Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

phase napisał(a):
Zajrzałam do suni na chwilkę, uszy ma jak taki papillon. :)
Doczytam wieczorkiem.
A co do Chesterka i behawiorystki czekamy na wieści. ;)

Czekamy czekamy :) Behawiorystka zabiegana i zalatana ale napewno odpisze ;;)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj ten mój Lisek to istny wariatek :) wczoraj jakaś pani wychodziła ze sklepu i jadła jakieś chrupki a ten głupolek do niej podbiegł i zaczął prosić ;) mnóstwo śmiechu było !! Pani chciała sie podzielić ale miała jakieś ostre te przekąski wiec musiał jakoś to przeżyć hahaha kolejne jego szaleństwo ujawnia sie kiedy w pobliżu są cheesburgery z mc donalda :) dostał kawalątek na spróbowanie samej bułeczki i to posunęło go kręcenia sie w kółko, szczekania biegania po pokoju i wskakiwania na okno przez ktore podawane byly hamburgery (dostawa do domu :) ) ostatniego keska oddalam temu wariatkowi:) tak mu zasmakowalo:) na roczek u nas dostanie cheesburgera ze świeczką a potem tydzień diety hahahahahaha

Posted

[quote name='kitek152']śliczny ten Maksiu..

Śliczny śliczny może się pokusisz ? hihihi :)

Apel z prośbą o wsparcie:

Na dzień dzisiejszy pod opieką fundacji pozostają czterdzieści cztery zwierzęta.
W tym siedemnaście poniżej trzeciego miesiąca i cztery powyżej siódmego roku życia, wymagające specjalnej karmy oraz Maciek pozostający na diecie R.C Urinary ze względów medycznych.
Objęte leczeniem są aktualnie: cztery kocięta (zaawansowany koci katar), Cikuś ( głębokie bakteryjne zapalenie skóry), Rambo (zapalenie zatok), Dora i Klara (zabiegi okulistyczne i zmiany skórne).

W ciągu ostatnich dwóch tygodni wykonano:
* RTG u Żbika, Ramba i Promyka
* Kastrację/sterylizację Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty.
* zabiegi profilaktyczne ( badanie krwi, odrobaczenia, odpchlenia, u niektórych szczepienia i założenie chipa) u Żbika, Promyka, Ramba, Rami, Sparty, Kropki, Asty, kociąt i Misia, Fridy, April, Primy, Mrówki, Leśnej Tiny ze szczeniętami, Cikusia i Kropki, Klary i Dory.

W najbliższym czasie musimy wykonać:
* badanie krwi u seniorów Mysi i Pusi, kolejne badanie moczu u Maćka
* RTG Cikusia
* kastrację/sterylizację Cikusia, Mrówki, Misi, Leśnej Tiny
* szczepienia i chipowanie psów i szczeniąt: Fridy, Primy i April, Mrówki, Leśnej Tiny i jej szczeniąt
* szczepienia kotów i kociąt (Rami, Sparty, Kropki, Cikusia, Misi i jej kociąt, miotu piwnicznego

Wszystkie zwierzaki trzeba w między czasie wykarmić, a kotom dodatkowo zapewnić żwirek do kuwet.

W tej chwili fundacja ma ponad 500zł długu w jednej z przychodni weterynaryjnych za dotychczasową opiekę i leczenie syndromu urologicznego, a potem przewlekłego zapalenia zatok u Maćka, które to schorzenia wiązały się z koniecznością wykonania szczegółowej diagnostyki i trzech zabiegów (udrożnienia cewki moczowej, usuwania polipów z kanału nosowego oraz trepanacji zatoki czołowej).

Mamy kwiecień, w piwnicach, na śmietnikach i klatkach schodowych właśnie rodzą się i będą rodzić przez najbliższe miesiące niechciane kocięta i szczenięta. Za niedługo nadejdzie czas wyjazdów świątecznych, majowych i wakacyjnych, a wraz z nim przy drogach, w lasach i na ulicach pojawią się porzucane i potrącane przez auta koty i psy.

Żebyśmy mogli im pomóc, musimy mieć jak!
Bez Waszego wsparcia, będziemy mogli tylko rozłożyć ręce i zapłakać…
Dlatego zwracamy się z gorącą prośbą o pomoc finansową w formie darowizn ogólnych lub wirtualny sponsoring poszczególnych zwierzaków!
Naprawdę każdy grosz się liczy!

Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
KRS : 0000288303
NIP: 648-264-54-76

Numer konta: 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Tylko dzięki Wam będziemy mogli skutecznie działać!

