.Millan-a-(TDW)?p=18486720&viewfull=1#post18486720[/URL] Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Fauka rasistko nie ucz mnie o ignorancji, bo obrażasz moja inteligencję Quote
Fauka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Myślę że Pan Mateusz wymiękł bo stracił nadzieję i wiarę ;) natomiast ja kocham takie jałowe dyskusje, wierzę w duchy i godformy, natomiast w nawrócenie kogokolwiek tutaj nie, ale z uporem jehowych co jakiś czas wpadam. Z nudów bardziej. Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Zaprosiłam Mateusza Polkowskiego do rozmowy o jego blogu , ale Pan Polkowski nie zdecydował się na podjecie tamtu na forum Quote
Soko Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 No to może zaproś tego autora :P [url]http://www.dogspelledforward.com/cesar-millan-chihuahuas-hell/[/url] Quote
Fauka Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 WNT w to zamieszane? cholerka, tam też mnie nie lubią, trudny żywot nonfomfornisty-rasisty. Tylko że ja naprawdę lubię murzynów, chińczyków, w meksykańskiej krwi tylko jakoś Millana nie toleruję, gdyby był amerykaninem albo polakiem to pewnie rasistką bym nie była :cool3: Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Cytat z wiadomości Pana Polkowskiego : "Napisała Pani, że mój blog przyczynia się do „problemów ze zrozumieniem przekazu CM, a prościej jego metod”. Jest to prawdą. Mój blog nie miał nigdy na celu pomóc w zrozumieniu przekazu CM, ale zaprezentować jak jego działania są niespójne z ideologią pozytywnego szkolenia, które są obecnie uznawane przez światowej renomy organizacje kynologiczne. Może zabrzmi to nieco głupio, ale pytam bardzo poważnie: jaki właściwie jest przekaz CM i czego właściwie chce on nauczyć w swoim programie?" JA Pana Mateusza zapraszałam . Proszę neich ktoś z państwa przekona go, żeby ze mną porozmawiał :) Quote
Soko Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Mamy tyle litości dla innych ludzi, że nie będziemy go na to skazywać :) Quote
Sigourney.Weaver Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Z Panem Polkowskim jest o tyle prściej, że sam nawiązał ze mną kontakt :) Quote
Recommended Posts