Ania102 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Na Sunię brakuje jeszcze 160 zł... Na chłopaka 100 zł... Poza tym trzeba będzie: *zaszczepić oba psiaki *wykastrować chłopaka *odrobaczywić oba Jeszcze nie wiem ile wet policzył za sterylkę, będę dziś to wystawi mi fakturę...aż się boję, idzie z akcji sterylkowej ale oczywiście jeśli bedzie dużo to trzeba dołożyć Chłopak nie jest złapany i nie ma dla niego miejsca na tydzień, może go weźmie znajomy, mam nadzieję. Jeszcze nie wiem też czy kastracja będzie możliwa w tym tygodniu, ze względu na wyjazd mojego weta(z tego też powodu sterylka suni była zrobiona w sobotę wieczorem) Quote
mtf zalesie Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 25 zl /mies - jesli uzbiera sie na oba psy.wpalace tylko dlatego ze osoba zakladajaca watek tez zlozyla deklaracje a nie tylko wysyla pw o kase Quote
Ania102 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Dziękuję ogromnie mtf zalesie! Oby się udało, całkowicie rozumiem Twoje motywy. Gdybym mogła bardziej pomóc psom to bym to zrobiła, niestety u nas jest tragedia. Bedę miała dziś o 2 tymczasowicze więcej i już nie wiem w co ręce wkładać. Dziękuję mtf zalesie Później wszystko wpiszę bo problemy z edycją mam znowu:/ Quote
Jaaga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 savahna napisał(a):To znaczy,ze pojada dwa psy...? Czy to jeszcze nie jest pewne...?No i zeby tamten biedak nie zniknął.:roll: Sanahna, nie znasz mnie :evil_lol:? Też modle się, zeby nie zniknął, skoro nie ma suczki. Jednak nie ma wczesniej transportu, a specjalnie jechac sie nie opłaca, bo za te 150 zł na paliwo juz mozna go wykastrować. mtf zalesie, dziękuję również. Jesli tylko pies nie zniknie, to przyjedzie, tylko dzień później, bo dwa duże psy nie mogą jechać z moim meżem. Quote
aagataa8 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Razem deklaracji stałych na oba pieski jest 265 zł( z tego co policzyłam). Czyli brakuje 185 zł:( Ale jak na razie deklaracji jednorazowych jest na kwotę 410 zł. Beciu2222 wpłata dotarła- dziękuję mocno:) Quote
ketunia Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Jakie biedactwa :( Mogę wpłacić jednorazowo na oba zwierzaki 500 zł + 200 zł na kastrację psiaka. Tylko muszę poczekać aż wpłyną mi pieniądze z bazarku. Quote
Jaaga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Oby tylko sterylizacja nie okazała się bardzo droga, bo skarbonka sterylkowa nie pokrywa drogich zabiegów i trzeba byłoby dołozyć. Quote
Jaaga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ketunia napisał(a):Jakie biedactwa :( Mogę wpłacić jednorazowo na oba zwierzaki 500 zł + 200 zł na kastrację psiaka. Tylko muszę poczekać aż wpłyną mi pieniądze z bazarku. Wielkie dzięki, jesteś aniołem:angel: . Szczęściarze z nich jednak :cool3:. Aniu, widzisz nie wierzyłaś, że uda sie pomóc obu :eviltong:. W takim razie chłopak może być u nas kastrowany, skoro w Starachowicach nie ma mozliwości. Quote
Evelka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ketunia napisał(a):Jakie biedactwa :( Mogę wpłacić jednorazowo na oba zwierzaki 500 zł + 200 zł na kastrację psiaka. Tylko muszę poczekać aż wpłyną mi pieniądze z bazarku. O to wspaniałe wieści!:multi: Ogromnie dziękujemy! Mam nadzieję, że uda się pomóc obu psiakom! Quote
monika083 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ketunia ,jak zwykle niezawodna:) dziekujemy !!! juuupi Quote
aagataa8 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ketunia napisał(a):Jakie biedactwa :( Mogę wpłacić jednorazowo na oba zwierzaki 500 zł + 200 zł na kastrację psiaka. Tylko muszę poczekać aż wpłyną mi pieniądze z bazarku. Dziękujemy ślicznie:) I właśnie dzięki takim ludziom jak Wy te psiaki mogą być razem bezpieczne:) Quote