Posted

[FONT=Verdana]Wkońcu powklejałam wszystkie zaległe zdjęcia Liska:p, zobaczcie jak się zmienił, jest całkiem inny, stracił całe podszycie które wyhodował na zimę i jest taki chudziutki:razz:. Proszę się nie przejmować jego przymrużonymi oczkami bo aktualnie choruje troszkę na zapalenie spojówek ;/ ale wszystko pod kontrolą i powoli wraca do siebie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Tak w skrócie to Lisek uwielbia kosteczkowe smaczki za którymi właśnie tak skacze jak na zdjęciach:evil_lol:, rzuca się na dziki w lesie i żaby oraz zjadł ślimaka…francuski piesek jak nic:diabloti::loveu::loveu::loveu:[/FONT]

Posted

__Lara napisał(a):
Dawno mnie tu nie było, a Lisek ma już domek, super! :D :) :) :) a gdzie zamieszkał? :)

Zamieszkał...na przeciwko mnie :D dosłownie ulicę wyżej ;)

Posted

Korzystamy z wolnej chwili i z Lisiem witamy ;) troszke zapuściłam sie z pisaniem.. poprostu nie miałam kiedy. Gdyby nie pomoc Marry to dawno byście o nas zapomniały :lol: Psiaczek ma sie dobrze.Codziennie odkrywamy jego nowe możliwości,wiecznie nas mile zaskakuje.Ostatnio zauważyłam że wychodząc z domu akurat wybierałam się bez niego,gdy ubierałam buty przyniósł,właściwie to bardziej rzucił mi swoje szelki koło nóg.Tak jakby wiedział że ide sama i prosił o wyjście ze mna haha Postanowiłam delikatnie go potrenować,może zacznie sam je przynosić.Nauczyłam go dwóch sztuczek, nie trwało to długo.To mądry piesek :lol: Za to co chwila dostaje solidną porcję pieszczot w postaci pieszczoszków jaki i smakołyków;) na szczęście jego waga ani drgnie haha nikt nie chce z Liska zrobic pluszaka na smyczy hahaha (oprócz mojej mamy.ona najchetniej jedzenie dawałaby mu w wannie:lol:)
Dziewczynki,a jak tam Wasze plany na majówkę? wybieracie sie gdzieś? my mam w planach porządnego grilla za miastem ale jak widze co sie dzieje za oknem to grilla sobie zrobimy ale .... w piekarniku :p

Posted

Kitek pochwal się jakie to sztuczki Lisek już umie ;) Ja to chciałam ostatnio zajechać do Ciebie pod okno na koniu hahaha:D ale ani Liska w oknie ani Ciebie :(
Moja majówka minęła całkiem całkiem :) w domku na wsi, wśród koników i wśrodku lasu :) no żyć nie umierać ;) ale wtorkowy śnieg poprostu mnie rozwalił...

Posted

przed wyjściem na spacer kiedy my sie ubieramy on siada i czeka na swoja kolejke:) wcześniej trzeba było go prosic.Arek natomiast nauczył go czekac na wycieraczce zanim wejdzie do domu np.po deszczu lub wtorkowym śniegu hahaha najpierw wchodzimy my, on czeka my bierzemy ściereczke i wołamy go na czyszczenie łapek ;) zaczął przynosić swoja ulubioną zabaweczke do rzucania, ach i te najważniejsze.. kiedy ma ochote na "przyśpieszony" spacer idzie do przedpokoju i albo ciągnie swoja smycz po podłodze albo ukradkiem uchwyciłam próbe nałożenia na nosek szelek tak jakby chciał je nam przynieść:cool3: choć to mu jeszcze dość koślawo wychodzi :)jestem z niego dumna:) nie trzeba bylo go milion razy prosić,wystarczyło poprosić kilka razy i podejmowal próby.jestem naprawdę bardzo zaskoczona że tak szybko sie uczy:crazyeye:

Posted

jak pisałaś do mnie to my byliśmy w sklepie jak sie nie mylę.Zazwyczaj jak nas nie ma siedzi sobie na parapecie, nie wiem co on robił wtedy:) ostatnio Arek musial gdzieś na chwile pojechać, jak wychodzi z domu to zawsze sie z nim tak słodko żegna:) Lisek przyszedł do mnie do pokoju zasnął koło mnie i po chwili setą wyrwał do kuchni na okno:) słyszał że Arek przyjechał i chciał wskoczyć na krzesło potem parapet ale na krzesle niestety sie dość bardzo poślizgnął i zleciał ;( tak sie wkurzył ze konkretnie obszczekał krzesło.potem juz nie opłacało mu sie wskakiwać wiec polecial do przedpokoju.. i znowu radość:)

Posted

Czyli mały jest inteligenciak jak sie patrzy !! ;) chciałabym widzieć jak targa smycz za sobą mały łobuziak, jak ostatnio byłam w jego dawnym "domu" i ta babcia tak na mnie zaglądała hahah bo byłam z moim ONkiem i widac że chciała podejść, zagadać ale chyba sie stresowała ;) W lato wpakujemy Liska do auta i pojedziemy z małym, niech babcia widzi że Lisek ma się bardzo dobrze U MNIE :D:D:D

Posted

Marra, na smyczy Liska możesz zobaczyć juz tylko koło domu :) tydzień temu zdecydowalam sie go puścić bez smyczy :razz: serce miałam w gardle ale bez potrzeby. teraz gania za swoją ulubioną zabawką, nie da jej sobie zabrać, po czym spokojnie wracamy do domu. bez tej smyczy to zupełnie inny piesek :loveu: chyba jak każdy haha teraz codziennie będzie aktywnie spędzać spacerki, w swoich ulubionych miejscach :p