Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aagataa8 napisał(a):
Sunia już prawie przytomna, tyle że bardzo śpiąca. Ale ogon chodzi:)

widzę ,że masz całonocne czuwanie :) witaj w klubie ,ja nie pamiętam już ile nocy spędziłam prze psach po zabiegach ale najgorszy był mój Dollar,nie dość ,że ze dwie noce marudził to jeszcze nie rozumiał,że ma kołnierz na łbie i nie może się zmieścić w pewne przestrzenie i na siłe przeciskał się wszędzie:diabloti:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rano całkiem nieźle ale bardzo chce pić, więc dałam jej na dno miski(zgodnie z zaleceniami weta). A poza tym ciągle chyba jeszcze trzyma ją to znieczulenie, bo ciągle ma oczy tylko do połowy otwarte. I poradźcie ciotki: jak nie chce wstać to chyba nie ma jej co na siłę wyprowadzać na dwór?

Posted

Piękne zdjęcia. Szczególnie to, jak sunia siedzi, nad zdjęciami psa. Idealne bedzie do ogłoszeń.

Kto pomoże chłopakowi wydostać się spod tego sklepu przed zimą? Taki biedny. Sunia ma szansę, a na jego utrzymanie nie ma pieniędzy.

Dziewczyny, a co z kastracją? Byłaby w ogóle mozliwa?

Posted

Savahna, dzięki, tak myślałam. Ja też mam nadzieję, że drugiemu uda się pomóc, ale na razie same sobie podbijamy wątek i chyba pies zostanie dalej pod sklepem skazany na poniewierkę.
Nawet suni brakuje tyle pieniędzy, a przecież Sonia czekała na dom od lutego do października, więc trzeba zakładać, że może być podobnie. Najgorzej jest z adopcjami duzych psów nie w typie jakiejś rasy.

Posted

Serce pęka, kiedy się patrzy na te zdjęcia...

Mam jakiś bardzo kiepski miesiąc pod względem finansowym, ale tak symbolicznie prześlę chociaż 10 zł na razie.

A może jakiś bazarek cegiełkowy?

Ostatnio tak dobrze sprzedały się cegiełki-serduszka na budę dla psiaka, serduszko było po 5 zł

Posted

Tak ja tez uważam, że trzeba zrobić bazarek cegiełkowy zawsze to dodatkowy grosz. Nie wyobrażam sobie,żebym psiak tam został. Trzeba zabrac i jego. Jaaga a czy przyjęłabyś psiaka już razem z sunią w sb, gdyby deklarację już były w całości?
10 szczeniaków:crazyeye: kurde ostatnio coś mioty tych bezdomniaków takie liczne są, dobrze że już po wszystkim

Posted

W bazarku puzzlowym na budę Oskara sprzedane zostały wszystkie cegiełki-puzzelki, ale prowadziła go Divia_gg. Gosia ma takie pomysły i zaangażowanie w prowadzeniu bazarków, że każdego potrafi skłonic do pomocy i wysupłania pieniędzy. Teraz prowadzi m.in. bazarek w połowie przeznaczony na Sunię. Jej wszystkie bazarki są sukcesem.

Posted

wysłałam na PW pytanko do Divia_gg czy zajęłaby się zrobieniem nowego bazarku - syn mój chce przekazać kilka książek na bazarek to byłoby na towarzysza suni

Posted

Atomowka napisał(a):
Jaaga a czy przyjęłabyś psiaka już razem z sunią w sb, gdyby deklarację już były w całości?

Oczywiście, przeciez i tak są razem. Tylko musiałyby przyjechać dwoma samochodami, ale to też nie problem.

Po prostu, ja nie mogę wziąć sobie na utrzymanie kolejnych psów, a dziewczyny również boją się zobowiązań finansowych, bo już mają własne. Dlatego trzeba nazbierać.
Nieraz już tak było na dogo, że ludzie uważali, że jakoś to potem będzie, a jak pies był bezpieczny, to nikogo już nie obchodziło jego utrzymanie. To dwa duże psy, adopcje nie "na łańcuch do budy" są trudniejsze i rzadsze. Sonia czekała od lutego. Dla potencjalnych chętnych, którzy ją ogladali, za dużo jadła. Dopiero po tylu miesiącach trafiła na cudowny dom.