aagataa8 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Jaaga napisał(a): W takim razie chłopak może być u nas kastrowany, skoro w Starachowicach nie ma mozliwości. Byłoby super bo nasz wet naprawdę nie da rady. Zresztą wyjechał na jakiś czas ze Starachowic. Quote
Atomowka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 No to na kastrację chłopaka kasa już jest. Mam nadzieję, że psiak czuję, że czeka go lepsze życie i nigdzie nie pójdzie szukac suni. Dziewczyny czy któraś go widziała może dziś? Trzeba codziennie sprawdzac czy jest i codzinnie dokarmiac go w tym samym miejscu, wtedy jest nadzieja,że nigdzie go łapki nie poniosą Quote
Jaaga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Też tak myślę. Niedokarmiany, osamotniony może pójść gdzieś. Szkoda, że nie ma możliwości od razu go przywieźć :roll:. Quote
aagataa8 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Atomowka napisał(a):No to na kastrację chłopaka kasa już jest. Mam nadzieję, że psiak czuję, że czeka go lepsze życie i nigdzie nie pójdzie szukac suni. Dziewczyny czy któraś go widziała może dziś? Trzeba codziennie sprawdzac czy jest i codzinnie dokarmiac go w tym samym miejscu, wtedy jest nadzieja,że nigdzie go łapki nie poniosą Wczoraj po poludniu był napewno. Rano go nie było, ale te psiaki o różnych porach przylatują. Dzisiaj tam będę je nakarmić, bo jestem umówiona na łapankę temu psiaka prążkowanego, który ma trafić do znajomej naszego weta do DS:) Quote
aagataa8 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 I jeszcze jedno: piesek jest codziennie przeze mnie karmiony, więc jest duża nadzieja, że tam zostanie. A nawet jeśli nie, to znam jedną jego "kryjówkę", bo czasami przebywał też z psiakami z okolic ronda, o których m.in. mowa na wątku starachowickim: http://www.dogomania.pl/threads/135846-STARACHOWICE-bezdomne-porzucone-niechciane-potrzebuj%C4%85ce-pomocy-i-dom%C3%B3w/page135 i jest tam nawet zdjęcie tego psiaczka:) Quote
Jaaga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Po Soni zostało jeszcze 15 zł, które mam na koncie. Aniu, dopisz je na pierwszej stronie, a jak bedziesz mi wpłacać, to o tyle mniej. Quote
Ania102 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Za sterylkę wet policzył 230 zł!Mi się wydaje że całkiem mało biorąć pod uwagę okoliczności i wagę suni:) Ja tego człowieka po prostu uwielbiam. Ketuniu ogromnie dziękuję za wszystko, kastracja u innego weta póki co nie umówiona bo ja cały dzień spędziłam na innej szczeniakowej akcji. Wszystkim dziękuję za wpłaty. Ogromnie dziękuję. Psa już mam gdzie przetrzymać ale dziś nie dam po prostu rady go złapać bo nie wyrabiam czasowo a musiałabym go zawieź 20 km stąd a jadę jeszcze po szczeniaki na swój dt i do Suni... Quote
Jaaga Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Aniu, jeszcze kilka dni i odetchniesz. Wet policzył bardzo, bardzo mało, biorąc pod uwagę wagę i ciąże suki. Sonia ważyła też 40 kg i za jej sterylkę zapłaciłam 350 zł po marcowej zniżce z 500 zł. Quote
savahna Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Trzymam kciuki za psiaka!!! Tylko nas koleś:Dog_run: nie wyroluj, bo sie ludzie zmobilizowali,żeby ci chatke tymczasową zalatwić!!! Bądź jutro w tamtym miejscu, pleees!!!:roll: Quote
aagataa8 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ___Lara i erka doszły Wasze przelewy. Dziękujemy ślicznie:) Quote
Ania102 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Ciotki zajrzyjcie do tego biedaka, nóż się otwiera jacy są ci ludzie http://www.dogomania.pl/threads/173563-Bilon-zbiera-na-hotel.Dopiero-mamy-100-zł-stałych-deklarcjii-BŁAGAM-POMÓŻCIE. Quote
EVA2406 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Nie mogę teraz nic zadeklarować, bo jestem na strasznym minusie :( Ale bardzo mocno trzymam kciuki za obydwa psiaki. Aniu, dziękuję za zaproszenie i bardzo Cię podziwiam za to jak dużo robisz dla bezdomniaków. Quote
Recommended Posts