Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiara napisał(a):
Nie każdy pies do mieszkania się nadaje...

Zgadzam się. Przykład: moi sąsiedzi mają psa na podwórku, kiedy jeszcze go nie przygarneli błąkał się po mieście. Prawdę mówiąc jest uciekinierem, kocha ucieczki i nie istnieje dla niego płot (który zresztą przez niego jest podwyższony o metr,a i tak ucieka nikt nie wie gdzie) w każdym razie moi znajomi chcieli go przygarnąć kiedyś, zabrali do domu i mówili że się nie dało. Wiecznie skomlał pod drzwiami, szczekał, piszczał...wkońcu go wypuścili. Od razu obskoczył swoje tereny i wrócił...do sąsiadów. Tam mieszka do dziś i na dworze:) myślę że ma raj na ziemi.
Ja sama mam ONka który nie lubi być w domu, wejdzie owszem, powącha, ukradnie ciastko i zwiewa. Najbezpieczniej czuje się w swojej budzie a kiedy w wielkie mrozy na siłę go zamykamy w pustym mieszkaniu jak tylko usłyszy jakiś szmer że ktoś się kręci od razu stoi pod drzwiami i skomle.
Ja i tak jestem zdania że porządna buda, fajny kojec i codzienny kontakt z człowiekiem jest o niebo a nawet dwa nieba lepszy niż schron, ciasny boks i kontakt z człowiekiem raz w tygodniu.
Wszystko może być ale "po ludzku" z miłością no i głową. I ten pies którego Gosiara przedstawiła gdyby miał wybierać między teraźniejszym bytem a mieszkaniem w schronie zgaduję że wybrałby pierwszą opcję ! :)
Tak myślę ;)

Posted

Ziomek jest w kotłowni na noc bo tam w górach palą w piecach nawet w lato o 17stej z kominów się kopci,ale najpierw idzie do lasu na spacerek,a pote na materac przy piecu noce tam są w lecie zimne czasem 5 stopni:)Ziomek zna mnie od szczeniaka a ma juz 5 lat i dacie wiarę że jak przyjeżdzam dwa razy w roku to tak szaleje że muszę się najpierw iść z Nim przywitać:)

Posted

Gosiara napisał(a):
Ziomek jest w kotłowni na noc bo tam w górach palą w piecach nawet w lato o 17stej z kominów się kopci,ale najpierw idzie do lasu na spacerek,a pote na materac przy piecu noce tam są w lecie zimne czasem 5 stopni:)Ziomek zna mnie od szczeniaka a ma juz 5 lat i dacie wiarę że jak przyjeżdzam dwa razy w roku to tak szaleje że muszę się najpierw iść z Nim przywitać:)

No to ma full wypas w porownianiu do tych biednych łańcuchowych stworzeń....

Posted

Gosiara napisał(a):
To nie jesdyny pies w tej wsi co ma takie warunki:)Koty dostaja codziennie puszkę i mają zawsze suchą karmę w misce;)

o Boże byłaś w polskiej wsi napewno ??

Posted

Tam w Beskidzie niskim,jeżdzę tam od 9 lat...:)Sąsiad od sąsiada zgapia,ko ładniejszą budę będzie miał itd.:)Nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi na warunki może dlatego że zawsze było ok i nic nie było mi podejrzane;)

Posted

Gosiara napisał(a):
Tam w Beskidzie niskim,jeżdzę tam od 9 lat...:)Sąsiad od sąsiada zgapia,ko ładniejszą budę będzie miał itd.:)Nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi na warunki może dlatego że zawsze było ok i nic nie było mi podejrzane;)

Wspaniale ! ja bardzo liczę na zmianę ustawy o psach łańcuchowych...a wtedy, strzeżcie się właściciele bo marra wkroczy do akcji :D

Posted

[quote name='Gosiara']Tam w Beskidzie niskim,jeżdzę tam od 9 lat...:)Sąsiad od sąsiada zgapia,ko ładniejszą budę będzie miał itd.:)Nigdy nie zwracałam szczególnej uwagi na warunki może dlatego że zawsze było ok i nic nie było mi podejrzane;)[/QUOTE]

Rany, moze trzeba zawiadomić Uwagę żeby zrobiła materiał o tej wsi! :)

PS. Gosiu te zdjecia dowodzą, ze brak pieniędzy na zrobienie psu kojca to nie jest zadne wytłumaczenie! Jak widać wystarczy kilka belek, kawałek siatki i trochę desek, a pies od razu ma inne życie. Super.

Posted

[quote name='ma-ja']Rany, moze trzeba zawiadomić Uwagę żeby zrobiła materiał o tej wsi! :)

PS. Gosiu te zdjecia dowodzą, ze brak pieniędzy na zrobienie psu kojca to nie jest zadne wytłumaczenie! Jak widać wystarczy kilka belek, kawałek siatki i trochę desek, a pies od razu ma inne życie. Super.[/QUOTE]

Ciekawe co by powiedzieli w uwadze na tego typu odmienny temat;)
Też myślę że brak pieniędzy to dobra ściema dla tych co się nie znają i się na to łapią. Przecież wieś to wieś, zawsze na podwórkach leży kilka desek czy kawałek siatki. Jednak to wszystko zależy od człowieka, no bo jak to "tylko" pies...

Posted

Gosiara napisał(a):
Oni też kojec robili zdobycznymi materiałami:)Budy pan sam robi dla całej wsi tym sobie dorabia:)

No prosze, zarabia i pomaga :)

Posted

phase napisał(a):
A gdzie mordka Chesterka? Dawno go nie widziałam. :)

Ja też w sumie. Ostatni raz widziałam tego tłuściocha w parku na spacerku ;) muszę zaklikać do Emi ;)

Posted

ooooo widzę że odrobinęczkę mu się schudło, dobrze mówie ??? :D:D:D Jest przekochany ale to już wszyscy wiemy;) za każdym razem jak patrzę na zdjęcia to serce rośnie :D

Ps. wystraszyłam się tej maskotki :D:D:D

Posted

no faktycznie nieco zrzucił balastu:) mieliśmy teraz trudny okres.Lisio czesto zostawał poza moja obecnościa.. na szczęście wszysto zaczyna wracać do normy:) ps. masz racje-maskotka jest okropna ale ja sobie od poczatku upodobał wiec sie nie wtrącam :)

Posted

kitek152 napisał(a):
no faktycznie nieco zrzucił balastu:) mieliśmy teraz trudny okres.Lisio czesto zostawał poza moja obecnościa.. na szczęście wszysto zaczyna wracać do normy:) ps. masz racje-maskotka jest okropna ale ja sobie od poczatku upodobał wiec sie nie wtrącam :)

Nie wtrącaj, masz racje :D maskotka jest gites ;)

• 2 months later...
  • 2 months later...